Σάββατο 14 Ιουλίου 2018

συνταγη για σαλατα ροκα

Πρόκειται για τοιχογραφίες, που κοσμούν εξωτερικά τα σχολεία περνώντας διαφορετικά μηνύματα, εισάγοντας έτσι την τέχνη πιο κοντά στην καθημερινότητα των μαθητών αλλά και των περαστικών που παρατηρούν με θαυμασμό τα έργα.


Η υλοποίηση των έργων πραγματοποιείται χάρη στη δωρεάν προσφορά διαφόρων καλλιτεχνών και την υποστήριξη των Σχολικών Επιτροπών που αναλαμβάνουν τα έξοδα των απαραίτητων υλικών για την αποπεράτωση των έργων (χρώματα, σκαλωσιές κτλ).


εθισμο στο αλκοολ

«Ο στόχος μας είναι διπλός», λέει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Στέλλα Μιχάλογλου, σημειώνοντας:


συνταγη για σαλατα ροκα


Θέλουμε να ομορφύνουμε την πόλη και τα κτήρια αλλά και να περάσουμε μηνύματα μέσα από αυτά τα έργα. Σίγουρα αφορά τους μαθητές οι οποίοι κάθε μέρα πηγαίνουν στο σχολείο τους και αντικρίζουν μια όμορφη τοιχογραφία, όμως απευθυνόμαστε και στους πολίτες.


μανες αγια ολγα


Οι τοίχοι που φιλοτεχνούνται είναι είτε οι προσόψεις των σχολείων είτε κάποιο πλαϊνό μέρος, εκεί όπου ο κάθε καλλιτέχνης προτείνει κάποιες ιδέες και από τον δήμο προχωρούν στις επόμενες διαδικασίες. Μέχρι στιγμής τέσσερα είναι τα «τυχερά» κτίρια στην περιοχή που έχουν φιλοτεχνηθεί από διαφορετικούς καλλιτέχνες και με διαφορετική θεματολογία.


Την τοιχογραφία στο 1ο ΓΕΛ Δραπετσώνας, ανέλαβε ο καλλιτέχνης Κώστας Αυγερίου, με την ομάδα του «Πυράκανθος», εκεί όπου αναπαριστούν ένα πραγματικό γεγονός σε θαλάσσια περιοχή του Αιγαίου. Μέσα από το βλέμμα του καλλιτέχνη παρουσιάζεται το ζήτημα της προσφυγιάς, θέμα που αποτελεί στοιχείο και της ιστορικής ταυτότητας της πόλης.


Στο 4ο δημοτικό Κερατσινίου, το έργο φιλοτέχνησε, στο πλαίσιο του προγράμματος που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Athens street art festival ο Ιταλός καλλιτέχνης Ricardo. Εκεί ο δημιουργός συνδύασε το σήμα της ειρήνης με το χέρι της δημιουργίας και τον τόνο της ελπίδας.


«Τα σχόλια που ακούμε καθημερινά είναι πολύ θετικά και αυτό φαίνεται από την εκδήλωση ενδιαφέροντος να συμμετάσχουν και άλλα σχολεία σε αυτό το πρόγραμμα», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας. «Και βέβαια είναι φυσικό επόμενο να επηρεάζεται θετικά η καθημερινότητα των παιδιών αφού μπαίνουν στο σχολείο τους βλέποντας έναν χώρο που είναι αναβαθμισμένος αισθητικά» τονίζει η κ. Μιχάλογλου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου