Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

το μαγικό βουνό χαρακτήρες

Όπως αναφέρθηκε στο Διεθνές Συνέδριο Αστροναυπηγικής, στη διεθνή αυτή αποστολή, στην οποία έχει τεθεί επικεφαλής η NASA, θα συμμετάσχει και η Ελλάδα μέσω του ΕΛΔΟ, «αποδεικνύοντας πως η χώρα μας αποτελεί ισότιμο εταίρο στα διαστημικά δρώμενα και ότι μπορεί να προωθεί Έλληνες επιστήμονες και ελληνικά ακαδημαϊκά ιδρύματα σε μεγάλες αποστολές».


μηνιαιος τοκος

H NASA έχει ζητήσει την επίσημη κατάθεση προτάσεων για την εξερεύνηση της Σελήνης και ο ΕΛΔΟ έχει αποστείλει, ήδη, σχετικές προκλήσεις για την υποβολή ιδεών από πανεπιστήμια και άλλους ερευνητές.


Ο Οργανισμός έχει λάβει σχέδια προς υλοποίηση από 10 έγκριτα ακαδημαϊκά ιδρύματα, ερευνητικά κέντρα και ανεξάρτητους ερευνητές, τα οποία θα μελετηθούν και θα προωθηθούν στη NASA για περαιτέρω αξιολόγηση και πιθανή αξιοποίηση στην αποστολή, που θα πραγματοποιηθεί το 2020 με το διαστημικό σκάφος «Orion».


το μαγικό βουνό χαρακτήρες

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν τις προτάσεις τους έως την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018 στο email του ΕΛΔΟ (info@hellenicspaceagency. gov.gr).


ωμοφαγική διατροφή αλμυρές και γλυκές συνταγές

αξεσουαρ παιδικης κουρτινας

Όπως φαίνεται και στο βίντεο από την ΕΡΤ, φορώντας γάντια, κουκούλα, ολόσωμη φόρμα εργασίας και κρατώντας όπλο στο δεξί του χέρι, ο τέταρτος δράστης - καθώς και οι συνεργοί του - έχει καταγραφεί από το σύστημα ασφαλείας του διαμερίσματος του ογδόου ορόφου.


σύνολο τιμών

Ο δράστης είχε σκεπαστεί με διάφορα ρούχα τα οποία υπήρχαν μέσα, όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, και γι’ αυτό και δεν έγινε αντιληπτός.


Πώς αντιδρά η αστυνομία


Η αστυνομία εν τω μεταξύ, με ανακοίνωσή της αξιολογεί - όπως λέει - την «επιχειρησιακή διαλειτουργικότητα των εμπλεκομένων υπηρεσιών», παραδεχόμενη επί της ουσίας το φιάσκο με το ληστή που κατάφερε να παραμείνει ώρες μέσα στην ντουλάπα δίχως να εντοπιστεί.


αξεσουαρ παιδικης κουρτινας


γεωθερμική ενέργεια πλεονεκτήματα

μπριος κρουασαν

Νωρίς το βράδυ της Τρίτης, το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν, μπήκε με ταχύτητα στην Εγνατία Οδό στο ύψος του Μετσόβου και ενεπλάκη σε τροχαίο.


μαλια κρητησ βιντεο

Στο τροχαίο που σημειώθηκε στη δεύτερη σήραγγα από Μέτσοβο προς Ιωάννινα ενεπλάκησαν και άλλα οχήματα. Οι οδηγοί καταγγέλλουν ότι μόλις μπήκαν στη σήραγγα έχασαν τον έλεγχο των οχημάτων τους, καθώς, όπως ισχυρίζονται, υπήρχε κάτι στο οδόστρωμα, ενδεχομένως λάδια ή πετρέλαιο.


2


μπριος κρουασαν

(Πηγή: epirusgate. blogspot.gr)


κουρεμα καταθεσεων πανω απο 20000

Το αποτέλεσμα ήταν να σημειωθεί καραμπόλα και να διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία. Στο σημείο έσπευσε η Πυροσβεστική προκειμένου να απομακρύνει τα οχήματα και να καθαρίσει τα οχήματα.


3



καιροσ βεροια σκαι

Ο Σώρρας, που παραμένει άφαντος περίπου 20 ημέρες και τον αναζητά η αστυνομία, μέσω του δικηγόρου του, ζητά την αναστολή της ποινής, μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή του από το Εφετείο.


Έξω από τα δικαστήρια της Πάτρας, σύμφωνα με το tempo24.gr, έχουν συγκεντρωθεί οπαδοί του, οι οποίοι μάλιστα μεταφέρθηκαν με πούλμαν. Φωνάζουν συνθήματα υπέρ του Αρτέμη Σώρρα τους και ζητούν την αθώωσή του.


καιροσ βεροια σκαι

s1


(Πηγή: tempo24.gr)


lg hellas φαληρο

επιπτωσεις πρωτεινης

s2


(Πηγή: tempo24.gr)


ελ βενιζελος αφιξεις εξωτερικου

Τα παραπάνω επισήμανε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, με την ευκαιρία της άφιξης και του δεύτερου μετροπόντικα στον σταθμό Ανάληψης, η οποία ολοκλήρωσε, μετά από καθυστέρηση άνω των έξι ετών, τη διάνοιξη και των δύο σηράγγων του έργου (που επρόκειτο να παραδοθούν το 2010).


Ο κ. Σπόρτζης γνωστοποίησε ότι ξεκινά ο διαγωνισμός για τη γραμμή 4 του μετρό στην Αθήνα, «ένα επίσης μεγάλο έργο αξίας 1,5 δισ. ευρώ».


σαβινα εορτη

Ερωτηθείς για τις καθυστερήσεις που έχει προκαλέσει η ανεύρεση αρχαιοτήτων στα εργοτάξια του μετρό Θεσσαλονίκης και ιδίως στον σταθμό Βενιζέλου, ο κ. Σπίρτζης είπε: «Όταν έχουμε τέτοιου είδους έργα, ο γνώμονας δεν είναι μόνο να ολοκληρώνονται στην ώρα τους, αλλά και να προστατεύεται η πολιτιστική μας κληρονομιά. Να προστατευτούν, να αναδειχθούν και να αποτελέσουν τοπόσημο για τη Θεσσαλονίκη για πάρα πολλές δεκαετίες οι αρχαιότητες». Ο υπουργός τόνισε ότι στον σταθμό Αγίας Σοφίας, όπου επίσης έχουν βρεθεί αρχαιότητες, δεν υπάρχουν ουσιαστικά προβλήματα, καθώς τα ευρήματα, επίσης αξιόλογα, όπως και εκείνα στη Βενιζέλου, βρίσκονται εκτός του κελύφους του σταθμού.


Πρόσθεσε δε, ότι «τα έργα, στην πράξη πλέον, δεν είναι καμιάς κυβέρνησης, υπουργού, περιφερειάρχη, δημάρχου, αλλά των ανθρώπων που πληρώνουν γι΄αυτά, δηλαδή των πολιτών. Εμείς δοκιμαζόμαστε για την αποτελεσματικότητά μας και για το πώς ο καθένας από εμάς συμβάλλει στην υλοποίηση των έργων με το μικρότερο κόστος και τη μεγαλύτερη διαφάνεια αλλά και στο να ολοκληρώνονται στην ώρα τους». Ο υπουργός ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους στο έργο - κατασκευαστές, Αττικό Μετρό, τεχνικό κόσμο, Περιφέρεια, Δήμο και φορείς - τονίζοντας ότι με καλή διάθεση όλοι έχουν εισφέρει ώστε να λυθούν τα προβλήματα και το έργο να οδεύσει προς την ολοκλήρωσή του.


ελ βενιζελος αφιξεις εξωτερικου

επιδοματα προνοιας φορολογικη δηλωση

καταργηση δικης

Αστυνομικοί της γείτονας χώρας τον εντόπισαν τις τελευταίες μέρες στη Σόφια, όπου τον συνέλαβαν, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε πλαστή αστυνομική ταυτότητα. Ήδη η ΕΛ. ΑΣ. έχει ενημερωθεί για την σύλληψή του και αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες έκδοσής του στην Ελλάδα.


Ο 57χρονος φυγόποινος είχε καταδικαστεί τον Απρίλιο του 2008 σε 20ετή ποινή κάθειρξης, καθώς το πενταμελές εφετείο κακουργημάτων Θεσσαλονίκης τον είχε κρίνει ένοχο για λαθρεμπορία τσιγάρων, από την οποία το ελληνικό δημόσιο, λόγω των διαφυγόντων δασμών, υπέστη ζημιά πολλών εκατομμυρίων ευρώ.


καταργηση δικης

αστυνομικο μεγαρο ηρακλειου τηλ

ποιοι εκλεγονται στη φλωρινα

Ο ίδιος δικάστηκε τότε δια πληρεξούσιου δικηγόρου καθώς ήταν ήδη άφαντος. Η ίδια ποινή είχε επιβληθεί στον συγκατηγορούμενο αδελφό του. Τα δεκάδες εκατομμύρια πακέτα τσιγάρα είχαν διακινηθεί στο εξωτερικό και μέρος αυτών κατασχέθηκε στην Ιταλία, τη Γερμανία, τη Βρετανία και την Ελλάδα.


Η υπόθεση ήρθε στο «φως» το 2001 με τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Δίωξης της Απάτης. Δεν ήταν η πρώτη φορά που τα δύο αδέρφια ήρθαν αντιμέτωπα με τη δικαιοσύνη. Είχαν ανάμειξη και σε μία άλλη υπόθεση λαθρεμπορίου αυτή τη φορά υγρών καυσίμων. Τα ονόματά τους εμφανίστηκαν τα προηγούμενα χρόνια στη λίστα των μεγαλοοφειλετών του ελληνικού Δημοσίου


παιδικη εργασια στα χρονια της βιομηχανικης επαναστασης

Η λαμπερή εικόνα του κάποτε πανίσχυρου άνδρα, από το 2011 άρχισε να θολώνει. Ο λόγος για τον Άκη Τσοχατζόπουλο.


νεο φορντ φοκους 2017

Το 1968 γνώρισε στη Φρανκφούρτη τον Ανδρέα Παπανδρέου και το 1970 έγινε μέλος του αντιδικτατορικού Πανελλήνιου Απελευθερωτικού Κινήματος (ΠΑΚ).


παιδικη εργασια στα χρονια της βιομηχανικης επαναστασης

κλινικη εικονα παγκρεατιτιδας

Υπήρξε από τα ιδρυτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Την περίοδο 1980 - 1984 διετέλεσε γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.


Στις εκλογές του 1981 συμπεριλήφθηκε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ σε εκλόγιμη θέση.


Το 1995 ο Άκης Τσοχατζόπουλος διετέλεσε αναπληρωτής πρωθυπουργός και με την ιδιότητα αυτή εκπροσώπησε την Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής των κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Μαδρίτη. Την ίδια χρονιά εξελέγη αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.


Μετά την παραίτηση του Ανδρέα Παπανδρέου από το αξίωμα του πρωθυπουργού, τον Ιανουάριο του 1996, για λόγους υγείας, έθεσε υποψηφιότητα για την κάλυψη της θέσης. Τον Ιούνιο του ίδιου χρόνου και μετά το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου, διεκδίκησε στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ την προεδρία του κόμματος. Και στις δύο περιπτώσεις όμως ηττήθηκε από τον Κώστα Σημίτη.


17219


Συμμετείχε σχεδόν σε όλα τα υπουργικά συμβούλια των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, από τον πρώτο σχηματισμό της κυβέρνησης Ανδρέα Παπανδρέου το 1981 μέχρι το τέλος της κυβέρνησης Σημίτη το 2004, ενώ διετέλεσε υπουργός και στην οικουμενική κυβέρνηση του Ξενοφώντα Ζολώτα.


Πέρασε από σημαντικά υπουργεία, συγκεκριμένα διατέλεσε:



  • Υπουργός Δημοσίων Έργων (21/10/1981-5/10/84)

  • Υπουργός παρά τω Πρωθυπουργό (5/10/1984-5/6/1985)

  • Υπουργός Εργασίας (5/6/1985-26/7/1985)

  • Υπουργός Προεδρίας της Κυβέρνησης (26/7/1985-5/2/1987)

  • Υπουργός Εσωτερικών (23/9/1987-2/6/1989)

  • Υπουργός Δημόσια Τάξης (17/3/1989-2/6/1989)

  • Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών (23/11/89-13/2/1990)

  • Υπουργός Εσωτερικών (13/10/1993-30/8/1996)

  • Υπουργός Εθνικής Άμυνας (25/9/1996-24/10/2001)

  • Υπουργός Ανάπτυξης (24/10/2001-10/3/2004)



Η προσωπική του ζωή ήταν ήρεμη όσο έμεινε παντρεμένος με την Γερμανίδα Γκούντρουν Μολντενχάουερ.


Τα μόνα φλας που τραβούσε πάνω του εκτός πολιτικής ήταν κάθε φορά που χόρευε ζεϊμπέκικο.


Αυτό όμως άλλαξε όταν το 2004 παντρεύτηκε τη Βίκυ Σταμάτη.


2297785


Eurokinissi/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ


Ο καθόλου λιτός γάμος στο Παρίσι, η δεξίωση που ακολούθησε σε πολυτελές ξενοδοχείο και ο χλιδάτος βίος τον έβαλαν στο στόχαστρο.


Όμως η αρχή του τέλους για το ζεύγος Τσοχατζόπουλου ήταν η αγορά ενός ακινήτου αξίας ενός περίπου εκατομμυρίου ευρώ, στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου συμφερόντων της υπεράκτιας εταιρείας Τορκάσο.


Τα δημοσιεύματα για την πολυτελή οικία και την πανάκριβη επίπλωση ακολουθούσαν το ένα μετά το άλλο.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την παρέμβαση της τότε προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ελένης Ράικου, η οποία διέταξε προκαταρκτική εξέταση ενώ έρευνα άσκησε και το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ).


8545



Στις αρχές του 2011 και ύστερα από την έρευνα της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής που συντάχθηκε για να διερευνήσει την υπόθεση Siemens, βγήκαν στη δημοσιότητα διάφορα στοιχεία περί συμμετοχής πολιτικών προσώπων, μεταξύ αυτών και του Άκη Τσοχατζόπουλου. Το πόρισμα ανέφερε ότι "Ο κ. Τσοχατζόπουλος ελέγχεται για τις ενέργειές του ως υπουργός Εθνικής Άμυνας την περίοδο από το 1996 έως 2001. Η επιτροπή συνδυάζει τις παραγγελίες εξοπλιστικών συστημάτων που έγιναν επί υπουργίας του με τις καταθέσεις μαρτύρων που είχαν συνεργαστεί με την εταιρία Siemens ότι είχαν δωροδοκήσει Έλληνες πολιτικούς και αξιωματούχους για τα Patriot."


Στις 31 Μαρτίου 2011 η επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της Βουλής αποφάσισε τον έλεγχο του πόθεν έσχες του πρώην υπουργού καθώς θεωρήθηκε ερευνητέο το ποσό των καταθέσεών του ύψους 178 εκατομμυρίων ευρώ.


Στις 11 Απριλίου του 2011, ο πρώην υπουργός και ιδρυτικό μέλος του κινήματος διαγράφεται οριστικά από το ΠΑΣΟΚ.
Τα πρώτα στοιχεία από την έρευνα του ΣΔΟΕ για το πόθεν έσχες του Άκη Τσοχατζόπουλου βλέπουν το φως της δημοσιότητας στις 26 Μαΐου 2011. Σύμφωνα με αυτά η τιμή που είχε δηλώσει ο Άκης Τσοχατζόπουλος ότι αγόρασε το σπίτι του στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ήταν μικρότερη από την αντικειμενική του αξία.


Τον Ιούλιο του 2011, ένα μήνα μετά την κατάθεση του πορίσματος της επιτροπής, στον Πρόεδρο της Βουλής σχετικά με την υπόθεση αγοράς των γερμανικών υποβρυχίων το ελληνικό κοινοβούλιο με ευρεία πλειοψηφία αποφάσισε την άσκηση ποινικής δίωξη κατά του Άκη Τσοχατζόπουλου για παθητική δωροδοκία σε βάρος του δημοσίου και τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.


Ο Άκης Τσοχατζόπουλος υποστήριζε διαρκώς ότι πρόκειται για σκευωρία, μάλιστα 27 Ιουλίου 2011 κατέθεσε προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.


Εννέα μήνες μετά, στις 11 Απριλίου του 2012, μετά από ένταλμα που εκδόθηκε σε βάρος του από τον ειδικό ανακριτή Πρωτοδικών και την εισαγγελέα, συνελήφθη με την κατηγορία του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και οδηγήθηκε στην ΓΑΔΑ.


14701



Στο εισαγγελικό πόρισμα που δημοσιεύτηκε μετά τη σύλληψή του, ανέφερε ότι: «ο Άκης Τσοχατζόπουλος και οι συνεργάτες του συνέστησαν εγκληματική οργάνωση και για την πραγμάτωση του σκοπού τους ίδρυσαν τρεις Off shore εταιρείες, τις BLUBELL, ΝΟΒΙLIS και TORCASO, μέσω των οποίων προέβησαν σε σειρά παράνομων πράξεων, μεταξύ άλλων και νομιμοποίηση παράνομων αμοιβών μέσω του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Σε αυτές τις εταιρίες ιδιοκτήτης φαινόταν να είναι ο Άκης Τσοχατζόπουλος. [...]Το χρονικό διάστημα από τον Μάιο 1998 έως τις 7/6/2001 φέρεται να απέκρυψε περιουσία συνολικού ύψους 16.202.000 ελβετικών φράγκων και 1.748.000 δολαρίων ΗΠΑ, χρήματα τα οποία αποτελούν προϊόν παθητικής δωροδοκίας του ίδιου σχετικά με τις συμβάσεις προμήθειας των οπλικών συστημάτων TOR M1. Την 2/12/2002 φέρεται να απέκρυψε περιουσία συνολικού ύψους 2.960.225 ελβετικών φράγκων σχετικά με τις συμβάσεις ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ και ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2 (υποβρύχια) τα οποία αποτελούν παράνομη αμοιβή που κατέβαλε μέσω άλλης εταιρίας η γερμανική εταιρία FERROSTAAL."


μεταφορικη ερμης χιος

Σύμφωνα με πληροφορίες του argolikeseidhseis.gr, η μαθήτρια συμμετείχε με το σχολείο της σε εκδρομή στην πόλη του Ναυπλίου


μεταφορικη ερμης χιος

pin ξεκλειδωματος δικτυου sim samsung s4

DSC 5975


DSC 5839


Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και με την βοήθεια πυροσβεστών, καθηγητών του σχολείου και των αρχαιοφυλάκων μεταφέρθηκε με φορείο στην είσοδο του κάστρου.


στοα φεξη που ειναι

DSC 5972


DSC 6076


Στη συνέχεια η τραυματισμένη μαθήτρια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της πόλης του Ναυπλίου για τις πρώτες βοήθειες.


(Πηγή Φωτογραφιών: argolikeseidhseis.gr)


αφμ φαε αθηνων

Μετά την καθιερωμένη λειτουργία στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, παραδίδεται η εικόνα μαζί με ευχές από τον ιερέα στους ιππείς, οι οποίοι αναλαμβάνουν ένα είδος λιτανείας, μεταφέροντας την εικόνα από το παρεκκλήσι στο χώρο διεξαγωγής των Αλογοδρομιών.


hix soho brunch

Την ίδια μέρα, Τρίτη του Πάσχα, στην Ιερισσό Χαλκιδικής αναβιώνει το έθιμο «του Χαρ'κού τ' αλώνι», που επίσης έχει τις ρίζες του στα χρόνια της τουρκοκρατίας.


Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η περιοχή ήταν έδρα των καπεταναίων που ζούσαν στα γύρω βουνά και προετοιμαζόμενοι για την επανάσταση κατέβαιναν την τρίτη μέρα του Πάσχα στο χωριό, όπου γινόταν πανηγύρι και ξεγελώντας τον Μαντέμ Αγά, εξασκούσαν τους νέους του χωριού στη σκοποβολή. Στην ανάμνηση αυτού του ιστορικού πλέον πανηγυριού αναβιώνει το έθιμο κάθε Πάσχα.


αφμ φαε αθηνων

ατλετικο παο

μελινα κανα δεντρο μοναχο

Στη Νέα Μεσημβρία Θεσσαλονίκης, τη Μ. Παρασκευή, οι δύο Επιτάφιοι των ενοριών, μετά την περιφορά τους στους δρόμους, συναντώνται στα νεκροταφεία. Εκεί, οι κάτοικοι ανάβουν κεριά στα αγαπημένα τους πρόσωπα που έχουν «φύγει από τη ζωή» και «η νύχτα γίνεται μέρα» από το φως των κεριών.


κληρονομικα δικαιωματα υιοθετημενων

Στις Σέρρες, όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατά την περιφορά του Επιταφίου, αναβιώνει στη συνοικία του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, το έθιμο «Αδώνια». Σύμφωνα με το τελετουργικό του εθίμου, όταν ο Επιτάφιος πλησιάζει, κάθε νοικοκυρά τοποθετεί στο κατώφλι του σπιτιού της ένα τραπεζάκι, πάνω στο οποίο έχει τοποθετήσει θυμίαμα και την εικόνα του Εσταυρωμένου, πλαισιωμένη από πασχαλιές και άλλα άνθη.


Στην Ουρανούπολη της Χαλκιδικής κάθε χρόνο δημιουργείται ένας εξαιρετικός Επιτάφιος, που η ομορφιά και η μοναδικότητά του προσελκύουν ανθρώπους από όλη την Ελλάδα, και το εξωτερικό, οι οποίοι καταφθάνουν στην περιοχή μόνο και μόνο για να συμμετάσχουν στη μυσταγωγία της ετοιμασίας και της περιφοράς του. Χιλιάδες χάντρες και λουλούδια για να δημιουργηθεί σαν «κέντημα» ο εξαιρετικός Επιτάφιος της Ουρανούπολης.


μελινα κανα δεντρο μοναχο


κοτοπουλο τηγανιτο φιλετο

γιαννης πανουσης αναπληρωτης

Το πρώτο έργο, με προϋπολογισμό που φτάνει τα 15.000.000 ευρώ, αφορά ένα πρόγραμμα ανάπλασης της περιοχής του Αγίου Διονυσίου, της παλιάς βιομηχανικής περιοχής της πόλης. Αφήνοντας πίσω την εγκατάλειψη και την υποβάθμιση, αυτή η περιοχή θα δώσει στην πόλη τους ελεύθερους χώρους, χώρους πρασίνου και αναψυχής και θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για τους κατοίκους και τους επισκέπτες. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, είναι άξιο αναφοράς ότι εκτός από το μεγάλο κτιριακό απόθεμα, υπάρχουν σημαντικά μνημεία και χώροι που αναμένεται να αποτελέσουν πόλο προσέλκυσης επισκεπτών και νέων οικονομικών δραστηριοτήτων.


γιαννης πανουσης αναπληρωτης

Το δεύτερο έργο είναι η ίδρυση ενός πολυθεματικού και ερευνητικού Κέντρου Επιχειρηματικής Καινοτομίας, με έμφαση στη γαλάζια ανάπτυξη και προϋπολογισμό 1.800.000 ευρώ.


βλαχοπουλου ορειβασια

Το Κέντρο φιλοδοξεί να συνεισφέρει και να προσελκύσει ιδέες και προτάσεις με καινοτόμα χαρακτηριστικά, που θα αξιοποιήσουν το συγκριτικό πλεονέκτημα της πόλης, δηλαδή το λιμάνι και τις ποικίλες οικονομικές δραστηριότητες που μπορούν να αναπτυχθούν.


Ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Γιώργος Γαβρίλης, σε δηλώσεις του, υπογράμμισε την ιστορική ανάγκη να αποτελέσει ο Πειραιάς ξανά μία πόλη με ισχυρή και πολύπλευρη φυσιογνωμία, ένα ισχυρό οικονομικό κέντρο, με ποιότητα ζωής και χαρακτηριστικά βιώσιμης ανάπτυξης, με σεβασμό στην ιστορία της, αλλά και με ένα δυναμικό βηματισμό προς τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες του αύριο.


συνταγες καλαμαρακια στιφαδο

Ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου να εγκρίνει την ανάπλαση της περιοχής του Αγίου Διονυσίου. Ο κ. Μώραλης μίλησε για τα«πολλαπλά οφέλη» της πόλης, που θα προκύψουν από την ανάπλαση, ενώ τόνισε πως αυτή θα συμβάλλει στην αναζωογόνηση και την αναβάθμιση της περιοχής του Αγίου Διονυσίου, καθώς εντάσσεται σε έναν γενικότερο σχεδιασμό για την πόλη, που έχει ως στόχο την ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.


Ο δήμαρχος Πειραιά δήλωσε : «Ο Πειραιάς μπαίνει σταθερά στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος. Στόχος μας είναι να καταστεί η πόλη μας ναυτιλιακός, τουριστικός, πολιτιστικός και εμπορικός προορισμός διεθνούς ανταγωνιστικότητας και εμβέλειας. Σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο παλεύουμε για να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για έναν καλύτερο Πειραιά».


game of thrones greek subs λιωμενοι

Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι ιδιαίτερα αυξημένα κυρίως κατά μήκος του Εθνικού και Επαρχιακού οδικού δικτύου όσο και σε βασικούς οδικούς άξονες στις εξόδους – εισόδους της πόλης.


Στόχος και επιθυμία αποτελούν η εξασφάλιση των πλέον ομαλών και ασφαλών συνθηκών κυκλοφορίας, η πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και η άμεση αντιμετώπιση κάθε προβλήματος. Για το λόγο αυτό, σχεδιάστηκαν Ειδικά Μέτρα Τροχαίας για την αστυνόμευση του Εθνικού και Επαρχιακού οδικού δικτύου και η συγκρότηση αυξημένου αριθμού συνεργείων τροχονομικών ελέγχων.


game of thrones greek subs λιωμενοι

Οι τροχονόμοι έλαβαν οδηγίες για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας, όπου αυτό θα απαιτηθεί, αλλά και εντολές για αυστηρή εφαρμογή του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Τα ειδικά συνεργεία, που θα συγκροτηθούν, θα δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στις πλέον επικίνδυνες παραβάσεις , ήτοι την παραβίαση του ορίου ταχύτητας, την οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, την αντικανονική προσπέραση, την κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, τη μη χρήση ζώνης ασφαλείας και προστατευτικού κράνους, τη χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση.


τζενη τραγουδι

Εκτός των συνηθισμένων ελέγχων που θα πραγματοποιούνται σε εμφανείς θέσεις, με σκοπό αυτοί να λειτουργούν αποτρεπτικά στη διάπραξη παραβάσεων, έλεγχοι θα πραγματοποιούνται και με τη χρήση συμβατικών υπηρεσιακών οχημάτων, με σκοπό το συνετισμό των οδηγών που δεν έχουν διάθεση να συμμορφωθούν προς τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και τη δημιουργία κλίματος συνειδητής συμμόρφωσης.


φυλλα σιλικονης ουλες


design of park and ride facilities

Μάλιστα, σε μια εποχή που τα ελληνικής παραγωγής προϊόντα κεδίζουν με διαφορά την ψήφο εμπιστοσύνης των καταναλωτών της χώρας, αναρωτιέται κάποιος πόσο μεγαλύτερη δημοτικότητα θα απολάμβανε το κουλούρι Θεσσαλονίκης αν το ...σουσάμι που το διακοσμεί ήταν ελληνικής προέλευσης, καθώς και ποια θα ήταν τα οικονομικά οφέλη για τους παραγωγούς, που θα μπορούν να διαθέτουν το προϊόν τους με όρους συμβολαιακής γεωργίας.


Όπως εξήγησε ο κ. Νικολαϊδης, οι Έλληνες εισαγωγείς σουσαμιού, αγοράζουν με 1,5 ευρώ/κιλό , ενώ όπως διευκρίνισε, "οι λίγοι Έλληνες παραγωγοί σουσαμιού στη χώρα μας σήμερα, έχουν καταφέρει την πώληση της παραγωγής τους και στο ποσό των 2 ευρώ/κιλό, λόγω της ποιότητάς του". Γνωστοποίησε δε ότι εάν στη χώρα μας οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις με σουσάμι ξεπεράσουν τα 300.000 στρέμματα, τότε δεν θα υπάρχει ανάγκη εισαγωγών, αφού θα "είμαστε αυτάρκεις".


hhmi new york

Στο πλαίσιο αυτό, καθίσταται αμέσως σαφές ότι η καλλιέργεια σουσαμιού στη χώρα μας, ειδικότερα για τη Βόρεια Ελλάδα, τα εδάφη της οποίας προσφέρονται για την παραγωγή του, βρίσκεται πολύ ψηλά στη λίστα με τις εναλλακτικές καλλιέργειες που εμφανίζουν μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης, σύμφωνα με τον κ. Νικολαϊδη.


design of park and ride facilities

Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι το ακαθάριστο κόστος παραγωγής, δηλαδή αυτό που δεν περιλαμβάνει το ενοίκιο του εδάφους που χρησιμοποιεί ο παραγωγός και την εργασία, ανέρχεται για την καλλιέργεια σουσαμιού στα 81 ευρώ/στρέμμα, ενώ τόνισε ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως δεύτερη απασχόληση για έναν αγρότη, αφού η σπορά του ξεκινά τον Ιούνιο και η συγκομιδή γίνεται τον Οκτώβριο.


πατερ ημων πρωταγωνιστες

Τονίζεται δε ότι με μία μέση στρεμματική παραγωγή 150-200 κιλά από την οποία μπορούν να παραχθούν 65-70 λίτρα σησαμέλαιου, η καλλιέργεια του σουσαμιού μπορεί να αποφέρει ένα εισόδημα έως και 400 ευρώ ανά στρέμμα.


Πάντως, οι Βορειοελλαδίτες καλλιεργητές εκδηλώνουν έντονο το ενδιαφέρον τους για συλλογή των απαραίτητων πληροφοριών από τους γεωπόνους και δεν αποκλείεται "από φέτος κιόλας τα στρέμματα που καλλιεργούνται στη χώρα μας να αυξηθούν σημαντικά", υπογράμμισε. Σήμερα, ανέρχονται σε 5.000 στρέμματα και τα μισά καλλιεργούνται στον Έβρο, ενώ τα υπόλοιπα στις Σέρρες, τη Δράμα και μερικά “ελάχιστα στην Λήμνο”, τόνισε ο ίδιος.


Τονίζεται δε ότι σύμφωνα με τον κ. Νικολαϊδη, την τελευταία διετία βρέθηκαν δύο είδη καλλιέργειας σουσαμιού μηχανικής συγκομιδής, που έχουν απόδοση διπλάσια, έως και τριπλάσια ποσότητα ανά στρέμμα, τη στιγμή που η ξηρική αυτή παραγωγή δίνει 50 κιλά/στρέμμα σε χώρες όπως το Σουδάν, η Αιθιοπία και η Ινδία.


Υπογραμμίζεται, σύμφωνα με τον ίδιο, ότι στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, έχει συσταθεί ομάδα εργασίας που διερευνά την ενδεχόμενη ύπαρξη και άλλων ειδών σουσαμιού σε επίπεδο ΕΕ και επισημαίνεται ότι εφόσον συμπεριληφθούν κάποια στον σχετικό ευρωπαϊκό κατάλογο, τότε η καλλιέργεια θα μπορεί να επιδοτείται κιόλας.


Καλλιέργεια με μέλλον και υψηλά κέρδη το σουσάμι


Πρόκειται για ένα φυτό η καλλιέργεια του οποίου δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις, ενώ μπορεί να αποδώσει ακόμη και σε συνθήκες ξηρασίας. Στο παρελθόν το σουσάμι καλλιεργείτο ευκαιριακά στην Ελλάδα, ως καλλιέργεια δηλαδή που μπορούσε να μπει σε αντικατάσταση της αγρανάπαυσης. Στη δεκαετία του 1970 έφθασε να καλλιεργείται συνολικά σε έκταση 200.000 - 300.000 στρεμμάτων, αλλά στα επόμενα χρόνια μειώθηκαν σταδιακά οι καλλιεργούμενες εκτάσεις, ως αποτέλεσμα του ότι οι κοινοτικές επιδοτήσεις που άρχισαν να δίνονται από το 1981 σε ανταγωνιστικές προς το σουσάμι καλλιέργειες όπως αραβόσιτος και ζαχαρότευτλα, αλλά και λόγω του ότι το σουσάμι δεν εντάχθηκε στην Κοινή Αγροτική Πολιτική στα ελαιούχα φυτά, όπως είναι η σόγια, η ελαιοκράμβη και ο ηλίανθος.


Το φυτό είναι ανθεκτικό στην ξηρασία και μπορεί να αποδώσει ικανοποιητικά ακόμα και όταν μπορεί να χρησιμοποιήσει μόνο το αποθηκευμένο νερό. Το εύρος των εδαφών που είναι κατάλληλα για την καλλιέργειά του είναι μεγάλο, ενώ καλλιεργείται και σε ψυχρότερες περιοχές ως καλοκαιρινή καλλιέργεια.


Το σουσάμι χρειάζεται για την ολοκλήρωση του βιολογικού του κύκλου υψηλές θερμοκρασίες. Το ιδανικό εύρος θερμοκρασιών είναι 26-30 βαθμοί Κελσίου. Η χαμηλότερη θερμοκρασία για την έναρξη της βλάστησης είναι 12 C.


Το σουσάμι και τα προϊόντα του αποτελούν τρόφιμα υψηλής θρεπτικής αξίας. Ο σησαμόσπορος, καρπός του φυτού σησάμι, αποτελεί την πρώτη ύλη για την παρασκευή του ταχινιού και του χαλβά. Οι κυριότερες χώρες που καλλιεργείται το σουσάμι είναι μεταξύ άλλων, Ινδίες, Κίνα, ΗΠΑ, Σουδάν, Τουρκία και το Μεξικό.


Το σουσάμι κατάγεται από τις θερμές περιοχές της Ασίας. Η καλλιέργειά του έχει σκοπό την παραγωγή των ελαιούχων σπόρων του. Οι σπόροι του σουσαμιού έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε έλαιο που φθάνει το 45-60%. Το σησαμέλαιο χρησιμοποιείται στη βιομηχανία τροφίμων, τη ζαχαροπλαστική, την κονσερβοποιία.


Επίσης χρησιμοποιείται για την παραγωγή σαπουνιών και χρωμάτων.


Ο σπόρος του σουσαμιού είναι καρπός με υψηλή διατροφική αξία και για αυτό χρησιμοποιείται στην αρτοποιία (ψωμί, κουλούρια, παστέλια, κ. λπ.), την παραγωγή ταχινιού αλλά και χαλβά. Το υπόλειμμα ("πίτα') που μένει μετά την εξαγωγή του σησαμέλαιου, χρησιμοποιείται ως ζωοτροφή, η οποία είναι πλούσια σε πρωτεΐνες που φθάνουν μέχρι 50-52%. Το σουσάμι είναι ένα ετήσιο, δικοτυλήδονο φυτό, ποώδες, το οποίο αναπτύσσεται όρθια σε ύψος που φθάνει το 0,8 - 1,8 μέτρο.


κουτι θησαυρου

Με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Στέφανου Ζαρκαντζιά, η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών, Εμμανουέλα Κετσιατζή, παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας από το τμήμα αντιμετώπισης ρατσιστικής βίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.


Στο επίμαχο έγγραφο, το οποίο φέρεται να συντάχθηκε από μέλη της συνδικαλιστικής παράταξης «ΔΡΟΜΕΑΣ», διατυπώνεται η άποψη πως οι πρόσφυγες «λόγω κουλτούρας» έχουν κακή σχέση «με την προσωπική τους υγιεινή» κι έτσι «υπάρχει μεγάλος κίνδυνος μεταδοτικών ασθενειών τόσο στους οδηγούς όσο και στους υπολοίπους επιβάτες που στριμώχνονται ανάμεσά τους».


metal online music

Στο ίδιο έγγραφο οι συντάκτες ζητούν, μεταξύ άλλων, να τοποθετηθεί «κουμπί πανικού» σε αστικά λεωφορεία που εξυπηρετούν περιοχές, όπου φιλοξενούνται δομές προσφύγων, να εμβολιάζονται οι οδηγοί και να υποβάλλονται σε εξετάσεις αίματος διότι «ανησυχούμε για την υγεία μας, αλλά και την υγεία των μελών των οικογενειών μας».


κουτι θησαυρου

μπρικι

Η συγκεκριμένη επιστολή προκάλεσε την οργισμένη απάντηση του προέδρου του ΟΑΣΘ Στέλιου Παππά, ο οποίος, σε δηλώσεις του προ ημερών στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο FM», έκανε λόγο για «κείμενο παράταξης που εμπνέεται από ρατσιστικές αντιλήψεις, που διασπά τους εργαζόμενους και δεν τους ενώνει».


«Ούτε λίγο ούτε πολύ μας λένε ότι οι μετανάστες είναι ξένο σώμα. Μήπως να τους βάλουμε και ένα αστεράκι; Η Δημοκρατία της Βαϊμάρης δεν μπορεί να ισχύσει ούτε μπορεί να επανέλθει», σχολίασε ο κ. Παππάς, χαρακτηρίζοντας τη συγκεκριμένη παράταξη ως μειοψηφία. Είπε ακόμα ότι το έγγραφο επεστράφη ως απαράδεκτο και ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να κάνει διάλογο μαζί της.


καλοκαιρι και παιδι

Τον Αντώνη Λάνθιμο αποχαιρέτησαν ο γιος του, σκηνοθέτης Γιώργος Λάνθιμος συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Αριάν Λαμπέντ, συγγενείς, φίλοι, αλλά και πολλοί συνάδελφοί του από το χώρο του αθλητισμού.


turk point oyunu oyna

Ο Αντώνης Λάνθιμος υπήρξε μπασκετμπολίστας στον Α. Ο. Παγκρατίου και την Εθνική Ελλάδος, τις δεκαετίες του '60 και του '70. Λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε, δεν μπορούσε να παρακολουθήσει από κοντά τις βραδιές των σημαντικών διακρίσεων του γιου του, ή το γάμο του με την Αριάν Λαμπέντ στο Λονδίνο.


της ελλαδος τα παιδια ο τελης

Ο εκλιπών γεννήθηκε το 1944, αγωνιζόταν ως φόργουορντ (1.93μ) και ξεχώριζε για την πλαστικότητα των κινήσεων του. Στις δεκαετίες του '60 και του '70, ήταν από τα βασικά στελέχη στην ομάδα μπάσκετ του Παγκρατίου, ενώ είχε ασχοληθεί και με το βόλεϊ - επίσης - στην αθηναϊκή ομάδα.


Επί των ημερών τού Λάνθιμου, η ιστορική ομάδα κατετάγη στην πρώτη τριάδα της Α` εθνικής κατηγορίας. Ο Αντώνης Λάνθιμος, αποχώρησε από την ενεργό δράση το 1977, ενώ από το 1964 μέχρι το 1970, αγωνίσθηκε εννέα φορές με την εθνική ανδρών.


καλοκαιρι και παιδι

Σύμφωνα με συνέντευξη που είχε δώσει, ο «Αστακός» τού άρεσε περισσότερο από τον «Κυνόδοντα». «Του το είπα στο τηλέφωνο, ότι για μένα είναι πολύ πιο ωραία αυτή η ταινία του απ’ όλες τις προηγούμενες», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.


«Οι ταινίες του γιου μου έχουν περίεργη υπόθεση και ασχολούνται με το παράδοξο. Δεν ξέρω από πού αντλεί τα σενάρια για τις ταινίες του μαζί με τον φίλο του, Ευθύμη Φιλίππου. Καμιά φορά παρακολουθώ τις ταινίες του και απορώ και εγώ πώς τα σκέφτεται αυτά τα πράγματα», είχε αναφέρει στην ίδια συνέντευξη, ο Αντώνης Λάνθιμος.


γεωγραφικός όμιλος κύπρου

Το νομοσχέδιο θ' ανέβει για δημόσια διαβούλευση την Τρίτη το απόγευμα στην ψηφιακή πλατφόρμα OpenGov όπου και θα παραμείνει καθόλη την διάρκεια του Πάσχα.


Αμέσως μετά ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός και ο αρμόδιος γενικός Γραμματέας Σταμάτης Βαρδαρός θα έχουν συναντήσεις με όλους τους αρμόδιους φορείς.


γεωγραφικός όμιλος κύπρου

ολα ειναι ψεματα κοτσιρας στιχοι

Πρόθεση του Υπουργείου Υγείας είναι στις αρχές Μαϊου να γίνει η προκύρηξη θέσεων και μέχρι το τέλος του Ιουνίου να έχουν στελεχωθεί οι πρώτες Τοπικές Μονάδες Υγείας.


Ραχοκοκαλιά του νέου συστήματος είναι ο Οικογενειακός Γιατρός: παθολόγος, γενικός ιατρός, παιδίατρος.


γεωργιαδης δημητρης χειρουργος

Πιλοτική εφαρμογή


Σε πρώτη φάση θα καλυφθεί ένα μέρος του πληθυσμού (το 30% του αστικού και το 25% του συνολικού). Συγκεκριμένα:



  • 2.407.506 μόνιμοι κάτοικοι

  • 62 σημεία σε όλη την χώρα

  • 240 Τοπικές Μονάδες Υγείας (Το. Μ.Υ)

  • 1.024 οικογενειακοί γιατροί

  • 356 παιδίατροι

  • 3.053 συνολικά το προσωπικό στις Το. Μ.Υ


Σταδιακά μέσα στο τρέχον έτος το δίκτυο αυτό θα αναπτυχθεί μέχρις ότου καλυφθεί το 100% του πληθυσμού.


Σε αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα θα συμπεριληφθούν περιοχές της χώρας με τα εξής χαρακτηριστικά :



  • πληθυσμό με υψηλό ποσοστό ανεργίας

  • πληθυσμό με χαμηλό ετήσιο εισόδημα

  • αδυναμία σύναψης σύμβασης με ιδιώτες γιατρούς


yp1 πηγή: CNN Greece


Όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός στη συνέντευξη τύπου:


«Στόχος της μεταρρύθμισης είναι η καθολική κάλυψη του μόνιμου πληθυσμού, η ισότιμη πρόσβαση, ανεξαρτήτως εισοδήματος και περιοχής και η οικονομική προστασία τόσο των ασφαλισμένων όσο και των ανασφάλιστων με την παροχή δωρεάν υπηρεσιών υγείας καθώς όλοι γνωρίζουμε ότι εξαιτίας της ανεπάρκειας των δημόσιων δομών έχει μετακυλιστεί το κόστος της περίθαλψης στους ίδιους τους ασθενείς.»


Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας πλέον θα χωρίζεται σε δυο επίπεδα.


Το πρώτο επίπεδο θα αποτελείται από τις Τοπικές Μονάδες Υγείας ή αλλιώς από τα ιατρεία γειτονιάς, τα οποία θα είναι η πύλη εισόδου στο σύστημα. Ο ασθενής θα παίρνει την φροντίδα που χρειάζεται είτε από αυτόν είτε ο οικογενειακός γιατρός θα του κλείνει ραντεβού σε ειδικό γιατρό του δημόσιου συστήματος υγείας.


Το δεύτερο επίπεδο θα αποτελείται από τα σημερινά ΠΕΔΥ, κέντρα υγείας και κέντρα υγείας αστικού τύπου όπου εκεί θα υπηρετούν γιατροί όλων των ειδικοτήτων.


Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα μπορεί κάποιος ασθενής να πηγαίνει απευθείας στις μονάδες ΠΕΔΥ ή στο νοσοκομείο.


Ταυτόχρονα το Υπουργείο Υγείας σχεδιάζει άμεσα να εφαρμόσει την 24ωρη λειτουργεία σε 6 μονάδες ΠΕΔΥ (μεταξύ αυτών είναι το ΠΕΔΥ της λεωφόρου Αλεξάνδρας) σε μια προσπάθεια να ελαφρύνει τα δημόσια νοσοκομεία από τον όγκο των ασθενών που δέχονται σε κάθε εφημερία


Εγγραφή και καθεστώς λειτουργίας



Το κάθε
ιατρείο γειτονιάς που θα βρίσκεται μέσα στον αστικό ιστό θα καλύπτει 10.000 με 12.000 κατοίκους.


Οι κάτοικοι θα πηγαίνουν στην τοπική μονάδα και θα εγγράφονται μόνο με το ΑΜΚΑ τους. Έτσι θα αποκτούν τον οικογενειακό τους γιατρό, ο οποίος θα μπορεί να τους επισκεφτεί και στο σπίτι.


Αν δεν μείνουν ευχαριστημένοι από τον συγκεκριμένο γιατρό θα μπορούν να εγγραφούν σε άλλον μετά από ορισμένο διάστημα, το οποίο ακόμη δεν έχει οριστεί.


Το ιατρείο γειτονιάς θα λειτουργεί από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ και θα είναι στελεχωμένο ως εξής:



  • 4 οικογενειακοί γιατροί (γενικοί ιατροί και παθολόγοι)

  • 1 παιδίατρος

  • 2 νοσηλευτές

  • 1 κοινωνική λειτουργός


2152599πηγή:Eurokinissi-Γιώργος Κονταρίνης


Οι γιατροί που θα απασχοληθούν στα ιατρεία γειτονιάς θα είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης - δηλαδή δεν θα μπορούν να έχουν δικό τους ιατρείο - με διετή σύμβαση και με δυνατότητα επέκτασης δύο ετών, ενώ ο μηνιαίος μισθός υπολογίζεται στα 1.500 ευρώ καθαρά.


Οι αιτήσεις θα γίνονται ηλεκτρονικά ώστε να μπορούν να συμμετάσχουν και όσοι έλληνες γιατροί βρίσκονται στο εξωτερικό και θέλουν να επιστρέψουν.


Ανάμεσα στα καθήκοντα τους θα είναι και οι επισκέψεις κατ οίκον.


Οι ειδικοί γιατροί οι οποίοι θα υπηρετούν στο δεύτερο επίπεδο θα αναβαθμιστούν όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο γενικός γραματέας Σταμάτης Βαρδαρός καθώς θα έχουν την δυνατότητα πλέον να κάνουν εφημερίες και χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία.


Το ετήσιο κόστος λειτουργίας για τις τοπικές μονάδες υγείας υπολογίζεται στα 80.000.000 ευρώ και θα καλυφθεί από κοινοτικά κονδύλια για τα πρώτα τρία χρόνια, μετά θα περάσει στον κρατικό προϋπολογισμό.



Ανάσα για τα δημόσια νοσοκομεία



Σύμφωνα με την ομάδα εργασίας του υπουργείου υγείας για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας υπολογίζεται ότι με την λειτουργία των τοπικών μονάδων, οι επισκέψεις στα εξωτερικά ιατρεία των δημόσιων νοσοκομείων:



  • στο τέλος του 2017 θα έχουν μειωθεί κατά 11,3% δηλαδή 3.091.000 λιγότερες επισκέψεις

  • ενώ στο τέλος του 2018 η μείωση θα φτάσει στο 20,4% δηλαδή 5.572.000 λιγότερες επισκέψεις.


η εμφανιση του ισλαμ

Τελευταία ημέρα καταβολής του Δώρου των Χριστουγέννων ορίζεται η 21η Δεκεμβρίου. Το Δώρο υπόκειται σε εισφορές υπέρ ΙΚΑ και Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών.


ευχες για πενηντα χρονια γαμου

Νοείται βέβαια ότι ο εργοδότης μπορεί να καταβάλλει το δώρο και νωρίτερα από την παραπάνω ημερομηνία. Τα δώρα εορτών σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να καταβληθούν σε είδος, αλλά μόνο σε χρήμα.


Πώς υπολογίζεται το δώρο Χριστουγέννων


Για τον υπολογισμό του ποσού των δώρων λαμβάνεται υπόψη ο τρόπος αμοιβής των μισθωτών δηλαδή αν αμείβονται με ημερομίσθιο ή με μισθό. Η χρονική περίοδος που υπολογίζεται το δώρο Χριστουγέννων αρχίζει από την 1η Μαΐου μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου κάθε έτους. Έτσι, οι εργαζόμενοι που η σχέση εργασίας τους με τον εργοδότη είχε διάρκεια χωρίς διακοπή όλη τη χρονική περίοδο που αναφέραμε δηλαδή από 1ης Μαΐου μέχρι 31ης Δεκεμβρίου κάθε έτους, δικαιούνται ολόκληρο το δώρο που είναι ίσο με ένα μηνιαίο μισθό για τους αμειβόμενους με μισθό και με 25 ημερομίσθια για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο.


η εμφανιση του ισλαμ

Όσοι όμως από τους παραπάνω μισθωτούς, που η σχέση τους με τον εργοδότη δεν διήρκησε ολόκληρο το χρονικό διάστημα (από 1/5 έως και 31/12), δικαιούνται να λάβουν τμήμα του δώρου ανάλογο με τη χρονική διάρκεια της εργασιακής τους σχέσης.


διαχειριστικη αρχη αττικης

Σε αυτήν την περίπτωση το δώρο Χριστουγέννων υπολογίζεται ως εξής: 2/25 του μηνιαίου μισθού ή 2 ημερομίσθια - ανάλογα με το πώς αμείβονται - για κάθε 19 ημερολογιακές ημέρες διάρκειας της εργασιακής σχέσης. Ακόμα και οι μισθωτοί που εργάστηκαν χρονικό διάστημα μικρότερο των 19 ημερών δικαιούνται ανάλογο κλάσμα του δώρου.


Εκτός από την περίπτωση που η εργασία παρασχέθηκε χωρίς διακοπή όλο το διάστημα από την 1η Μαΐου έως την 31η Δεκεμβρίου, στο διάστημα αυτό συνυπολογίζονται και όλες οι ημέρες που οι εργαζόμενοι-ες απουσιάζουν νόμιμα από την εργασία τους (π. χ. με ετήσια άδεια, με άδεια μητρότητας, με σπουδαστική άδεια). Ειδικά ως προς την απουσία των εργαζομένων λόγω ασθένειας, στο διάστημα υπολογισμού του δώρου Χριστουγέννων συνυπολογίζονται τα «τριήμερα ασθενείας», δηλαδή ο χρόνος απουσίας κατά τον οποίο δεν καταβάλλεται επίδομα ασθενείας, ενώ αφαιρούνται τα διαστήματα που καταβάλλεται από τον ασφαλιστικό φορέα επίδομα ασθενείας.


Με την online εφαρμογή του έχει δημιουργήσει το ΚΕ. Π.Ε. Α. δίνεται η δυνατότητα στους εργαζομένους να υπολογίσουν μόνοι τους το δώρο Χριστουγέννων που δικαιούνται, πατώντας το παρακάτω σύνδεσμο:http://kepea.gr/calc-doro-xristoygennon. php


Τι ισχύει για τους ανέργους


λυσαρι βιολογιας β λυκειου γενικης παιδειας

Τα αλκοολόμετρα, είναι προσφορά του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Κρήτης και Δωδεκανήσων, και μοιράστηκαν στο κέντρο της πόλης των Χανίων και στον κόμβο Κλαδισου με την προτροπή προς τους οδηγούς να τα χρησιμοποιήσουν μετά τη βραδινή τους έξοδο ώστε να ελέγξουν από μόνοι τους αν είναι σε θέση να οδηγήσουν με ασφάλεια, όπως αναφέρει το ΑΠΕ.


Σύμφωνα με τον διοικητή τροχαίας Χανίων Γιάννη Βλαχάκη, «είναι μια κίνηση συμβολική αλλά και ουσιαστική, που δίνει την δυνατότητα σε κάθε οδηγό να διαπιστώσει αν βρίσκεται υπό την επήρεια αλκοόλ και είναι σε θέση να οδηγήσει.


λυσαρι βιολογιας β λυκειου γενικης παιδειας

Σύμφωνα με τον ίδιο από σήμερα μέχρι και την Τετάρτη του Πάσχα οι έλεγχοι της τροχαίας θα είναι εντατικοί με το βάρος να δίνεται σε παραβάσεις όπως η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, η υπερβολική ταχύτητα και οι αντικανονικές προσπεράσεις.


delonghi λαρισα


ζωνη αδυνατισματος firtech

ματώνουν οι αμυγδαλες μου

Το απίστευτο περιστατικό έγινε αργά το μεσημέρι της Τρίτης σε διαμέρισμα στην περιοχή των Αμπελοκήπων.


Ο ληστής εισέβαλε σε ένα διαμέρισμα της πολυκατοικίας, το οποίο όμως, σύμφωνα με πληροφορίες ήταν άδειο. Βγαίνοντας από το διαμέρισμα ο δράστης, βρέθηκε μπροστά σε έναν ένοικο της πολυκατοικίας, ο οποίος αμέσως τον ρώτησε ποιός είναι και τι έκανε στο διαμέρισμα.


σταφυλι ζωγραφια

FOTO10


ματώνουν οι αμυγδαλες μου

ζαχαρωμένο πορτοκάλι

Ο δράστης δεν δίστασε ούτε στιγμή και έπεσε πάνω στον ένοικο μαχαιρώνοντάς τον στην κοιλιακή χώρα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.


Οι αστυνομικές αρχές διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Νικόλ Παπάζογλου


Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

τι γινεται τωρα

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Νεκροί είναι ο υποστράτηγος Ιωάννης Τζανιδάκης, ο συνταγματάρχης (ΤΘ) Θωμάς Αδάμος, ο ταγματάρχης (ΑΣ) Δημοσθένης Γούλας και ο υπολοχαγός (ΑΣ) Κωνσταντίνος Χατζής. Από θαύμα σώθηκε η Βασιλική Πλεξίδα


χαρι ποτερ κοιτωνες

Τριήμερο πένθος κηρύχθηκε στις Ένοπλες Δυνάμεις, με εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμένου.


178719451 copy


τι γινεται τωρα

σιωπηλη αλωση

Το Χρονικό του δυστυχήματος:



Το ελικόπτερο θα εκτελούσε πτήση επιτήρησης κατά μήκος των βορείων συνόρων για την εμπέδωση αισθήματος ασφαλείας στους κατοίκους των ακριτικών περιοχών, δραστηριότητα που επαναλαμβάνεται κατά τακτά διαστήματα.


Το ελικόπτερο απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Στεφανοβικείου στις 7:25 πμ.


Στις 07:35 προσγειώθηκε στην 110 πτέρυγα Μάχης στην Λάρισα. Τρία λεπτά αργότερα απογειώθηκε από την 110 ΠΜ.


Στις 7:48 ήταν η τελευταία επικοινωνία του ελικοπτέρου με το σύστημα αεροπορικού ελέγχου.


Στις 7:50 χάθηκε το ίχνος του από τα ραντάρ.


Στις 8:50, οπότε προβλεπόταν η προσγείωση του ελικοπτέρου στο Άργος Ορεστικού, άρχισε η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.


Στις 9:03 δόθηκε εντολή σε δύο F-16 που πετούσαν στην περιοχή να συμμετάσχουν στις έρευνες. Ταυτόχρονα δόθηκε εντολή απογείωσης ενός ελικοπτέρου Σούπερ Πούμα από τη Λάρισα, ενός άλλου από τη Λήμνο, ενός ελικοπτέρου AB-205 από την 111 ΠΜ της Νέας Αγχιάλου και ενός αμφίβιου δασοπυροσβεστικού CL-415 από την 113 ΠΜ της Θεσσαλονίκης.


Στις 10:00 έφθασε η πληροφορία από την ΕΛΑΣ για πτώση ελικοπτέρου στην περιοχή Σαρανταπόρου.


Στις 10:15 συνεργείο της ΔΕΗ που εργαζόταν στην περιοχή ανέφερε το σημείο της πτώσης.


Στις 10:48 έφθασε στην περιοχή του δυστυχήματος ελικόπτερο της πολεμικής Αεροπορίας που προσγειώθηκε άμεσα.


Στις 11:03 υπήρξε η αναφορά του πληρώματος ελικοπτέρου ότι εντοπίστηκε μία γυναίκα τραυματίας και οι σοροί των υπολοίπων τεσσάρων επιβαινόντων, οπότε ξεκίνησε η διαδικασία μεταφοράς της τραυματία στη Θεσσαλονίκη και των σορών στη Λάρισα.


Ο κ. Μπελετσιώτης ανέφερε ότι στην περιοχή υπήρχε χαμηλή νέφωση στα 500 πόδια, οι άνεμοι ήταν ασθενείς, με ριπές, ενώ επισήμανε ότι το ελικόπτερο ήταν συντηρημένο με υπόλοιπο ωρών πτήσεως.


4108503 copy




χωρις εσενα 83 dailymotion

Ανατρέχοντας στα επίσημα στατιστικά στοιχεία που είναι διαθέσιμα στη σελίδα του ΟΠΑΠ, www.opap.gr οι αριθμοί που μοίρασαν τα μεγαλύτερα ποσά τζακ ποτ στην πρόσφατη ιστορία του παιχνιδιού είναι οι εξής:


· Στις 15 Απριλίου 2010 όπου το Τζόκερ μοίρασε 19,3 εκατ. ευρώ, ο χρυσός συνδυασμός ήταν 17,22,36,39,42 και ΤΖΟΚΕΡ το 14


νικος αλεξιου βιογραφικο

· Στις 6 Νοεμβρίου 2014 που μοίραζε 18,4 εκατ. ευρώ, τα τυχερά νούμερα ήταν τα 9,14,20,24,30 και ΤΖΟΚΕΡ το 16


games σκοπευση

· Στις 13 Δεκεμβρίου 2015 που το ποσό που διανεμήθηκε άγγιξε τα 15,5 εκατ. ευρώ o υπερτυχερός είχε παίξει τα 10,27,28,31,38 και ΤΖΟΚΕΡ το 3


χωρις εσενα 83 dailymotion

· Στις 10 Νοεμβρίου 2016 το παιχνίδι μοίρασε 13,8 εκατ. ευρώ και η κληρωτίδα είχε αναδείξει τα 6,16,22,26,37 και ΤΖΟΚΕΡ το 9



Αναφορικά με κάποια μικρότερα τζάκ ποτ προκύπτει:



· Στις 27 Ιουνίου 2013 το Τζόκερ έδωσε 7 εκατ. ευρώ με τυχερούς αριθμούς5,19,26,30,34 και ΤΖΟΚΕΡ το 2


· Στις 12 Σεπτεμβρίου 2013 μοίρασε 7 εκατ. ευρώ με τυχερούς αριθμούς 4,13,24,33,35 και ΤΖΟΚΕΡ το 12


· Στις 24 Αυγούστου 2014 έδωσε 8,1 εκατ. ευρώ με τυχερούς αριθμούς 4,5,8,13,14 και ΤΖΟΚΕΡ το 9


· Στις 31 Μαίου 2015 διένειμε 9,5 εκατ. ευρώ με τυχερούς αριθμούς 16,19,29,38,39και ΤΖΟΚΕΡ το 11


· Στις 30 Ιουλίου 2015 το ποσό που έδινε έφτασε τα 9,7 εκατ. ευρώ με τυχερούς αριθμούς 17,22,29,31,44 και ΤΖΟΚΕΡ το 4


· Στις 15 Μαϊου 2016 το Τζόκερ έδωσε 9,8 εκατ. ευρώ με τυχερά νούμερα τα 9, 15, 27, 35, 41 και ΤΖΟΚΕΡ το 8


πτυσσόμενο γκλοπ τιμη

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο πατέρας το πρωί που ξύπνησε διαπίστωσε πως το παιδί είχε χαθεί. Όμως καθυστερημένα κι αφού πρώτα πήγε το δεύτερο παιδί του στο σχολείο ειδοποίησε την ελληνική αστυνομία, πηγαίνοντας ο ίδιος στο αστυνομικό τμήμα της Αγίας Βαρβάρας και όχι καλώντας άμεσα το 100.


στερνα βοιου

Το εξάχρονο κοριτσάκι πάσχει από κινητικά προβλήματα και θα ήταν δύσκολο να μετακινηθεί μόνο του πολύ μακριά από το σπίτι.


μήτση καρά

23


πτυσσόμενο γκλοπ τιμη

Η μητέρα του παιδιού είναι στο νοσοκομείο για χειρουργική επέμβαση, ενώ οι αστυνομικοί έχουν καλέσει για νέα κατάθεση τον πατέρα του 6χρονου κοριτσιού.


Αυτή την ώρα ο πατέρας του κοριτσιού καταθέτει στην Ασφάλεια Αττικής και τον δίδυμο αδελφό της φροντίζουν οι ψυχολόγοι του τμήματος Ανηλίκων.


ανατροφοδότηση διδασκαλίας

Οι επίμαχες συνομιλίες είναι καταγεγραμμένες σε ψηφιακούς δίσκους (DVD) από το «βαλιτσάκι» της ΕΥΠ και όπως προκύπτει από την «Έκθεση Απομαγνητοφώνησης Ψηφιακού Δίσκου» που έχει στη διάθεσή του το CNN Greece, αφορούν στο χρονικό διάστημα από 15-6-2018 έως 14-8-2018, από 29-6-2018 έως 28-8-2018, από 14-8-2018 έως 14-10-2018, από 29-8-2018 έως 28-10-2018 και από 15-10-2018 έως 14-12-2018.


πληροφοριεσ για τα εθιμα του πασχα

Ο σούπερ κοριός της ΕΥΠ άρχισε, δηλαδή, να ενεργοποιείται και να καταγράφει τις συνομιλίες από τον περασμένο Ιούνιο βάσει 5 βουλευμάτων του αρμόδιου Δικαστικού Συμβουλίου, με τα οποία διατάχθηκε η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του Ριχάρδου Μυλωνά.


μπλοκα αγροτων θεσσαλονικη

Στην «Έκθεση Απομαγνητοφώνησης Ψηφιακού Δίσκου» περιλαμβάνονται πολλές συνομιλίες μεταξύ του βασικού κατηγορουμένου στην υπόθεση της «μαφίας του χρυσού», ο οποίος έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί το πρωί της Κυριακής για σειρά κακουργηματικών πράξεων ενώπιον του αρμόδιου ανακριτή και του γνωστού τηλεπαρουσιαστή «λάιφ στάιλ» εκπομπών.




ανατροφοδότηση διδασκαλίας

μεγας βασιλειος εξαημερο

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ, ενώ θα σημειωθεί μικρή άνοδος της θερμοκρασίας.


Αναλυτικά η πρόγνωση από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:


προγραμμα μαραθωνιου για 3.5 ωρεσ

παραρτημα α αιτηση και υπευθυνη δηλωση χορηγηση φοιτητικου επιδοματοσ

Αττική


Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και κατά περιόδους στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.


μεγας βασιλειος εξαημερο

Θεσσαλονίκη
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου.


Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και
απογευματινές ώρες στα ορεινά με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 09 έως 27 βαθμούς Κελσίου.


Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και
απογευματινές ώρες στα ορεινά με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 27 βαθμούς Κελσίου.


Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και
απογευματινές ώρες στα ορεινά με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 27 βαθμούς Κελσίου.


χταποδι κριθαρακι

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται με τη συμμετοχή 12 οργανώσεων και εκατοντάδων ανθρώπων που αξιώνουν δικαιοσύνη για τον Ζακ.


Όπως αναφέρεται στο σχετικό κάλεσμα, «στις 21 Σεπτεμβρίου, στο κέντρο της Αθήνας, μέρα μεσημέρι και σε δημόσια θέα δολοφονήθηκε βάναυσα ο Ζακ Κωστόπουλος. Ιδιοκτήτες με στοιχεία καθημερινού φασισμού και αστυνομικοί συνέπραξαν στον άγριο θάνατο του μπροστά σε δεκάδες βλέμματα κοινωνικής απάθειας. Η Αστυνομία, αφού ρίχτηκε με βαρβαρότητα στο ανήμπορο και αιμόφυρτο σώμα του Ζακ, τον συνέλαβε και του έδεσε τα χέρια λίγο πριν ξεψυχήσει, ακυρώνοντας έτσι οποιαδήποτε προσπάθεια ανάνηψης θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί. Στη συνέχεια έφυγε αφήνοντας τον ιδιοκτήτη να σκουπίσει επιδεικτικά τα αίματα και ενδεχομένως να καταστρέψει πολύτιμα στοιχεία της υπόθεσης. Αυτό που ακολούθησε ήταν μια πρωτοφανής επιχείρηση συγκάλυψης της δολοφονίας και σπίλωσης του θύματος».


χταποδι κριθαρακι

σινεμα ροδου

Οι συλλογικότητες που συμμετέχουν είχαν καλέσει σε συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στη γωνία Αλεξάνδρας και Κηφισίας και πορεία προς τη ΓΑΔΑ.


κατερινα μιχαηλιδη facebook


Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

μπιφτεκια γαλοπουλας φουρνου

Ο 24χρονος κρίθηκε ένοχος τόσο για το βιασμό της άτυχης 78χρονης όσο και για τη ληστρική εκβίαση σε βάρος της και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης έξι ετών.


ψαροτοποι στον πορο

Υπενθυμίζεται ότι ο 24χρονος σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης επτά ετών, με αναστέλλουσα όμως δύναμη.


χρυση αυγη εξελιξεισ

Η υπόθεση αυτή, που είχε λάβει χώρα το Νοέμβριο του 2012 σε χωριό της Μεσσαράς.


Ο 24χρονος κατηγορείται ότι εκτός από το ότι βίασε την άτυχη γυναίκα, η οποία έφυγε από τη ζωή λίγες ημέρες μετά το συμβάν, τη λήστεψε, αρπάζοντας της μόλις 5 ευρώ.


μπιφτεκια γαλοπουλας φουρνου

Ο ίδιος τότε είχε ισχυριστεί ότι είχε αναπτύξει στενές σχέσεις με την 78χρονη, έναντι αμοιβής.


θερμόμετρο πυρετού

Οι συλλήψεις έγιναν, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, όπλων και τελωνειακού κώδικα και στην επιχείρηση συμμετείχαν δεκάδες αστυνομικοί.


θερμόμετρο πυρετού

Σε βάρος του 35χρονου εκκρεμούσε καταδίκη σε ποινή φυλάκισης δέκα ετών, για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.


θανατος παιδιου απο η1ν1

Παράλληλα, κατά την επιχείρηση, κατασχέθηκαν: 305 γραμμάρια και 1 δενδρύλλιο κάνναβης, 32 ναρκωτικά δισκία, 1 κυνηγετικό όπλο, 1 όπλο (replica), 33 φυσίγγια και 197 πακέτα λαθραίων τσιγάρων.


ραφια για κηπο

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους από το Τμήμα Ασφαλείας Ασπροπύργου, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


αναρριχωμενα φυτα ανθεκτικα

Μάλιστα, οι ένστολοι καλούν σε διαμαρτυρία την Τετάρτη 17 Μαΐου στην πλατεία Κολοκοτρώνη στις 17:00 το απόγευμα, προκειμένου «να εξαντληθεί κάθε μέσο αναστολής της ψήφισης του τραγικού νομοσχεδίου», με το οποίο «επιχειρείται η ρατσιστική διάκριση ένστολων πρώτης γραμμής στη μάχη κατά του εγκλήματος».


αναρριχωμενα φυτα ανθεκτικα

μαυρο αυτοκινητο μκ download

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επιχείρησε να τους καταστήσει «συνένοχους», καλώντας μεταξύ άλλων και τον πρόεδρο του ΣΕΦΕΑΑ να πληροφορηθεί το περιεχόμενο του σχεδίου νόμου, ο οποίος «γελοιοποιεί την Δικαιοσύνη και την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, γελοιοποιεί το Σύνταγμα της χώρας αλλά και την ίδια, καθιστώντας την άβουλο" όργανο "των δανειστών της».


το κλιμα της βαρκελωνης

«Εκτός της γενικότερης οικονομικής αφαίμαξης του συνόλου των ένστολων εγκαινιάζονται δύο (από τέσσερεις εν συνόλω) νέες κατηγορίες προσωπικού που το περιεχόμενό τους οικονομικά, θα αποτελεί τους φτωχότερα αμειβόμενους ένστολους της χώρας», τονίζεται ακόμα.


δουρης γιος

Πολίτες που άκουσαν τους πυροβολισμούς ειδοποίησαν την Αστυνομία και σε μια αστραπιαία επιχείρηση άνδρες της Ομάδας Ζ, συνέλαβαν τον 31χρονο δράστη.


δουρης γιος

διπλωμα πληροφορικης cambridge

Στην κατοχή του βρέθηκε ένα πιστόλι παλαιού τύπου. Επίσης βρέθηκε και ένας κάλυκας που προέρχονταν κατά πάσα πιθανότητα από το όπλο του 31χρονου.


oplo 2


(Πηγή φωτογραφίας: thestival.gr)


διακοσμητικες πετρες εξωτερικου χωρου




γενί καπί

Στη Μενεμένη Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί της ασφάλειας Βέροιας συνέλαβαν τον 22χρονο Έλληνα, όταν ενόψει επικείμενου ελέγχου πέταξε τσάντα με 490 γραμ. ηρωίνη, προσπαθώντας ανεπιτυχώς να διαφύγει.


Η άλλη σύλληψη έγινε στο Άργος Ορεστικού Καστοριάς από αστυνομικούς της περιοχής, διότι ο 51χρονος Έλληνας έκρυβε στον εφεδρικό τροχό (ρεζέρβα) του αυτοκινήτου του έξι αυτοσχέδιες συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 5 κιλών και 308 γραμ.


Οι συλληφθέντες οδηγούνται στους κατά τόπους αρμόδιους εισαγγελείς πλημμελειοδικών.


γενί καπί

αλγοριθμος παράδειγμα


πως καταλαβαινουμε εναν ψευτη

Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

επιπλα μπανιου παπαδελης

Ειδικότερα, συνελήφθησαν, στα Ιωάννινα, έπειτα από αστυνομική επιχείρηση πέντε άτομα. Πρόκειται για έναν 49χρονο Αλβανό και τέσσερις Ελληνες, εκ των οποίων τρείς άνδρες ηλικίας 46, 57 και 60 ετών και μία 57χρονη γυναίκα. Παράλληλα, έχουν ταυτοποιηθεί τρείς συνεργοί τους, ηλικίας 24, 45 και 60 ετών, επίσης μέλη της σπείρας. Στην ίδια υπόθεση εμπλέκονται δεκαεπτά άτομα εκ των οποίων οι εννέα είναι φυλακισμένοι.


φαρμα φωτιαδη σημεια πωλησης

Όπως προέκυψε από την πολύμηνη διερεύνηση της υπόθεσης, κάποια από τα μέλη είχαν την ευθύνη της εισαγωγής των ναρκωτικών από την Ελληνοαλβανική μεθόριο, άλλα ήταν υπεύθυνα για την τυποποίηση, ενώ τα υπόλοιπα είχαν αναλάβει την απόκρυψη των ναρκωτικών σε τροχόσπιτο σε περιοχή των Ιωαννίνων. Οπως διαπιστώθηκε οι ποσότητες κάνναβης που κατασχέθηκαν, προορίζονταν να εξαχθούν σε χώρες της Βόρειας Ευρώπης.


Από έρευνες που έγιναν σε χώρους, οικίες και οχήματα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αυτοσχέδιες συσκευασίες με 89 κιλά και 50 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, καθώς και 150 γραμμάρια χασισέλαιου. Επίσης, κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, το χρηματικό ποσό των 12.270 ευρώ, τρία αυτοκίνητα, ένα τροχόσπιτο, ένα κυνηγετικό όπλο και καταγραφικό μηχάνημα με τρεις κάμερες.


επιπλα μπανιου παπαδελης

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.


who wins harvey or mike

ρησεις πατερ παισιου

Η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αποφάσισε να αναστείλει όλα τα δρομολόγια τις μέρες αυτές «σεβόμενη το επιβατικό κοινό για να μην πραγματοποιηθεί σύγχυση ως προς τα ποια δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν ή όχι» μετά την ανακοίνωση της ΠΕΠΕ με εξώδικο (προς την ΤΡΑΙΝΟΣΕ) για επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας για την Τρίτη 30 και την Τετάρτη 31 Μαΐου και την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας για την Πέμπτη 1 Ιουνίου.


ανυπαντρη στα 35

«Επειδή οι επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας, σε συνδυασμό με την απεργία, ουσιαστικά επιφέρουν την κατάργηση των δρομολογίων, η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σεβόμενη το επιβατικό κοινό και τους πελάτες της και προκειμένου να τους προφυλάξει από την ταλαιπωρία, αναστάτωση και σύγχυση που θα επιφέρουν οι κινητοποιήσεις αυτές, αποφάσισε την κατάργηση όλων ανεξαιρέτως των δρομολογίων για τις παραπάνω ημερομηνίες. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ εκφράζει, προς το επιβατικό κοινό και τους πελάτες της, τη λύπη της για την απόφασή της αυτή, στις ιδιαίτερα δύσκολες οικονομικά συνθήκες για τους συμπολίτες μας, με δεδομένο ότι το τρένο εξακολουθεί να είναι το πιο φθηνό και το πιο ασφαλές μεταφορικό μέσο» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.


ρησεις πατερ παισιου

Σημειώνεται πως τα δρομολόγια του μετρό από και προς αεροδρόμιο θα διεξάγονται κανονικά.



οδηγίες διδασκαλίας μαθηματικών λυκείου 2016-17

alpha bank νεα πεντελη τηλεφωνο

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:


alpha bank νεα πεντελη τηλεφωνο

Αττική


Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά το απόγευμα τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου.


ηλιαση ποσο κραταει

Θεσσαλονίκη


Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και από αργά το βράδυ βορειοδυτικοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 02 έως 13 βαθμούς Κελσίου.


μοντερνα παραδοσιακη ποιηση

Ζάκυνθος


Καιρός: νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το μεσημέρι πιθανώς σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και από το βράδυ βόρειοι 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου.


Μακεδονία, Θράκη


Καιρός: στη Μακεδονία αρχικά αίθριος με βαθμιαία τοπικές νεφώσεις. Στη Θράκη νεφώσεις και τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 02 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Τοπικά, παγετός τις πρωινές ώρες.


Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος


Καιρός: νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι στο Ιόνιο πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά.
Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.


τονος ριζοτο

Επί της υποδοχής τους ήταν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, ο οποίος τέλεσε δέηση και τους ευχήθηκε το προσκύνημά τους να είναι «εις αγαθόν», όπως αναφέρει το Αθηναϊκό πρακτορείο.


χρονικη αντικατασταση του περιμενω

Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στους χώρους του Θεολογικού Οικοτροφείου της Αποστολικής Διακονίας, όπου ο επίσκοπος Φαναρίου τους ενημέρωσε για το έργο του Οργανισμού στους τομείς της ιεραποστολής, της διαδόσεως του Ευαγγελίου, αλλά και του πολιτισμού.


καμαρωνω για σενα

Προσκάλεσε, μάλιστα, τα μέλη της οικογένειας να επισκεφθούν το οικοτροφείο, ώστε να έχουν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν απευθείας με τους φοιτητές, κάτι το οποίο αποδέχθηκαν.



τονος ριζοτο

νυμφες πηλιο

Η αίτηση εγγραφής σε οικογενειακό γιατρό γίνεται είτε ηλεκτρονικά είτε με μια επίσκεψη σε δημόσια δομή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Τοπική Μονάδα Υγείας - ΤΟΜΥ) ή σε συμβεβλημένο οικογενειακό γιατρό (παθολόγο, γενικό γιατρό, παιδίατρο). Την ηλεκτρονική διαδικασία προεγγραφής και εγγραφής παρουσίασε βήμα-βήμα, ο πρόεδρος της ΗΔΙΚΑ, Αναστάσιος Τάγαρης, στο πρόσφατο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών «Patients in Power». Αναλυτικά:


μικρο υπνοδωματιο χρώματα

1ο Βήμα: Η υποβολή αίτησης


Η υποβολή αίτησης γίνεται είτε από την ιστοσελίδα της ΗΔΙΚΑ, επιλέγοντας την «Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας για Πολίτες» είτε απευθείας από το rdv. ehealthnet.gr.


οδυσσεια πηνελοπη

idika eisodos


νυμφες πηλιο

Η είσοδος στο πληροφορικό σύστημα γίνεται με τους κωδικούς του taxisNET και η επιβεβαίωση με τον ΑΜΚΑ. Η πρώτη οθόνη που βλέπουμε, είναι μία σύνοψη για το τι υπάρχει στο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ). Επιλέγουμε την πρώτη εφαρμογή για τον Οικογενειακό Γιατρό. Στην επόμενη οθόνη, βλέπουμε τα προσωπικά μας στοιχεία τα οποία το σύστημα έχει «τραβήξει» από τον ΑΜΚΑ μας. Ο νομός, η πόλη και ο δήμος είναι τα κριτήρια με τα οποία θα αναζητήσει το σύστημα οικογενειακούς γιατρούς στην περιοχή μας. Σημαντικό είναι να συμπληρώσουμε τηλέφωνο επικοινωνίας και email, ώστε να λαμβάνουμε ειδοποιήσεις.


hdika2


2ο Βήμα: Επιλογή οικογενειακού γιατρού


Στη συνέχεια επιλέγουμε «Αίτηση ανάθεσης οικογενειακού γιατρού». Βλέπουμε τη λίστα με τους γιατρούς οι οποίοι είναι διαθέσιμοι. Επιλέγουμε τον οικογενειακό γιατρό που θέλουμε και εμφανίζεται το έγγραφο της αίτησης, το οποίο πρέπει να εκτυπώσουμε. Με αυτό πηγαίνουμε στην ΤΟΜΥ.


hdika3


3ο Βήμα: Εγγραφή


Ο πολίτης επισκέπτεται τον οικογενειακό γιατρό που έχει επιλέξει, έχοντας μαζί του την αίτηση εκτυπωμένη, φωτοαντίγραφο ταυτότητας και φωτοαντίγραφο εγγράφου απόδειξης της διεύθυνσης κατοικίας.


hdika4


Ο γιατρός αποδέχεται την αίτησή μας και ορίζεται ως οικογενειακός μας γιατρός.


Στη συνέχεια, ο πολίτης λαμβάνει το έγγραφο με όλα τα στοιχεία της εγγραφής του, καθώς και τους προσωπικούς κωδικούς χρήστη με τους οποίους έχει πρόσβαση στον ιατρικό του φάκελο.


hdika5


τρυπες γιορτη παρτιτουρα

Τον περασμένο Φεβρουάριο οι δράστες κατηγορούνται ότι ήρθαν σε επαφή με δύο Σύρους και έναν Ιρακινό και τους υποσχέθηκαν ότι αν συγκέντρωναν το παραπάνω χρηματικό ποσό (για την ακρίβεια 25.500 ευρώ) θα μετέφεραν τους ίδιους και τις οικογένειές τους με ασφάλεια στο εξωτερικό.


τρυπες γιορτη παρτιτουρα

ηρθε ο αντιχριστος

ροκκος φωτια στην αμμο

Τελικά, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, όπως κατήγγειλε στο τμήμα Ασφαλείας Ευόσμου Θεσσαλονίκης ένα από τα θύματα της υπόθεσης, οι δράστες του απέσπασαν τα χρήματα που είχαν συγκεντρώσει οι τρεις οικογένειες και εξαφανίστηκαν.


λεβητας ιοντων θεσσαλονικη

Στο σημείο επιχείρησαν τέσσερα οχήματα με 12 πυροσβέστες, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.


Οι συνθήκες υπό τις οποίες ο άνδρας έπεσε, δεν είναι γνωστές προς το παρόν.


λεβητας ιοντων θεσσαλονικη

Η Πυροσβεστική άρχισε επιχείρηση για τον εντοπισμό του ηλικιωμένου, μετά από τηλεφώνημα που έλαβε για την εξαφάνισή του.


προσωπικο κεπ

Το πηγάδι βρίσκεται επί της Λεωφόρου Πάρνηθος Αχαρνές στο Μενίδι Αττικής.


μέχρι το τέλος. νατάσσα μποφίλιου stixoi


Ολοκληρώθηκε επιχείρηση #ανάσυρσης ατόμου, ύστερα από πτώση του σε πηγάδι, επί της Λεωφόρου Πάρνηθος Αχαρνές (Μενίδι) Αττικής. Επιχείρησαν 12 #πυροσβέστες με 4 οχήματα.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) 27 Ιανουαρίου 2019

games σκοπευση

Το διεπιστημονικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα αποσκοπεί στην παροχή εξειδικευμένων γνώσεων και στην ενδυνάμωση δεξιοτήτων σχετικά με τις σύγχρονες εξελίξεις στη διεθνή δημοσιογραφία αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ειδησεογραφικοί οργανισμοί σε Ευρώπη και Ασία. Οι εισηγητές του summer school είναι γνωστοί καθηγητές, από το ΑΠΘ, τη Deutsche Welle Academie, το Beijing Foreign Studies University και δημοσιογράφοι από εθνικά και διεθνή ΜΜΕ.


«Το εγχείρημα αναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον μεγάλου αριθμού συμμετεχόντων, αποτελούμενων από Έλληνες και ξένους φοιτητές. Θα πρέπει να τονιστεί ότι είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη ένα θερινό σχολείο με διεθνείς συνεργασίες, εστιασμένο στη διεθνή δημοσιογραφία». Πρωταρχικός μας στόχος είναι να αναδείξουμε το υψηλό ακαδημαϊκό επίπεδο του ΑΠΘ και να καταστήσουμε το Τμήμα μας διεθνή εκπαιδευτικό πόλο με διαρκή δυναμική και σημαντικές διεθνείς συνεργασίες.


το κυμα αρβανιτακη

Την σημαντική αυτή προσπάθεια στηρίζει η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλονίκης-ΕΣΗΕΜΘ, το Γραφείο Συνεδριακού Τουρισμού Θεσσαλονίκης-Thessaloniki Convention Bureau, η αεροπορική εταιρεία Aegean Airlines, the MET Hotel, το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων-ΑΠΕ-ΜΠΕ


games σκοπευση

κοστος χτισιματος με τουβλα

Τρόποι συμμετοχής


Η περίοδος ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων συμμετοχής έχει ξεκινήσει και θα διαρκέσει μέχρι 15 Ιουνίου 2017. Για περαιτέρω πληροφορίες και για το ειδικό έντυπο αίτησης συμμετοχής, μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο: http://www.joursummerschool. org/


Όλες οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά στο ακόλουθο e-mail: joursummerschool@gmail.com


Η πρωτοποριακή εφαρμογή των φοιτητών του Τμήματος Δημοσιογραφίας του ΑΠΘ που θα εφαρμοστεί στο Διεθνές Θερινό Σχολείο


Μία πρωτοποριακή εφαρμογή 3asyR, που αναπτύχθηκε από τους φοιτητές του Τμήματος Δημοσιογραφίας του ΑΠΘ δίνει τη δυνατότητα ανάγνωσης ιστοσελίδων και από άτομα με δυσλεξία και άλλες μαθησιακές δυσκολίες.


Η πρωτοποριακή εφαρμογή που είναι ήδη διαθέσιμη διαδικτυακά, δημιουργήθηκε με αφορμή το 1ο Διεθνές Θερινό Σχολείο που συνδιοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη στις 16 έως τις 23 Ιουλίου 2017, από το Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ, την έδρα Jean Monnet «European Integration» της Deutsche Welle Academie και το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου (Beijing Foreign Studies University).


Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

μην αρχιζεισ τη μουρμουρα επεισοδιο 5

Το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη είναι ένας θεσμός που θεσπίστηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2008.


μην αρχιζεισ τη μουρμουρα επεισοδιο 5

Με το βραβείο αυτό επιβραβεύονται δραστηριότητες ή δράσεις πολιτών, ομάδων, σωματείων ή οργανώσεων που έχουν επιδείξει εξαιρετική προσήλωση στην προαγωγή μιας καλύτερης αμοιβαίας κατανόησης και στενότερης ολοκλήρωσης μεταξύ των πολιτών των κρατών-μελών.


Για το έτος 2017, απονεμήθηκαν συνολικά 50 βραβεία σε φορείς και πολίτες από τα 28 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Με ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής τα Βραβεία στην Ελλάδα παίρνουν:


ύδρευση άρδευση

σίδηρος μεταφραση αγγλικά

* Η ΜΚΟ «Praksis» – πρόταση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Παπαδημούλη,


* Η Αικατερίνη Παναγοπούλου – πρόταση της ευρωβουλευτή της ΝΔ, Ελισσάβετ Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη


* Η ΜΚΟ «Μπορούμε» – πρόταση του ευρωβουλευτή του Ποταμιού Μιλτιάδη Κύρκου.


11220789 563131577195531 2392649934841806798 n


Στην Ελλάδα αναλογούσαν συνολικά δύο βραβεία. Έπειτα, όμως, από πρόταση του Δημήτρη Παπαδημούλη, αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι μέλος της Επιτροπής, υπήρξε συμφωνία να δοθεί, κατ’ εξαίρεση, και τρίτο βραβείο στην Ελλάδα, έναντι των δύο που της αναλογούν με βάση τον ισχύοντα κανονισμό.


εξομοιωση αει τει

Συγκεκριμένα, οι μαθητές εξετάστηκαν στη Βιολογία Θετικών Σπουδών και Γενικής Παιδείας, ένα μάθημα ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς όσοι στοχεύουν στις ιατρικές σχολές θα πρέπει να βάλουν τα δυνατά τους για να πετύχουν την καλύτερη βαθμολογία. Επίσης, τα μαθήματα προσανατολισμού αναμένεται να καθορίσουν τις βάσεις


σφαιρικα κυματα

Οι Πανελλήνιες εξετάσεις συνεχίζονται τη Δευτέρα, που είναι και η τελευταία ημέρα. Οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Μαθηματικά και την Ιστορία Γενικής Παιδείας.


εξομοιωση αει τει

αβ βασιλοπουλος ευβοιας πατρα

Υπενθυμίζεται ότι στα ΓΕΛ, οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα ολοκληρωθούν στις 19 Ιουνίου, ενώ στα ΕΠΑΛ στις 21 Ιουνίου. Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα διεξαχθούν μεταξύ 22 και 30 Ιουνίου, ενώ οι πρακτικές δοκιμασίες, μεταξύ 20 και 30 Ιουνίου.


Τα θέματα


Δείτε ΕΔΩ τα θέματα της Βιολογίας Γενικής Παιδείας


Δείτε ΕΔΩ τα θέματα της Βιολογία Θετικών Σπουδών


πώς διαγράφεσαι από το facebook

Οι παράγοντες που οδηγούν τους εργαζόμενους στην Ελλάδα στην απόρριψη της Κοινωνικής Ασφάλισης είναι πολλοί και οι περισσότεροι σχετίζονται με την ίδια την αβεβαιότητα για το συνταξιοδοτικό σύστημα αλλά και το σύστημα υγείας. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές ακόμη παράμετροι που εντείνουν την αγωνία των Ελλήνων εργαζομένων και την ίδια ώρα βλάπτουν την οικονομία της χώρας.


Η Ελλάδα «γερνάει»


Πιο αναλυτικά, ένα μεγάλο πλήγμα και μια σοβαρή μελλοντική «απειλή» για την κοινωνική δομή αλλά και την οικονομία της Ελλάδας αποτελεί το πρόβλημα της γήρανσης του πληθυσμού το οποίο, όπως όλα τα στοιχεία δείχνουν, θα μας απασχολήσει ιδιαίτερα τα επόμενα χρόνια.


Η κρίση που πλήττει την χώρα μας σε συνδυασμό με το έντονο δημογραφικό πρόβλημα που παρατηρείται και για το οποίο, άλλωστε, το ΔΝΤ έκρουσε τον «κώδωνα του κίνδυνου» το περασμένο Καλοκαίρι κάνουν τις προβλέψεις για το μέλλον της χώρας μας να μοιάζει ακόμη πιο δυσοίωνο.


πώς διαγράφεσαι από το facebook

BBBBBBBBBBBBBB


οπερα της πενταρας θεατρο

βιομηχανική περιοχή ηρακλείου ηράκλειο

Παρά το γεγονός ότι η γήρανση του πληθυσμού δεν αποτελεί μόνο ελληνικό φαινόμενο, η Ελλάδα καταλαμβάνει μια από τις πρώτες θέσεις στην Ευρώπη αλλά και παγκοσμίως.


ωραια μου κυρια κρατηση

Σε όλη την Αττική από τα νότια του νομού έως και τα βόρεια προάστια, ο ουρανός έχει σκοτεινιάσει και σημειώνεται ισχυρή βροχόπτωση δημιουργώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο στους δρόμους. Αστραπές και βροντές συνοδεύουν το... χειμερινό σκηνικό του καιρού.


Για ακόμη μία φορά από την καλοκαιρινή μπόρα, οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια και υπάρχουν μικροπροβλήματα. Η πυροσβεστική υπηρεσία βρίσκεται σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που θα προκληθούν.


222222


(EUROKINISSI ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)


ωραια μου κυρια κρατηση

ποσοτητα υδατανθρακα στη γραμμωση

εξολκέας ρουλεμάν πλήμνης τροχού

Υπενθυμίζεται ότι έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σήμερα Παρασκευή σε όλες τις ηπειρωτικές περιοχές (εκτός της Θράκης), τις Σποράδες και την Εύβοια.


Άνοιξαν οι ουρανοί στην Λαμία


Ισχυρή καταιγίδα έχει καλύψει τη Λαμία και την ευρύτερη περιοχή, καθώς η βροχή είναι ιδιαίτερα έντονη.


Μέσα στην πόλη της Λαμίας οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε χειμάρρους, καθώς το αποχετευτικό σύστημα αδυνατεί, πλέον, να απορροφήσει τα νερά της βροχής. Η κυκλοφορία στους δρόμους διεξάγεται με ιδιαίτερα μεγάλη δυσκολία, αφού σε πολλές περιπτώσεις η στάθμη του νερού έχει φτάσει στο ύψος του πεζοδρομίου και σε ορισμένα σημεία το έχει ξεπεράσει. Ιδιαίτερα σε ό, τι αφορά τη νότια πλευρά της πόλης, πολλές είναι οι κλήσεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για παροχή βοήθειας στην άντληση υδάτων από αποθήκες και υπόγεια διαμερίσματα.


Στην ευρύτερη περιοχή η καταιγίδα έχει ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά, αφού το κύμα κακοκαιρίας επεκτείνεται σχεδόν σε όλον τον νομό Φθιώτιδας.





ταμπακιερα ταβερνα

Φίλοι και συγγενείς βρέθηκαν στο Διδυμότειχο για να πουν το «τελευταίο αντίο» στο «γελαστό κορίτσι» όπως λένε όλοι. Στο πλευρό της άτυχης οικογένειας εκατοντάδες κόσμου που γνώριζε τη φοιτήτρια.


ταμπακιερα ταβερνα

Το πρωί στο Διδυμότειχο έφτασε λεωφορείο από ένα χωριό των Σερρών, από όπου κατάγεται η μητέρα της άτυχης φοιτήτριας, προκειμένου να παραστούν όσοι τη γνώριζαν στην κηδεία.


Λίγο μετά τις 11:00 το πρωί της Τετάρτης (05/12/2018) ξεκίνησε να ψάλλεται η νεκρώσιμος ακολουθία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου.


πεταγμα μπεκατσας

kideia


θεραπεια βαρροας με θυμολη

Πηγή: e-evros.gr


Όλοι είναι συντετριμμένοι. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πόσο άδικα έφυγε από τη ζωή η Ελένη.


Η σορός της 21χρονης φοιτήτριας μεταφέρθηκε το βράδυ της Τρίτης (04/12) από τη Ρόδο στην Αλεξανδρούπολη και από κει στο Διδυμότειχο. Τα όσα εκτυλίχθηκαν εκεί θύμιζαν αρχαία τραγωδία, με τους γονείς της να είναι απαρηγόρητοι και όλο το Διδυμότειχο να θρηνεί για την κοπέλα που τόσο πρόωρα και κυρίως άδικα έχασε τη ζωή της.


kideia2


Πηγή: e-evros.gr


Ιατροδικαστής Ρόδου: Η φοιτήτρια μαρτύρησε στα χέρια των δολοφόνων της


Νέα σοκαριστικές αποκαλύψεις για την άγρια δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας, Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο έρχονται στο φως της δημοσιότητας όσων περνούν οι ώρες.


Ο ιατροδικαστής, ο οποίος εξέτασε το άψυχο σώμα της άτυχης νεαρής, μιλώντας στο STAR αποκάλυψε ότι η φοιτήτρια μαρτύρησε στα χέρια των δολοφόνων της.


Τα ευρήματα δείχνουν ότι την κακοποίησαν βάναυσα και ότι η φοιτήτρια ήταν ζωντανή όταν την πέταξαν στη θάλασσα. Μάλιστα, όπως αποκαλύπεται, αν την μετέφεραν στο νοσοκομείο, σήμερα θα ζούσε.



bsb φορεμα λευκο δαντελα

«Ξέρω ότι πολύς κόσμος αντιμετωπίζει δύσκολες καταστάσεις στην προσωπική του ζωή» σημείωσε, ωστόσο υπογράμμισε πως πιστεύει στη δύναμη των Ελλήνων και γ' αυτό εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον της Ελλάδας.


bsb φορεμα λευκο δαντελα

το σοι σου επεισοδιο 12 2 κυκλος

Αναφερόμενος στη θητεία του ως πρέσβης της Γερμανίας στη χώρα μας, ο Πέτερ Σόοφ τόνισε πως στο διάστημα των 3,5 τελευταίων χρόνων το καθήκον της πρεσβείας εδώ ήταν να λειτουργεί ως γέφυρα όχι μόνο ανάμεσα στις δύο κυβερνήσεις, αλλά και στις δύο κοινωνίες. «Σήμερα τη στιγμή της αποχώρησης μου έχω την πεποίθηση ότι οι πυλώνες των σχέσεων μας είναι σταθεροί» τόνισε και χαρακτήρισε την Ελλάδα χώρα ομορφιάς και φιλοξενίας.


Ολοκληρώνοντας την αποχαιρετιστήρια ομιλία στην πρεσβευτική κατοικία, όπου οι γερμανικές σημαίες κυμάτιζαν μεσίστιες λόγω του θανάτου του πρώην καγκελάριου Χέλμουτ Κολ, ο κ. Σόοφ είπε πως ξέρει ότι οι Έλληνες θέλουν να διαμορφώσουν το μέλλον της χώρας τους μέσα στην Ευρώπη της ανάπτυξης και της αλληλεγγύης και υπογράμμισε πως η Ευρώπη είναι η οικογένειά μας.


Ο κ. Σόοφ θα αναχωρήσει από τη χώρα μας την επόμενη εβδομάδα.


πως καθαριζουμε φουρνο

Στη δεξίωση ήταν, μεταξύ άλλων, οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, από την αξιωματική αντιπολίτευση οι Γιώργος Κουμουτσάκος, Νίκος Δένδιας, Νίκη Κεραμέως, Όλγα Κεφαλογιάννη και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.


χρονολογικη σειρα πινακιδων

Πρόκειται για έναν 26χρονο έναν 35χρονο και έναν ακόμη που δεν έχουν γνωστοποιηθεί τα πλήρη στοιχεία του από τη Διεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας. Σύμφωνα με τη δικογραφία οι τρεις δράστες κατηγορούνται για δύο υποθέσεις κλοπών, καθώς και μία απόπειρα, σε σπίτια στην ευρύτερη περιοχή της πόλης της Κέρκυρας, από τις οποίες αφαίρεσαν χρυσαφικά, συνολικής αξίας 14.000 ευρώ, καθώς και τα χρηματικά ποσά των 3.600 δολαρίων και 800 ευρώ.


Επιπλέον, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό πρακτορείο, φέρεται να μπλέκονται σε μία ακόμη απόπειρα διάρρηξης κατοικίας.


χρονολογικη σειρα πινακιδων

Στο πλαίσιο διερεύνησης των υποθέσεων εντοπίστηκαν μέχρι αυτή την ώρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, διαδοχικά ο 26χρονος και ο 35χρονος. Στην κατοχή του 26χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι, ένας κόφτης και άλλα αντικείμενα, ενώ κατασχέθηκε και το Ι. Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε.


εφαρμογή τηλεόρασης

Προανάκριση πραγματοποιήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας.


βαθμολογια χωρων ποδοσφαιρο

αναβλητικός μεταφραση

Οι φοιτητές περιγράφουν με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στο campus του Ιδρύματος, όπου, σύμφωνα με τους ίδιους, «η παραβατικότητα και η βία έχει γίνει καθημερινότητα».


αναβλητικός μεταφραση

Με έγγραφη παραγγελία προς τον διευθυντή Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Λάμπρος Τσόγκας, ζητεί να γίνουν επιτόπιοι έλεγχοι στους χώρους του ΑΠΘ, στο πλαίσιο αυτεπάγγελτης προανάκρισης, ώστε να διαπιστωθεί η τέλεση πράξεων κακουργηματικού χαρακτήρα, όπως διακίνηση ναρκωτικών, διακεκριμένες κλοπές ή βιασμοί, αδικήματα που καταγγέλλονται στην επιστολή των φοιτητών του Ιδρύματος.


Όπως αναφέρεται στην εισαγγελική παραγγελία, σε περίπτωση που διαπιστωθούν κακουργηματικού βαθμού αδικήματα, να σχηματιστούν δικογραφίες στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, όπου αυτό καθίσταται εφικτό.


κροτιδες νομος

Υπενθυμίζεται ότι στην επιστολή τους προς τον Κοσμήτορα της Πολυτεχνικής Σχολής και τον Πρύτανη του ΑΠΘ, οι φοιτητές αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι στο campus του Πανεπιστημίου «η παραβατικότητα, οι κλοπές, τα ναρκωτικά, η πορνεία και η βία είναι πλέον καθημερινότητα για όσους περνάμε ένα μεγάλο μέρος της ημέρας σε αυτούς τους χώρους ιδιαίτερα στην περιοχή της Πολυτεχνικής Σχολής».


εικονα παναγιας της τηνου

Τονίζεται ακόμη ότι «από τα πιο απλά περιστατικά - όπως η διαρκής παρουσία μεγάλου αριθμού χρηστών ναρκωτικών σε χώρους του Ιδρύματος - έως τα σοβαρά, δηλαδή την παράνομη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στους χώρους του Πανεπιστημίου, και τα ακόμη κρισιμότερα, όπως ο θάνατος ανθρώπων εντός του Πανεπιστημίου, όλα δημιουργούν αίσθηση μόνιμης ανασφάλειας και φόβου για το σύνολο της ακαδημαϊκής κοινότητας καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας».


leasing car offers

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, όλα συνέβησαν όταν ο 65χρονος – όπως κάθε απόγευμα – πήγε στο καφενείο του Μεταξοχωρίου για να περάσει ευχάριστα την ώρα του.


παππας γιωργος δικηγορος

Εκεί που καθόταν – άγνωστο πώς – έχασε τις αισθήσεις του κι έπεσε στο πάτωμα μπροστά στα έντρομα μάτια των θαμώνων.


leasing car offers

Αμέσως σήμανε συναγερμός και ο 65χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγεία Χάρακα.


βλέφαρο πλαστική

Δυστυχώς όμως ήταν ήδη πολύ αργά για τον άτυχο άνδρα, με τους γιατρούς να διαπιστώνουν το θάνατό του.


Οι πληροφορίες αναφέρουν πως τα αίτια του θανάτου του είναι πιθανότατα παθολογικά.


δευτέρα στα αγγλικα

Κάποιος από τους επιβαίνοντες, τηλεφωνώντας στον ευρωπαϊκό αριθμό κλήσης 112, κάλεσε σε βοήθεια.


Τρία πλωτά του λιμενικού, ένα ναυαγοσωστικό και δύο ιδιωτικά σκάφη ξεκίνησαν άμεσα την έρευνα για τον εντοπισμό του ακυβέρνητου πλοιαρίου. Τελικά, το σκάφος εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή Αμμοοπή και ρυμουλκήθηκε από αλιευτικό στο λιμάνι του νησιού.


απο το βορρα ως το νοτο

Καλά στην υγεία τους είναι οι 119 άνθρωποι που εντοπίστηκαν στη διάρκεια της νύχτας από το αλιευτικό "Αντώνιος" στη θαλάσσια περιοχή της Καρπάθου.


Σύμφωνα με καταμέτρηση, που έγινε από το λιμενικό σώμα, μεταξύ των προσφύγων και μεταναστών περιλαμβάνονται 19 γυναίκες, μεταξύ των οποίων δύο έγκυες και 23 ανήλικα παιδιά. Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστό σε ποιες δομές φιλοξενίας θα μετακινηθούν οι μετανάστες και πρόσφυγες.


δευτέρα στα αγγλικα

φεστιβαλ εστιων

μαθηματα 4ης δεσμης 1990

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο μέχρι 5 μποφόρ, ενώ θα σημειωθεί μικρή πτώση της θερμοκρασίας ως προς τις μέγιστες τιμές.


Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ:


Αττική


καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με σποραδικούς όμβρους και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια.


μαθηματα 4ης δεσμης 1990

άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.


εικονες για 1940

αμειωτη ηλεκτρικη ταλαντωση

θερμοκρασία: από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


Θεσσαλονίκη


καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στα γύρω ορεινά.


άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.


θερμοκρασία: από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.


Μακεδονία, Θράκη


καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με σποραδικούς όμβρους ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.


άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.


θερμοκρασία: από 19 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος


καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με σποραδικούς όμβρους ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.


άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.


θερμοκρασία: από 20 έως 35 και κατά τόπους 36 βαθμούς Κελσίου.


Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος


καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με σποραδικούς όμβρους ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.


άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.


θερμοκρασία: από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου.


λοιμωξεις του πνευμονα

Όπως επισημαίνει η γενική γραμματεία, από την υποχρέωση αυτή εξαιρούνται μόνον οι κατηγορίες υπόχρεων, για τις οποίες έχουν εκδοθεί από το ΣτΕ αποφάσεις αναστολής (δηλαδή, δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί και μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους) και σύμφωνα με το διατακτικό των σχετικών αποφάσεων αναστολής.


λοιμωξεις του πνευμονα

εκτυπωση εγχρωμη τιμη θεσσαλονικη

Η εξαίρεση ισχύει μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί των αιτήσεων ακυρώσεως που έχουν συζητηθεί ενώπιον της Ολομέλειας του ΣτΕ.


Ακόμη, αναφέρεται στην ανακοίνωση, ότι «σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία ελλείψεις ή ανακρίβειες υποβληθείσας δήλωσης περιουσιακής κατάστασης μπορούν να συμπληρωθούν από τον υπόχρεο αυθορμήτως εντός μηνός από την υποβολή της».


πουκαμισο ασπρο γυναικειο μακρυ

Επίσης, η υποβολή της εν λόγω δήλωσης μετά την 30-6-2017 και εντός προθεσμίας 30 ημερών απ΄ αυτήν επισύρει την επιβολή διοικητικού προστίμου.


Τέλος, αναφέρει η γενική γραμματεία, ότι «η μη υποβολή δήλωσης μετά την πάροδο 30 ημερών από την άνω καταληκτική προθεσμία της 30-6-2017 επιφέρει ποινικές κυρώσεις»


αγιος ψευτης

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ


Αττική


Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 24 έως 41 και πιθανώς 42 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


κουμπαρος εκκλησια

Θεσσαλονίκη


Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το απόγευμα νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 22 έως 40 βαθμούς Κελσίου.


Μακεδονία, Θράκη


Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στην κεντρική Μακεδονία το απόγευμα πρόσκαιρα νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 22 έως 39 και στην κεντρική Μακεδονία κατά τόπους έως 41 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


αγιος ψευτης

θεματα αλγεβρας β λυκειου επαλ

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος


Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στο νότιο Ιόνιο βορειοδυτικοί τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 23 έως 40, κατά τόπους 41 βαθμούς Κελσίου. Στην ήπειρο η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

για μενα πινεις οχι για μενα στιχοι


Λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης νέα στοιχεία έρχονται στο φως για το τι ακριβώς συνέβη στην άτυχη φοιτήτρια.


Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που περιλαμβάνει η ιατροδικαστική έκθεση για το θάνατό της.


διευθυνση δευτεροβαθμιας σαπφους

οδος κριμαιας χαρτης

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του star.gr, τα χτυπήματα που φέρει η άτυχη κοπέλα είναι ερασιτεχνικά. Τη χτυπούσαν δηλαδή όπου έβρισκαν. Τα χτυπήματα δείχνουν θυμό, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα αν τη χτύπησαν στο κεφάλι με σίδερο ή με τηγάνι.


για μενα πινεις οχι για μενα στιχοι

Την ίδια στιγμή, ο ιατροδικαστής που χειρίζεται την υπόθεση αποκάλυψε πως γνωρίζουν τι συνέβη.


«Έχουμε όλες τις απαντήσεις για το τι συνέβη», δήλωσε αποκλειστικά στο star.gr o ιατροδικαστής, με την ανακρίτρια να έχει στα χέρια της τα στοιχεία που θα την οδηγήσουν στην εξακρίβωση της αλήθειας.




γιωργος αναλυτης τραγουδια

Τα σκευάσματα αυτά ενδείκνυνται για περιπτώσεις που έχουν αποδεδειγμένο κλινικό όφελος για μια σειρά από νόσους, όπως ο χρόνιος πόνος, ο νευροπαθητικός πόνος, η ναυτία και έμετοι λόγω χημειοθεραπείας, η καχεξία, ανορεξία κα.


ανιμε ηαωεν

Η εφαρμογή του μέτρου, όπως επισημαίνει το υπουργείο Υγείας, προϋποθέτει μια σειρά επιπλέον διοικητικών διαδικασιών, οι οποίες θα προχωρήσουν άμεσα, ώστε οι ασθενείς να αποκτήσουν πρόσβαση στα φάρμακα το ταχύτερο δυνατόν.


παραγραφος με συγκριση αντιθεση αισιοδοξος απαισιοδοξος

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η ΚΥΑ υλοποιεί το πόρισμα της Επιστημονικής Επιτροπής, που συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, με σκοπό την αποτίμηση της σύγχρονης εμπειρίας και της υφιστάμενης νομοθεσίας, αναφορικά με την ιατρική χρήση της κάνναβης και την κατάθεση προτάσεων για τη δημιουργία κανονιστικού πλαισίου που θα ρυθμίζει το ζήτημα.



γιωργος αναλυτης τραγουδια

αντιμετωπιση γαστρεντεριτιδας στην εγκυμοσυνη

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο διοικητήριο του ορυχείου Αμυνταίου με την συμμετοχή επιστημονικών στελεχών της ΔΕΗ και του περιφερειάρχη Θόδωρου Καρυπίδη, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ μίλησε για ένα πολύ δύσκολο και σύνθετο φαινόμενο που χρειάζεται ενδελεχή εξέταση για να πει κάποιος με σιγουριά τι έφταιξε και φτάσαμε σε αυτό το μέγεθος της κατολίσθησης. Μάλιστα ανάφερε ότι οι βροχοπτώσεις του φθινοπώρου θα επηρεάσουν αρνητικά την κατάσταση μέσα στο χωριό και εκτίμησε ότι θα υπάρξει επιδείνωση του φαινόμενου, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η εκκένωση του χωριού και οι κάτοικοι του να μετακινηθούν σε άλλες περιοχές, μεταδίδει το αθηναϊκό πρακτορείο.


Ο περιφερειάρχης Θόδωρος Καρυπίδης αναφερόμενος στις εκτιμήσεις αυτές ανακοίνωσε ότι μέχρι το φθινόπωρο θα έχουν μετακινηθεί όλοι οι κάτοικοι του χωριού σε σπίτια που θα ενοικιαστούν για αυτόν τον σκοπό και ότι τις επόμενες ημέρες το συντονιστικό όργανο που έχει συσταθεί θα λάβει τις σχετικές αποφάσεις. Σήμερα η ΔΕΗ με δική της πρωτοβουλία έχει νοικιάσει 28 σπίτια όπου μένουν οικογένειες των οποίων οι κατοικίες τους είτε έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές εξαιτίας της κατολίσθησης και του ρήγματος, είτε βρίσκονται εντός της κόκκινης ζώνης όπου για λόγους ασφαλείας έχει απαγορευτεί κάθε είδους ανθρώπινης παρουσίας και δραστηριότητας.


αντιμετωπιση γαστρεντεριτιδας στην εγκυμοσυνη

Το μέλος της επιτροπής διερεύνησης των αιτιών της κατολίσθησης και στέλεχος της ΔΕΗ Κώστας Μαχτής τόνισε ότι ανεξάρτητα από τις υλικές ζημιές για την ΔΕΗ και τον οικισμό των Αναργύρων, το πιο σημαντικό στοιχείο είναι ότι «δεν είχαμε απώλεια ανθρώπινης ζωής» και εξήγησε ότι τόσο σήμερα όσο και στο άμεσο μέλλον «θα πρέπει να υπάρξει επιμονή στην αυστηρή τήρηση των μέτρων ασφάλειας που έχουν τεθεί σε εφαρμογή στον οικισμό». Από την πλευρά της ΔΕΗ ετέθη με επιμονή το θέμα της πλήρους ενεργοποίησης όλων των συνθηκών της κατάστασης έκτακτης ανάγκης για την περιοχή των Αναργύρων καθώς και της επιτάχυνσης όλων των διαδικασιών από την πλευρά της πολιτείας για την αναγκαστική απαλλοτρίωση του οικισμού.


edelweiss rooms suites καιμακτσαλαν

στοπ μη eurovision

σουβλακια αγιας ζωνης

Το έργο της τοποθέτησης και λειτουργίας των μονάδων αφαλάτωσης στην Πάτμο και στους Αρκιούς - τις είχε προμηθευτεί το ελληνικό Δημόσιο από το 2012, αλλά για πολλά χρόνια παρέμεναν ανενεργές - του ταχυδιϋλιστηρίου και όλων των συνοδών έργων, ξεκίνησε τον Δεκέμβρη του 2016 και ολοκληρώθηκε στις αρχές Ιουνίου του 2017. Πρόκειται για έργα, που μέσω σύμβασης, έχει αναλάβει ανάδοχη εταιρεία με την υποχρέωση της τοποθέτησης, λειτουργίας και συντήρησης των μονάδων αφαλάτωσης, οι οποίες και θα αποδοθούν μετά από 5 χρόνια στο Δήμο Πάτμου, όπως μεταδίδει το αθηναϊκό πρακτορείο.


Η δυναμικότητά της κάθε μια μονάδας φτάνει τα 240.000 κυβικά μέτρα πόσιμου νερού ετησίως, ποσότητα που επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών της Πάτμου και των Αρκιών. «Xωρίς υδατική αυτονομία, τα νησιά δεν θα είχαν καμία ευκαιρία ανάπτυξης», δήλωσε ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, ο οποίος μαζί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, τον γ. γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Γιαννέλη, τον βουλευτή Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, Ηλία Καματερό και τον περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο, παραβρέθηκαν την Παρασκευή στην τελετή εγκαινίων των μονάδων αφαλάτωσης του νησιού.


Ο κ. Σαντορινιός τόνισε ότι αυτή η κυβέρνηση αξιοποιεί με κάθε δυνατό τρόπο τα χρηματοδοτικά εργαλεία, προκειμένου τα νησιά να αποκτήσουν την υδατική τους αυτονομία και αναφέρθηκε στα έργα για εγκατάσταση μονάδων αφαλάτωσης σε Καστελόριζο, Λειψούς, Κατάπολα Αμοργού, Κίμωλο, Ηρακλειά και Μαράθι. Προανήγγειλε, επίσης, την ενίσχυση των μονάδων σε Κουφονήσι και Αγαθονήσι.


σουβλακια αγιας ζωνης

θεματα πανελλαδικων φυσικης 2015


laptop πλαισιο τιμες

ιδιοπαθης ινωση πνευμονων

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, Σπύρος Γεωργίου προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, (κατηγορία κινδύνου 4) για τις περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας (Βοιωτία και κεντρική - νότια Εύβοια), Βορείου Αιγαίου (Χίος, Σάμος, Κάρπαθο, Ικαρία) και Νοτίου Αιγαίου (Κω, Ρόδο).


ντογκο αρτζεντινο δυναμη

«Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι και στις υπόλοιπες περιοχές δεν υπάρχει κίνδυνος να εκδηλωθούν πυρκαγιές. Για αυτό και πρέπει να υπάρχει προσοχή» τονίζει ο κ. Γεωργίου. «Στο μεταξύ, αύριο Τρίτη σε κατάσταση υψηλού κινδύνου, (κατηγορία 3) θα είναι όλη η Κρήτη, η Λακωνία, Μάνη, όλη η βόρεια Πελοπόννησος (Κορινθία, Αργολίδα μέχρι την Αχαΐα), τα νησιά του Ιονίου, ένα μέρος της Αιτωλοακαρνανίας, η Μαγνησία, η Βοιωτία και η Φθιώτιδα, καθώς κι ένα μέρος της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη). Επίσης στην κατηγορία 3 εντάσσονται κι η Μυτιλήνη, Σαμοθράκη και περιοχές νότια του Έβρου».


ταξι απο παφο για λευκωσια


Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς https://t.co/gFBdMxjlQ4 pic.twitter.com/aUM7wqQPaB

— Civil Protection GR (@GSCP_GR) 3 Ιουλίου 2017


ιδιοπαθης ινωση πνευμονων

σε ζητω βαλαντης

Πρόκειται για δύσβατη, ορεινή περιοχή γεγονός που δυσχέραινε τις προσπάθειες. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ενεργή εστία και με το πρώτο φως της ημέρας επιχειρείται εκ νέου η προσέγγιση της περιοχής για την πρώτη εκτίμηση της ζημιάς, αλλά και για την εξακρίβωση των αιτιών που την προκάλεσαν θέτοντας την υπό πλήρη έλεγχο.


πως καταλαβαινω οτι αρεσω σε μια κοπελα

Υπενθυμίζεται ότι χρειάστηκε αργά χθες το απόγευμα να επιχειρήσουν 2 αεροσκάφη Πέτζετελ και 2 Canadair, καθώς και επίγειες δυνάμεις καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Συνολικά επιχείρησαν 48 Πυροσβέστες, 5 υδροφόρα οχήματα, 8 βοηθητικά, 31 άνδρες του Πεζοπόρου Τμήματος και 9 εθελοντές δασοπυροσβέστες.


σε ζητω βαλαντης

Εκτιμάται, ότι στο σημείο θα παραμείνουν στη διάρκεια της ημέρας πυροσβεστικές δυνάμεις προς αποφυγήν ενδεχόμενης αναζωπύρωσης, δεδομένου ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε εντός χαράδρας σε περιοχή υψηλού αιολικού δυναμικού. Ως προς την αιτία της πυρκαγιάς οι πρώτες σκέψεις της πυροσβεστικής είναι ότι αυτή προκλήθηκε από πτώση κεραυνού καθώς στην περιοχή σημειώθηκε ψιλόβροχο και πτώσεις κεραυνών την προηγούμενη της εκδήλωσης ημέρα.


Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την Πυροσβεστική, κατά το τελευταίο 24ωρο αντιμετωπίστηκαν 46 αστικές πυρκαγιές και 34 δασικές.


γιατροι του κοσμου δεληγιωργη



Κατά το τελευταίο 24ωρο αντιμετωπίσαμε 46 #αστικές #πυρκαγιές, 34 #δασικές #πυρκαγιές και 46 #παροχές #βοηθείας.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) July 5, 2017