Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

ηβη αδαμου

Με τους οφειλέτες να υπερβαίνουν τα 4 εκατομμύρια, έξι στους δέκα θα βιώσουν τον εφιάλτη των δεσμεύσεων και κατασχέσεων καταθέσεων και περιουσιακών στοιχείων.


Με βάση το επιχειρησιακό σχέδιο της ΑΑΔΕ, φέτος θα πρέπει να εισπραχθούν 2,8 δισ. ευρώ από παλαιά ληξιπρόθεσμα χρέη αλλά και ποσοστό 24% των «φρέσκων» ληξιπρόθεσμων οφειλών.


ερειπωμένο καπηλειό

Η πίεση θα είναι ασφυκτική από τις φορολογικές Αρχές, οι οποίες προγραμματίζουν τουλάχιστον 100.000 τηλεφωνικές οχλήσεις στους φορολογουμένους που δεν υποβάλλουν στην ώρα τους δηλώσεις ΦΠΑ, φόρου εισοδήματος κ. λπ. ή δεν πληρώνουν τις οφειλές τους.


ηβη αδαμου

Η εκστρατεία που εξαπολύει η ΑΑΔΕ συνοδεύεται με 200.000 φορολογικούς και τελωνειακούς ελέγχους. Στο μάτι των ελεγκτών βρίσκονται:


μεγαλη βρετανια εκλογες


  • Μισθώσεις ακινήτων μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας τύπου Airbnb. Μέχρι το τέλος Μαρτίου αναμένεται να ενεργοποιηθεί η ηλεκτρονική εφαρμογή της ΑΑΔΕ, όπου όσοι εκμισθώνουν ακίνητα θα κληθούν να τα δηλώσουν.

  • Πάνω από 1.000 μεγάλες επιχειρήσεις και φορολογούμενοι μεγάλου πλούτου για τη βεβαίωση φόρων και προστίμων άνω των 1,3 δισ. ευρώ.

  • 500 ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια για να διαπιστωθεί αν αποδίδουν τον φόρο διαμονής, ο οποίος επιβλήθηκε από τις αρχές του έτους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου