Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

μαρκαδορος στα γερμανικα

Συγκλονιστικό περιστατικό με το γέροντα Ιάκωβο: «Είδα τον άγγελό σου»

O κ. Κλείτος Ιωαννίδης στο βιβλίο του «Σύγχρονοι Άγιοι Γέροντες», περιγράφει ένα συγκλονιστικό περιστατικό, μια μαρτυρία ενός πιστού που όταν πριν από λίγες δεκαετίες επισκέφθηκε στο Γενικό Κρατικό Αθηνών τον γέροντα Ιάκωβο.


Ο κ. Γ. Π διηγείται την επικοινωνία που είχε με τον γέροντα και την αποκάλυψη που του έκανε ότι πίσω του έβλεπε τον άγγελό του. Ακολουθεί ο διάλογος:


μαρκαδορος στα γερμανικα

γεωγραφικη προελευση επωνυμων

ο τσιπρας στον οηε



  • Τέλος το «Τατουάζ»: Αναβρασμός στον Alpha - Το SMS που τους «πάγωσε» (pics)


-Κ. Ι: Κύριε Γ. Π, σεις πώς τον γνωρίσατε;

-Γ. Π: Είχε έρθει στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών για τα προβλήματα, πού είχε με την καρδία του. Μόλις έμαθα ότι ήταν εκεί, πήγα να τον δω. Ήταν ή μέρα, πού τον είχαν μετακινήσει από τη Μονάδα Εντατικής Παρακολούθησης σ' ένα δωμάτιο με τρία κρεβάτια κι ένα ράντζο, πάνω στο όποιο είχαν βάλει τον Γέροντα Ιάκωβο. Ή πρώτη εντύπωση μου μόλις τον είδα είναι κάτι πού δεν περιγράφεται. "Αν σας πω ότι ό άνθρωπος αυτός ακτινοβολούσε, θα είναι λίγο. Ή μορφή του ήταν το κάτι άλλο, πράγματι ακτινοβολούσε. Την ώρα πού μπήκα στο δωμάτιο του, ήταν εκεί οι γιατροί, πού έκαναν την καθημερινή επίσκεψη τους στους θαλάμους των ασθενών. Κατά σύμπτωση οί γιατροί εκείνοι ήταν πρώην φοιτητές μου στο Πανεπιστήμιο. Έτσι, μόλις με είδαν, ήρθαν κοντά μου και με ενημέρωσαν για την κατάσταση της υγείας του Γέροντα. Όταν τελείωσαν κι έφυγαν οι γιατροί, πήγα και κάθισα δίπλα στο Γέροντα Ιάκωβο, ό οποίος, μόλις με είδε, μου είπε το εξής, το όποιο μ' έκανε πραγματικά ν' άνατριχιάσω, γιατί ήταν κάτι που δεν είχα σκεφτεί ποτέ.

- Δεν σε ξέρω. Πρώτη φορά σε βλέπω. Άλλα βλέπω ότι πίσω σου στέκεται ό άγγελος σου.

Με συγκλόνισε κυριολεκτικά αυτό πού μου είπε. Δεν το λέω για υπερηφάνεια, Και πρόσθεσε: Όλοι οι άνθρωποι έχουν άγγελο. Άλλα τον δικό σου τον είδα. Πρόσεξε να μη τον διώξεις από κοντά σου. Ανατριχιάζω ολόκληρος κάθε φορά, πού το σκέφτομαι, το ίδιο όπως την ώρα εκείνη.

Κι ολοκλήρωσε ό Γέρων Ιάκωβος:

-Αυτός ό άγγελος έχει κατονομασθεί την ήμερα της βαπτίσεώς σου. Από την ήμερα της βαπτίσεώς σου σε συνοδεύει και δεν πρέπει να φεύγει από κοντά σου. Είναι αυτός, ό οποίος τελικά θα πάρει την ψυχή σου στα χέρια του καί θα την οδηγήσει την ήμερα της Κρίσεως. Κι όταν θα έρχονται οί δαίμονες καί θα λένε «αυτός έκανε εκείνο, έκανε το άλλο, διέπραξε αυτή την αμαρτία και την άλλη», τότε ό άγγελος σου θα λέει «ναι, τα έκανε αυτά, αλλά ταυτόχρονα έκανε κι αυτό το καλό, έκανε και το άλλο καλό». Αυτός είναι ό δικηγόρος, πού θα σε υποστηρίξει. Πρόσεξε, λοιπόν, να μη τον απομακρύνεις. Τον είδα να είναι κοντά σου. Από εκείνη την ώρα, ουδέποτε σταμάτησα να έχω την αίσθηση ότι δίπλα μου υπάρχει ένας άγγελος, ό δικός μου, προσωπικός άγγελος. Αυτό είναι ένα μέγα μήνυμα χαράς προς όλους όσους βαπτιστήκαμε Ορθόδοξοι χριστιανοί.

Κ. Ι: Αληθινά εντυπωσιακή εμπειρία αυτή, κύριε Γ. Π να δει ό Γέρων Ιάκωβος το φύλακα άγγελο σας.

Γ. Π: Όταν έβλεπες τον Γέροντα Ιάκωβο είχες την αίσθηση ότι ήταν άλλου κόσμου, ότι μιλούσε μεν για τα προβλήματα σου, αλλά με μια άλλη προοπτική. Καταλάβαινες ότι, όντας δίπλα σου, ζούσε κάπου άλλου. Κι αυτό σε γέμιζε μ' ένα αίσθημα πανηγύρεως.

Κ. Ι: Ήταν απ' άλλου φερμένος.

Γ. Π: Και σου μετέδιδε ότι κι εσύ είσαι για άλλου πλασμένος, ότι δεν είσαι για εδώ.

Από το βιβλίο του Κλείτου Ιωαννίδη, «Σύγχρονοι Άγιοι Γέροντες», έκδ. Ι. Μ. Αγ. Μαρίνας καί 'Αγ. Ραφαήλ Ξυλοτύμπου, Λευκωσία 1994


μαρμαρι ραφηνα

Άρειος Πάγος: Με ισόβια κάθειρξη θα τιμωρούνται οι διακινητές ναρκωτικών ουσιών

Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με την υπ’ αριθμόν 1/2015 απόφασή της αυστηροποίησε τις ποινές που θα επιβάλλονται στους εμπόρους ναρκωτικών και έτσι θα τιμωρούνται πλέον με ισόβια κάθειρξη όσοι εμπλέκονται σε διακίνηση ναρκωτικών που προσδοκά όφελος πάνω από 75.000 ευρώ, χωρίς να έχει σημασία πόσοι είναι οι κατηγορούμενοι.


Να σημειωθεί ότι η επίμαχη απόφαση του Αρείου Πάγου θα αποτελέσει πιλότο για όλα τα δικαστήρια της χώρας ως προς την ποινική μεταχείριση των κατηγορουμένων σε υποθέσεις ναρκωτικών ουσιών.




  • Καιρός: Η «Χιόνη» κυκλώνει» την Ελλάδα – Καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο – Πού θα το στρώσει


Η ποινική νομοθεσία προβλέπει ότι με ισόβια κάθειρξη απειλούνται όσοι διακινούν κατ' επάγγελμα ναρκωτικά, προσδοκώντας όφελος τουλάχιστον 75.000 ευρώ.


μαρμαρι ραφηνα

γενικες και αιτιατικες που φανερωνουν χρονο

Οι αρεοπαγίτες, υιοθετώντας την πρόταση του αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου Νίκου Παντελή, απέρριψαν το αίτημα κατηγορουμένων να επιμερίζεται το ποσό των 75.000 ευρώ, ανάλογα με τον αριθμό των εμπλεκομένων στη διακίνηση ναρκωτικών, έτσι ώστε να αποτραπεί η ποινή της ισόβιας κάθειρξης στους εμπλεκόμενους κατηγορούμενους.


εξατομικευμενο προγραμμα παραλληλης στηριξης

Οι εμπλεκόμενοι στην εν λόγω υπόθεση προσπάθησαν να ισχύει το σπάσιμο του ποσού των 75.000 ευρώ, ανάλογα με τον αριθμό των κατηγορουμένων (δύο τον αριθμό), με σκοπό να αποφύγουν την επιβολή της ποινής της ισοβίου καθείρξεως.

Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου έκρινε ότι, όταν διακινούν ναρκωτικά περισσότεροι δράστες, δεν μπορεί να λαμβάνεται υπόψη το όφελος στο οποίο απέβλεψε χωριστά ο καθένας, αλλά το σύνολο του οφέλους, που προσδιορίζεται μία φορά και αντιστοιχεί σε όλους μαζί τους κατηγορουμένους, χωρίς να επιμερίζεται μεταξύ τους.

Το δικαστήριο το απασχόλησε περίπτωση δύο Αλβανών κατηγορούμενων οι οποίοι συνελήφθησαν για κατοχή και διακίνηση άνω των 3 κιλών κοκαΐνης, με προσδοκώμενο όφελος 85.000 ευρώ, ενώ στην κατ’ οίκον έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 30.000 ευρώ και επιπλέον 3 κιλά κοκαΐνη.


σαντυ κουτσοσταματη εγκυος

ΚΤΕΟ: Λήγει την Τετάρτη (30/9) η πρώτη καταληκτική προθεσμία

Λήγει την Τετάρτη (30/9/2015) η πρώτη από τις τρεις συνολικά καταληκτικές προθεσμίες που έχει δώσει το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών.


Υπολογίζεται ότι από τα 2,5 εκατομμύρια οχήματα και τα περίπου 1 εκατομμύριο δίκυκλα που δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ, μόλις το 30% αυτών έχουν ελεγχθεί. Οι ιδιοκτήτες Ι. Χ. αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών έχουν τρεις ειδικές προθεσμίες για τη διενέργεια περιοδικού τεχνικού ελέγχου, για να έχουν τη δυνατότητα αποφυγής του προστίμου των 150 ευρώ (αντί για αυτό θα επιβαρυνθούν με το ήμισυ του προστίμου καθυστέρησης 33 ευρώ).


σαντυ κουτσοσταματη εγκυος



  • Καιρός: Η «Χιόνη» κυκλώνει» την Ελλάδα – Καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο – Πού θα το στρώσει


Ποιους αφορούν οι τρεις προθεσμίες


ηλεκτρονικο τσιγαρο ροδο
  • Τα οχήματα ΙΧ για τα οποία έχουν παρέλθει έξι μήνες από την καταληκτική ημερομηνία τεχνικού ελέγχου έως τις 30/6 του 2014 θα πρέπει να προσκομιστούν για έλεγχο μέχρι και τις 30/9/2015.
  • Τα οχήματα ΙΧ για τα οποία έχουν παρέλθει έξι μήνες από την καταληκτική ημερομηνία τεχνικού ελέγχου από την 1/7/2014 έως τις 31/12/2014 θα πρέπει να προσκομιστούν για έλεγχο μέχρι την 31/10/2015.
  • Τα οχήματα ΙΧ για τα οποία έχουν παρέλθει έξι μήνες από την καταληκτική ημερομηνία τεχνικού ελέγχου από την 1/1/2015 έως και την 14/9/2015, θα πρέπει να προσκομιστούν για τεχνικό έλεγχο έως την 30/11/2015.

Αν δεν έχετε προγραμματίσει κάποιο ραντεβού στο ΚΤΕΟ της περιοχή σας ως την Τετάρτη 30η Σεπτεμβρίου τότε:


μουριες πατρα εστιατοριο
  • θα επιβαρυνθείτε με πρόστιμο καθυστέρησης 65 ευρώ
  • θα χρειαστεί να πληρώσετε 50 ευρώ, όσο δηλαδή κοστίζει ο τεχνικός έλεγχος
  • θα επιβαρυνθείτε με πρόστιμο 450 ευρώ, σε περίπτωση τροχαίου ελέγχου

apollo hotel αργασι

Προσλήψεις 19 ατόμων στην Ρόδο

Ο Δήμος Ρόδου θα προχωρήσει σε 19 προσλήψεις.


Στην προκήρυξη πρόσληψης, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (8 μήνες), 19 ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Δημοτικής Επιχείρησης Συγκοινωνιών «Ρόδα», που εδρεύει στο δήμο Ρόδου Ν. Δωδεκανήσου, προχωρά η δημοτική αρχή.


apollo hotel αργασι

προστασια κατοχου

συμμαθητες τελευταιο επεισοδιο σεζον



  • Τέλος το «Τατουάζ»: Αναβρασμός στον Alpha - Το SMS που τους «πάγωσε» (pics)


Για ολόκληρη την προκήρυξη, καθώς και τις θέσεις ανά ειδικότητα, δείτε ΕΔΩ.


πισω στο σπιτι επεισοδιο 33

Αποκλειστικό: Βρέθηκαν δύο αντιαρματικά, καλάσνικοφ και πιστόλια στη γιάφκα του Μαραθώνα

Νέα στοιχεία για την υπόθεση της τρομοκρατίας έφεραν στο φως οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που πραγματοποιούνται σε αποθήκη - γιάφκα στην περιοχή του Μαραθώνα.


ψηφοδέλτιο ναι ή οχι

επσ πελλασ α1


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr κατά τη διάρκεια των ερευνών στη γιάφκα εντοπίστηκε βαρύς οπλισμός και πυρομαχικά, ανάμεσά τους δύο αντιαρματικά, καλάσνικοφ, μία χειροβομβίδα και πιστόλια.


πισω στο σπιτι επεισοδιο 33



  • Καιρός: Η «Χιόνη» κυκλώνει» την Ελλάδα – Καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο – Πού θα το στρώσει


Την ίδια στιγμή, στον εξωτερικό χώρο βρέθηκαν έξι κλεμμένα αυτοκίνητα, ένα φορτηγό και δύο μοτοσικλέτες.

Ο βαρύς οπλισμός εντοπίστηκε μέσα σε τρεις σάκους στην αποθήκη. Στο σημείο έχουν φθάσει άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, (ΤΕΕΜ) όπου πραγματοποιούν εξονυχιστικούς ελέγχους.

Ωστόσο, περισσότερο φως στην υπόθεση αναμένεται να δώσουν τα στοιχεία που θα προκύψουν από τη βαλλιστική εξέταση.

Η αποθήκη είχε νοικιαστεί από τον Δραβίλα

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο συγκεκριμένος χώρος φέρεται να είχε νοικιαστεί πριν από μήνες από τον Σπύρο Δραβίλα, μέλος των ληστών του Διστόμου, ο οποίος αυτοκτόνησε τον περασμένο Ιούνιο στη Μαγνησία, στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης για τη σύλληψή του.

Οι άνδρες της Αστυνομίας είχαν βάλει στο «μικροσκόπιο» από το καλοκαίρι τη συγκεκριμενή αποθήκη, μετά και την επιχείρηση που είχαν πραγματοποιήσει στη Νέα Αγχίαλο. Για μήνες παρακολουθούσαν λεπτό προς λεπτό όλες τις κινήσεις γύρω από το συγκεκριμένο χώρο, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είχαν εντοπίσει κάποιο άτομο να κινείται στο σημείο.

Οι αστυνομικοί έψαχναν στην Αττική, έπειτα απο στοιχεία που συνέλεξαν, για γιάφκα του Γιώργου Πετρακάκου που πιθανόν να σχετίζεται με την τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών».



Υπενθυμίζεται ότι η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία είχε ήδη εντοπίσει μεγάλο αριθμό οπλισμού στις έρευνες που έγιναν στην αγροικία του Γιώργου Πετρακάκου στο Μώλο Φθιώτιδας και στην κατοικία-κρησφύγετο στο Βόλο.

Συγκεκριμένα στον υπαίθριο χώρο της αγροικίας στο Μώλο Φθιώτιδας είχαν βρεθεί συνολικά:

  • 1 ρουκετοβόλο RPG
  • 6 καλάσνικοφ
  • 2 ούζι
  • 7 γεμιστήρες
  • 2 σιγαστήρες
  • ανταλλακτικά τυφεκίων (κλείστρα, ελατήρια κ. λπ.)
  • ζελατοδυναμίτιδα
  • χειροβομβίδες
  • πυροκροτητές
  • βραδύκαυστο φυτίλι
  • μεγάλος αριθμός φυσιγγίων

Αποκλειστικό: Βρέθηκαν δύο αντιαρματικά, καλάσνικοφ και πιστόλια στη γιάφκα του Μαραθώνα
01
Αποκλειστικό: Βρέθηκαν δύο αντιαρματικά, καλάσνικοφ και πιστόλια στη γιάφκα του Μαραθώνα








εξέδωσε ή εξέδωσε

Τα Ολυμπιακά Ακίνητα «καταφύγιο» για τους πρόσφυγες

Ικανό για την προσωρινή στέγαση περίπου 1.100 προσφύγων, εντός μόλις 48 ωρών κατάφερε να καταστήσει το Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου η Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ).


Μία Ολυμπιακή Εγκατάσταση που παρέμενε εκτός χρήσης επί 11 χρόνια, είναι πλέον ικανή να προσφέρει ανθρώπινες συνθήκες στέγασης στους ταλαιπωρημένους πρόσφυγες, σε δύο αίθουσες συνολικής επιφάνειας 2.500 τ. μ., επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΤΑΔ.


ενας θανασης για ολες τις δουλειες



  • Καιρός: Η «Χιόνη» κυκλώνει» την Ελλάδα – Καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο – Πού θα το στρώσει


Η Διοίκηση της Εταιρείας έχει ήδη δρομολογήσει, κατά προτεραιότητα, τις απαραίτητες ενέργειες αποκατάστασης των προβλημάτων και των λοιπών Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων που διαχειρίζεται, προκειμένου επιτέλους να καταστεί δυνατή η βέλτιστη διαχείριση και αξιοποίησή τους σε όφελος της Δημόσιας Περιουσίας.


εξέδωσε ή εξέδωσε


μεθοδολογια του δικαιου θεματα

ποτε χρειαζεται απονευρωση

Σαν σήμερα το 1878 υπεγράφη η Συνθήκη της Χαλέπας

Υπογράφεται η Συνθήκη της Χαλέπας μεταξύ Κρητών επαναστατών και Τούρκων, με την οποία οι Κρήτες αποκτούν τα πρώτα επίσημα προνόμια αυτοδιοικήσεως.


Συμφωνία, με την οποία ο Σουλτάνος παραχώρησε μία σειρά προνομίων στους χριστιανούς υπηκόους του στην Κρήτη, σε συνέχεια του Οργανικού Νόμου του 1868, τα οποία ουσιαστικά ισοδυναμούσαν με την παροχή καθεστώτος ημιαυτονομίας στη Μεγαλόνησο. Υπογράφτηκε στις 3 Οκτωβρίου 1878 στο προάστιο των Χανίων, Χαλέπα.




  • Καιρός: Η «Χιόνη» κυκλώνει» την Ελλάδα – Καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο – Πού θα το στρώσει


Τον Ιανουάριο του 1878 το πολυπληθές χριστιανικό στοιχείο της Κρήτης ξεσηκώθηκε για μία ακόμη φορά κατά του οθωμανού δυνάστη, θέλοντας να εκμεταλλευθεί τη δυσμενή για τους Τούρκους εξέλιξη του Ρωσοτουρκικού Πολέμου και να επιτύχει την πολυπόθητη Ένωση με τη μητέρα Πατρίδα. Συγκρότησε την «Παγκρήτιο Επαναστατική Επιτροπή» στο Φρε Αποκορώνου, έχοντας εξασφαλίσει την υποστήριξη της Αθήνας και του πρωθυπουργεύοντος Χαρίλαου Τρικούπη (27 Δεκεμβρίου 1877).


μετροπολις ξενοδοχειο αλεξανδρουπολη

τενεκες για ελιες

Από την πλευρά του, ο Σουλτάνος Αμπντούλ Χαμίντ Β' με την προτροπή της Αγγλίας αναζήτησε πολιτική λύση στο αναφυέν πρόβλημα. Απέρριπτε, όμως, τα αιτήματα των χριστιανών, που ζητούσαν αυτονομία της Κρήτης και χριστιανό διοικητή ως ηγεμόνα. Η κίνησή του αυτή εξόργισε τους επαναστάτες, οι οποίοι μέχρι τα τέλη Μαρτίου είχαν θέσει υπό τον έλεγχό τους την κρητική ύπαιθρο, περιορίζοντας τους μουσουλμάνους στα φρούρια των μεγάλων πόλεων.


ποτε χρειαζεται απονευρωση

Η ραγδαία αυτή εξέλιξη δημιούργησε προς στιγμήν ελπίδες ότι η Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα ήταν πολύ κοντά. Διαψεύστηκαν, όμως, όταν το Συνέδριο του Βερολίνου (13 Ιουνίου - 13 Ιουλίου 1878), που συγκάλεσαν οι Μεγάλες Δυνάμεις, απέρριψε το σχετικό αίτημά τους, υποδεικνύοντας στην Τουρκία να προχωρήσει σε νέες παραχωρήσεις προς τους Χριστιανούς της Κρήτης.

Πράγματι, στις 3 Οκτωβρίου 1878 υπογράφηκε η Σύμβαση ή Χάρτης της Χαλέπας, που χορηγούσε καθεστώς ημιαυτονομίας στη Μεγαλόνησο. Οι κυριότερες διατάξεις προέβλεπαν τα εξής:

  • Ο Γενικός Διοικητής της Κρήτης θα μπορούσε να είναι και χριστιανός. Η θητεία του ήταν πενταετής, με δυνατότητα ανανέωσης.
  • Ο Γενικός Διοικητής θα είχε ένα σύμβουλο από το άλλο θρήσκευμα (μουσουλμάνο αν ήταν χριστιανός και χριστιανό αν ήταν μουσουλμάνος).
  • Γενική Συνέλευση (Βουλή), στην οποία θα πλειοψηφούσαν για πρώτη φορά οι χριστιανοί, θα είχε 80 μέλη (49 χριστιανούς και 31 μουσουλμάνους).
  • Ίδρυση αστυνομικού σώματος με την επωνυμία Κρητική Χωροφυλακή, που θα στελεχωνόταν αποκλειστικά από ντόπιους.
  • Αναγνώριση της ελληνικής ως επίσημης γλώσσα των δικαστηρίων και της Γενικής Συνέλευσης. Μόνο τα επίσημα πρακτικά, οι αποφάσεις των δικαστηρίων και η επίσημη αλληλογραφία θα συντάσσονταν και στις δύο γλώσσες.
  • Χορήγηση γενικής αμνηστίας σε όσους είχαν λάβει μέρος στην εξέγερση του 1878 και άδεια οπλοφορίας στους Κρητικούς, με την οποία θα μπορούσαν να κρατήσουν τα όπλα τους.
  • Θεσμοθέτηση σημαντικών φορολογικών ελαφρύνσεων.
  • Παραχώρηση για πρώτη φορά του δικαιώματος για την ίδρυση φιλολογικών συλλόγων και την έκδοση εφημερίδων.

Τη συμφωνία υπέγραψαν από Οθωμανικής πλευράς ο βαλής της Κρήτης (γενικός διοικητής) Κωστάκης Αδοσίδης Πασάς, ο στρατηγός Μουχτάρ Πασάς και ο Σελίμ Εφέντι, ενώ από χριστιανικής πλευράς οι εκπρόσωποι της «Παγκρητίου Επαναστατικής Επιτροπής», Γεώργιος Παπαδοπετράκης, Κωσταρός Βολουδάκης, Ιωάννης Σφακιανάκης, Χαρίλαος Ασκούτσης, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Αντώνιος Μιχελιδάκης, Ζ. Θειακάκης, Κυριάκος Χατζηδάκης, Στυλιανός Σταυρούδης, Αντώνιος Σήφακας και Α. Μενεγίδης.

Η Σύμβαση επικυρώθηκε τις αμέσως επόμενες μέρες με φιρμάνι του Σουλτάνου, ο οποίος τον Νοέμβριο του 1878 διόρισε βαλή της Κρήτης τον ελληνικής καταγωγής χριστιανό αξιωματούχο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, Ισκεντέρ Πασά (Αλέξανδρο Καραθεοδωρή).

Η Σύμβαση της Χαλέπας εφαρμόστηκε μέχρι την επόμενη εξέγερση των Κρητικών το 1889. Τα 11 χρόνια της εφαρμογής της αθετήθηκε πολλάκις από την Οθωμανική διοίκηση, όπως και ο Οργανικός Νόμος του 1868, και υπονομεύτηκε από την οξεία πολιτική και κομματική διαμάχη μεταξύ «Καραβανάδων» (συντηρητικών) και «Ξυπόλυτων» (φιλελεύθερων).

Πηγή: sansimera


ξενοδοχεια ναυπλιο αρτεμις

ΜΚΟ «αγκαλιάζουν» τους πρόσφυγες - Συγκεντρώνουν μπουφάν και αδιάβροχα για το χειμώνα

Ανθρωπιστική βοήθεια για τους πρόσφυγες συγκεντρώνουν τα μέλη της ΧΕΝ και οι άνθρωποι της ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ στη Θεσσαλονίκη.


μαγια για αγαπη


Σε ανακοίνωση τους αναφέρουν: «Ας κάνουμε το ταξίδι τους για μια καλύτερη ζωή ευκολότερο» και προτρέπουν για τη συλλογή μπουφάν για τους πρόσφυγες, καθώς όπως επισημαίνουν «καθώς χειμωνιάζει, οι καιρικές συνθήκες επιδεινώνονται και προκύπτουν νέες διαφορετικές ανάγκες για τους πρόσφυγες στην Ειδομένη».


ξενοδοχεια ναυπλιο αρτεμις



  • Καιρός: Η «Χιόνη» κυκλώνει» την Ελλάδα – Καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο – Πού θα το στρώσει


Ως εκ τούτου, εκτός από τα είδη καθημερινής διαβίωσης, υγιεινής και παιδικές τροφές, ΧΕΝ και ΑΡΣΙΣ συγκεντρώνουν μπουφάν και αδιάβροχα για ανθρώπους όλων των ηλικιών.

Η συγκέντρωση της βοήθειας πραγματοποιείται από σήμερα (05/10/2015) μέχρι και την Παρασκευή (09/10/2015) από τις 09:00 πμ., έως 15:00 μμ., στα γραφεία της ΧΕΝ Θεσσαλονίκης στο δεύτερο όροφο της Οδού Μητροπόλεως 18 στα κεντρικά γραφεία (2310 276145) , στο Πανόραμα (2310 341641) και στη Χαριλάου (2310302681).


αιτηση υπαγωγησ στο αρθρο 99

αντανακλαστικα αγγλικα

Νέες παραβιάσεις στο Αιγαίο από τουρκικά αεροσκάφη

Σε νέες παραβάσεις και παραβιάσεις προχώρησαν τουρκικά αεροσκάφη στο Αιγαίο.


Συγκεκριμένα, τρία μεμονωμένα αεροσκάφη, προέβησαν σε πέντε παραβάσεις του FIR Αθηνών και σε τέσσερις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, στο κεντρικό και το νοτιοανατολικό Αιγαίο.


zara προσφορες



  • Καιρός: Η «Χιόνη» κυκλώνει» την Ελλάδα – Καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο – Πού θα το στρώσει


Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά.



καινοτομα επαγγελματα
αντανακλαστικα αγγλικα

παιδικο καναπε κρεβατι

Διακοπή στη δίκη για την υπόθεση διακίνησης ηρωίνης με το πλοίο

Άρχισε το πρωί της Τρίτης (6/10) η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης διακίνησης δύο τόνων ηρωίνης από το Ντουμπάι στην Ελευσίνα αλλά σύντομα διεκόπη.


παιδικο καναπε κρεβατι

εικονιδιο ασυρματης συνδεσης

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων στην υπόθεση της διακίνησης δύο τόνων ηρωίνης με το πλοίο "Noor 1", ζήτησαν από την έδρα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στα δικαστηρια Πειραιά, τη μεταφορά της δίκης στο Εφετείο Αθηνών.




  • Καιρός: Η «Χιόνη» κυκλώνει» την Ελλάδα – Καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο – Πού θα το στρώσει


Ο συνήγοροι επικαλέστηκαν πρόβλημα χωρητικότητας καθώς η συγκεκριμένη αίθουσα δεν μπορεί να χωρέσει περισσότερα από 60 άτομα.


ρομαντσο ορισμοσ

Στη δίκη έχουν κληθεί να καταθέσουν 12 μάρτυρες ενώ οι κατηγορούμενοι είναι33εκ των οποίων 24 βρίσκοντια προφυλακισμένοι. Μόνο οι συνήγοροι υπεράσπισης ανέρχονται σε 30 άτομα, ενώ στη δίκη συμμετέχουν και διερμηνείς καθώς κάποιοι κατηγορούμενοι είναι απο το Ιράν, την Τουρκία και την Ινδία.

Η έδρα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων αποσύρθηκε προκειμένου να εξετάσει το αίτημα και θα επανέλθει για να ανακοινώσει την απόφασή του.

Η υπόθεση του "Noor 1"

Το πλοίο, που έφερε τα ναρκωτικά στην Ελλάδα, φέρεται να βρισκόταν - στα τέλη Απριλίου του 2014- στο λιμάνι Σάρζα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και στις αρχές Μαΐου να είχε αποπλεύσει σε διεθνή ύδατα, ανοιχτά του Ομάν, όπου λάντζα τού φόρτωσε το «εμπόρευμα».

Η ποσότητα ηρωίνης των δύο τόνων και 120 κιλών ήταν κρυμμένη στο δεξαμενόπλοιο «NOOR 1», με μελετημένο και καλά σχεδιασμένο τρόπο, έτσι ώστε ο εντοπισμός της να μην είναι εύκολος.

Η μεταφορά της ποσότητας από την Ελευσίνα στις δύο αποθήκες στο Κορωπί και στην έπαυλη στη Φιλοθέη γινόταν πάντα νυχτερινές ώρες με οχήματα, ενώ κοντά στο πλοίο είχε νοικιαστεί μια μικρή αποθήκη.

Το φορτίο έφυγε από συγκεκριμένο σημείο σε τρεις δόσεις με διαφορετικούς τρόπους και με διαφορετικά οχήματα. Η ποσότητα των ναρκωτικών ουσιών καταστράφηκε σε υψικάμινο εκτός Αθηνών, παρουσία εισαγγελέα.


διαβουλευση για την παιδεια

Σοβαρό τροχαίο στη Λεωφόρο Συγγρού: Οι πρώτες φωτογραφίες (pics)

Συνολικά έξι άτομα τραυματίστηκαν στο τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε λίγο μετά τις 07:00 στο ρεύμα ανόδου της λεωφόρου Συγγρού, στο ύψος του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (Φιξ).


Ρεπορτάζ: Λευτέρης Σουχάιμπ




  • Τέλος το «Τατουάζ»: Αναβρασμός στον Alpha - Το SMS που τους «πάγωσε» (pics)


Το Newsbomb.gr βρέθηκε στο σημείο και κατέγραψε εικόνες από τα αυτοκίνητα, που ενεπλάκησαν στο τροχαίο.


διαβουλευση για την παιδεια

ηλικια του χριστου

Εξαιτίας της σφοδρότητας της σύγκρουσης, το ένα αυτοκίνητο μετατράπηκε σε άμορφη μάζα σιδερικών.


ανοιγμα εταιρικου λογαριασμου εξωτερικο

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έξι επιβαίνοντες στα αυτοκίνητα έχουν τραυματιστεί ελαφρά και έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία, για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Δείτε πιο πάνω στη photo gallery του Newsbomb.gr στιγμιότυπα από τον τόπο του ατυχήματος


Σοβαρό τροχαίο στη Λεωφόρο Συγγρού: Οι πρώτες φωτογραφίες (pics)
01
Σοβαρό τροχαίο στη Λεωφόρο Συγγρού: Οι πρώτες φωτογραφίες (pics)











σχολή διοικητικής επιστήμης και τεχνολογίας

Σεισμός 5,2 Ρίχτερ κοντά στο Καστελόριζο

Ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ (σύμφωνα με την αυτόματη λύση του EMSC), σημειώθηκε στις 00:27 μετά τα μεσάνυχτα (ξημερώματα Τετάρτης 7/10), στον υποθαλάσσιο χώρο ανατολικά του Καστελόριζου.


σχολή διοικητικής επιστήμης και τεχνολογίας

Η αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών δίνει τον σεισμό στα 5,1 Ρίχτερ.


η ζωη του χριστου ντοκιμαντερ



  • Καιρός: Η «Χιόνη» κυκλώνει» την Ελλάδα – Καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο – Πού θα το στρώσει


Το αμερικάνικο USGS κατέγραψε το σεισμό στα 5,4 Ρίχτερ.


λαρισας γυναικολογοι

Το ακριβές επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 25χλμ. ανατολικά της Μεγίστης, 7χλμ. νότια της Φοινίκης και 18χλμ. νότια του Ντεμρέ.

Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 52χλμ.

Ο σεισμός, όπως τον κατέγραψε ο σεισμογράφος του Σεισμολογικού Δικτύου του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, που είναι τοποθετημένος στο Καστελλόριζο.


Σεισμός 5,2 Ρίχτερ κοντά στο Καστελόριζο
01
Σεισμός 5,2 Ρίχτερ κοντά στο Καστελόριζο

youtube διαμαντια και ερωτες τελευταιο επεισοδιο

Άργος: Συνελήφθη 38χρονος με πέντε κιλά χασίς

Αστυνομικοί της Ασφάλειας συνέλαβαν το μεσημέρι της Τετάρτης (7/10/2015) σε χωριό του Άργους έναν 38χρονο για καλλιέργεια χασίς και για κατοχή πέντε κιλών χασίς.


ο καιροσ αρτεμιδα

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας αξιοποιώντας πληροφορία που είχαν, πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του 38χρονου, καθώς και στην αυλή αυτού, όπου βρήκαν συνολικά και κατάσχεσαν πέντε κιλά χασίς και τρία δενδρύλλια χασίς.


youtube διαμαντια και ερωτες τελευταιο επεισοδιο

πως διατηρείται ο χυμος ροδιου



  • Καιρός: Η «Χιόνη» κυκλώνει» την Ελλάδα – Καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο – Πού θα το στρώσει


Ο 38χρονος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Ναυπλίου.


ανατροφη συνωνυμα

Στον ανακριτή σήμερα Παρασκευή ο Κωνσταντίνος Δαφέρμος για τα εξοπλιστικά

Ο επιχειρηματίας είχε συλληφθεί στις αρχές της εβδομάδας μετά από ένταλμα του ανακριτή κατά της διαφθοράς Νίκου Τσιρώνη, σχετικά με την υπόθεση της προμήθειας των ρωσικών συστημάτων Kornet.


ανατροφη συνωνυμα

Ο Κωνσταντίνος Δαφέρμος, ο οποίος δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στο χώρο των όπλων, είχε, μετά τη σύλληψή του, ζητήσει και πάρει προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα Παρασκευή (9/10).


κερδιζω λαχειο ονειροκριτης

μηχανη εσπρεσσο γραφειου



  • Καιρός: Η «Χιόνη» κυκλώνει» την Ελλάδα – Καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο – Πού θα το στρώσει


Πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων αναφέρουν ότι ο επιχειρηματίας ζήτησε σήμερα εκ νέου προθεσμία, αίτημα το οποίο δεν έγινε δεκτό από τον ανακριτή Νίκο Τσιρώνη.

Συγκατηγορούμενοι του στην υπόθεση, είναι ο γιος του καθώς και ένας συνεργάτης του, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν μετά από ένταλμα ως μέλη εμπλεκόμενων εταιρειών και αναμένεται να απολογηθούν σήμερα πριν τον επιχειρηματία.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της επίμαχης αγοράς, αφορούν τα αδικήματα της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας σε συνδυασμό με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, καθώς και για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Τα εντάλματα σε βάρος του εμπόρου όπλων και των δύο συγκατηγορουμένων του εκδόθηκαν, καθώς διαβιβάστηκαν πριν τρεις ημέρες στο ανακριτικό γραφείο στοιχεία που είχαν ζητηθεί μέσω δικαστικών συνδρομών από τις ελβετικές και τις αυστριακές Αρχές, σύμφωνα με τα οποία προκύπτουν παράνομες πληρωμές για την επίμαχη προμήθεια.

Όπως σημειώνει το ΑΠΕ, στη δικογραφία περιλαμβάνεται και η απολογία του άλλοτε αναπληρωτή Διεθυντή Εξοπλισμών του Υπουργείου 'Αμυνας Αντώνη Κάντα, ο οποίος, από τον Δεκέμβριο του 2013, απολογούμενος στους ανακριτές Διαφθοράς είχε ομολογήσει ότι είχε λάβει ως δώρο ποσό περίπου 3 εκατομμυρίων δολαρίων από τον κ. Δαφέρμο, προκειμένου να επιλεγούν τα Kornet για τις ανάγκες του υπουργείου 'Αμυνας.

Το συνολικό κόστος σύμβασης, που αφορά την αγορά 98 αντιαρματικών εκτοξευτών μεγάλου βεληνεκούς νέας γενιάς τύπου ΚΟΡΝΕΤ, ανήλθε σε 100 εκατ. δολάρια. Σύμφωνα με την ομολογία του Αντώνη Κάντα, έλαβε από τον κ. Δαφέρμο παράνομη προμήθεια ύψους 3% επί του συνολικού τιμήματος της σύμβασης, σε μετρητά και εμβάσματα, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 3 εκατομμύρια δολάρια, ποσό ωστόσο που δεν αποδεικνύεται από τα στοιχεία και η ανάκριση θεωρεί πως ενδέχεται να είναι υπερβολικό.

Στο κατηγορητήριο, που καλείται να αντικρούσει ο επιχειρηματίας, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, καταγράφονται στοιχεία σύμφωνα με τα οποία επιταγή, ποσού 800 χιλιάδων ευρώ, που εκδόθηκε από την εταιρία του, στις 17 Φεβρουαρίου 2002, κατέληξε μέσω άλλης εταιρίας σε ελβετικό λογαριασμό του κατηγορούμενου για τα εξοπλιστικά προγράμματα Αντώνη Κάντα.

Η υπεράσπιση του κ. Δαφέρμου αμφισβητεί τον τελικό αποδέκτη των χρημάτων, ισχυριζόμενη πως δεν πρόκειται για τον κ. Κάντα αλλά για άλλο άγνωστο μέχρι τώρα πρόσωπο. Κατά τη δικογραφία, επίσης, έμβασμα ποσού 980 χιλιάδων ευρώ, ίδιας με την επιταγή ημερομηνίας έκδοσης, αλλά ακόμη μη προσδιορισμένης προέλευσης, επίσης καταλήγει στο άλλοτε στέλεχος του ΥΠΕΘΑ.

Η ανάκριση συνδέει και αυτό το ποσό με τον κ. Δαφέρμο καθώς ο ίδιος ο Κάντας έχει δώσει στοιχεία λογαριασμού του στον οποίο απεικονίζεται διαδρομή ποσού 980 χιλιάδων ευρώ, χρήματα που υποστηρίζει ότι προέρχονται από τον κ. Δαφέρμο.

Ο επιχειρηματίας πάντως φέρεται να υποστηρίζει, όπως ανέφερε σε συνομιλίες του με δημοσιογράφους όταν μετήχθη στον ανακριτή την Τετάρτη, πως η αγορά των ρωσικών αντιαρματικών Kornet ήταν πολύ καλή επιλογή και με τιμή απολύτως ευνοϊκή για το Δημόσιο. Κατά τον επιχειρηματία, η επίμαχη σύμβαση ήταν πολλαπλώς επωφελής για τη χώρα. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «αν αποδείξει κάποιος πως υπάρχει ζημιά του Δημοσίου έστω και ένα ευρώ από την σύμβαση αυτή, τότε ας πάω ισόβια».


Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

μανταρινι μαρμελαδα βεφα

Η επιτάχυνση των διαδικασιών για τα hot spots κυριάρχησε στη σύσκεψη για το προσφυγικό

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν μετά την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου για το προσφυγικό, οι Γιάννης Μουζάλας, Γιάν Άσελμπορν και Δημήτρης Αβραμόπουλος.


τα ραδικια αναποδα κηποθεατρο παπαγου

Το πρώτο κέντρο υποδοχής προσφύγων (hot spot) θα λειτουργήσει σε περίπου 10 ημέρες στη Μυτιλήνη ενώ άλλα τέσσερα θα λειτουργήσουν στην Ελλάδα σε ένα μήνα, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.


μανταρινι μαρμελαδα βεφα



  • Καιρός: Η «Χιόνη» κυκλώνει» την Ελλάδα – Καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο – Πού θα το στρώσει


Από την πλευρά τους ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Ζαν Άσελμπορν και ο επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος, ζήτησαν επιτάχυνση των διαδικασιών.

Όπως σημειώνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, στο επίκεντρο της επίσκεψης των δύο αντρών στην Αθήνα βρέθηκε η επιτάχυνση των διαδικασιών για τη λειτουργία κέντρων υποδοχής (hot spot), η οποία θα αποτελέσει προϋπόθεση για την εφαρμογή των συμφωνιών μετεγκατάστασης και επανεγκατάστασης των προσφύγων, μια πολιτική αλληλεγγύης, καθώς και η ενίσχυση της φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ.


ποτε εκδιδεται τιμολογιο

Ο Γιάννης Μουζάλας αναφέρθηκε σε καθυστερήσεις που υπήρξαν και ζήτησε από την ευρωπαϊκή πλευρά να επιταχύνει κυρίως την οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα.

«Στείλαμε μήνυμα επιτάχυνσης των διαδικασιών για τη λειτουργία των hot spots χωρίς τα οποία δεν θα μπορέσει να εφαρμοστεί η συμφωνία για τη μετεγκατάσταση», δήλωσε ο Λουξεμβούργιος αξιωματούχος, διευκρινίζοντας στη συνέχεια ότι αυτά θα είναι τα κέντρα επιλογής των προσφύγων και δεν θα μπορεί κάθε χώρα να επιλέγει απ' όπου θέλει.

«Πρέπει να υποδεχόμαστε τους πρόσφυγες με σωστή ταυτοποίηση, έλεγχο υγείας και να προσφέρουμε τις σωστές συνθήκες υποδοχής, αλλά πρέπει να ξέρουμε και ποιός μας χτυπάει την πόρτα», τόνισε.

Στο πλαίσιο της διαφύλαξης του ευρωπαϊκού κεκτημένου που αποτελεί η Συνθήκη Σένγκεν, τονίστηκε η ανάγκη ενίσχυσης της φύλαξης των ευρωπαικών συνόρων και διατυπώθηκε από την ευρωπαική πλευρά η πρόταση για συνεργασία στο θέμα αυτό της Ελλάδας με την Τουρκία, η οποία αντιμετωπίζει επίσης σοβαρό προσφυγικό πρόβλημα, καθώς τουλάχιστον οι καταμετρημένοι Σύριοι πρόσφυγες που διαβιούν στο έδαφός της ξεπερνούν τα δύο εκατομμύρια.

«Στο Συμβούλιο αποφασίσαμε ότι υπάρχει συλλογική ευθύνη για τη φύλαξη των συνόρων, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η εθνική κυριαρχία εξασθενεί», τόνισε ο κ. Ασελμπορν και σημείωσε ότι οι μόνες λύσεις στο προσφυγικό πρόβλημα και για την Ελλάδα και για την Τουρκία είναι ευρωπαϊκές.

Διευκρίνισε πάντως ερωτηθείς, ότι δεν υπάρχει σχέδιο συνεργασίας των δύο χωρών από την ΕΕ αλλά μόνον επιθυμία και εναπόκειται στις δύο χώρες αν και πώς θα συγκεκριμενοποιήσουν τη συνεργασία τους. Υπάρχουν πάντως σκέψεις και από τις δύο πλευρές.

Για το ίδιο θέμα, ο κ. Μουζάλας δήλωσε ότι «κάνουμε σοβαρή προσπάθεια Ελλάδα, Τουρκία και ΕΕ και δεν πιστεύω ότι διανοείται καμία πλευρά ότι θα διεμβολίζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της άλλης και ότι θα ξύσουμε παλιές πληγές».

«Η όλη προσέγγιση», είπε από την πλευρά του ο κ. Αβραμόπουλος, «συνδέεται με την προσπάθεια να έρθει πιο κοντά η Τουρκία στην ΕΕ και να συζητήσει».

Ο κ. Ασελμπορν ο οποίος μαζί με τον κ. Αβραμόπουλο πριν έρθουν στην Ελλάδα επισκέφθηκαν τη Ρώμη, όπου μετείχαν στην «υψηλού συμβολισμού» πρώτη εφαρμογή της μετεγκατάστασης 19 προσφύγων από την Ερυθραία στην Σουηδία, στη συνέχεια μετέβησαν στη Λαμπεντούζα, όπου λειτουργεί το πρώτο hot spot στην Ιταλία.

Μετά την Αθήνα θα επισκεφθούν τη Λέσβο και σε μια βδομάδα η ίδια ομάδα αξιωματούχων θα επιστρέψει στην Ελλάδα, στηρίζοντας την προσπάθεια για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

«Η Ελλάδα δεν είναι μόνη της, είναι δίπλα της η Ευρώπη», εξήγησε ο κ. Αβραμόπουλος, προσθέτοντας ότι αυτό σηματοδοτεί και η συνάντηση που είχαμε προηγουμένως με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο κ. Ασελμπορν εκ μέρους του Συμβουλίου και ο κ. Αβραμόπουλος εκ μέρους της Επιτροπής ανέφεραν ότι είχαν ουσιαστική συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς το πρωί στο Μαξίμου, σημειώνοντας ότι κινούμαστε στη σωστή κατεύθυνση και επιταχύνουμε τους ρυθμούς.

Ευχαρίστησαν ιδιαίτερα τον κ. Μουζάλα για την συμβολή του στην προώθηση των διαδικασιών, ενώ εκείνος αναφέρθηκε σε δύο υποχρεώσεις που πρέπει να τηρηθούν.

Η μία αφορά τους πρόσφυγες οι οποίοι πρέπει να αποδεχθούν τους κανόνες της ΕΕ και η δεύτερη αφορά την ΕΕ, η οποία πρέπει επίσης η ίδια να βάλει κανόνες, πατάσσοντας το εμπόριο ανθρώπων και να κάνει αποδεκτά ίδια κριτήρια για όλες τις χώρες.


οινομελο συνταγη

Σέρρες: Εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις απάτης σε βάρος αγροτών

Εννέα συνολικά περιπτώσεις απάτης σε βάρος αγροτών - παραγωγών εξινιάστηκαν σε χωριά των Σερρών.


αρχοντικο εμμανουηλιδη αριδαια

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος ενός 35χρονου εμπόρου.




  • Καιρός: Η «Χιόνη» κυκλώνει» την Ελλάδα – Καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο – Πού θα το στρώσει


Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο προαναφερόμενος προσέγγιζε αγρότες - παραγωγούς στην ευρύτερη περιοχή των Σερρών και με πρόσχημα το μεγαλύτερο κέρδος που θα είχαν από την μεταξύ τους συμφωνία, τους έπειθε να αγοράσει τα εμπορεύματά τους.


μεταδιδεται η ουρολοιμωξη

Ακολούθως, ο 35χρονος κατά την διαδικασία της ζύγισης (απόβαρο) των φορτηγών οχημάτων με τα οποία θα μετέφερε τα εμπορεύματα των αγροτών, παραποιούσε το πραγματικό τους βάρος με αποτέλεσμα να πληρώνει λιγότερα χρήματα από αυτά που κανονικά αντιστοιχούσαν για τις πραγματικές ποσότητες των εμπορευμάτων που παραλάμβανε.


οινομελο συνταγη

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία έχει προκύψει ότι, ο 35χρονος έμπορος, κατά το χρονικό διάστημα Απριλίου του 2014 με Ιούλιο του 2015, κατάφερε να εξαπατήσει 9 παραγωγούς ηλικίας από 35 έως 80 ετών και να αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος που ανέρχεται στα 11.227 ευρώ.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό τυχόν επιπλέον παθόντων ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.


απεργιες μεσα μεταφορας αυριο

29ος Γύρος Αθήνας: Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν την Κυριακή (18/10)

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν στην Αττική την ερχόμενη Κυριακή (18/10) λόγω διεξαγωγής αθλητικής εκδήλωσης με την επωνυμία «29ος Γύρος Αθήνας».


Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν για τις ώρες 6:00 έως 12:00, ώρες κατά τις οποίες θα πραγματοποιηθεί σταδιακή και προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, πλην αυτών με ειδικές διαπιστεύσεις, στις κατωτέρω οδούς και λεωφόρους, περιοχής Δήμου Αθηναίων ως εξής:


τι ειναι διαπροσωπικη επικοινωνια



  • Καιρός: Η «Χιόνη» κυκλώνει» την Ελλάδα – Καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο – Πού θα το στρώσει


  • Λ. Αμαλίας, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Όλγας και της Λ. Συγγρού και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
  • Πανεπιστημίου, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
  • Σταδίου, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
  • Ακαδημίας, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
  • Σόλωνος, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
  • Πλ. Ομονοίας, περιμετρικό οδικό δίκτυο και στις καθέτους αυτού έως την πρώτη παράλληλο.
  • Πλ. Συντάγματος, περιμετρικό οδικό δίκτυο και στις καθέτους αυτού έως την πρώτη παράλληλο.
  • Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
  • Πατησίων, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Αγ. Μελετίου και της Πλ. Ομονοίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
  • Γ΄ Σεπτεμβρίου, στο τμήμα της μεταξύ της Πλ. Ομονοίας και της οδού Πιπίνου και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
  • Αριστοτέλους, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Χαλκοκονδύλη και Πιπίνου και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
  • Φυλής, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Μακεδονίας και Πιπίνου και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
  • Αχαρνών, στο τμήμα της μεταξύ της Πλ. Βάθη και της οδού Πιπίνου και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
  • Λιοσίων, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Ιουλιανού και της Πλ. Βάθη και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
  • Καματερού, σε όλο το μήκος της.
  • Χαλκοκονδύλη, σε όλο το μήκος της.
  • Λ. Αλεξάνδρας, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Κηφισίας. Καθώς και στο τμήμα της μεταξύ των οδών Μουστοξύδη και Πατησίων και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πατησίων.
  • Λ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της.
  • Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Αθ. Διάκου και της Λ. Αμαλίας και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
  • Αθ. Διάκου, σε όλο το μήκος της στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.
  • Ηρ. Αττικού, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
  • Αραβαντινού, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
  • Ησιόδου, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
  • Πειραιώς, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Κολωνού και της Πλ. Ομονοίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
  • Αθηνάς, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Σοφοκλέους και της Πλ. Ομονοίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
  • Ανώνυμη οδός εφαπτόμενη, σε όλο το μήκος της.
  • Κόκκαλη, σε όλο το μήκος της.
  • Μονής Πετράκη, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Υψηλάντου και της Λ. Βασ. Σοφίας.
  • Χατζηκώστα, σε όλο το μήκος της.
  • Ζαχάρωφ, σε όλο το μήκος της.
  • Τσόχα, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Π. Κυριακού και της Λ. Βασ. Σοφίας.
  • Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Αμαλίας και της οδού Ζαχάρωφ και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
  • Λ. Βασ. Κων/νου, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Σοφίας και της Λ. Βασ. Όλγας και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
  • Αρδηττού, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βουλιαγμένης και της Λ. Βασ. Όλγας και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Επιπρόσθετα κατά μήκος της διαδρομής διεξαγωγής της εν λόγω αθλητικής εκδήλωσης θα επιτρέπεται η κάθετη διέλευση των οχημάτων μόνο από τους παρακάτω ελεγχόμενους κόμβους:

  • Λ. Αλεξάνδρας – Ιπποκράτους
  • Λ. Αλεξάνδρας – Χαρ. Τρικούπη
  • Λ. Βασ. Σοφίας – Ριζάρη
  • Λ. Βασ. Σοφίας - Ρηγίλλης
  • Λ. Βασ. Κων/νου – Β. Γεωργίου Β΄
  • Λ. Βασ. Κων/νου – Ριζάρη
  • Λ. Βασ. Σοφίας – Παπαδιαμαντοπούλου
  • Λ. Βασ. Σοφίας – Π. Κόκκαλη

Παρακαλούνται οι οδηγοί για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν τη διέλευση των οχημάτων τους στις παραπάνω οδούς και Λεωφόρους κατά το αναφερόμενο χρονικό διάστημα και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.


απεργιες μεσα μεταφορας αυριο

ονειροκριτησ γαλα με κακαο

μπαρμπεκιου τι ειναι

Νέα φωτογραφικά ντοκουμέντα στην δίκη της Χρυσής Αυγής: Χρυσαυγίτες με ασυρμάτους σε πορείες

Δύο νέες φωτογραφίες – ντοκουμέντο παρουσιάστηκαν σήμερα (15/10/2015) στην δίκη της Χρυσής Αυγής οι οποίες και δόθηκαν στη δημοσιότητα το απόγευμα.


Στην πρώτη φωτογραφία απεικονίζεται οι κατηγορούμενοι Καζαντζόγλου και Μιχάλαρο να δοκιμάζουν τους ασύρματους της τοπικής Νικαίας ενώ στη δεύτερη φωτογραφία απεικονίζονται μέλη της Χρυσής Αυγής να φοράνε αλεξίσφαιρα. Το ένα από τα πρόσωπα αυτά είναι ο κατηγορούμενος Τσακανίκας.




  • Καιρός: Η «Χιόνη» κυκλώνει» την Ελλάδα – Καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο – Πού θα το στρώσει


Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την παρουσίαση των φωτογραφιών στο δικαστήριο οι τόνοι ανέβηκαν προς στιγμήν όταν ο συνήγορος της πολιτικής αγωγής ζήτησε από τον αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ που κατέθεσε ως μάρτυρας να αναγνωρίσει τα αντικείμενα που κρατούσαν στα χέρια τους τα άτομα της Χρυσής Αυγής στις διάφορες δράσεις τους.


μπαρμπεκιου τι ειναι

φραντσέσκο τότι

σίδερο με κάρβουνα

Ο αστυνομικός απατώντας ανέφερε πως πρόκειται για ασύρματο, πράγμα που σύμφωνα με την πολιτική αγωγή στηρίζει την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης.

Η απάντηση της υπεράσπισης ήταν άμεση με τον συνήγορο του Νίκου Μιχαλολιάκου να σχολιάζει πως θα έπρεπε να ζητηθούν και οι φωτογραφίες από τη δράση του ΠΑΜΕ.

Κατά την ακροαματική διαδικασία η υπεράσπιση των κατηγορουμένων προσπάθησε εκ νέου να υποβαθμίσει τα ευρήματα ρωτώντας χαρακτηριστικά τον αστυνομικό που κατέθεσε: «Είστε σίγουρος ότι αυτό που είδατε ήταν ασύρματος; Έχετε δει κάτι τέτοιο στα τζάμπο» με τον ίδιο να απαντά «Είμαι βέβαιος ότι ήταν ασύρματος».

Τέλος σημειώνεται ότι οι φωτογραφίες που επιδείχθηκαν προέρχονται από τα αρχεία ηλεκτρονικών υπολογιστών των κατηγορουμένων που κατασχέθηκαν στο πλαίσιο των δικαστικών ερευνών.


Νέα φωτογραφικά ντοκουμέντα στην δίκη της Χρυσής Αυγής: Χρυσαυγίτες με ασυρμάτους σε πορείες
01
Νέα φωτογραφικά ντοκουμέντα στην δίκη της Χρυσής Αυγής: Χρυσαυγίτες με ασυρμάτους σε πορείες








νο μιστερ τζονσον

Αλεξανδρούπολη: Κατάσχεση μεγάλης ποσότητας ακατάλληλων οστράκων (pic)

Εννιακόσια σαράντα επτά κιλά όστρακα, ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση και υπολειπομένων διαστάσεων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, την Κυριακή (18/10), από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης.


μισθοι αστυνομικων κυπρου

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε από περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, στη θαλάσσια περιοχή του Δέλτα του Έβρου, το επαγγελματικό/αλιευτικό σκάφος «ΑΓΓΕΛΟΣ» με Κυβερνήτη τον 54χρονο ιδιοκτήτη του, ο οποίος μετέφερε ποσότητα ύποπτων οστράκων.


νο μιστερ τζονσον



  • Καιρός: Η «Χιόνη» κυκλώνει» την Ελλάδα – Καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο – Πού θα το στρώσει


Σε έλεγχο και επισταμένη ζύγιση που ακολούθησε στην ιχθυόσκαλα Αλεξανδρούπολης, όπου μεταφέρθηκαν, διαπιστώθηκε πως το σκάφος έφερε 57 σάκους με όστρακα του είδους «τελλίνα», υπολειπομένων διαστάσεων, συνολικού βάρους 947 κιλών, ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 54χρονος, ενώ κατασχέθηκαν το επαγγελματικό – αλιευτικό σκάφος καθώς και η ποσότητα των οστράκων.


ως τον ουρανο κιαμος

*Φωτογραφίες από hcg


Αλεξανδρούπολη: Κατάσχεση μεγάλης ποσότητας ακατάλληλων οστράκων (pic)
01
Αλεξανδρούπολη: Κατάσχεση μεγάλης ποσότητας ακατάλληλων οστράκων (pic)