Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

παραδοσιακα κρουστα μαθηματα

Η απίστευτη γκάφα στις Εξετάσεις: Ποιοι μαθητές εξετάστηκαν σε μικρότερη ύλη από τους άλλους

Η γκάφα με τα θέματα και η απάντηση του υπουργείου Παιδείας.


πως χρησιμοποιείται το conditioner

Ένα σοβαρό λάθος έγινε την Πέμπτη (21/06/2018) στις εξετάσεις των υποψηφίων για εισαγωγή (την επόμενη σχολική χρονιά) στα Πρότυπα Σχολεία.


παραδοσιακα κρουστα μαθηματα



  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Οι υποψήφιοι για την Ιωνίδειο Σχολή Πειραιά έλαβαν μία σελίδα λιγότερη από ότι οι εξεταζόμενοι για τα υπόλοιπα τέσσερα Πρότυπα Σχολεία, αναφέρει η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ».

Το λάθος στη διανομή των θεμάτων οδήγησε στο να εξεταστούν οι υποψήφιοι σε ένα τμήμα του συγκεκριμένου σχολείου σε 30% λιγότερη ύλη απ’ ότι οι υπόλοιποι υποψήφιοι.


βαφη μαλλιων χρονος αναμονης

Το υπουργείο Παιδείας έκανε λόγο για τεχνικό πρόβλημα του φωτοτυπικού και ανακοίνωσε: «Η Διοικούσα Επιτροπή των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων θα μεριμνήσει ώστε οι εν λόγω μαθητές και μαθήτριες να αξιολογηθούν με τον πιο δίκαιο , παιδαγωγικά σωστό και αντικειμενικό τρόπο».

Οι εξετάσεις αφορούν τους υποψηφίους Δημοτικού για την εισαγωγή στα Πρότυπα Σχολεία και ξεκίνησαν χθες με τη Νεοελληνική Γλώσσα. Τις 320 θέσεις διεκδικούν 3.500 μαθητές.

Διαβάστε επίσης:

Ώρα μηδέν για το τέλος του κόσμου - Ξεκίνησε η ανατριχιαστική «Αρπαγή»!

Χανιά: Βρέθηκε η σορός του αγνοούμενου επιχειρηματία - Τον είχαν θάψει σε χωράφι

Ανατριχιαστικές εξελίξεις: Η 16χρονη Κωνσταντίνα ήταν έγκυος και πέταξαν στα σκουπίδια τα όργανά της


Η απίστευτη γκάφα στις Εξετάσεις: Ποιοι μαθητές εξετάστηκαν σε μικρότερη ύλη από τους άλλους
01
Η απίστευτη γκάφα στις Εξετάσεις: Ποιοι μαθητές εξετάστηκαν σε μικρότερη ύλη από τους άλλους

πως καθαριζω και βραζω παντζαρια

Περίεργη υπόθεση: Δόκιμος αξιωματικός έκλεψε όπλο από στρατιωτικό φυλάκιο

Ένα περίεργο περιστατικό απασχολεί τις τελευταίες ώρες το Γενικό Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) καθώς σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, ένας δόκιμος έφεδρος αξιωματικός (ΔΕΑ) κατηγορείται για την κλοπή τυφεκίου από στρατιωτικό φυλάκιο στο Καστελλόριζο.


τερνα ναυπακτος

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, ο 22χρονος δόκιμος που υπηρετεί σε φυλάκιο στο Καστελλόριζο, κατάφερε να φύγει από την μονάδα του έχοντας προηγουμένως καταφέρει να κλέψει ένα πολεμικό τυφέκιο G3.




  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Ο δόκιμος αξιωματικός χρησιμοποίησε ένα καπέλο (τύπου τζόκεϊ), προκειμένου να «τυφλώσει» μια από τις κάμερες ασφαλείας. Το «κρέμασε» πάνω στην κάμερα κι έλυσε σε κομμάτια το G3, το οποίο έβαλε μέσα στον σάκο του.

Ο ΔΕΑ έφυγε με ολιγοήμερη άδεια και κατάφερε να μπει στο πλοίο της γραμμής και να φτάσει στον προορισμό του, χωρίς να γίνει αντιληπτός. Ωστόσο, μετά από έρευνα, άνδρες της Στρατονομίας τον συνέλαβαν στην Βέροια και ήδη τον έχουν μεταφέρει στο Καστελλόριζο, όπου έχει μεταβεί και Εισαγγελέας.


πως καθαριζω και βραζω παντζαρια

κερωμενο λινο κορδονι

Οι Αρχές καλούνται πλέον να εξετάσουν τι είχε σκοπό να κάνει ο 22χρονος με το πολεμικό όπλο.


θερινό σινεμά σύρος

Σεισμός Πύλος - Λέκκας στο Newsbomb.gr: Ήταν η κύρια δόνηση – Παρακολουθούμε το φαινόμενο

Σεισμός ΤΩΡΑ | Πύλος | Ευθύμιος Λέκκας: Απόλυτα καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προαστασίας (ΟΑΣΠ), Ευθύμιος Λέκκας, για την εξέλιξη της μετασεισμικής δραστηριότητας, μετά και τον ισχυρό σεισμό των 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 08:14 το πρωί της Δευτέρας (25/06/2018) στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Πύλου.


Σε δηλώσεις του προς το Newsbomb.gr, ο κ. Λέκκας είπε πως «ο σεισμός έχει ένα μέγεθος, όπως το επανυπολογίσαμε στα 5,5 Ρίχτερ και εκδηλώθηκε σε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων, στον υποθαλάσσιο χώρο, 25 χιλιόμετρα δυτικά της Πύλου και της Μεθώνης, δηλαδή ακριβώς πάνω στο ελληνικό τόξο, δηλαδή εκεί που ενώνεται η ελληνική με την αφρικανική πλάκα. Έγινε αισθητός σε ολόκληρη σχεδόν την Πελοπόννησο, ιδιαίτερα όμως στη Μεσσηνία, την Ηλεία και την Λακωνία. Ωστόσο, εκεί δεν έχουμε καμία απολύτως επίπτωση ούτε για τους κατοίκους, αλλά ούτε για τις κτιριακές υποδομές».


raxevsky θεσεις εργασιας

γλωσσα δ δημοτικου μια περιπετεια για το ρωμαιο



  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης



θερινό σινεμά σύρος

ψηλομύτα λεξικό

Τζόκερ κλήρωση [1925]: Ώρα για τα 2.500.000 ευρώ!

Τζόκερ: Τουλάχιστον 2.500.000 ευρώ θα μοιράσει στην αποψινή κλήρωση του τυχερό παιχνίδι του ΟΠΑΠ καθώς στην περασμένη κλήρωση της Πέμπτης (21/6) σημειώθηκε τζακ ποτ - Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την αποψινή και τις επόμενες κληρώσεις


ψηλομύτα λεξικό

Υπενθυμίζεται ότι οι τυχεροί αριθμοί που έβγαλε η κληρωτίδα της περασμένη κλήρωσης του Τζόκερ ήταν οι: 23, 29, 37, 43, 45 και Τζόκερ ο αριθμός 19.




  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


opap

Αξίζει να σημειωθεί ότι βρέθηκε στην δεύτερη κατηγορία (5αρια) του Τζόκερ μία επιτυχία που κερδίζει το ποσό 198.034,70 ευρώ.


κυπρος ψυχολογοι

εγω τη ζωη μου μαζω
tzoker3tzoker3Διαβάστε εδώ όλα τα άρθρα του Newsbomb.gr για τις κληρώσεις Τζόκερ

Εμφανίσεις και καθυστερήσεις τυχερών αριθμών Τζόκερ - Προγνωστικά

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τα στατιστικά του ΟΠΑΠ με τις εμφανίσεις και τις καθυστερήσεις των τυχερών αριθμών στο Τζόκερ. Μπορείτε να δείτε τους τυχερούς αριθμούς των κληρώσεων μέχρι και τις 17/06/2018, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του ΟΠΑΠ.

Διαβάστε εδώ όλα τα άρθρα του Newsbomb.gr για τις κληρώσεις Τζόκερ

Διαβάστε επίσης:

Eurogroup: Η ώρα της κρίσης για την Ελλάδα

Καιρός τώρα: Δεν θα θυμίζει καλοκαίρι η Πέμπτη - Δείτε πού και πότε θα βρέξει (pics)



αγοριανη ακινητα

Εξελίξεις στο θρίλερ Κολιαβασίλη! Τι αποκαλύπτει μάρτυρας που τον είδε πριν εξαφανιστεί

Οι συγγενείς του αγνοούμενου Κώστα Κολιαβασίλη από το Μαρκόπουλο Αττικής, δεν έχουν σταματήσει όλα αυτά τα χρόνια να ψάχνουν την αλήθεια για τον άνθρωπο τους.


αγοριανη ακινητα

αγοραζω παλια αυτοκινητα για αποσυρση

λετισια καλντερον ηλικια

Η μαρτυρία που αναστάτωσε την οικογένεια του αθλητικού παράγοντα και ανοίγει το δρόμο για να φωτιστεί το σκοτάδι γύρω από την εξαφάνισή του


  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Πρόσφατα μια νέα μαρτυρία που έφερε στο φως η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» της Αγγελικής Νικολούλη τους αναστάτωσε και ανοίγει το δρόμο για να φωτιστεί το σκοτάδι. Μάρτυρας που γνωρίζει καλά την οικογένεια συνάντησε τον Κολιαβασίλη σε κεντρικό δρόμο του Μαρκόπουλου πριν εξαφανιστεί.

Όπως ανέφερε ο μάρτυρας - «κλειδί» που γνωρίζει καλά την οικογένεια του αθλητικού παράγοντα τον συνάντησε σε κεντρικό δρόμο στην περιοχή του Μαρκόπουλου λίγο πριν εξαφανιστεί. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο μάρτυρας ο Κολιαβασίλης ήταν μόνος του και μιλούσε δυνατά στο τηλέφωνο με κάποιον που φαινόταν ότι γνώριζε…

Φανερά εκνευρισμένος φώναζε στον συνομιλητή του: «Τι είναι αυτό που μου κάνατε; Με κάψατε, με καταστρέψατε…».

Μάλιστα η κατάσταση του ήταν τόσο άσχημη που ο μάρτυρας απέφυγε να τον χαιρετήσει και συνέχισε το δρόμο του.

Στη συνέχεια ο μάρτυρας έφυγε για το εξωτερικό και μέχρι πρόσφατα δεν βρήκε την ευκαιρία να πει στην οικογένεια τι συνέβη εκείνη την ημέρα. Οι συγγενείς αφού μίλησαν μαζί του, ενημέρωσαν τις Αρχές με την ελπίδα να ερευνηθούν παλιότερες κλήσεις του αγνοούμενου παράγοντα ποδοσφαίρου.

Η αδελφή του μιλώντας στην εκπομπή« Φως στο Τούνελ» ανέφερε πως η ίδια και συγγενείς της είχαν δεχτεί προειδοποιητικά τηλεφωνήματα από αγνώστους να μην ασχοληθούν με την υπόθεση του επίσης αγνοούμενου πιλότου, που έμενε στο ίδιο κτίριο με τον αδελφό της.

«Μας είχαν πει να μην ανακατευτούμε μήπως είναι μπλεγμένοι οι ίδιοι άνθρωποι στις δύο εξαφανίσεις και μας κάνουν καμιά ζημιά… Τι να πω… Στα Μεσόγεια κάθε χρόνο εξαφανίζεται και κάποιος… Ξεκίνησε με τον Ποθητό, μετά χάθηκε ο αδελφός μου, στη συνέχεια ο πιλότος, ο Μερεντίτης από το Κορωπί και τώρα ο τελωνειακός….», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως τόνισε η δικηγόρος της οικογένειας μιλώντας στην εκπομπή: «Υπήρξαν πολλές παραλείψεις σε πρώτη φάση από τις Αρχές. Όταν με πρωτοβουλία της οικογένειας εξετάστηκε το αυτοκίνητο του Κολιαβασίλη, δεν βρέθηκε μέσα σ’ αυτό μόνο το κινητό του που δεν είχε εντοπίσει η Σήμανση, αλλά και γενετικό υλικό ανδρός και γυναικός. Οι Αρχές δεν πραγματοποίησαν λήψεις δειγμάτων ούτε καν από το συγγενικό και φιλικό περιβάλλον του Κολιαβασίλη για να υπάρξει σύγκριση. Θα το ζητήσουμε συμπληρωματικά έστω και καθυστερημένα».

Υπενθυμίζεται ότι ο εργολάβος και αθλητικός παράγοντας Κώστας Κολιαβασίλης, εξαφανίστηκε μυστηριωδώς το Σάββατο 31 Μαρτίου 2012, από το σπίτι του στο Μαρκόπουλο. Το όχημα που οδηγούσε, εντοπίστηκε την επόμενη της εξαφάνισής του στην περιοχή Ευαγγελίστρια Κουβαρά.

Πηγή: anikolouli.gr


ενδοκρανιακής πίεσης

e-eggrafes. minedu. gov.gr: Άρχισε η Β' φάση των ηλεκτρονικών αιτήσεων εγγραφών σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 25 Ιουνίου και θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 29 Ιουνίου η Β' φάση των ηλεκτρονικών αιτήσεων εγγραφών στα Γενικά Λύκεια και στα Επαγγελματικά Λύκεια. Για το λόγο αυτό η ηλεκτρονική πλατφόρμα https://e-eggrafes. minedu. gov.gr θα είναι ανοικτή για να υποδεχτεί νέες αιτήσεις εγγραφής.


Αναφορικά με τα Γενικά Λύκεια:


  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με την από 09-05-2018 (Φ1α/73611/Δ4) εγκύκλιο του ΥΠΠΕΘ, μετά την οριστική κατάταξή τους σε συγκεκριμένο ΓΕΛ οι ενδιαφερόμενοι/ες (γονείς, κηδεμόνες) θα ενημερωθούν μέσω της εφαρμογής e-eggrafes από 22-6-2018 και οφείλουν να παρουσιαστούν μέχρι την έναρξη των μαθημάτων για την οριστική εγγραφή, ανανέωση εγγραφής προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά.


ενδοκρανιακής πίεσης

Για περισσότερες πληροφορίες για τις εγγραφές στα ΓΕΛ πατήστε εδώ.

Αναφορικά με τα Επαγγελματικά Λύκεια:

Παράλληλα από τις 22 μέχρι τις 29 Ιουνίου (ώρα 14.00) θα γίνεται η επιβεβαίωση των εγγραφών της Α' φάσης των ηλεκτρονικών αιτήσεων και από 2-6 Ιουλίου η επιβεβαίωση των εγγραφών της Β' φάσης κατά την ημέρα λειτουργίας των σχολείων.


πειναω διαθεση ρηματος

σκακι ελευσινα

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με την από 09-05-2018 (Φ1α/73611/Δ4) εγκύκλιο του ΥΠΠΕΘ, μετά την οριστική κατάταξή τους σε συγκεκριμένο ΕΠΑΛ οι ενδιαφερόμενοι/ες (γονείς, κηδεμόνες) θα ενημερωθούν μέσω της εφαρμογής e-eggrafes και οφείλουν να παρουσιαστούν τις παραπάνω ημερομηνίες (22-29/6 και 2-6/7) για την οριστική εγγραφή, ανανέωση εγγραφής προσκομίζοντας όσα δικαιολογητικά απαιτούνται.

Για περισσότερες πληροφορίες για τις εγγραφές στα ΕΠΑ. Λ. πατήστε εδώ.


ιεραποστολοι της αγαπης

Καιρός τώρα: Η «Νεφέλη» σαρώνει την Αθήνα – Σε ποιους δρόμους εντοπίζονται προβλήματα (pics)

Καιρός – Κίνηση στους δρόμους: Σε κλοιό κακοκαιρίας η Αττική – Κυκλοφοριακό «κομφούζιο» σε πολλούς δρόμους λόγω της έντονης βροχόπτωσης – Ποια σημεία να αποφύγετε – Τι καιρό θα κάνει τις επόμενες ώρες


ιπποδρομιακό στοίχημα

Η «Νεφέλη» σκέπασε την Αττική. Από το πρωί της Τρίτης (26/06/2018) σε πολλές περιοχές σημειώνονται καταιγίδες, οι οποίες σε αρκετά σημεία έχουν έντονο χαρακτήρα. Οι οδηγοί που κινούνται αυτή την ώρα σε κεντρικές αρτηρίες πρέπει να «οπλιστούν» με υπομονή, καθώς εξαιτίας της κακοκαιρίας παρατηρείται αυξημένη κίνηση, χωρίς ωστόσο, σύμφωνα με την Τροχαία να έχουν προκληθεί σοβαρά προβλήματα.




  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Σε ποιους δρόμους παρατηρείται αυξημένη κίνηση

Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων εντοπίζονται στη Λ. Αθηνών και στα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας (από Αθηνών έως κόμβο Καλυφτάκη).


κυριακη ημερα κυριου

Παρόμοια είναι η εικόνα στη Λ. Αλεξάνδρας, στη Λ. Μεσογείων, στη Λ. Κατεχάκη (ρεύμα προς Ηλιούπολη).


ιεραποστολοι της αγαπης

Αυξημένη κίνηση παρατηρείται και στην κάθοδο της Λ. Κηφισίας (από Μαρούσι προς Ψυχικό) στη Βασ. Κωνσταντίνου και στην άνοδο της Λ. Συγγρού.

Παράλληλα, με χαμηλές ταχύτητες κινούνται τα οχήματα στην άνοδο της Βασ. Αμαλίας και στην Πειραιώς.

Δείτε ΕΔΩ πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Στο έλεος της «Νεφέλης» η Ελλάδα - Ακραία φαινόμενα με καταιγίδες και χαλάζι (pics)

Καιρός - Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί: Αυτές τις περιοχές θα πλήξουν ισχυρές καταιγίδες


Καιρός τώρα: Η «Νεφέλη» σαρώνει την Αθήνα – Σε ποιους δρόμους εντοπίζονται προβλήματα (pics)
01
Καιρός τώρα: Η «Νεφέλη» σαρώνει την Αθήνα – Σε ποιους δρόμους εντοπίζονται προβλήματα (pics)








μνημη και βοτανα

Συνεχίζει την απεργία πείνας ο πρόεδρος της Μόριας

Με αίτημα την άμεση αποσυμφόρηση του καταυλισμού στο Κέντρο υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας από τους 8.000 περίπου διαμένοντες αιτούντες άσυλο, συνεχίζεται σήμερα για δεύτερη μέρα έξω από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στη Μυτιλήνη, η απεργία πείνας του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Μόρια Νίκου Τρακέλλη.


μνημη και βοτανα

Με τον απεργό πείνας επικοινώνησε σήμερα ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες και ο οποίος ανέφερε σειρά μέτρων που έχουν ληφθεί ή θα ληφθούν άμεσα στην κατεύθυνση της καλυτέρευσης των συνθηκών που επικρατούν στη Μόρια. Ωστόσο, ο κ. Τρακέλλης αρνήθηκε να διακόψει την απεργία πείνας, η οποία ας σημειωθεί ότι γίνεται στη σκιά καρδιολογικού επεισοδίου που ο πρόεδρος της Μόριας είχε πριν μέρες. Πάντως αύριο η συζήτηση θα συνεχιστεί με τον γενικό γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής Ανδρέα Γκουγκουλή που θα έρθει στη Μυτιλήνη, ενώ την Τετάρτη στη Μυτιλήνη θα έλθει και ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας συνοδεύοντας σε προγραμματισμένη επίσκεψη την Ντούνια Μιγιάτοβιτς, Επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης.


πως φτιαχνω σαπουνι πρασινο



  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Σήμερα σε ένδειξη συμπαράστασης στον κ. Τρακέλλη απορριμματοφόρα του Δήμου Μυτιλήνης πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της πόλης. Ενώ τον απεργό πείνας επισκέφτηκε η Αναστασία Αντωνέλλη, δημαρχεύουσα αντιδήμαρχος, μεταφέροντας το μήνυμα του δημάρχου, Σπύρου Γαληνού: «Στεκόμαστε στο πλευρό του απεργού πείνας Νίκου Τρακέλλη, Προέδρου της Μόριας, ενώνουμε την φωνή μας μαζί του και για μια ακόμη φορά, όλοι μαζί ενωμένοι, απαιτούμε την άμεση και ουσιαστική αποσυμφόρηση του Κ. Υ.Τ Μόριας. Καλούμε τον αρμόδιο υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής να λάβει άμεσα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να επισπεύσει την αποσυμφόρηση του Κ. Υ.Τ Μόριας, για την οποία εξάλλου δεσμεύτηκε κατά την επίσκεψή του στη Μυτιλήνη. Ο Σεπτέμβρης είναι πολύ μακριά για μια καθημερινότητα που κάθε μέρα προσθέτει μόνο προβλήματα και αγανάκτηση σε όλους, λειτουργώντας σαν ωρολογιακή βόμβα - ξανά - για τη Μυτιλήνη μας. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει επιτέλους να καταλάβουν ότι στο τραπέζι των συσκέψεων της συνόδου κορυφής διακυβεύονται ανθρώπινες ζωές, τις οποίες έχουν υποχρέωση να προστατέψουν».

Μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ η κ. Αντωνέλλη η οποία αντικαθιστά τον απουσιάζοντα για λόγους υγείας δήμαρχο, τόνισε πως «οι ηγέτες των κρατών - μελών της Ε. Ε, συνεχίζουν να συσκέπτονται, αδυνατώντας να καταλήξουν σε μια κοινή συμφωνία για την διαχείριση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών. Θύματα του ελλείμματος πολιτικής βούλησης και της αδράνειας αυτής παραμένουν οι τοπικές κοινωνίες, που υφίστανται όλες τις συνέπειες της κακοδιαχείρισης του ζητήματος. Πρέπει να γίνει κατανοητό, τόσο σε εθνικό όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, ότι κάθε υπόσχεση που παραμένει ανεκπλήρωτη είναι ουσιαστικά μια άμεση παραβίαση του δικαιώματος στη ζωή, την ασφάλεια και την υγεία όλων. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει επιτέλους να καταλάβουν ότι στο τραπέζι των συσκέψεων της συνόδου κορυφής διακυβεύονται ανθρώπινες ζωές, τις οποίες έχουν υποχρέωση να προστατέψουν».


διτροχο συνώνυμο

Και η κ. Αντωνέλλη κατέληξε: «Δυστυχώς οι επανειλημμένες εκκλήσεις και οι ενέργειες της Δημοτικής Αρχής προς κάθε κατεύθυνση, με όλους τους τρόπους και σε όλους τους τόνους δεν εισακούσθηκαν ώστε να γίνει η προσδοκώμενη και επί μακρόν υποσχόμενη αποτελεσματική αποσυμφόρηση του νησιού μας. Έτσι, μετά και τα τελευταία γεγονότα στην Μόρια, η δικαιολογημένη αγανάκτηση των κατοίκων του χωριού ξεχείλισε με αποτέλεσμα ο πρόεδρος, Νίκος Τρακέλλης, να φτάσει σε αυτόν τον έσχατο και επικίνδυνο για την υγεία του τρόπο διαμαρτυρίας».


στέφανος ξένος

Νέο συλλαλητήριο σήμερα (27/06) για τη Μακεδονία

Το απόγευμα της Τετάρτης (27/06) πολίτες και φορείς της Θεσσαλονίκης διοργανώνουν νέο συλλαλητήριο, ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών.


ποια φαγητα εχουν ω3

Η συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη για τις 7 το απόγευμα έξω από το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης με τους διοργανωτές να δηλώνουν ότι θα περιφρουρήσουν το συλλαλητήριο ώστε να μην παρεισφρήσουν ακραία στοιχεία.


στέφανος ξένος



  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Αξίζει να σημειωθεί, ότι δύο ώρες νωρίτερα, στις 5 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί αντισυγκέντρωση από αντιεξουσιαστές που αντιδρούν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.

Διαβάστε επίσης:


τραπεζομαντηλα μιας χρησης endless

Καιρός: Η «Νεφέλη» σαρώνει τη χώρα - Προσοχή τις επόμενες ώρες

Καιρός: Ο εφιάλτης ζωντάνεψε ξανά στη Μάνδρα-Ποτάμια οι δρόμοι, πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα




πετσετακια με χαντρες

Σεισμός νοτιοδυτικά της Κρήτης (pics)

Σεισμός Τώρα: Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ (σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Ευρωπαϊκού EMSC), σημειώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης (26/6), στις 23:48, στον υποθαλάσσιο χώρο του νότιου Κρητικού Πελάγους.


πετσετακια με χαντρες

683078.regional


  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Και η προκαταρκτική αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών του δίνει το σεισμό στα 3,9 Ρίχτερ.


εμπορικός σύλλογος μετάφραση

Το ακριβές επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 76χλμ. νοτιοδυτικά των Χανίων και 35χλμ. νοτιοδυτικά της Παλαιόχωρας.

Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 20χλμ.


παπουτσια για ροζ φορεμα

Δείτε στη gallery το σεισμό, όπως τον κατέγραψαν οι σεισμογράφοι του Σεισμολογικού Δικτύου του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, που είναι τοποθετημένοι σε Χανιά, Γαύδο και Αντικύθηρα.


Σεισμός ΤΩΡΑ νοτιοδυτικά της Κρήτης (pics)
01
Σεισμός ΤΩΡΑ νοτιοδυτικά της Κρήτης (pics)











αστείες φωτογραφίες ζώων

Πανελλήνιες 2018: Οι εκτιμήσεις για τις Βάσεις - «Καθαρή» πτώση στο 2ο και 4ο επιστημονικό πεδίο

Πανελλήνιες 2018: Τα βαθμολογικά κέντρα παρέδωσαν τις βαθμολογίες των υποψηφίων στο υπουργείο Παιδείας ενώ την Παρασκευή 29 Ιουνίου αναμένεται να ανακοινωθούν σε όλα τα Λύκεια (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) της χώρας οι βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων για τα ΑΕΙ, που διαγωνίστηκαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.


αστείες φωτογραφίες ζώων


αφμ γενικο λογιστηριο του κρατουσ

Θέματα και απαντήσεις όλων των μαθημάτων στο Newsbomb.gr




  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Όπως λέει στο ΑΠΕ ο εκπαιδευτικός αναλυτής Χρήστος Κάτσικας «η αποστολή - διακίνηση των αποκομμάτων των τετραδίων και των βαθμολογιών των υποψηφίων των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων αναμένεται να ξεκινήσει από τα βαθμολογικά κέντρα την προηγούμενη ημέρα, την Πέμπτη 28/6, ώστε τα δέματα να έχουν φτάσει στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης την Παρασκευή».


αιτια πελοποννησιακου πολεμου α γυμν
panellinies vaseis2

Φέτος, σύμφωνα με τον κ. Κάτσικα, «υπάρχει ένα νέο τοπίο στις Πανελλαδικές Εξετάσεις που δεν έχει σημαντικά στοιχεία σύγκρισης με το περσινό. Και ως γνωστόν οι εκτιμήσεις για την κίνηση των βάσεων βασίζονται ουσιαστικά στη σύγκριση των δεδομένων της φετινής σχολικής χρονιάς με την περσινή και μερικές φορές και με την προπέρσινη».

Όπως εξηγεί ο κ. Κάτσικας παρουσιάζοντας τα φετινά δεδομένα:

«Ο αριθμός των εισακτέων αυξήθηκε φέτος κατά 3.966 θέσεις. Ωστόσο στην πραγματικότητα η αύξηση για τους υποψήφιους των Γενικών Λυκείων είναι περίπου 2.000 θέσεις καθώς οι 1.866 αποτελούν το επιπλέον ποσοστό που δίνεται στους υποψηφίους των ΕΠΑ. Λ. Σαφώς ακόμη και αυτή η αύξηση θέσεων εισακτέων δεν είναι μικρή ωστόσο δεν αφορά τις σχολές υψηλής ζήτησης, πχ τις Ιατρικές στις οποίες τελικά έχουμε μία μικρή μείωση των εισακτέων από το Γενικό Λύκειο.

Πέρυσι, οι υποψήφιοι είχαν δικαίωμα να δηλώσουν σχολές επιλέγοντας δύο από τα πέντε διαθέσιμα επιστημονικά πεδία. Φέτος τα επιστημονικά πεδία περιορίστηκαν σε τέσσερα αφού οι Παιδαγωγικές σχολές δεν αποτελούν πλέον ξεχωριστό πεδίο αλλά μπορούν να δηλωθούν από όλους/όλες τους υποψηφίους όλων των πεδίων. Οι περυσινοί ενδιαφερόμενοι ήταν λίγοι και οι βάσεις των Παιδαγωγικών Σχολών ήταν χαμηλές. Φέτος οι ενδιαφερόμενοι είναι πολλαπλάσιοι και ο ανταγωνισμός πολύ μεγαλύτερος. Πόσοι όμως θα ενδιαφερθούν και με τί βαθμολογίες ; Θα τις δηλώσουν υποψήφιοι με υψηλές βαθμολογίες ή μόνο με μέτριες και κάτω; Μηχανογραφικά δελτία δεν έχουν ακόμα συμπληρωθεί, άρα κανείς δεν ξέρει τις προτιμήσεις των υποψηφίων.

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλήνιες 2018

Παράλληλα ΤΕΙ στην Αθήνα πλέον δεν υπάρχουν. Έχουν συγχωνευτεί σε ένα μεγάλο ίδρυμα το οποίο έγινε πανεπιστημιακό. Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής που προέκυψε από τη συγχώνευση των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά. Μέχρι πέρσι πολλοί υποψήφιοι από την Αττική προσπερνούσαν τα ΤΕΙ και σημείωναν στο μηχανογραφικό τους Πανεπιστημιακές σχολές της Αθήνας και αμέσως μετά τις αντίστοιχες άλλων πόλεων. Θα επαναληφθεί αυτή η κίνηση φέτος που αντί για ΤΕΙ στην Αθήνα έχουμε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής; Μηχανογραφικά δελτία δεν έχουν ακόμα συμπληρωθεί, άρα κανείς δεν ξέρει τις προτιμήσεις των υποψηφίων.

Επίσης, φέτος δόθηκε η δυνατότητα μετεγγραφής και σε αδέλφια που σπουδάζουν σε διαφορετική πόλη και αυτό σημαίνει ότι ένας διαφορετικός από πέρσι αριθμός υποψηφίων αναμένεται να δηλώσουν σχολές επαρχίας (τακτική τού «στρίβειν διά του αρραβώνος). Πόσοι θα είναι αυτοί, με τι βαθμολογίες και πως θα επηρεάσουν τις σχολές της επαρχίας που θα επιλέξουν κανείς δεν μπορεί να ξέρει.

Είτε πέσουν οι βάσεις είτε ανέβουν φέτος, κίνηση που έχει σαν βασικούς ρυθμιστές - τροχονόμους τόσο τα παραπάνω δεδομένα-ζητούμενα όσο και, βεβαίως τις φετινές επιδόσεις των υποψηφίων (άγνωστες) σε σχέση με τις περσινές, οι θέσεις θα καλυφθούν. Άρα το πώς θα κινηθούν οι βάσεις ανταποκρίνεται περισσότερο σε μια φαντασιακή ανάγκη των υποψηφίων και των οικογενειών τους».

Οι εκτιμήσεις για την κίνηση των βάσεων εισαγωγής

Αισθητή πτώση στο 2ο και 4ο επιστημονικό πεδίο

Στο πλαίσιο αυτό, όπως λέει ο κ. Κάτσικας, «μπορούμε να μιλήσουμε με σιγουριά κυρίως για το 2ο Επιστημονικών Πεδίο (Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες) και για το 4ο Επιστημονικό Πεδίο (Επιστήμες Οικονομίας και Πληροφορικής) καθώς και για τα Παιδαγωγικά τμήματα που κατανέμονται σε όλα τα Πεδία. Στο 2ο και 4ο Επιστημονικό Πεδίο είναι ξεκάθαρο ότι θα έχουμε πτώση των βάσεων εισαγωγής στα περισσότερα τμήματα. Σε αυτά που η κίνηση των βάσεων εισαγωγής αναμένεται να είναι αντίστροφη(άνοδος) είναι στα Παιδαγωγικά Τμήματα των δυο Πεδίων».

Μικρές αλλαγές στο 1ο και στο 3ο επιστημονικό πεδίο

Για το 1ο Επιστημονικό Πεδίο (Ανθρωπιστικές, Κοινωνικές και Νομικές Επιστήμες) και για το 3ο Επιστημονικό Πεδίο η κίνηση των βάσεων εισαγωγής είναι, σύμφωνα με τον κ. Κάτσικα, θολή. «Στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο αναμένουμε μικρές αυξομειώσεις των βάσεων εισαγωγής με βασική τάση την πτώση ενώ στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο οι Ιατρικές Σχολές δεν φαίνεται ότι μπορούν να υποχωρήσουν αισθητά από τα περσινά επίπεδα των βάσεών τους».

Το Νewsbomb.gr, όπως κάθε χρόνο, θα ενημερώνει έγκυρα και έγκαιρα για τα θέματα των Πανελληνίων 2018 και τις απαντήσεις τους, καθώς και για όλες τις εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2018, έως ότου ανακοινωθούν στα τέλη Αυγούστου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


φθηνες οικογενειακες διακοπες στην ελλαδα 2015

Το ΙΕΚ ΑΛΦΑ βγάζει Πρωταθλητές

Πρωταθλητές στην αγορά εργασίας οι απόφοιτοι του κορυφαίου ΙΕΚ σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα και Θεσσαλονίκη.


εστερ μαστρογιαννη ηλικια

Οι επιτυχίες του ΙΕΚ ΑΛΦΑ δεν έχουν τέλος! Το κορυφαίο ΙΕΚ σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα και Θεσσαλονίκη επιβεβαιώνει την ηγετική του πορεία στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, αποτελώντας Σύμβολο Επαγγελματικής Επιτυχίας για χιλιάδες νέους που το εμπιστεύονται κάθε χρόνο.


φθηνες οικογενειακες διακοπες στην ελλαδα 2015

κοντρα γεωργιαδη παπαδακη



  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Το ΙΕΚ ΑΛΦΑ βγάζει τους αυριανούς πρωταθλητές στην αγορά εργασίας, με τις διακρίσεις, τα μετάλλια και τις βραβεύσεις των σπουδαστών του από όλους τους Τομείς Σπουδών να αποδεικνύουν περίτρανα την ξεκάθαρη υπεροχή του στις σπουδές ΙΕΚ σε 95 ειδικότητες:
Προπονητική, Αθλητική Δημοσιογραφία, Αισθητική, Κομμωτική, Μαγειρική, Ζαχαροπλαστική, Πληροφορική, Εργοθεραπεία, Φυσικοθεραπεία, Δημοσιογραφία, Γραφιστική, Παιδαγωγικά, Ναυτιλιακά, Νοσηλευτική, Security, κ. ά.

Επιπλέον, εκτός από Πρωταθλητής στην Εκπαίδευση, το ΙΕΚ ΑΛΦΑ παραμένει αδιαμφισβήτητος Πρωταθλητής στον Αθλητισμό, καθώς ό, τι «αγγίζει γίνεται χρυσός»!

Πρόσφατο παράδειγμα, η συνεργασία με την ομάδα handball ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΟΜΙΛΟΣ ΞΥΝΗ ως Μεγάλος Χορηγός, η οποία ομάδα κατέκτησε μέσα στην πρώτη της κιόλας σεζόν, τόσο το Κύπελλο Ελλάδος 2017-2018, όσο και το Πρωτάθλημα Ελλάδος 2017-2018.

Γίνε κι εσύ μέλος τη εκπαιδευτικής οικογένειας των πρωταθλητών, με σπουδές στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ αυτόν τον Σεπτέμβριο!

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στα νέα τμήματα Σεπτεμβρίου 2018:

• ΙΕΚ ΑΛΦΑ Αθήνας: Πατησίων 31, 210 5279500
• ΙΕΚ ΑΛΦΑ Πειραιά: Φίλωνος 39, 210 41 20313
• ΙΕΚ ΑΛΦΑ Γλυφάδας: Λ. Βουλιαγμένης 57, 210 9640117
• ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης: Βαλαωρίτου 9, 2310 552406
• https://www.iekalfa.gr/


ηχος ρεθυμνο

Αυτοί είναι οι νέοι διοικητές στον ΕΦΚΑ και το ΕΤΕΑΕΠ

Ο εκσυγχρονισμός του συστήματος, ώστε ο πολίτης να εξυπηρετείται γρήγορα και χωρίς να απαιτείται η μετάβασή του στον ΕΦΚΑ, και ταυτόχρονα η καλλιέργεια ασφαλιστικής συνείδησης, περιγράφηκαν ως κεντρικοί στόχοι του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης από τον Λάμπρο Σέμπο, τον διορισμό του οποίου έκρινε θετικά η πλειοψηφία της Επιτροπής Ακροάσεων της Βουλής για τη θέση του διοικητή του Φορέα.


θιασάρχης στα αγγλικά

«Κεντρικός στόχος είναι ο εκσυγχρονισμός του συστήματος με όλα τα απαιτούμενα μέτρα, ώστε ο ΕΦΚΑ να μπορεί να αντιμετωπίσει όλα τα προβλήματα με σύγχρονο, αποτελεσματικό και γρήγορο τρόπο και με τρόπο ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες. Προτεραιότητα πρέπει, επίσης, να δοθεί στη δημιουργία ασφαλιστικής συνείδησης, με αλλαγή νοοτροπίας και στους πολίτες και στον κόσμο της εργασίας, που πρέπει να αντιληφθεί ότι δεν πρέπει να αποφεύγει την υποχρέωσή του για την ασφάλιση, διότι είναι υποχρέωση εθνική για τη στήριξη του ασφαλιστικού συστήματος» ανέφερε ο κ. Σέμπος.




  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


H Eπιτροπή Ακροάσεων της Βουλής έκρινε, κατά πλειοψηφία, θετικά και την πρόταση του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τον διορισμό του Νίκου Μπρίκη στη θέση του διοικητή του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ). Προηγουμένως, ο κ. Μπρίκης έθεσε ως στόχο να κλείσουν έως τα Χριστούγεννα οι εκκρεμότητες με τα εφάπαξ και ως τις αρχές του επόμενου έτους οι εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις.


gardena κορωπι

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης, οι βουλευτές της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης, Κωστής Χατζηδάκης και Γιάννης Τραγάκης, ήγειραν ζήτημα με ειδικό συνεργάτη του κ. Σέμπου, ο οποίος διορίστηκε στη θέση του νομικού συμβούλου του υποδιοικητή του ΕΦΚΑ το 2017 (σ. σ. υποδιοικητής ήταν τότε ο κ. Σέμπος) ενώ είχε οφειλές από ασφαλιστικές εισφορές. Οι βουλευτές της ΝΔ σημείωσαν ότι διορίστηκε σε μία θέση που έχει άμεση σχέση με την περιφρούρηση του ασφαλιστικού συστήματος ένα πρόσωπο με οφειλές 100.000 ευρώ στο ασφαλιστικό σύστημα.


ηχος ρεθυμνο

Ο νέος διοικητής του ΕΦΚΑ εξήγησε ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο, που υπέβαλε την παραίτησή του στις 15 Ιουνίου 2018, είχε υποβάλει αίτηση διακανονισμού οφειλής του από το 2017 (σ. σ. όταν ίσχυε η διάταξη διακανονισμού για οφειλές έως 50.000 ευρώ). Στη συνέχεια, το ΚΕΑΟ (Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφροών) του απάντησε - πριν από δύο μήνες - ότι δεν ήταν δυνατό να υπαχθεί σε διακανονισμό, αφού η οφειλή είχε πλέον ξεπεράσει τις 50.000.

«Είναι δικηγόρος, ένα πολύ εργατικός άνθρωπος, με σημαντική συμβολή στον ΕΦΚΑ. Αν και υπήρχε η προοπτική τής νέας ρύθμισης διακανονισμού για οφειλές 125.000 ευρώ, το συγκεκριμένο πρόσωπο υπέβαλε παραίτηση και μάλιστα αναφέρει στην επιστολή της παραίτησής του ότι αποχωρεί για να μην θεωρηθεί ότι η οφειλή του τυγχάνει ευνοϊκής μεταχείρισης» τόνισε ο κ. Σέμπος. Όταν οι βουλευτές της ΝΔ επέμειναν στις αιτιάσεις τους ότι είναι ασυμβίβαστο να αναλαμβάνει ειδικός συνεργάτης στον ΕΦΚΑ πρόσωπο με τέτοια οφειλή, ο κ. Σέμπος επισήμανε ότι τη χάραξη της πολιτικής την κάνει η διοίκηση του ΕΦΚΑ και όχι ένας ειδικός συνεργάτης. Στη στιχομυθία παρενέβη και ο ίδιος ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης. «Όλη η κοινωνία, από βουλευτές και υπουργούς μέχρι απλούς πολίτες και μικρές επιχειρήσεις, ανέμεναν αυτές τις ρυθμίσεις για να επιβιώσουν. Πρέπει να ποινικοποιηθούν όλοι που χρωστάνε;» σχολίασε ο κ. Βούτσης.


δεξαμενες νερου 10000 λιτρα

Σαν σήμερα το 2012 πεθαίνει ο «αριστοφανικός» Θύμιος Καρακατσάνης

Έλληνας ηθοποιός και σκηνοθέτης του θεάτρου, ο οποίος διακρίθηκε κυρίως σε αριστοφανικούς ρόλους


μελιτζανες με κολοκυθακια και πατατες

Άνθρωπος με έντονη προσωπικότητα, έλεγε δυνατά τη γνώμη του και υπερασπιζόταν με πάθος τις απόψεις του.


ειδικα σαμπουαν για σκυλους



  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Ο Ευθύμιος Καρακατσάνης γεννήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου 1940 στα Ταμπούρια του Πειραιά. Σπούδασε στο Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν και από το 1960 εργαζόταν συνεχώς στο θέατρο, αρχικά ως βασικό στέλεχος του «Θεάτρου Τέχνης» και εν συνεχεία στο ελεύθερο θέατρο.


δεξαμενες νερου 10000 λιτρα

Αριστοφανικός ηθοποιός, ο Καρακατσάνης διέγραψε μια πλούσια πορεία, ερμηνεύοντας τους περισσότερους ρόλους στις κωμωδίες του ποιητή. Συμμετείχε, άλλωστε, και στην ιστορική παράσταση του Κουν με τους Όρνιθες (1959), όπως αυτή παρουσιάστηκε το 1962 και την περίοδο 1964-1965 σε παγκόσμια περιοδεία. Έπαιξε στην επιθεώρηση και ερμήνευσε μεγάλη γκάμα ρόλων, σε έργα των Ψαθά, Πίντερ, Χάσεκ, Καλντερόν, Μολιέρου και Νιλ Σάιμον.

Κατεξοχήν θεατρικός ηθοποιός, ο Καρακατσάνης είχε μικρή παρουσία στη μεγάλη οθόνη, με 11 ταινίες στο ενεργητικό του από το 1967 έως το 1986. Από τις τελευταίες του εμφανίσεις στο θέατρο ήταν στο «Θάνατο του εμποράκου» του Άρθουρ Μίλερ και τις «Νταντάδες» του Γιώργου Σκούρτη, ενώ το καλοκαίρι του 2011 σκηνοθέτησε και πρωταγωνίστησε στη «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη, με συμπρωταγωνιστές τους Γιώργο Κωνσταντίνου, Γιώργο Παρτσαλάκη, Βασίλη Τσιβιλίκα, Κώστα Βουτσά και Βάσια Τριφύλλη.

Τον Νοέμβριο του 2011, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Espresso, είχε δηλώσει ότι αποσύρεται από το θέατρο, λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια. Σε ερώτηση αν θα εμφανισθεί στη σκηνή, απάντησε: «Θα εμφανιστώ στη Δευτέρα Παρουσία. Για μένα η αυλαία έπεσε…».

Ο Θύμιος Καρακατσάνης πέθανε στις 30 Ιουνίου 2012, σε ηλικία 71 ετών. Έως και την τελευταία στιγμή, στο πλευρό του στάθηκαν η αγαπημένη σύζυγός του Ρούλα, και οι δύο τους κόρες, η ηθοποιός Αλεξάνδρα Καρακατσάνη και η εικαστικός Κατερίνα Καρακατσάνη.

Πηγή: sansimera.gr


το πατωμα ζουλας

Εκδήλωση Παρουσίασης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου στην Αθήνα

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου σας προσκαλεί σε εκδηλώση παρουσίασης στην Αθήνα την Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018, 7:00μ. μ., Ξενοδοχείο “Μεγάλη Βρεταννία”(Πλατεία Συντάγματος)


το πατωμα ζουλας

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου έχει αξιολογηθεί από τoν QS TOP UNIVERSITIES (QS StarsTM) με τον υψηλότερο δείκτη «πέντε Αστέρια» στους τομείς της Διδασκαλίας, των Εγκαταστάσεων/Υποδομών, της Κοινωνικής Ευθύνης, της Διεθνοποίησης, της Απασχολησιμότητας και της Στήριξης Φοιτητών.


τραπεζαριες σαλονιου κυπρος



  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης θα γίνει αναφορά στα προγράμματα σπουδών, στα δίδακτρα, στη στέγαση, στη διαδικασία εισαγωγής, στο πρόγραμμα Erasmus, και στις διεθνείς αναγνωρίσεις του Πανεπιστημίου, οι οποίες το αναδεικνύουν ως ένα διεθνούς κύρους περιφερειακό Πανεπιστήμιο.

Θα γίνει ειδική αναφορά στα προγράμματα σπουδών της Ιατρικής, της Οδοντιατρικής και στο μοναδικό αυτοτελές πρόγραμμα Νομικής Ελληνικού Δικαίου.


χαρτησ κεντρου ηρακλειου κρητησ

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης υποψήφιοι θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για εισαγωγή στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019.

Έναρξη νέου κύκλου σπουδών: 24 Σεπτεμβρίου 2018

Επικοινωνία: Tηλ: 00357-22713000, Email: info@euc. ac. cy


Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

ομορφη πολη (θα γινεισ δικια μου)-μικησ θεοδωρακησ στιχοι

Πάτρα: 24χρονος είχε στο φορτηγό του χιλιάδες κούτες με λαθραία τσιγάρα (pics)
hcg

Στη σύλληψη ενός 24χρονου προέβησαν, τις πρωινές ώρες της Κυριακής (20/1), στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας, για παράβαση του Ν. 2960/01 «Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας».


Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στην πύλη ελέγχου οχημάτων του νότιου λιμένα Πάτρας, από στελέχη της κινητής μονάδας ανίχνευσης με ακτίνες Χ (X-RAY VAN), καθώς και από στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Nαρκωτικών Oυσιών της οικείας Λιμενικής Αρχής, σε φορτηγό όχημα όχημα με επικαθήμενο που οδηγούσε ο 24χρονος το οποίο επρόκειτο να φορτωθεί σε επιβατικό/οχηματαγωγό πλοίο που θα απέπλεε για Ιταλία, διαπιστώθηκε ότι εντός του χώρου του επικαθήμενου το οποίο αποτελούνταν από παλέτες με ακτινίδια, έφερε 33 παλέτες που περιείχαν 36.916 κούτες τσιγάρων (369.160 πακέτα τσιγάρων) δύο διαφορετικών επωνυμιών, για τα οποία δεν διέθετε νόμιμα παραστατικά κατοχής και διακίνησης.


μεταφορα μελισσων σε μικρη αποσταση



  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το όχημα (τράκτορας και επικαθήμενο), η ποσότητα των τσιγάρων, ένα tablet, ένας φορητός υπολογιστής, ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ.


ολικης αλεσεως συνταγες

IMG9087.JPG
01
hcg












ομορφη πολη (θα γινεισ δικια μου)-μικησ θεοδωρακησ στιχοι

ορθογραφια διορθωση online

ΑΔΜΗΕ: 169 νέες προσλήψεις - Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Ο ΑΔΜΗΕ ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά εκατόν εξήντα εννέα (169) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών των Υπηρεσιών της ΑΔΜΗΕ Α. Ε, εντός του Νομού Αττικής και των Νομών Αιτωλοακαρνανίας, Αρκαδίας, Άρτας, Αχαΐας, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Κοζάνης, Λακωνίας & Λάρισας.


Προκηρύσσονται οι κατωτέρω θέσεις και συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, τόπο απασχόλησης, ειδικότητα, διάρκεια σύμβασης και αριθμού ατόμων (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Α), με τα αντίστοιχα απαιτούμενα (τυπικά και τυχόν πρόσθετα) προσόντα




  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ


ορθογραφια διορθωση online

το γιοφυρι της αρτας τραγουδι

Οι υποψήφιοι για την απόδειξη των ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Β), των λοιπών ιδιοτήτων τους και της εμπειρίας τους οφείλουν να προσκομίσουν όλα τα απαιτούμενα από την παρούσα ανακοίνωση και το «Παράρτημα ανακοινώσεων Συμβάσεων εργασίας Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ)» με σήμανση έκδοσης «30-03-2017» δικαιολογητικά, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ενότητα «ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΗ ΤΙΤΛΩΝ, ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ» του Κεφαλαίου ΙΙ του ανωτέρω Παραρτήματος.


επιχειρηματικα δανεια νεα επιχειρηση
Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.6 και να την υποβάλουν ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στο κεντρικό κατάστημα της ΑΔΜΗΕ Α. Ε. στην ακόλουθη διεύθυνση:
ΑΔΜΗΕ Α. Ε., Δυρραχίου 89 & Κηφισού, Τ. Κ. 104 43 - Αθήνα απευθύνοντάς την στη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού & Υποστήριξης, υπόψιν κας Μπλάνη Αικατερίνης (τηλ. επικοινωνίας: 210 - 5192273).
Το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής, ο οποίος μετά την αποσφράγισή του επισυνάπτεται στην αίτηση των υποψηφίων.

Κάθε υποψήφιος δικαιούται να υποβάλει μία μόνο αίτηση και για θέσεις μίας μόνο κατηγορίας προσωπικού (ΠΕ ή ΤΕ ή ΔΕ ). Η σώρευση θέσεων διαφορετικών κατηγοριών προσωπικού σε μία ή περισσότερες αιτήσεις συνεπάγεται αυτοδικαίως σε κάθε περίπτωση ακύρωση όλων των αιτήσεων και αποκλεισμό του υποψηφίου από την περαιτέρω διαδικασία.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι δέκα (10) ημέρες (υπολογιζόμενες ημερολογιακά) και αρχίζει από την επόμενη ημέρα της τελευταίας δημοσίευσης της παρούσας σε τοπικές εφημερίδες ή της ανάρτησής της στο κατάστημα της υπηρεσίας μας (Κεντρικό κατάστημα της ΑΔΜΗΕ Α. Ε., Δυρραχίου 89 & Κηφισού-Αθήνα), στα Περιφερειακά καταστήματα της ΑΔΜΗΕ Α. Ε., όπου προκηρύσσονται οι ανωτέρω θέσεις καθώς και στο χώρο των ανακοινώσεων των δημοτικών καταστημάτων των Δήμων Αθηναίων, Αιγάλεω, Ασπροπύργου, Αγρινίου, Αρταίων, Διονύσου, Γορτυνίας, Εορδαίας, Θεσσαλονίκης, Λαρισαίων, Κιλκίς, Κοζάνης, Μεγαλόπολης, Πατρέων και Σπάρτης , εφόσον η ανάρτηση είναι τυχόν μεταγενέστερη της δημοσίευσης στις εφημερίδες. Η ανωτέρω προθεσμία λήγει με την παρέλευση ολόκληρης της τελευταίας ημέρας και εάν αυτή είναι, κατά νόμο, εξαιρετέα (δημόσια αργία) ή μη εργάσιμη, τότε η λήξη της προθεσμίας μετατίθεται την επόμενη εργάσιμη ημέρα.
Προσοχή: Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι ενιαία για όλες τις κατά τόπους Υπηρεσίες του φορέα και αρχίζει από την επόμενη ημέρα της τελευταίας δημοσίευσης ή ανάρτησης της παρούσας στο Νομό που αυτή θα δημοσιευθεί ή αναρτηθεί τελευταία, σύμφωνα με τα ανωτέρω.

Οι υποψήφιοι μπορούν να αναζητήσουν τα έντυπα των αιτήσεων: α) στην υπηρεσία μας στην ανωτέρω διεύθυνση• β) στο δικτυακό τόπο του ΑΣΕΠ (www.asep.gr) και συγκεκριμένα ακολουθώντας από την κεντρική σελίδα τη διαδρομή: Πολίτες Έντυπα – Διαδικασίες Διαγωνισμών Φορέων Ορ. Χρόνου ΣΟΧ γ) στα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) αλλά και στην ηλεκτρονική τους διεύθυνση (www.kep. gov.gr), απ' όπου μέσω της διαδρομής: Σύνδεσμοι Ανεξάρτητες και άλλες αρχές ΑΣΕΠ θα οδηγηθούν στην κεντρική σελίδα του δικτυακού τόπου του ΑΣΕΠ και από εκεί θα έχουν πρόσβαση στα έντυπα μέσω της διαδρομής: Πολίτες Έντυπα – Διαδικασίες Διαγωνισμών Φορέων Ορ. Χρόνου ΣΟΧ.

Υποβολή αιτήσεων από την 10.07.2018 έως και 19.07.2018

Περιεχόμενα

1. Ανακοίνωση

2. Παράρτημα Ανακοινώσεων Συμβάσεων Εργασίας Ορισμένου Χρόνου

3. Ειδικό Παράρτημα Απόδειξης Χειρισμού Η/Υ

4. Ειδικό Παράρτημα Απόδειξης Γλωσσομάθειας

5. Αίτηση


ΑΔΜΗΕ: 169 νέες προσλήψεις - Όσα πρέπει να γνωρίζετε
01
ΑΔΜΗΕ: 169 νέες προσλήψεις - Όσα πρέπει να γνωρίζετε