Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

toi&moi κηφισια τηλεφωνο

Μία πρωτοποριακή πλατφόρμα παρακολούθησης ηλεκτρονικών μαθημάτων πρώτων βοηθειών ανέπτυξαν ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (ΕΕΣ) και η εταιρεία e-learning SQLearn, με στόχο οι ενδιαφερόμενοι να εκπαιδευτούν στην παροχή πρώτων βοηθειών στους συμπολίτες μας, οι οποίοι έχουν ανάγκη.


Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο 700.000 άνθρωποι παθαίνουν ανακοπή και μόλις το 5% με 10% επιβιώνει μετά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο, ενώ παρέχοντας έγκαιρη βοήθεια το ποσοστό των επιζώντων μπορεί να ξεπεράσει το 60%. Την ίδια ώρα, το 80% των γενικών ατυχημάτων συμβαίνουν μέσα στο σπίτι, με κυριότερα τα εγκαύματα και τις πτώσεις.


ο καιροσ μουδανια

πλοια απο κυλληνη για ιθακη

Σε αυτό το πλαίσιο, η εκμάθηση των πρώτων βοηθειών κρίνεται αναγκαία από τον γενικό πληθυσμό. Όπως επισήμανε, κατά τη διάρκεια σχετικής συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού, Αντώνης Αυγερινός, στόχος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού είναι «η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, η ενδυνάμωση του εθελοντικού ρεύματος που τόσο έχει ανάγκη η χώρα μας και η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σε φαινόμενα περιθωριοποίησης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Στο πλαίσιο της δυναμικής αυτής εντάσσεται και η συγκεκριμένη συνέργεια». Οι πρώτες βοήθειες είναι για τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό «ένα καθήκον ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος και πρέπει να είναι προσβάσιμες στον οποιονδήποτε, όπου και αν βρίσκεται» πρόσθεσε.


toi&moi κηφισια τηλεφωνο

Ο ΕΕΣ Σταυρός εκπαιδεύει κάθε χρόνο περίπου 20.000 άτομα, με συνεργασίες, όπως με την Ελληνική Αστυνομία και το Γενικό Επιτελείο Στρατού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου