Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

το μπουρινι ελληνικη σειρα

Συνολικά, περισσότεροι από 270 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και περίπου 2.000 έχουν τραυματιστεί στα βίαια επεισόδια που σημειώνονται στη Νικαράγουα τους τελευταίους τρεις μήνες, σύμφωνα με τη Διαμερικανική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (CIDH).


το μπουρινι ελληνικη σειρα

«Ζητάμε από τον Θεό να μας συνοδεύσει. Πάμε να σώσουμε τα αγόρια», δήλωσε ο αποστολικός νούντσιος Στανισλάβ Βαλντεμάρ Σόμερταγκ, πηγαίνοντας να συνοδεύσει τα λεωφορεία που μετέφεραν τους νέους οι οποίοι απελευθερώθηκαν από την εκκλησία του Θείου Ελέους στην πρωτεύουσα Μανάγκουα.


Οι νεαροί κουνούσαν σημαίες της Νικαράγουας, φωνάζοντας «ευχαριστώ» και υψώνοντας τη γροθιά σε χαιρετισμό των εκατοντάδων ανθρώπων που είχαν συγκεντρωθεί κατά μήκος της διαδρομής τους.


βακης ζαχαρω

αγροτικη εργασια κρητη

«Ζήτω οι φοιτητές!», «Δικαιοσύνη!» και «Νικαράγουα!» φώναζε από την πλευρά του το πλήθος την ώρα που οι οδηγοί πατούσαν τα κλάξον.


«Μας είπαν ότι υπήρχαν δύο θάνατοι και πολλοί τραυματίες», είχε δηλώσει λίγο πριν από τη λύση της κρίσης ο Νικαραγουανός καρδινάλιος Λεοπόλδο Μπρένες κατά την άφιξή του στην περιοχή όπου βρίσκεται η εκκλησία, η οποία είχε περικυκλωθεί από τις 02:00 ώρα Ελλάδας από αστυνομικούς και παραστρατιωτικούς.


Οι δύο νέοι σκοτώθηκαν με σφαίρα στο κεφάλι, ο ένας στο εσωτερικό της εκκλησίας και ο άλλος σε ένα οδόφραγμα, σύμφωνα με μάρτυρες.


Ο καρδινάλιος Λεοπόλδο Μπρένες, πρόεδρος της Διάσκεψης Επισκόπων της Νικαράγουας (CEN), είπε πως η κυβέρνηση είναι η «μοναδική υπεύθυνη» για τα γεγονότα αυτά και την κάλεσε να «σταματήσει τη σφαγή».


Η εκκλησία βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της Μανάγκουα, κοντά στο Εθνικό Αυτόνομο Πανεπιστήμιο (UNAN), όπου είχαν καταφύγει προκειμένου να γλιτώσουν από μια επίθεση εναντίον του UNAN, όπου είχαν ταμπουρωθεί προηγουμένως, περίπου 200 φοιτητές που συμμετείχαν σε διαδηλώσεις κατά του προέδρου Ντανιέλ Ορτέγα.


«Δεν θέλουμε να πεθάνουμε», «βοηθήστε μας», μπορούσε κανείς να ακούσει να φωνάζουν απελπισμένοι νεαροί εν μέσω κρότου από πυρά, σε απευθείας αναμετάδοση των γεγονότων από τρεις τοπικούς δημοσιογράφους που είχαν εγκλωβιστεί μέσα στην εκκλησία.


Στη διάρκεια της νύχτας, ένας ιερέας βγήκε από την εκκλησία κρατώντας τη σημαία του Βατικανού προκειμένου να απομακρύνει τους σοβαρά τραυματίες καθώς και ένας Αμερικανός δημοσιογράφος της Washington Post, ο Τζόσουα Πάρτλοου, έπειτα από διαπραγματεύσεις με την καθολική Εκκλησία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου