Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

καληνυχτα στο φβ

Ο Έλληνας υπουργός παραδέχεται ότι «θα υπάρξει μια μορφή επιτήρησης, όπως υπάρχει και σε κάθε άλλη χώρα με πρόγραμμα. Στην περίπτωση της Ελλάδας, η εποπτεία αυτή θα είναι ενδεχομένως περισσότερο λεπτομερής. Μόλις δείξουμε πόσο αξιόπιστοι είμαστε δεν θα γίνεται πια λόγος για πολιτικούς στόχους και τα εργαλεία που απαιτούνται, αλλά μόνο για τους στόχους, όπως το πρωτογενές πλεόνασμα του 3,5% που πρέπει να πετυχαίνει κάθε χρόνο η Ελλάδα μέχρι το 2022».


ψηφιστηκε διπλη εξεταστικη

κακαο ωφελει

«Ζητούμενο η χρηματοδότηση της ανάπτυξης»


Αναφερόμενος στο μαξιλάρι ασφαλείας που δημιουργεί η Ελλάδα για κάθε ενδεχόμενο ο Ευ. Τσακαλώτος τονίζει: «Σύμφωνα με το ΔΝΤ από το μαξιλάρι θα πρέπει να καλυφθούν οι χρηματοδοτικές ανάγκες για ενάμιση με δύο χρόνια. Δεν θα έχουμε, ωστόσο, πρόσβαση στα χρήματα αυτά για τις δαπάνες του δημοσίου».


Σε ό, τι αφορά τα 88 προαπαιτούμενα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δηλώνει ότι «το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων είναι εμπροσθοβαρές και οι σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις βρίσκονταν στην αρχή. Τώρα το ζητούμενο είναι η ολοκλήρωση και βελτίωση μεταρρυθμιστικών βημάτων που έχουν ήδη γίνει και όχι θεμελιώδη πολιτικά ζητήματα».


Στο ερώτημα πως θα επιτευχθεί ο στόχος της ανάπτυξης, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε, μεταξύ άλλων: «Υπάρχουν αναπτυξιακές μεταρρυθμίσεις που έχουν ολοκληρωθεί, άλλες που βρίσκονται στο στάδιο της εφαρμογής και άλλες που πρέπει να ξεκινήσουν, όπως ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης, αποδοτικότερη δημόσια διοίκηση, καταπολέμηση γραφειοκρατίας και καλύτερο επενδυτικό κλίμα. Ζητούμενο είναι ταυτόχρονα η χρηματοδότηση της ανάπτυξης, μιας και οι συστημικές τράπεζες είναι επιβαρυμένες με κόκκινα δάνεια. Για τον λόγο αυτό έχουμε πολλές ιδέες, για μια ελληνική δημόσια αναπτυξιακή τράπεζα, για το πώς θα αξιοποιήσουμε χρήματα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και για το πως από κονδύλια περιφερειακής ανάπτυξης δεν θα ωφεληθεί μόνο η υποδομή, αλλά και μεσαίες επιχειρήσεις».


καληνυχτα στο φβ

«Γενικά η φορολογία δεν είναι υπερβολικά υψηλή»



Επιβαρύνατε υπερβολικά με φόρους τους Έλληνες θυσιάζοντας την ανάπτυξη; ρωτά ο δημοσιογράφος της FAZ: «Για να πετύχουμε το πρωτογενές πλεόνασμα επιβαρύναμε υπέρ του δέοντος τμήματα της κοινωνίας. Τώρα όμως δημιουργούμε τα δημοσιονομικά περιθώρια για να μειώσουμε τα βάρη στα εν λόγω τμήματα της κοινωνίας. Γενικά όμως η φορολογία δεν είναι υπερβολικά υψηλή». Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος πρόσθεσε μάλιστα ότι χάρη στην ανάπτυξη του 0,8% που πέτυχε η Ελλάδα «υπάρχουν πλέον μεγαλύτερα περιθώρια για φοροελαφρύνσεις».


Στη συνέχεια, ο υπουργός Οικονομικών υποσχέθηκε ότι τηρώντας τους υπάρχοντες κανόνες «καταβάλλονται προσπάθειες για την αύξηση του κατώτατου μισθού. Σε περίπτωση που και το 2018 ξεπεράσουμε τους στόχους του προϋπολογισμού θα χορηγήσουμε και πάλι ένα κοινωνικό μέρισμα».


Σε ερώτηση για το μέλλον του ελληνικού χρέους, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απάντησε στη γερμανική εφημερίδα: «Θα είναι μια δοκιμή για όλους μας να δούμε αν οι αγορές λάβουν το μήνυμα ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο. Σε περίπτωση ωστόσο που ζητούσαμε μια προληπτική γραμμή στήριξης τότε δεν θα αξιολογούνταν ποτέ αντικειμενικά η πιστοληπτική ικανότητα της χώρας. Για το χρέος έχουμε δύο στόχους: μακροπρόθεσμα το πρωτογενές πλεόνασμα πρέπει να βρίσκεται κοντά στο 2%, οι χρηματοδοτικές μας ανάγκες να μην ξεπεράσουν το 15% του ΑΕΠ μέχρι το 2030 και μετά να μην είναι υψηλότερες από 20%. Έτσι διασφαλίζουμε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο για τα δημοσιονομικά μας και είμαστε σε θέση να προσδιορίσουμε ποίες ελαφρύνσεις απαιτούνται».


«Θα επιθυμούσα η Ελλάδα να αντιμετωπιστεί όπως η Γερμανία το 1952»





le bon coin ne s'ouvre pas en tunisie

«Αύριο θα συζητηθούν 3-4 θέματα που μένουν σε εκκρεμότητα. Μεταξύ αυτών είναι ο ΕΝΦΙΑ αλλά και οι αποκλίσεις στο δημοσιονομικό», ανέφερε.


επιπεδα διοικησησ μουσειου

Ο ίδιος έδειξε πως το κείμενο της τεχνικής συμφωνίας ολοκληρώνεται και πως μπορεί να είναι έτοιμο έως το Σάββατο «Αργά το βράδυ της Παρασκευής ή το Σάββατο το πρωί θα μας δοθεί το νέο προσχέδιο των θεσμών. Το Σάββατο θα συζητήσουμε τα θέματα που θα μείνουν εκκρεμή», σημείωσε.


Για την πορεία των απογευματινών συζητήσεων για τα τραπεζικά θέματα είπε πως εξετάσθηκαν ζητήματα για τον εξωδικαστικό μηχανισμό και για το Νόμο Κατσέλη. Αφού είπε πως δεν τέθηκε από τους θεσμούς στη συνάντηση ζήτημα αλλαγής του πλαισίου πώλησης κόκκινων δανείων σε funds υπογράμμισε ότι για το Νόμο Κατσέλη συζητήθηκε η παράτασή του πέραν του 2018, αλλά και το τραπεζικό απόρρητο


Για αύριο Παρασκευή 18 Μαΐου το πρόγραμμα συναντήσεων με τους επικεφαλής των θεσμών διαμορφώνεται ως εξής:


le bon coin ne s'ouvre pas en tunisie

αττικο νοσοκομειο γ χειρουργικη

10:00 Φορολογικά


11.00 Δημοσιονομική διαχείριση


12:00 Επιχειρηματικό περιβάλλον και αγορές προϊόντων


13:00 Εργασιακά


16:00 Κοινωνική πρόνοια


17:00 Χρηματοπιστωτικά


19.00 Δημοσιονομικά


μακάριος νοταράς

Όπως ανέφερε, το χρονοδιάγραμμα είναι «στενό», καθώς αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εφαρμογής των προαπαιτούμενων θα πρέπει οι θεσμοί να συντάξουν την καθιερωμένη έκθεση συμμόρφωσης, η οποία θα περιλαμβάνει και την επικαιροποιημένη έκθεση βιωσιμότητας του χρέους. Αυτή αναμένεται να είναι έτοιμη περί τις 18-19 Ιουνίου προκειμένου να λάβει την έγκριση και του EuroWorking Group πριν πάει στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις 21 Ιουνίου. Ο ίδιος αξιωματούχος εκτίμησε ότι ήδη έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες εφαρμογής των προαπαιτούμενων και δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις.


ηλεκτρονικο τσιγαρο γευσεις

Στο πλαίσιο αυτό, στις 21 Ιουνίου στόχος είναι να έχει ετοιμαστεί και ένα «αξιόπιστο» πακέτο μέτρων ελάφρυνσης του χρέους, σημείωσε ο ίδιος αξιωματούχος, συμπληρώνοντας ότι αυτό δεν πρέπει να συνδέεται με την ενεργοποίηση ή όχι του προγράμματος του ΔΝΤ.


Υπογράμμισε, επίσης ότι το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί το μέτρο της μείωσης του αφορολόγητου το 2019 αντί για το 2020 «έχει φύγει οριστικά από το τραπέζι», καθώς όλοι συμφωνούν ότι η Ελλάδα θα πετύχει το στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% τόσο το 2018 όσο και το 2019, ενώ από το 2020 θα έχει αυξητική τροχιά, καθώς θα αυξάνεται η παραγωγικότητα. Ως εκ τούτου, είπε πως δεν αναμένεται να χρειαστεί κανένα νέο δημοσιονομικό μέτρο.


μακάριος νοταράς

wwp capital какие магазины

Σε ό, τι αφορά τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, ο αξιωματούχος σημείωσε ότι θα επανεκκινήσουν από το 2019 και ότι αυτό δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση ανατροπή ήδη εφαρμοσμένων μεταρρυθμίσεων, καθώς έχει ήδη συμφωνηθεί ότι είχαν ανασταλεί μόνο για την περίοδο του μνημονίου. Επίσης, επιβεβαίωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα είναι αυτή που θα καθορίσει τον κατώτατο μισθό μετά το τέλος του προγράμματος, επισημαίνοντας ότι μετά από μια κρίση τέτοιου βαθμού, κατά την οποία μειώθηκαν οι μισθοί κατά 25%, είναι λογικό να πάρει αυξητική πορεία. Ωστόσο, τόνισε ότι αυτό πρέπει να γίνει στο σωστό χρόνο, με δεδομένο ότι η ανεργία στην Ελλάδα είναι ακόμα υψηλή και ο κατώτατος μισθός της είναι ήδη στον ευρωπαϊκό μέσο όρο.


Αναφορικά με το πλαίσιο επιτήρησης στη μεταμνημονιακή περίοδο, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος σημείωσε ότι «όλες οι χώρες έχουν δεσμεύσεις, στόχους και επιτήρηση» και εξήγησε ότι το πλαίσιο αυτό για την Ελλάδα δεν θα είναι και δε θα μοιάζει με τέταρτο πρόγραμμα. Ωστόσο, επισήμανε ότι εφόσον η Ελλάδα θα λάβει ελάφρυνση χρέους, είναι λογικό να έχει μια πιο αυστηρή εποπτεία και πως η Επιτροπή έχει προτείνει να χρησιμοποιηθεί το εργαλείο της «ενισχυμένης εποπτείας» που προβλέπεται από το Σύμφωνο Σταθερότητας.


Ερωτηθείς σχετικά με το εναπομείναν 1 δισ. ευρώ της τρίτης αξιολόγησης που έχει συνδεθεί με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου εκτίμησε ότι η έκθεση των θεσμών θα είναι θετική ως προς τη λειτουργία του συστήματος των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, ενώ για την αποπληρωμή οφειλών τα στοιχεία θα κατατεθούν στις 4 Ιουνίου.


Τέλος, κληθείς να σχολιάσει τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η Ελλάδα στη μετά-μνημόνιο εποχή, είπε ότι το επιχειρηματικό περιβάλλον παραμένει περίπλοκο και κοστοβόρο για τους επενδυτές, ενώ η δημόσια διοίκηση έχει ακόμα περιθώρια βελτίωσης.


tv antenna outdoor

Η βρετανική εφημερίδα υποστηρίζει ότι η ΕΕ συνέβαλε στη δημιουργία της κρίσης της Ιταλίας. «Αν δεν μάθει, θα ακολουθήσουν χειρότερα. Η έλλειψη βοήθειας στη μεταναστευτική κρίση έστρεψε τους Ιταλούς προς τον αντιευρωπαϊκό λαϊκισμό και η Ε. Ε. έχει λίγους μήνες στη διάθεσή της να διορθώσει τη ζημιά. Για άλλη μια φορά η Ε. Ε. αντιμετωπίζει μια κρίσιμη απειλή από την ασταμάτητη άνοδο του λαϊκισμού και αναδύονται οι σκιές του σκοτεινότερου παρελθόντος της Ευρώπης» εκτιμά ο Guardian.


τιτλος κτησης εντυπο

παιδικα παρκα chicco

Όπως υποστηρίζει οι ιταλικές εκλογές σχετίζονταν κυρίως από το μεταναστευτικό ζήτημα και τα αντιμεταναστευτικά συναισθήματα συνδυάστηκαν με τα αντιευρωπαϊκά. «Όπως η Ελλάδα πρωτύτερα, η Ιταλία άλλαξε από μια πολύ φιλοευρωπαϊκή χώρα σε μια έντονα ευρωσκεπτικιστική εντός λίγων μηνών. Υπάρχουν πολλοί εσωτερικοί λόγοι για τα πολιτικά και τα κοινωνικά προβλήματα και στις δυο χώρες, αλλά η έλλειψη αλληλεγγύης της Ε. Ε. προς ένα ασθενέστερο μέλος που αναλαμβάνει το βάρος ενός ευρωπαϊκού προβλήματος, επιδείνωσε την κατάσταση», σημειώνει.



tv antenna outdoor

κεμαλ ατατουρκ καταγωγη

Ο κ. Κόλλιας τόνισε πως η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι κάτι που θα πρέπει να επιδιωχθεί σε συνεννόηση όλων των πολιτικών κομμάτων και πως θα πρέπει να υπάρξει ευρύτερα μια κοινή γραμμή «από μέσα προς τα έξω», ώστε να διασφαλιστεί η μικρότερη δυνατή εποπτεία μετά το τέλος του Μνημονίου.


δρομολογια απο λαυριο για τζια

Ο επικεφαλής του οικονομικού επιμελητηρίου εστίασε στην ανάγκη αλλαγών στο φορολογικό και ασφαλιστικό σύστημα. Όπως είπε χρειάζεται σταθερό φορολογικό σύστημα για φυσικά και νομικά πρόσωπα που θα ξεπερνά τις υφιστάμενες στρεβλώσεις. «Η ελληνική οικογένεια είναι μια από τις πέντε πλέον φορολογούμενες στον ΟΟΣΑ», είπε και προσέθεσε πως αν και ο φορολογικός συντελεστής είναι σήμερα στο 55%, η αναλογία των εισπράξεων από την άμεση φορολογία μια από τις χειρότερες στον ΟΟΣΑ.


μοναστηριου ξενοδοχειο

Στη βάση αυτή πρότεινε τη μείωση των φορολογικών συντελεστών για τις επιχειρήσεις, τη μείωση του ανώτατου συντελεστή ΦΠΑ στο 20%, τη σύνδεση των ταμειακών με τα τερματικά της εφορίας, κ. α.. «Χρειάζεται να κάτσουμε όλοι μαζί και να συμφωνήσουμε σε ένα φορολογικό σύστημα που θα μείνει αμετάβλητο για μια περίπου πενταετία», είπε.


κεμαλ ατατουρκ καταγωγη

Ο κ. Κόλλιας σημείωσε πως και η δραστική μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα. Στη βάση αυτή κατέθεσε την πρόταση του ΟΕΕ για το σύνολο του ασφαλιστικού συστήματος, όπως αυτή έχει καταρτιστεί από ειδική επιστημονική επιτροπή.


Αυτή η πρόταση προβλέπει τρία ταμεία κύριας ασφάλισης, μισθωτών, ελεύθερων επαγγελματιών και αγροτών καθώς και ένα ταμείο επικούρησης και εφάπαξ με δύο αυτοτελείς κλάδους, ένα μεικτό τρόπο υπολογισμού των εισφορών, που να λαμβάνει υπόψη όχι μονό τα χρόνια ασφάλισης, ούτε μόνο το εισόδημα, αλλά και τις δυο αυτές παραμέτρους, εισοδηματικό «ταβάνι» 50% στο σύνολο των φόρων και εισφορών που καταβάλει ο ελεύθερος επαγγελματίας και τη διατήρηση των ποσοστών αναπλήρωσης σε τέτοιο επίπεδο, ώστε να μην υφίστανται τόσο οι νέοι όσο και οι παλαιοί εργαζόμενοι σημαντική μείωση του βιοτικού τους επιπέδου εξερχόμενοι από την αγορά εργασίας και εισερχόμενοι στο συνταξιοδοτικό βίο.


family καφετερια βουλα

«Αυτό που με ενδιαφέρει, είναι η όποια νευρικότητα και όξυνση των εσωτερικών αντιφάσεων της Τουρκίας, να μη διαπεράσουν τις διακρατικές σχέσεις», σημειώνει ο υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξή του στην Realnews, χαρακτηρίζοντας «πραξικόπημα άλλης εποχής», την απόπειρα ανατροπής του Ερντογάν πριν από μία εβδομάδα.


family καφετερια βουλα

Σημειώνει ακόμη πως «οι νικητές της εσωτερικής διαμάχης στην Τουρκία πρέπει να επιδείξουν μεγαλοσύνη απέναντι στους ηττημένους. Να αυτοσυγκρατηθούν και να μην επαναφέρουν τη θανατική ποινή», ενώ αναφερόμενος στην ευρωπαϊκή προοπτική της γείτονος, ο κ. Κοτζιάς επεσήμανε πως «η ΕΕ θέλει μια Τουρκία δημοκρατική, στην οποία θα γίνονται σεβαστά τα συμφέροντα και οι ανάγκες όλων των θρησκευτικών, εθνικών και κοινωνικών ομάδων. Δεν θέλουμε μια Τουρκία της εκδίκησης, της διάσπασης και της αποσταθεροποίησης. Σε αυτά τα πλαίσια θεωρώ αντιπαραγωγική τη δήλωση Ερντογάν ως προς την Αγιά Σοφιά».


φουζερ

πονος εντερου στην εγκυμοσυνη

Σε ότι αφορά τους 8 στρατιωτικούς που ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα, ο υπουργός εξωτερικών αναφέρει ότι «θα αποφασίσουν οι δικαστές και οι άλλες αρμόδιες αρχές, οι οποίες ασφαλώς θα συνυπολογίσουν κατά πόσο οι 8 ήταν κομμάτι του πραξικοπήματος».


στρατευμα συνώνυμα

Χθες, το Διοικητικό Συμβούλιο του ESM στο Παρίσι εξέτασε την αποδέσμευση του 1 δισ. ευρώ που συνδέεται με την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς ιδιώτες.


στρατευμα συνώνυμα

διαγραφή δεδομένων

Σύμφωνα με ενημέρωση του ESM, αν και η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει πρόοδο όσον αφορά στην εκκαθάριση των οφειλών, το Διοικητικό Συμβούλιο του Μηχανισμού αναμένει περαιτέρω επιβεβαίωση ότι όλες οι απαραίτητες πληρωμές για την εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών εκτελέστηκαν προκειμένου να επιτραπεί η αποδέσμευση της υπό – δόσης του 1 δισ. ευρώ.


ματια φυσικη περιποιηση

Ο ESM αποσαφήνισε πως δεδομένου ότι η περίοδος διαθεσιμότητας της υπό - δόσης θα λήξει στις 15 Ιουνίου 2018- μετά επιστρέφονται ξανά στον χρηματοδοτικό φάκελο του ESM - το Διοικητικό Συμβούλιο του Μηχανισμού είναι έτοιμο να επανεξετάσει την πρόοδο στις 14 Ιουνίου 2018.


ταχυδρομειο πετρας λεσβου

Ειδικότερα, σε σχετική ερώτηση, ο κ. Τσακαλώτος απαντησε πως ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σόλτς γνωρίζει ότι υπάρχει μία ανακοίνωση του Eurogroup του Ιουνίου του 2017, η οποία είναι πολύ σημαντική και δεσμεύεται σε μία ελάφρυνση του χρέους, ούτως ώστε η Ελλάδα να μπορέσει και πάλι να βγει στις χρηματαγορές μετά το πέρας του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.

«Τι είναι αυτό που θα κάνει το δημόσιο χρέος της Ελλάδας μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα βιώσιμο; Θα μπορούσε κανείς να κάνει ένα παραλληλισμό της κατάστασης με μία εγκυμοσύνη: Δεν είναι δυνατόν να είναι κανείς ‘ολίγον έγκυος’. Ή θα καταφέρει κανείς να φτάσει σε ένα επίπεδο όπου το χρέος είναι βιώσιμο ή όχι», είπε ο υπουργός.

Ξεκαθάρισε δε πως σε αντίθετη περίπτωση που η υπόσχεση για ελάφρυνση δεν τηρηθεί αυτή θα είναι προφανώς μια αρνητική εξέλιξη καθώς η χώρα δεν θα έχει πρόσβαση στις αγορές. «Είναι εξαιρετικά σημαντικό για μας, στα οικονομικά φύλλα της Handelsblatt, της Wall Street Journal και των Financial Times να μην γραφτεί στις 22 Ιουνίου ότι το Eurogroup μετέθεσε εκ νέου το πρόβλημα και δεν διευθέτησε το ζήτημα το ελληνικού χρέους», τόνισε.


υπερ ροδιων ελευθεριας μεταφραση


καψουρα μιχ 2013
ταχυδρομειο πετρας λεσβου

ανάκληση νοθευμένου ελαιολάδου

Η ανακοίνωση ακολούθησε το πέρας διοικητικού συμβουλίου που ήταν προγραμματισμένο για την Πέμπτη στην Τράπεζα και το οποίο είχε ως αντικείμενο την ανανέωση των μελών του Δ. Σ., η οποία θα προταθεί προς έγκριση στην ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων.


ανάκληση νοθευμένου ελαιολάδου

Ανακοινώνοντας την αποχώρησή του από τη θέση του Προέδρου της Eurobank στο τέλος Μαρτίου 2019, ο κ. Καραμούζης αναφέρει τα εξής σε δήλωσή του:


προτασεις με υποκειμενο ρημα αντικειμενο κατηγορουμενο παραδειγματα

παπαλάνγκι εκδόσεις ύψιλον

«Ευχαριστώ τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την τιμητική τους πρόταση να ανανεωθεί η θητεία μου, ως Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου, στην Γενική Συνέλευση του Ιουλίου 2018 και για την άριστη, εκ μέρους τους, αξιολόγησή μου τα τελευταία χρόνια και πρόσφατα για το 2017. Μετά όμως από ώριμη σκέψη κατέληξα στη δύσκολη απόφαση να ολοκληρώσω τον επαγγελματικό κύκλο ζωής μου στη Eurobank και να παραμείνω Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου μέχρι το τέλος Μαρτίου 2019. Στην ενδιάμεση περίοδο, θα συνεχίσω να συμβάλω ενεργά στην επίτευξη των στόχων της Τράπεζας και στην απρόσκοπτη διαδικασία διαδοχής μου.


Κατέληξα στην παραπάνω απόφαση, γιατί επιθυμώ να αξιοποιήσω ενεργά το απόθεμα ενέργειας, εμπειρίας και δημιουργικότητας, που διαθέτω και να επιδιώξω νέες επαγγελματικές προκλήσεις, λαμβάνοντας επίσης υπόψη μου την ανάγκη να διασφαλιστεί η λειτουργική συνοχή και η συνέχεια της Διοίκησης της Τράπεζας την επόμενη κρίσιμη ημέρα για τον κλάδο και την οικονομία.


Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που έλαβα αυτή την απόφαση σε μια περίοδο που η οικονομία ανακάμπτει και οι χρηματοοικονομικοί δείκτες της Τράπεζάς μας βελτιώνονται, έχοντας αντιμετωπίσει επιτυχώς τα κρίσιμα προβλήματα της τελευταίας τριετίας. Με συλλογικότητα, σχέδιο, αποφασιστικότητα, συνέπεια, ικανό και άξιο προσωπικό, ισχυρότερη και θωρακισμένη έναντι κινδύνων, η Τράπεζα προχωρά με επιτυχία στο δρόμο της επιστροφής στην κανονικότητα, με όπλο την εμπιστοσύνη των πελατών, του προσωπικού, των μετόχων και των αγορών».


Το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο της Eurobank αποφάσισε να προτείνει προς την Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Τράπεζας τον διορισμό για τριετή θητεία, λόγω τακτής λήξεως της θητείας του σημερινού ΔΣ, των ακόλουθων μελών ΔΣ:


  • Νικόλαος Β. Καραμούζης

  • Φωκίων X. Καραβίας

  • Σταύρος Ε. Ιωάννου

  • Θεόδωρος Α. Καλαντώνης

  • Κωνσταντίνος Β. Βασιλείου

  • Γεώργιος Κ. Χρυσικός

  • Richard P. Boucher

  • RajeevKakar

  • Bradley Paul L. Martin

  • Jawaid A. Mirza

  • George E. Myhal

  • LucreziaReichlin

  • Αικατερίνη Κ. Μπερίτση, Εκπρόσωπος ΤΧΣ.


  • Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

    διαμονη στο κριαριτσι

    «Ό, τι και να κάνει, ό, τι και να πει ο κ. Τσίπρας, ούτε θα σταματήσει, ούτε θα ανακόψει την αντίστροφη μέτρηση που, εδώ και καιρό, έχει ξεκινήσει για τον ίδιο και την κυβέρνησή του», αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ και προσθέτει:



    Θα συμβουλεύαμε τον κ. πρωθυπουργό να αποφεύγει κάθε είδους μεγαλόστομες διακηρύξεις. Ουδείς τις ακούει. Ουδείς τις πιστεύει. Το ίδιο ισχύει, κατά κύριο λόγο, και για τις σημερινές ανακοινώσεις δήθεν κοινωνικής ευαισθησίας που έκανε από την ασφαλή αίθουσα του Υπουργικού Συμβουλίου.


    στενα ελλησποντου μυθολογια


    «Αν ο πρωθυπουργός θέλει να έχει την πραγματική εικόνα, ας επικοινωνήσει απευθείας με τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους ανέργους, τους αγρότες, τους πολύτεκνους, τους μικρομεσαίους, τους ελεύθερους επαγγελματίες και κυρίως τους νέους, που εξαιτίας της πολιτικής του δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα και έχουν χάσει κάθε ελπίδα βελτίωσης της ζωής τους» υπογραμμίζει και καταλήγει:


    διαμονη στο κριαριτσι

    «Ας τους ρωτήσει τι πιστεύουν για τον ίδιο και την πολιτική του. Από τις απαντήσεις που θα πάρει ίσως, τότε και μόνον, μπορέσει να κατανοήσει ότι η κοινωνία, βαθιά απαισιόδοξη για το παρόν και χωρίς προοπτική για το μέλλον, είναι πλέον πολύ μακριά και απέναντί του. Η σημερινή επικοινωνιακή παράσταση, όχι μόνο δεν πείθει, εξοργίζει ακόμα περισσότερο τα θύματα τής φορολογικής επιδρομής και της περικοπής μισθών και συντάξεων που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει επιβάλλει στην ελληνική κοινωνία».


    οτε αμαρουσιου

    αποσπασεις μουσικα σχολεια 2015

    «Η έκθεση που δημοσιεύθηκε εχθές, η έκθεση του Ανεξάρτητου Γραφείου Αξιολόγησης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, δείχνει πως έγιναν πολλά λάθη κατά το πρώτο πρόγραμμα που επιβλήθηκε στην Ελλάδα. Λάθη τα οποία ακόμα εξακολουθούν να ταλανίζουν την ελληνική Οικονομία», σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος κατά τη συνάντηση που είχε στο προεδρικό μέγαρο με το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού.



    «Πιστεύω ότι η ομολογία αυτών των λαθών θα οδηγήσει, κατά την εφαρμογή του παρόντος προγράμματος και χωρίς να θίγουμε τη δημοσιονομική πειθαρχία που είναι απαραίτητη, στις διορθώσεις εκείνες που πρέπει να γίνουν. Γιατί δεν οφείλονται σε εμάς τα λάθη αυτά. Οι διορθώσεις του προγράμματος πρέπει να γίνουν έτσι ώστε το πρόγραμμα αυτό να εφαρμοστεί αλλά να γίνει περισσότερο φιλικό προς την αειφόρο ανάπτυξη της Ελλάδας. Εμείς θα κάνουμε όποιες μεταρρυθμίσεις χρειάζεται, για να διασφαλίσουμε την ανάπτυξη στην Ελλάδα. Και ελπίζω και οι Εταίροι μας, ύστερα από αυτή την Έκθεση, να μας διευκολύνουν. Και το τονίζω, χωρίς να κάνουμε ούτε κατά κεραία πίσω ως προς τις υποχρεώσεις μας που αφορούν την δημοσιονομική πειθαρχία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.



    Στη συνέχεια, αφού σημείωσε την «αξιοζήλευτη δράση» της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού, μίλησε για τον «πολλαπλό της ρόλο» αλλά την «προσήλωση στην πατρίδα», που, όπως υπογράμμισε, «αγωνίζεται, θα αγωνισθεί, θα ξεπεράσει την κρίση.


    αποσπασεις μουσικα σχολεια 2015

    ανδρικα κουρεματα κοντα


    dip in the road carlsbad

    ονειροκριτης ψαρια σε βρωμικα νερα

    Η αναφορά του Κλάους Ρέγκλινγκ πως εάν η Ελλάδα υπαναχωρήσει από τις μεταρρυθμίσεις, ορισμένα από τα πρόσθετα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους θα ανασταλούν, είναι ένα σαφές μήνυμα που σχετίζεται με το νέο πλαίσιο εποπτείας της χώρας.


    ονειροκριτης ψαρια σε βρωμικα νερα

    ναρθηκες καρπου

    Αρχής γενομένης από τον Οκτώβριο και για κάθε τρεις μήνες έως και το 2022 κλιμάκια του ESM, της ΕΚΤ, της Κομισιόν και του ΔΝΤ θα παρακολουθούν τόσο τα δημοσιονομικά μεγέθη της Ελλάδος όσο και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, αξιολογώντας κυρίως το εάν τηρούνται οι δεσμεύσεις μη αναστροφής μνημονιακών των μεταρρυθμίσεων και η υλοποίηση των πρόσθετων όρων της συμφωνίας


    Στη βάση αυτή θα συντάσσουν εκθέσεις μεταπρογραμματικής εποπτείας (Post Programme Monitoring - PPM) στις οποίες θα αποτιμούν τις εξελίξεις στα δημοσιονομικά, στο μακροοικονομικό μέτωπο, στα χρηματοπιστωτικά και στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και με τις οποίες θα αξιολογούν αφενός τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και αφετέρου θα απαντούν στο εάν η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα αποπληρωμής των δανειακών κεφαλαίων που έχει αντλήσει.


    ασιατικό λιοντάρι

    Οι εκθέσεις αυτές θα περνούν από το «ραντάρ» των αγορών που θα αποτιμούν με το δικό τους τρόπο – μέσω των περίφημων spread – την ελληνική πρόοδο, ενώ θα αναλύονται και στα Eurogroup, όπου εάν διαπιστώνονται αποκλίσεις θα γίνονται συστάσεις στην Ελλάδα για τη λήψη διορθωτικών παρεμβάσεων. Εάν αυτά τα μέτρα δεν λαμβάνονται τότε δεν θα δίνεται το «πράσινο φως» για να εκταμιεύονται οι επιστροφές των κερδών από τα ομόλογα που κατέχει το Ευρωσύστημα (SMPs και ANFAs).


    Να σημειωθεί πως στη βάση του προγραμματισμού που έχει γίνει η Ελλάδα θα λαμβάνει ετησίως 1,2 δισ. ευρώ έως το 2022 από τα SMPs και ANFAs. Εάν ωστόσο διαπιστωθεί πως ξηλώνει ή δεν εφαρμόζει μεταρρυθμίσεις αυτά τα 4,8 δισ. ευρώ δεν θα της δοθούν.


    Άλλωστε χθες από το Μόναχο ο Ρέγκλινγκ άφησε να εννοηθεί πως τα όσα έχουν συμφωνηθεί θα πρέπει να τηρηθούν πιστά και η υλοποίηση τους θα εποπτεύεται τόσο από τον ESM όσο και από τις αγορές. Όπως είπε, η Ελλάδα γνωρίζει ότι οι χρηματοπιστωτικές αγορές και οι επενδυτές θα παρακολουθούν και θα αξιολογούν συνεχώς τη χώρα, όπως συνέβη και με άλλες χώρες που ήταν σε προγράμματα στήριξης. «Αυτό που έχει σημασία για τις αγορές είναι οι ελληνικές οικονομικές πολιτικές να εξακολουθούν να στοχεύουν στην ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα μετά το τέλος του προγράμματος», επεσήμανε χαρακτηριστικά.


    χαοτικος βικιλεξικο

    Υπεραπέδωσαν οι μετοχές της Εθνικής, της ΕΥΔΑΠ και της Τέρνα Ενεργειακή.


    επικουρικος πινακας ασεπ

    O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 752,78 μονάδες, σημειώνοντας ήπια άνοδο 0,33%.


    Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 754,94 μονάδες (+0,62%).


    χαοτικος βικιλεξικο

    ocb χαρτακια διαφορες

    Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 18,208 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 13.118.511 μετοχές.


    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε μικρή άνοδο σε ποσοστό 0,18%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,17%.


    Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Εθνικής (+3,38% στα 0,2688 ευρώ), της ΕΥΔΑΠ (+3,18% στα 5,840 ευρώ), της Τέρνα Ενεργειακή (+2,76% στα 5,590 ευρώ), της Viohalco (+1,64% στα 3,0950 ευρώ), της Μυτιληναίος (+1,52% στα 8,680 ευρώ) και της Alpha Bank (+1,35% στα 1,8750 ευρώ).


    Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές του ΟΠΑΠ (-1,51% στα 9,4550 ευρώ), της Grivalia Properties (-0,58% στα 8,550 ευρώ), της Fourlis (-0,53% στα 5,640 ευρώ) και της Coca Cola HBC (-0,52% στα 30,660 ευρώ).


    Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες των Πρώτων Υλών (+1,58%), των Τραπεζών (+1,53%) και των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (+1,47%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες των Ταξιδιών (-1,47%) και των Τηλεπικοινωνιών (-0,65%).


    Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν η Εθνική και η Alpha Bank διακινώντας 4.648.461 και 1.641.505 μετοχές, αντιστοίχως.


    Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν η Alpha Bank με 3,077 εκατ. ευρώ και ο ΟΤΕ με 2,717 εκατ. ευρώ.


    Ανοδικά κινήθηκαν 49 μετοχές, 48 πτωτικά και 24 παρέμειναν σταθερές.


    Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Γ. Ε. Δημητρίου +17,50%, Attica Bank+14,58%, Κτήμα Λαζαρίδη+9,38% και Κυριακούλης +8,57%.


    Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: ΚΡΕΚΑ-18,87%, SATO-17,72%, Βιοτέρ-10,36% και Ειδησεοφωνική Ελλάς -7,83%.


    κλιση ρηματος πληρω

    Στην έκθεση θα τονίζεται πως η Ελλάδα έχει πετύχει πολλά, αλλά και πως βρίσκεται ακόμη αντιμέτωπη με προκλήσεις.


    περιμενοντας το νεο χρονο

    Ήδη από τις 29 Ιουνίου, οπότε παρουσιάστηκαν τα προκαταρκτικά ευρήματα της εν λόγω έκθεσης, το ΔΝΤ είχε τονίσει πως οι σημαντικές παρακαταθήκες της κρίσης και μια ατζέντα ανεκπλήρωτων μεταρρυθμίσεων εμποδίζουν την ταχύτερη ανάπτυξη της Ελλάδας, ενώ οι στόχοι των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων περιορίζουν τις επιλογές πολιτικής.


    Στη βάση αυτή το ΔΝΤ έχει υπογραμμίσει πως η ενίσχυση της ανάπτυξης και του επιπέδου διαβίωσης θα εξαρτηθεί από την βελτίωση του δημοσιονομικού μείγματος πολιτικής, από την επιδιόρθωση των οικονομικών ισολογισμών στον χρηματοπιστωτικό τομέα, από την περαιτέρω απελευθέρωση των αγορών προϊόντων και υπηρεσιών και από την ενδυνάμωση της αποδοτικότητας και της διακυβέρνησης στον δημόσιο τομέα.


    κλιση ρηματος πληρω

    παιδικη σειρα με δεινοσαυρους

    Αν και η ανάλυση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους που θα δημοσιοποιήσει το ΔΝΤ την επομένη Τρίτη θα είναι αναλυτική ήδη το Ταμείο έχει δηλώσει πως η ελάφρυνση χρέους η οποία συμφωνήθηκε πρόσφατα με τους Ευρωπαίους έχει βελτιώσει σε σημαντικό βαθμό τη βιωσιμότητα του χρέους μεσοπρόθεσμα, αλλά οι περισσότερο μακροπρόθεσμες προοπτικές παραμένουν αβέβαιες.


    Ναι μεν το ΔΝΤ αναγνωρίζει πως η επέκταση των ωριμάνσεων κατά 10 χρόνια και άλλα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους, σε συνδυασμό με ένα μεγάλο μαξιλάρι ρευστότητας, θα εξασφαλίσουν μια σταθερή μείωση στο χρέος και τις ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες ως ποσοστό του ΑΕΠ μεσοπρόθεσμα, ωστόσο ανησυχεί ότι αυτή η βελτίωση στους δείκτες του χρέους μπορεί να διατηρηθεί περισσότερο μακροπρόθεσμα μόνο υπό φαινομενικά πολύ φιλόδοξες παραδοχές αναφορικά με την αύξηση του ΑΕΠ και την ικανότητα της Ελλάδας να επιτύχει υψηλά πρωτογενή δημοσιονομικά πλεονάσματα.


    Με απλά λόγια το γεγονός αυτό υποδεικνύει ότι θα ήταν δύσκολο να διατηρηθεί η πρόσβαση στις αγορές περισσότερο μακροπρόθεσμα χωρίς περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους. Υπό αυτό το πρίσμα, το ΔΝΤ πιστεύει πως είναι κρίσιμης σημασίας οποιαδήποτε τέτοια πρόσθετη ελάφρυνση να στηρίζεται σε ρεαλιστικές παραδοχές, ιδιαίτερα σχετικά με την ικανότητα της Ελλάδας να διατηρεί ιδιαίτερα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα.


    εμβολη μεσεντεριου

    Ο κ. Μυλωνάς ανέφερε ότι το πρόγραμμα μετασχηματισμού της Εθνικής Τράπεζας έχει ως στόχο να την καταστήσει ως πρώτη επιλογή των Ελλήνων και προτιμητέο συνεργάτη νοικοκυριών και επιχειρήσεων στην εγχώρια αγορά. Στο πλαίσιο αυτό είπε πως βασική προτεραιότητα αποτελεί η δημιουργία ενός υποδείγματος υπεύθυνης τραπεζικής και πως τώρα είναι η στιγμή να λυθούν όλα τα ζητήματα και να οικοδομηθεί ένας ισχυρός οργανισμός για το μέλλον.


    εμβολη μεσεντεριου

    «Τώρα είναι η στιγμή να αφήσουμε πίσω μας τα βάρη του παρελθόντος. Να χτίσουμε ένα ισχυρό οργανισμό. Το να πάμε μπροστά είναι μονόδρομος, το στοίχημα είναι μεγάλο αλλά και η ανάγκη για αλλαγή είναι επιτακτική. Ασπίδας μας η διαφάνεια», είπε.


    υποχρεωτικη ψηφοφορια δημοψηφισμα

    Ο κ. Μυλωνάς αναφέρθηκε στις θυγατρικές εταιρίες της Εθνικής Τράπεζας, στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης του ομίλου, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι στην περίπτωση της Εθνικής Ασφαλιστικής οποιαδήποτε λύση και να προκριθεί η Εθνική Τράπεζα θα συνεχίζει να την στηρίζει μέχρι το τέλος της διαδικασίας.


    Αναφερόμενος στο θέμα του ΛΕΠΕΤΕ (λογαριασμό επικούρησης προσωπικού Εθνικής Τράπεζας) ο νέος διευθύνων σύμβουλος δεσμεύτηκε για επίλυση του θέματος με θάρρος και εύλογους συμβιβασμούς και διάλογο όλων των πλευρών.


    αγορα κουκουβαγιας τιμη

    Αναφερόμενος γενικότερα στο τραπεζικό σύστημα είπε ότι παρατηρείται σημαντική πρόοδος δίνοντας έμφαση στην μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, στις ενδείξεις για αυξημένες χορηγήσεις νέων δανείων στον επιχειρηματικό τομέα και στην επιτυχή υιοθέτηση των νέων λογιστικών προτύπων


    Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής Κώστας Μιχαηλίδης, καλωσόρισε τον Παύλο Μυλωνά επισημαίνοντας ότι διαθέτει ήθος, ακεραιότητα, γνώση και εμπειρία για το ταξίδι μετασχηματισμού που ξεκινά η Εθνική Τράπεζα.


    Ο κ. Μιχαηλίδης τόνισε ότι η Εθνική Τράπεζα θα γίνει κορυφαία τράπεζα στην Ελλάδα και μια από τις κορυφαίες στην Ευρώπη. Δεσμεύτηκε ότι η Εθνική Τράπεζα θα συμβάλει στην βιώσιμη ανάπτυξη της οικονομίας, επισημαίνοντας ότι βρισκόμαστε σε μια ιστορική ευκαιρία ως χώρα που πρέπει να αξιοποιηθεί.


    παιδικες ταινιες village θεσσαλονικη


    « Η τέλεση των εγκλημάτων των άρθρων 308 έως 311, 333, 361 και 361Α του Ποινικού Κώδικα σε βάρος υπαλλήλου του Υπουργείου Οικονομικών και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας του ή για λόγους σχετικούς με την εκτέλεσή της, συνιστά ιδιαίτερα επιβαρυντική περίσταση», αναφέρεται σχετικά στην τροπολογία.


    εφημερευοντα νοσοκομεια θεσσαλονικης μηνα


    Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση που συνοδεύει την τροπολογία, η ρύθμιση αυτή καθίσταται αναγκαία, καθώς παρατηρούνται συνεχώς αυξανόμενες επιθέσεις σε βάρος των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών και της ΑΑΔΕ, ιδιαίτερα κατά τη διενέργεια φορολογικών, τελωνειακών και λοιπών ελέγχων για την προστασία των συμφερόντων του Δημοσίου, για λόγους που συνδέονται άρρηκτα με την άσκηση των καθηκόντων τους.


    «Η ιδιαίτερη ηθικοκοινωνική απαξία που ενέχει η διάπραξη των ως άνω ποινικών αδικημάτων σε βάρος κρατικών υπαλλήλων των ελεγκτικών αρχών, οι οποίοι ένεκα της ιδιαίτερης φύσης της αποστολής τους αποτελούν την επίσημη εκπροσώπηση της Πολιτείας στον έλεγχο της τήρησης της σχετικής νομοθεσίας, υπαγορεύει για λόγους προληπτικούς και κατασταλτικούς, η Πολιτεία να αντιμετωπίζει με μεγαλύτερη αυστηρότητα τους δράστες», σημειώνεται σχετικά.


    θα τρελαθω αντρια ραστη

    Τέλος, πρέπει να σημειωθεί πως αντίστοιχη διάταξη υπάρχει ήδη στην νομοθεσία μας για την προστασία των αστυνομικών, λιμενικών, πυροσβεστικών και υγειονομικών υπαλλήλων.


    παιδικες ταινιες village θεσσαλονικη

    φυλλο για γλυκια πιτα

    Σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει ότι αν ο κ. Τσίπρας ήθελε ένα νέο Σύνταγμα θα έπρεπε να αποδειχθεί τις προτάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και σημειώνει ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε "προσχηματικές και ανούσιες διαδικασίες"


    δεκατρια αγγλικα

    Ολόκληρη η ανακοίνωση


    «Αν πραγματικά ο κ. Τσίπρας ήθελε ένα νέο Σύνταγμα σε μια νέα Ελλάδα θα έπρεπε να αποδεχθεί την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για συναινετικό καθορισμό όσο το δυνατόν περισσότερων άρθρων προς αναθεώρηση, ώστε ο λαός με την ψήφο του να αποφασίσει στις εκλογές το περιεχόμενο των αλλαγών που απαιτούνται.


    ​​Αντί γι’ αυτό επιλέγει, προσπαθώντας να δραπετεύσει απ’ την σκληρή πραγματικότητα, μια αέναη διαβούλευση.


    φυλλο για γλυκια πιτα


    ​Επιχειρεί να κερδίσει χρόνο για να ξεφύγει απ’ την βαθιά απομόνωση στην οποία βρίσκεται εξαιτίας της αποτυχημένης πολιτικής του.​


    τι ωρα ειναι τωρα στον καναδα

    ​Κάποια ψήγματα επιμέρους προτάσεων που παρουσιάζουν ενδιαφέρον χάνονται στο κρεσέντο της ανευθυνότητας και του συνταγματικού λαϊκισμού.

    ​Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να συμμετέχει σε προσχηματικές και ανούσιες διαδικασίες.


    Θα τοποθετηθεί με υπευθυνότητα όταν ο κ. Τσίπρας εκκινήσει την διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος στη Βουλή των Ελλήνων».


    αληθινά σενάρια ετ3

    Στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής θα διεξαχθεί σήμερα η πρώτη από μια σειρά συνεδριάσεων, που στόχο έχει τη συμφωνία μεταξύ των κομμάτων, που θα δώσει και το «πράσινο φως» για να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις τις οποίες έχει δρομολογήσει το υπουργείο Παιδείας, στο πλαίσιο του τριετούς σχεδίου του.


    Στα χέρια των βουλευτών-μελών της Επιτροπής βρίσκεται ήδη το πόρισμα του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, εν είδει πρότασης του υπουργείου Παιδείας.


    βεβαιωση α.φ.μ

    Κεντρικό χαρακτηριστικό του πορίσματος, είναι η δυνάμει ενιαία αντιμετώπιση του Λυκείου, Γενικού και Επαγγελματικού, και επομένως ο προσανατολισμός προς μια σταδιακή εγκαθίδρυση «πολυκλαδικότητας», μετά την εξασφάλιση των αναγκαίων προϋποθέσεων υποδομής και τεχνικών λύσεων.


    αληθινά σενάρια ετ3

    Έτσι, προτείνεται κοινός κορμός στην Α' τάξη των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ και σταδιακή οργάνωση των Β' και Γ' τάξεων, στη λογική επιλογών που εξασφαλίζουν ότι τεχνολογική και επαγγελματική εκπαίδευση θα είναι ισότιμες με την επιστημονική.


    ποιος ειναι προεδρος του ιραν

    Ακόμη, στις προτάσεις περιλαμβάνεται και η άμεση επέκταση της υποχρεωτικής εκπαίδευσης, ώστε να συμπεριλάβει την Α' Λυκείου, καθώς και η εξέταση της δυνατότητας γρήγορης επέκτασης και στις άλλες δύο τάξεις.


    2590885


    Πηγή: EUROKINISSI-ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ/φωτογραφία αρχείου


    Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

    outlander επεισοδιο 16

    Στη συνέχεια, επιλέξτε το «Στοιχεία οφειλής εκτός ρύθμισης», που βρίσκεται στα αριστερά.


    λεμονάδα σπιτική με πιπεροριζα

    Αμέσως, θα εμφανιστεί η οφειλή του ΕΝΦΙΑ 2018 και αριστερά η επιλογή «ταυτότητα οφειλής», που απαιτείται για την πληρωμή.


    outlander επεισοδιο 16

    ΕΝΦΙΑ 2018: Στα 490 ευρώ η μέση επιβάρυνση



    δεν φευγω αν δεν φυγουμε μαζι στιχοι

    Στο μεταξύ, όπως προέκυψε από την εκκαθάριση του φόρου που διενήργησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), στα 490 ευρώ κυμαίνεται σε μέσα επίπεδα ο ΕΝΦΙΑ 2018 που καλούνται να πληρώσουν 7.368.472 ιδιοκτήτες ακινήτων (φυσικά και νομικά πρόσωπα).


    O φόρος που βεβαιώθηκε σε 7.368.472 ιδιοκτήτες ακινήτων (φυσικά και νομικά πρόσωπα) φέτος είναι ύψους 3,093 δισ. ευρώ, οριακά μειωμένος κατά 60 εκατ. ευρώ σε σχέση με πέρυσι όταν είχαν βεβαιωθεί έσοδα 3,153 δισ. ευρώ.


    Τα στοιχεία τα οποία ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων δείχνουν ότι ΕΝΦΙΑ και συμπληρωματικό φόρο μοιράζονται 6.279.207 φυσικά πρόσωπα τα οποία καλούνται να σηκώσουν ένα βάρος 2,64 δισ. ευρώ (2,37 δισ. ευρώ κύριο φόρο και 367 εκατ. ευρώ συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ) και 51.948 νομικά πρόσωπα με συνολικά βεβαιωμένο φόρο ύψους 450,799 εκατ. ευρώ.


    Έκπτωση 50% αλλά και πλήρη απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ κέρδισαν φέτος 1.414.225 φορολογούμενοι. Το ποσό της μείωσης ανήλθε σε 181, 95 εκατ. ευρώ. Με βάση τις δηλώσεις Ε9, τα φυσικά πρόσωπα εμφανίζονται να έχουν δικαιώματα σε 17.918.990 ακίνητα και σε 15.355.975 γήπεδα ( σύνολο δικαιωμάτων 33.174.965) ενώ τα νομικά πρόσωπα έχουν δικαιώματα σε 466.764 ακίνητα και 188.745 γήπεδα.


    ΕΝΦΙΑ 2018: Σε πέντε δόσεις η εξόφληση


    Η εξόφληση του ΕΝΦΙΑ 2018 θα γίνει σε πέντε μηνιαίες δόσεις , η πρώτη από τις οποίες έως τις 28 Σεπτεμβρίου και η πέμπτη έως το τέλος Ιανουαρίου 2019.






    ιαπωνια διατροφη

    Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα από την ΑΑΔΕ οι παλαιές και οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο τον Ιούλιο 2018 ανήλθαν στα 101,7 δισ. ευρώ, όταν τον Ιούλιο του 2017 ήταν στα 97,35 δισ. ευρώ.


    πολυ εντονη υπνηλια

    Οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο (αυτές που δημιουργήθηκαν από την αρχή του έτους) αυξήθηκαν τον Ιούλιο στα 5,56 δισ. ευρώ έναντι 5,19 δισ. ευρώ τον Ιούνιο του 2018 και κινήθηκαν στα ίδια περίπου επίπεδα με πέρυσι.


    Οι παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο ανήλθαν τον Ιούλιο 2018 σε 96,58 δισ. ευρώ, έναντι 89,782 δισ. ευρώ πέρυσι τον Ιούλιο, παρουσιάζοντας αύξηση 6,8 δισ. ευρώ σε βάθος δωδεκαμήνου.


    ιαπωνια διατροφη

    Η αύξηση των χρεών προς το Δημόσιο ήλθε σε μια περίοδο που η εφορία προχώρησε σε μαζικές κατασχέσεις και εντολές αναγκαστικών μέτρων είσπραξης.


    cyprus official gazette

    Ο συνολικός αριθμός των οφειλετών τον Ιούλιο 2018 ανήλθε σε 3.933.628, παρουσιάζοντας αισθητή αύξηση από τα 3.727.416 που ήταν τον Ιούνιο.


    Οι οφειλέτες, στους οποίους δύναται να εφαρμοσθούν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης ανήλθαν τον Ιούλιο 2018 σε 1.742.903 άτομα, έναντι 1.678.160 τον Ιούλιο 2018. Οι οφειλέτες υπό αναγκαστικά μέτρα είσπραξης ανήλθαν τον Ιούλιο σε 1.143.308, δηλαδή αυξήθηκαν κατά 6.073 οφειλέτες έναντι τον Ιούνιο (1.137.235). Ωστόσο σε σχέση με τον Ιούλιο 2017 εκτοξεύθηκαν. Οι οφειλέτες υπό αναγκαστικά μέτρα είσπραξης ανέρχονταν πέρυσι τον Ιούλιο σε 971.429, ήτοι μέσα σε ένα χρόνοι αυξήθηκαν κατά 171.879. Το ποσοστό των οφειλετών υπό αναγκαστικά μέτρα ανήλθε τον Ιούλιο σε 65,60%, έναντι 57,89% τον Ιούλιο του 2017.


    ταξίδι χωρίς επιστροφή

    Ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε ότι η ανταπόκριση του διεθνούς Τύπου στα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός ήταν πάρα πολύ θετική, ωστόσο, όπως είπε, η αντιπαράθεση στο εσωτερικό γίνεται με διαφορετικούς όρους.


    Μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέφρασε την ελπίδα να γίνει ουσιαστική συζήτηση για την καθημερινότητα των πολιτών και τα μέτρα τα οποία πρέπει να υλοποιηθούν, πρόσθεσε ωστόσο ότι δεν βλέπει διάθεση γι' αυτό από την πλευρά της ΝΔ, κάνοντας λόγο για «στρατηγική αμηχανία» της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


    ταξίδι χωρίς επιστροφή

    Παράλληλα είπε ότι τα μέτρα θα αφορούν τον δημοσιονομικό χώρο που δημιουργείται την επόμενη τετραετία, πάνω και πέρα από τον στόχο του δημοσιονομικού πλεονάσματος 3,5% και πρόσθεσε ότι η χώρα μας έχει πεδίο ελευθερίας να αποφασίσει τον τρόπο, τους όρους και τις κοινωνικές κατηγορίες εκείνες τις οποίες θα στηρίξει.


    γκιούλμπασι συνταγή

    σακούλα ψησίματος

    Όσον αφορά στην πληρωμή των αναδρομικών σε ένστολους, δικαστικούς και πανεπιστημιακούς, είπε ότι είναι νομική και ηθική υποχρέωση, λόγω της απόφασης του ΣτΕ, η οποία «ανατρέπει μία άδικη απόφαση» που είχε πάρει η προηγούμενη κυβέρνηση.


    «Διορθώνουμε τις αδικίες, όπως κάνουμε αυτά τα τρία χρόνια, που δημιούργησε η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, αλλά και οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά.


    Για το 2019 υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση προχωρά σε δέσμη μέτρων για τα οποία θα χρησιμοποιηθεί ο δημοσιονομικός χώρος που δημιουργείται, σύμφωνα με τις προβλέψεις και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, που έχει ψηφιστεί από τη Βουλή και έχουν εγκρίνει οι θεσμοί, που προβλέπει υπέρβαση που θα αγγίζει τα 800 εκατ., ενώ σημείωσε ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι θα είναι ακόμα παραπάνω.


    Για το μέτρο περικοπής των συντάξεων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι «το μέτρο δεν είναι αναγκαίο, δεν είναι διαρθρωτικό και μπορεί να ακυρωθεί».


    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι πολύ σύντομα θα κατατεθούν στη Βουλή συγκεκριμένες διατάξεις για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες κατά 35% με την αλλαγή του ασφαλίστρου από το 20% στο 13% και με ένα καθορισμένο ποσό 64,5 ευρώ για εφάπαξ και επικούρηση, το οποίο θα πληρώνουν οι γιατροί, οι δικηγόροι και οι μηχανικοί.


    Εν συνεχεία δήλωσε ότι το 88% αυτών που εργάζονται με «μπλοκάκι» έχει ελαφρυνθεί και γίνεται παρέμβαση για εκείνες τις εισοδηματικές κατηγορίες που επιβαρύνθηκαν δυσανάλογα, τονίζοντας ότι και αυτό θα κατατεθεί στη Βουλή πολύ σύντομα, όπως και - εντός των επόμενων εβδομάδων - το θέμα της μείωσης του ΕΝΦΙΑ 2019-2020 και «τότε οι πολιτικές δυνάμεις θα κληθούν να πουν αν συμφωνούν ή διαφωνούν», όπως τόνισε.


    Παράλληλα υπογράμμισε ότι από τον Ιανουάριο του 2019 οι εισφορές που θα πληρώνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες με μεσαία εισοδήματα θα είναι μικρότερες, ενώ αναφέρθηκε και στην επιδότηση ενοικίου μέχρι 200 ευρώ, για 300.000 οικογένειες των κατώτερων και μεσαίων εισοδημάτων.


    Κλείνοντας ο Δημήτρης Τζανακόπουλος επανέλαβε ότι τον δημοσιονομικό χώρο που δημιουργείται πέραν του πρωτογενούς πλεονάσματος, «έχει τη δυνατότητα να τον χρησιμοποιεί η κυβέρνηση κατά το δοκούν, ως κυρίαρχη κυβέρνηση που αποφασίζει για το ποιες κοινωνικές κατηγορίες θέλει να στηρίξει και ποιες πολιτικές θέλει να εφαρμόσει», ενώ τόνισε ότι ο δημοσιονομικός χώρος των 800 εκατ. που δημιουργείται δεν απαιτεί ισοδύναμα.


    ΑΠΕ, ΕΡΤ


    φαγαμε το γαιδαρο αγγλικά

    Οι διαξιφισμοί μεταφέρθηκαν και εντός βουλής όπου συζητείται το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που περιλαμβάνει ρυθμίσεις για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση, τη διαπολιτισμική εκπαίδευση, με τον βουλευτή να καλεί τον παριστάμενο υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη να καταδικάσει την ενέργεια του Μιχάλη Κουρουτού. «Εσείς κι ο κ. Λοβέρδος τα λέτε αυτά και όχι ο κ. Βεντίρης (σ. σ. διευθυντής πολιτικού γραφείου της Φώφης Γεννηματά), ποιον να πιστέψω; Ο κ. Βεντίρης δεν μιλάει για τραμπουκισμό και προπηλακισμούς», σχολίασε ο υπουργός Παιδείας, κάνοντας λόγο για «αδίστακτο πολιτικό παιχνίδι».


    φαγαμε το γαιδαρο αγγλικά

    Οι αναφορές Φίλη προκάλεσαν την αντίδραση του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου που όρθιος ζητούσε από τον υπουργό να καταδικάσει τη στάση του προέδρου της ΟΙΕΛΕ, που «προσπαθεί να εξασφαλίσει τη θέση του στα ψηφοδέλτια
    του ΣΥΡΙΖΑ».


    ρεμπετικα διαφορα


    θεσης εργασιας μεσω οαεδ

    ανδρικες παντοφλες ζωακια

    «Τα ακόλουθα είναι η πραγματικότητα για τις ψευδείς αποκαλύψεις:


    ανδρικες παντοφλες ζωακια

    εδα θεσσ βολος

    1) Δεν έγινε διπλασιασμός ούτε των αμοιβών του Προέδρου και του Διευθύνοντος Συμβούλου της Τράπεζας ούτε των λοιπών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. Λανθασμένα συγκρίνονται ανόμοια ποσά και συγκεκριμένα οι καθαρές μετά φόρων αμοιβές που ελάμβαναν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου το έτος 2017, με τις μεικτές προ φόρων αμοιβές που ενέκρινε η Γενική Συνέλευση των Μετόχων το έτος 2018. Η πραγματικότητα είναι ότι ούτε ο Πρόεδρος του ΔΣ ούτε τα μη εκτελεστικά μέλη λάβανε οποιαδήποτε αύξηση στις αμοιβές τους κατά την πρόσφατη Γενική Συνέλευση.


    2) Δεν έγινε καμία αύξηση στα υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΤΕ σε αντίθεση με το αναφερόμενο στο δημοσίευμα ποσοστό 10%. Αντίθετα, οι αμοιβές αυτών έχουν υποστεί μειώσεις κατά τα τελευταία έτη της τάξεως του 20% με 30%.


    logo quiz answers s d

    3) Ως γνωστόν, ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας σε καμία περίπτωση δεν αποφασίζουν για το ύψος των αμοιβών τους. Οι εν λόγω αποφάσεις λαμβάνονται σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες εταιρικής διακυβέρνησης και το νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο των πιστωτικών ιδρυμάτων. Στο πλαίσιο αυτό, οι αμοιβές των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου καθορίζονται κατόπιν πρότασης της Επιτροπής Ανθρώπινου Δυναμικού και Αμοιβών, η οποία αποτελείται κατά πλειοψηφία από ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, στα οποία δεν περιλαμβάνονται ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας. Οι αποφάσεις αυτές εγκρίνονται ετησίως από την Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων και δημοσιεύονται σύμφωνα με το κανονιστικό πλαίσιο ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού.


    Η Εθνική Τράπεζα λειτουργεί σύμφωνα με τις διεθνείς βέλτιστες πρακτικές της διαφάνειας και της εταιρικής διακυβέρνησης», καταλήγει η ανακοίνωση.


    λεξικο ευρης

    Η υποβάθμιση αφορά τις τράπεζες Akbank TAS, Alternatifbank A. S., ING Bank A. S. (Turkey), QNB Finansbank AS, T. C. Ziraat Bankasi, Turk Ekonomi Bankasi A. S., Turkiye Garanti Bankasi A. S., Turkiye Vakiflar Bankasi TAO και Yapi ve Kredi Bankasi A. S.


    λεξικο ευρης

    Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο οίκος, οι υποβαθμίσεις καθοδηγούνται από τη μείωση της οροφής (του αξιόχρεου) των καταθέσεων σε ξένο νόμισμα στο Β2 από Β1 στις 24 Σεπτεμβρίου και δεν αντανακλούν ειδικές σκέψεις για τις τράπεζες. Η προοπτική των αξιολογήσεων παραμένει αρνητική.


    εναπομείνουσα

    Η μείωση της οροφής αντανακλά την άποψη του Moody's ότι έχει αυξηθεί ο κίνδυνος κυβερνητικής παρέμβασης για την αποτροπή ανάληψης καταθέσεων σε ξένο νόμισμα, προκειμένου να διατηρηθούν τα συναλλαγματικά διαθέσιμα της Τουρκίας.



    αρχαια ολυμπια χωρια

    ταυτοτητες αστυνομικου προσωπικου

    Σύμφωνα με το προσχέδιο, το ΑΕΠ θα αυξηθεί με ρυθμό 2,1% εφέτος και οι ρυθμοί ανάπτυξης θα επιταχυνθούν στο 2,5% το 2019. Το προσχέδιο προβλέπει αύξησή της ιδιωτικής κατανάλωσης κατά 1,1%, το 2019 επίδοση που είναι ελαφρώς υψηλότερη σε σχέση με τους στόχους του ΜΠΔΣ 2019–2022. Η αναθεώρηση αυτή θεωρείται ρεαλιστική λαμβανομένου υπόψη ότι το πρώτο μισό του τρέχοντος έτους η ιδιωτική κατανάλωση είναι αυξημένη κατά 0,5% σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2017. Η αύξηση της ιδιωτικής κατανάλωσης το 2019 αναμένεται να προέλθει από την τόνωση της απασχόλησης και την περαιτέρω ενίσχυση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης.


    θεατρο παιδικο

    Για τη δημόσια κατανάλωση η εκτίμηση του προσχεδίου μιλάει για αύξηση της τάξης του 0,6%, η οποία και πάλι είναι ελαφρώς μεγαλύτερη από την πρόβλεψη του ΜΠΔΣ 2019-2022. Το υπουργείο Οικονομικών βλέπει αύξηση των επενδύσεων κατά 11,9%, ήτοι διατηρεί την προβλεψη σχεδόν στο ίδιο επίπεδο με αυτή του ΜΠΔΣ 2019-2022. Η αύξηση των επενδύσεων το 2019 στηρίζεται κυρίως στη συμβολή του ιδιωτικού τομέα, αλλά και οι δημόσιες επενδύσεις εκτιμάται ότι θα ανακάμψουν με ρυθμό της τάξης του 7,9% μετά από σημαντική πτώση το 2018, η οποία εκτιμάται ότι θα είναι της τάξης του 12,1%.


    Η αύξηση των ιδιωτικών επενδύσεων το 2019 αφορά σε όλες τις κατηγορίες επενδύσεων (εξοπλισμός, κατασκευές, κατοικίες κλπ). Η σημαντική βελτίωση της πορείας των επενδύσεων στη χώρα δικαιολογείται κατά βάση από την εδραίωση κλίματος οικονομικής σταθερότητας και την πιθανότητα για οριστική άρση των κεφαλαιακών ελέγχων.


    Το Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο σημειώνει πως το σενάριο του υπουργείου Οικονομικών για την αύξηση των επενδύσεων χαρακτηρίζεται ως αισιόδοξο, ενώ εκφράζονται σοβαρές επιφυλάξεις ως προς το ύψος και την ταχύτητα της «διόρθωσης» που αναμένεται για την κατηγορία «εξοπλισμός» η οποία αφορά κατά βάση τις εισαγωγές πλοίων. Τόσο για τις εξαγωγές (+5,8%) όσο και για τις εισαγωγές (+5,2%) οι προβλέψεις για το 2019 αναθεωρούν προς τα πάνω το σενάριο του ΜΠΔΣ, περισσότερο για τις εξαγωγές (1,2 εκατοστιαίες μονάδες) παρά για τις εισαγωγές (0,8 εκατοστιαίες μονάδες).


    ταυτοτητες αστυνομικου προσωπικου

    γκρι τσαντα συνδυασμοι

    Οι προβλέψεις για τις εξαγωγές το 2019 συνδυάζονται με τις επίσης προς τα πάνω αναθεωρημένες προβλέψεις για το 2018 (1,9 εκατοστιαίες μονάδες αύξηση σε σχέση με το ΜΠΔΣ), οι οποίες αντανακλούν την αυξημένη εξαγωγική δραστηριότητα που έλαβε χώρα στην οικονομία το πρώτο εξάμηνο του 2018. Οι αναθεωρήσεις αυτές κρίνονται από το Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο σε μεγάλο βαθμό ρεαλιστικές, βασιζόμενες στο περαιτέρω «άνοιγμα» της ελληνικής οικονομίας στο εξωτερικό και στην ενίσχυση των τουριστικών εισπράξεων.


    Τα σενάρια που προσχεδίου για ποσοστό ανεργίας της τάξης του 18,3% και 16,7% για το 2018 και 2019 αντίστοιχα, παραμένουν για το Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο αισιόδοξα, παρά την σταθερή βελτίωση στην αγορά εργασίας τα τελευταία έτη. Πάντως το Δημοσιονομικό Συμβούλιο θεωρεί πως η εκτίμηση του υπουργείου Οικονομικών για διαρθρωτικό πλεόνασμα της τάξης του 3,3% του ΑΕΠ για το 2018 και 1,6% του ΑΕΠ για το 2019, έτσι όπως περιλαμβάνεται στο προσχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού 2019, εμπίπτει στα όρια που τίθενται στο Δημοσιονομικό Σύμφωνο.


    Τέλος, το Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο ξεκαθαρίζει πως λεπτομερής αξιολόγηση των μακροοικονομικών και δημοσιονομικών επιδόσεων και των προβλέψεων για το άμεσο μέλλον θα δημοσιευτεί στην προσεχή εξαμηνιαία έκθεσή του, η οποία πρόκειται να δημοσιευτεί εντός του Νοεμβρίου 2018.


    Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

    bbc premier league table

    Σήμερα το κλίμα στον Άγιο Στέφανο ήταν αρκετά φορτισμένο στον απόηχο της δέσμευσης όλων των τραπεζικών λογαριασμών και θυρίδων της οικογένειας Κουτσολιούτσου, καθώς και των μελών του ΔΣ της εταιρείας από τις Εισαγγελικές Αρχές, αλλά και των αποκαλύψεων πως η εταιρεία «μαγείρευε» τα οικονομικά της στοιχεία από το 2007.


    bbc premier league table

    στραγαλια θρεπτικα

    Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών με το οποίο δεσμεύθηκαν οι καταθέσεις της οικογένειας Κουτσολιούτσου, εντοπίσθηκαν αθέμιτες πρακτικές από το 2001 και προσπάθειες τουλάχιστον από το 2007 αλλοίωσης της οικονομικής εικόνας της Folli Follie.


    εργασία μετά τη σύνταξη

    Παρά τη δυσμενή θέση στην οποία έχει βρεθεί, πέντε μήνες μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου, η οικογένεια Κουτσολιούτσου επιχειρεί για μια ακόμη φορά να κερδίσει χρόνο. Αυτό προκύπτει και από τη χθεσινή ανακοίνωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η οποία κατήγγειλε ότι «διαπιστώνει πως η FFG, παρά τα σημαντικά ευρήματα της Alvarez & Marsal, συνεχίζει να μη συμμορφώνεται στις διαδικασίες». Και για τον λόγο αυτόν η Επιτροπή ζήτησε έκτακτο έλεγχο.


    Μετά την παράδοση της έκθεσης της Alvarez & Marsal, η Επιτροπή, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, κάλεσε τη FFG, από τις 28 Σεπτεμβρίου, να ενημερώσει το επενδυτικό κοινό για το ακριβές χρονοδιάγραμμα της ολοκλήρωσης του ελέγχου της Ernst & Young (ΕΥ) αναφορικά με τον πλήρη έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων της εταιρείας, αλλά και για την ημερομηνία δημοσιοποίησης της αναμορφωμένης ετήσιας οικονομικής έκθεσης για τη χρήση του 2017.


    Σημειώνει επίσης ότι ήδη από τον περασμένο Μάιο έχει ζητήσει τη διενέργεια του πλήρους ελέγχου των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων της χρήσης 2017 από την ελεγκτική εταιρεία που έχει ορίσει η Folli Follie, δηλαδή την εταιρεία ΕΥ, ενώ το νέο αίτημα που υπέβαλε και για έκτακτο έλεγχο, όπως τονίζει, «σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά τον πλήρη έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων του 2017». Μάλιστα, για να μην υπάρχουν καθυστερήσεις, ζήτησε από τον έκτακτο έλεγχο να εξαιρεθεί η ΕΥ, η οποία είναι επιφορτισμένη να πραγματοποιήσει το έργο που της ανέθεσε η FFG, δηλαδή τον πλήρη έλεγχο.


    εθνικη ελλαδος υμνος 2014

    Η Ελλάδα θα απασχολήσει «διπλά» τις εργασίες της Διεθνούς Νομισματικής και Οικονομικής Επιτροπής (International Monetary and Financial Committee - IMFC) του ΔΝΤ. Στο IMFC θα γίνει αφενός αναφορά στην ελληνική πρόοδο και στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, αφετέρου θα αποφασισθεί η σε βάθος αναθεώρηση (Review of Conditionality and Design of Fund-supported Programs ) του πλαισίου εμπλοκής και επιτήρησης του ΔΝΤ (η πρώτη μετά το 2002) με το νέο πλαίσιο να ενσωματώνει πολλές «εμπειρίες» από την Ελλάδα.


    Το σχέδιο της εισήγησης του Επιτρόπου Πιέρ Μοσκοβισί στο IMFC αναφέρει πως το πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) για την Ελλάδα ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 20 Αυγούστου 2018, σηματοδοτώντας την αρχή ενός νέου κεφαλαίου για τη χώρα.


    εθνικη ελλαδος υμνος 2014

    μαθηματικος τυπος του ογκου

    Σύμφωνα με τον Επίτροπο, οι ελληνικές Αρχές υλοποίησαν όλες τις προαπαιτούμενες ενέργειες για την τέταρτη και τελική αξιολόγηση και ακολούθως το Eurogroup συμφώνησε να εφαρμόσει περαιτέρω μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, τα οποία θα συμβάλουν στη μεσοπρόθεσμη διατηρησιμότητά του.


    «Προκειμένου να αντιμετωπιστούν ορισμένοι κίνδυνοι καθοδικών πιέσεων, το Eurogroup συμφώνησε επίσης να επανεκτιμήσει πιθανά πρόσθετα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους στο τέλος της λήξης της περιόδου χάριτος των δανείων του EFSF το 2032», αναφέρεται σχετικά στο σχέδιο εισήγησης του Πιέρ Μοσκοβισί.


    σακης ρουβας φιλανθρωπια

    Αν και ξεκαθαρίζεται πως η Ελλάδα πλέον επανεντάσσεται πλήρως στο ευρωπαϊκό εξάμηνο συντονισμού της οικονομικής πολιτικής, όπως όλα τα άλλα κράτη μέλη της ΕΕ, ωστόσο αποσαφηνίζεται πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ενεργοποιήσει ένα πλαίσιο ενισχυμένης επιτήρησης για την παρακολούθηση μετά το πρόγραμμα.


    «Το πλαίσιο αυτό είναι προσαρμοσμένο στην Ελλάδα και θα υποστηρίξει τη συνέχιση, την ολοκλήρωση και την επίτευξη των συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων. Η διατήρηση της δυναμικής των μεταρρυθμίσεων θα είναι καθοριστικής σημασίας για την ενίσχυση της αξιοπιστίας και την υποστήριξη της βιώσιμης ανάκαμψης», καταλήγει η εισήγηση του Γάλλου Επιτρόπου.


    φυλλο εργασιας φυσικη β λυκειου

    Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρέθηκαν οι τραπεζικές μετοχές και οι μετοχές της Motor Oil και της Viohalco.


    σκρουτζ βραστηρες

    O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 624,81 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 1,12%.


    Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε κατώτερη τιμή στις 621,90 μονάδες (-1,58%).


    θεσεις εργασιας μηχανικων αθηνα

    Σε εβδομαδιαία βάση ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης κατέγραψε πτώση σε ποσοστό 0,56%, από τις αρχές Οκτωβρίου υποχωρεί σε ποσοστό 9,67%, ενώ από τις αρχές του έτους καταγράφει απώλειες σε ποσοστό 22,13%.


    φυλλο εργασιας φυσικη β λυκειου

    Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 38,428 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 14.766.190 μετοχές.


    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 0,89%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 1,10%.


    Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Τιτάν (+2,68% στα 19,920 ευρώ), των ΕΛΠΕ (+0,87% στα 6,960 ευρώ) και της ΑΔΜΗΕ (+0,76% στα1,590 ευρώ).


    Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Πειραιώς (-4,97% στα 1,110 ευρώ), της Viohalco (-4,70% στα 2,5350 ευρώ), της Motor Oil (-3,86% στα 21,150 ευρώ), της ΕΥΔΑΠ (-2,75% στα 4,960 ευρώ), της Σαράντης (-2,35% στα 6,640 ευρώ) και της Εθνικής (-2,32% στα 1,429 ευρώ).


    Από τους επιμέρους δείκτες, άνοδο σημείωσε μόνο ο δείκτης των Κατασκευών(+1,04%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες της Υγείας (-2,67%), του Πετρελαίου(-2,66%) και των Τραπεζών (-2,10%).


    Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν η Eurobank και η Alpha Bank διακινώντας 3.465.218 και 2.051.424 μετοχές, αντιστοίχως.


    Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν ο ΟΤΕ με 4,553 εκατ. ευρώ και Τιτάν με 3,448 εκατ. ευρώ.


    Ανοδικά κινήθηκαν 24 μετοχές, 71 πτωτικά και 24 παρέμειναν σταθερές.


    Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Nexans +28,00% και Γ. Ε.Δημητρίου +20,00%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Audiovisual -8,26% και Τεχνική Ολυμπιακή -7,58%.


    Οι μετοχές του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισαν, ως εξής:


    ALPHA BANK:1,1200 ευρώ(-2,18%)


    EUROBANK:0,4972 ευρώ(-0,66%)


    FOURLIS:4,590 ευρώ(-2,24%)


    VIOHALCO:2,535 ευρώ(-4,70%)


    ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ:4,700 ευρώ(-2,08%)


    ΕΥΔΑΠ:4,960 ευρώ(-2,75%)


    ΔΕΗ:1,215 ευρώ(-0,16%)


    ΑΔΜΗΕ:1,590 ευρώ(+0,76%)


    COCA COLA HBC:27,100 ευρώ(-0,55%)


    ΕΛΠΕ:6,960 ευρώ(+0,87%)


    ΕΘΝΙΚΗ:1,4290 ευρώ(-2,32%)


    ΣΑΡΑΝΤΗΣ:6,640 ευρώ(-2,35%)


    JUMBO: 12,660 ευρώ(-0,32%)


    ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ:6,260 ευρώ(-0,79%)


    ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ:7,940 ευρώ(-0,25%)


    MOTOR OIL:21,150 ευρώ(-3,86%)


    ΟΠΑΠ:8,540 ευρώ(+0,12%)


    ΟΤΕ:9,600 ευρώ(-0,21%)


    ΠΕΙΡΑΙΩΣ:1,110 ευρώ(-4,97%)


    ΤΙΤΑΝ:19,920 ευρώ(+2,68%)


    LAMDA DEVELOPMENT:5,990 ευρώ(-1,64%)


    ΟΛΠ:15,760 ευρώ(+0,25%)


    ΕΧΑΕ:4,110 ευρώ(-2,14%)


    GRIVALIA PROPERTIES:7,750 ευρώ(-1,27%)


    AEGEAN AIRLINES: 6,650 ευρώ(-1,92%)


    4 oder 8 kerne zum spielen

    Σύμφωνα με πληροφορίες, από την κυβέρνηση αναμένεται να διπλασιαστεί το κονδύλι που προορίζεται για το εν λόγω επίδομα από 60 εκατ. ευρώ που ήταν πέρυσι σε 120 εκατ. ευρώ για τον εφετινό χειμώνα.


    4 oder 8 kerne zum spielen

    Τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια δεν θα αλλάξουν, θα είναι τα ίδια με τα περυσινά. Εκεί που θα υπάρξουν αλλαγές θα είναι στο ύψος της επιδότησης ανά λίτρο και ανά γεωγραφική ζώνη.


    ζαφειροπουλος μιχαλης συζυγος

    Ειδικότερα, κάτοικοι των νομών της Α’ Ζώνης (Γρεβενών, Δράμας, Εβρου, Ευρυτανίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Κοζάνης, Σερρών, Φλώρινας) θα έχουν διπλάσια ή και τριπλάσια επιδότηση ανά λίτρο σε σύγκριση με πέρυσι. Δηλαδή από 12,5 λεπτά το λίτρο θα λάβουν 25 λεπτά ή 37,5 λεπτά το λίτρο. Αυτό σημαίνει ότι το συνολικό επίδομα μπορεί να φθάσει τα 937,5 ευρώ από 312,5 ευρώ που ήταν για την περυσινή περίοδο.


    vintage omega watches prices

    Στις υπόλοιπες ζώνες το επίδομα αναμένεται να διπλασιαστεί και έτσι οι κάτοικοι της Β’ Ζώνης (ανήκει ο Δήμος Θεσσαλονίκης) θα λάβουν έως 375 ευρώ επιδότηση αντί για 187,5 ευρώ πέρυσι και της Γ’ Ζώνης (περιλαμβάνεται η Αττική) θα λάβουν έως 200 ευρώ αντί για 100 ευρώ πέρυσι.


    τεντες υλικα

    45 Ξενοδοχειακοί Όμιλοι από όλη την Ελλάδα, είναι έτοιμοι να υποδεχθούν περισσότερους από 200 εκπροσώπους εταιρειών και ταξιδιωτικών γραφείων της Ελλάδας και του Εξωτερικού.


    Ο ηλεκτρονικός ορισμός συναντήσεων μέσα από την ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα της διοργάνωσης έχει ήδη ξεκινήσει και οι εγγραφές ταξιδιωτικών γραφείων και εμπορικών εταιρειών που ενδιαφέρονται για νέες προτάσεις διαμονής, εστίασης και συνεδρίων, συνεχίζονται καθημερινά ΔΩΡΕΑΝ μέσα από το www.btpf. eu


    Λάβετε θέσεις και συναντήστε το σύνολο των επαγγελματιών του τουρισμού στη μεγαλύτερη Β2Β συνάντηση της χώρας μας.


    τεντες υλικα

    διευθυνση συγκοινωνιων βοιωτιας


    όζων δουλείας

    κοσμηματα βουλγαρια

    Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, την απόφαση έλαβε καταρχάς το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, το οποίο επιδίκασε στους δύο συνταξιούχους της ΔΕΗ το πόσο των σχεδόν 3.400 ευρώ, που είχαν περικοπεί με βάση τους νομούς 4051 και 4093 του 2012, τους νόμους δηλαδή που το ΣτΕ έχει κρίνει αντισυνταγματικούς.


    Το δικαστήριο αναγνωρίζει την υποχρέωση του εναγόμενου ΙΚΑ - ΕΤΑΜ νυν ΕΦΚΑ να καταβάλει στους δύο συνταξιούχους το ποσό των 3.386 ευρώ νομιμοτόκως (6% ετησίως) από την επίδοση της αγωγής.


    σορμπε παγωτο λεμονι

    Οι δύο συνταξιούχοι όχι μόνο δικαιώθηκαν, αλλά σύμφωνα με το ρεπορτάζ, έχουν ήδη λάβει τα ποσά που τους επιδικάστηκαν εντόκως, αφού η πληρωμή τους από τον ΕΦΚΑ πραγματοποιήθηκε στις 29 Οκτωβρίου.


    Αυτό ωστόσο που πρέπει επίσης να σημειωθεί είναι ότι ο ΕΦΚΑ προχώρησε στην πληρωμή των επιδικασθέντων ποσών χωρίς να εφεσιβάλει τη δικαστική απόφαση, καθώς η γνωμοδότηση της τριμελούς επιτροπής του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους επισημαίνει ότι η δικαστική απόφαση συνάδει με αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.


    κοσμηματα βουλγαρια

    μαθε πως εγω αντωνης σγουρος στιχοι

    «Η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους είναι ιδιαίτερα σημαντική, αφού θεωρεί πως δεν είναι σκόπιμες οι εφέσεις σε πρωτόδικες αποφάσεις όταν αυτές είναι εναρμονισμένες με την απόφαση του ΣτΕ. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ανοίγει ο δρόμος για την καταβολή των αναδρομικών μετά την πρώτη Ιουνίου του 2015» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο πρώην υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης.


    Η απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους ανοίγει με αυτό τον τρόπο διάπλατα την πόρτα να καταβληθούν τα αναδρομικά σε όσους έχουν προσφύγει δικαστικά κατά των περικοπών στις συντάξεις.


    Τι αναφέρει το Υπουργείο Εργασίας



    «Οι δικαστικές αποφάσεις για επιστροφή αναδρομικών σε συνταξιούχους, που προβλήθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, δεν αλλάζουν τα δεδομένα για τα οποία το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, έχει σαφώς τοποθετηθεί», αναφέρει χαρακτηριστικά το υπουργείο Εργασίας σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.


    Όπως επισημαίνει, το Συμβούλιο της Επικρατείας, με την απόφαση-πιλότο του 2015, έκρινε αντισυνταγματικούς τους νόμους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που επέβαλαν εκ νέου οριζόντιες περικοπές στις συντάξεις το 2011 και το 2012.


    «Η παρούσα κυβέρνηση, εναρμονιζόμενη απολύτως με την κρίση του ΣτΕ και συμμορφούμενη με το Σύνταγμα, προχώρησε στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση το 2016. Έθεσε ενιαίους κανόνες για όλους τους ασφαλισμένους και όλους τους συνταξιούχους, χωρίς διακρίσεις, προστατεύοντας τα καταβαλλόμενα ποσά των συντάξεων» διευκρινίζει το υπουργείο, σημειώνοντας ότι οι γνωμοδοτήσεις του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, το οποίο έχει την εποπτεία των νομικών υπηρεσιών του Δημοσίου, καθώς και η άσκηση εφέσεων από το Δημόσιο, στο πλαίσιο της υποχρέωσής του να εξαντλεί τα ένδικα μέσα, κινούμενο με βάση τις κατευθύνσεις των ανώτατων δικαστηρίων της χώρας, είναι διαδικασίες στις οποίες δεν υπάρχει καμία πολιτική παρέμβαση.


    «Είναι προφανές ότι, όταν πρόκειται για δικαστικές αποφάσεις που εναρμονίζονται με την απόφαση-πιλότο του ΣτΕ, η άσκηση έφεσης μπορεί και να μην κρίνεται σκόπιμη από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους» αποσαφηνίζει το υπουργείο Εργασίας.


    απο την πορτα σου περνω πρωτοψαλτη

    Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρίσκονται και σήμερα οι τραπεζικές μετοχές, καθώς συνεχίζονται οι εκροές μετά την πρόσφατη αναδιάρθρωση των δεικτών MSCΙ.


    Σύμφωνα με εκτιμήσεις μπορεί να υπάρξουν εκροές από την ελληνική αγορά έως και 184 εκατ. ευρώ λόγω της αναδιάρθρωσης των δεικτών της
    MSCI.


    απο την πορτα σου περνω πρωτοψαλτη

    O Γενικός Δείκτης Τιμών έχει διασπάσει καθοδικά την στήριξη των 610 μονάδων και στις 12:50, διαμορφώνεται στις 603,04 μονάδες σημειώνοντας πτώση 2,29 %.


    Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 12,55 εκατ. ευρώ.


    νομαρχιακη αυτοδιοικηση στα αγγλικα

    τσουκαλας ξυλεια

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 2,33%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 1,79%. Πτωτικά κινούνται όλες οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Alpha Bank(-6,63%), της Eurobank (-5,01%) και της Πειραιώς (-4,64%).


    Πτωτικά κινούνται όλοι οι επιμέρους δείκτες και τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τραπεζών (-4,70%) και του Εμπορίου (-3,64%).


    Το μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσιάζουν η Eurobank και η Alpha Bank με 1.742.893 και 1.639.602 μετοχές, αντιστοίχως.


    Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν η Alpha Bank με 1,811 εκατ. ευρώ και η Εθνική με 1,151 εκατ. ευρώ.


    Ανοδικά κινούνται 5 μετοχές, 71 πτωτικά και 14 παραμένουν σταθερές. Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές:Προοδευτική+14,04% και Q&R+4,35%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Μπήτρος Συμμετοχών -19,90% και Ακρίτας -17,27%.



    ενας μαγκας στο βοτανικο περιστερης

    Μάλιστα ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διάρκεια της χθεσινής συζήτησης στη Βουλή για τη συνταγματική αναθεώρηση, έκανε λόγο για «σκάνδαλο» και επικαλούμενος τις δηλώσεις Κιτσάκου περί πλήρης κάλυψης των χειρισμών του από κυβερνητικά στελέχη απηύθυνε μομφή στον Αλέξη Τσίπρα: «Έχετε γίνει ο καλύτερος εκπρόσωπος σκοτεινών συμφερόντων» καυτηρίασε ο Μητσοτάκης.


    Και ενώ στον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΠΑ έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για την εκτόξευση των χρεών της ELFE στη δημόσια επιχείρηση, πλην του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη κανείς άλλος από τους υπουργούς που κατονόμασε ο Κιτσάκος (Φλαμπουράρης, Δραγασάκης, Πιτσιόρλας και Τζάκρη) δεν έχουν τοποθετηθεί


    συντελεστες φπα 2018

    Παραμένει προς διερεύνηση το πώς η ΔΕΠΑ συνέχιζε να προμηθεύει φυσικό αέριο την ELFE, όταν την ίδια στιγμή περιουσιακά της στοιχεία και προσωπικό μεταβιβάζονταν σε εταιρείες-φαντάσματα, και πληρωνόταν για οφειλές εκατομμυρίων ευρώ με μεταχρονολογημένες επιταγές.


    Ακόμη, είναι απορίας άξιο πως η διοίκηση της δημόσιας επιχείρησης δέχτηκε να μπει σε συζητήσεις με την εταιρεία Λαυρεντιάδη για την απόκτηση ακινήτου της με σκοπό τον συμψηφισμό μέρους των χρεών της και ενώ από το 2014 τα ακίνητα της βιομηχανίας ήταν δεσμευμένα στην Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος αλλά και υποθηκευμένα από τις τράπεζες.


    ενας μαγκας στο βοτανικο περιστερης

    ο ταρζαν και η τζεην

    Αυτό που μέλλει να ξεκαθαριστεί είναι το εάν έχουν βάση τελικά οι δηλώσεις του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΠΑ πως για τους χειρισμούς του στην είσπραξη των οφειλών και τις διαπραγματεύσεις για το ακίνητο ήταν ενήμεροι οι προαναφερόμενοι υπουργοί της κυβέρνησης και ταυτόχρονα επιλογές του είχαν λάβει την έγκριση του Δημοσίου.


    Σημαντικό στοιχείο της υπόθεσης είναι το εάν είχε δοθεί εντολή από την πολιτική ηγεσία στη διοίκηση της ΔΕΠΑ να μη διακόψει την προμήθεια φυσικού αερίου στην ELFE.


    Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018

    παλαιοτερα θεματα εξετασεων επο21

    Το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο για τις απαλλοτριώσεις έχει αποδειχθεί στην πράξη πως καθυστερεί τις επενδύσεις και την ανάπτυξη υποδομών. Δεδομένου ότι επιβαρύνει με πρόσθετα κόστη τις επενδύσεις οι θεσμοί έχουν ζητήσει την αναθεώρησή του κάτι που η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας αναμένεται να δρομολογήσει μέσα στους επομένους μήνες.


    Το ισχύον σήμερα νομικό πλαίσιο των αναγκαστικών απαλλοτριώσεων που κηρύσσονται για την απόκτηση από τους φορείς του δημόσιου τομέα των ακινήτων που απαιτούνται για την εκτέλεση των έργων της αρμοδιότητάς τους είναι ο νόμος 2882/2001 «Κώδικας Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων Ακινήτων», ο οποίος υλοποιεί τις βασικές ρυθμίσεις του άρθρου 17 του Συντάγματος, με το οποίο καθορίζεται το γενικό πλαίσιο προστασίας της ατομικής ιδιοκτησίας εντός του οποίου οφείλει να κινηθεί ο κοινός νομοθέτης.


    γλωσσα β λυκειου σημειωσεις περιληψη

    Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ν. 2882/2001 έχει μεταβληθεί σημαντικά την τελευταία οκταετία με διαδοχικούς νόμους (Ν. 3894/10, Ν. 3986/11, Ν. 4024/11, Ν. 4030/11, Ν. 4061/12, Ν. 4067/12, Ν. 4072/12, Ν. 4122/12, Ν. 4146/2013, Ν. 4313/14, Ν. 4315/14, Ν. 4364/16 άρθρο 280).


    παλαιοτερα θεματα εξετασεων επο21

    Αυτό έγινε διότι προέκυψαν ανάγκες για τροποποίηση των διατάξεών του, που έχουν ως κοινή συνισταμένη την επίσπευση των διαδικασιών της απαλλοτρίωσης, τη διαφύλαξη και συνετή διαχείριση του δημοσίου χρήματος, τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων των ιδιοκτητών των ακινήτων που απαλλοτριώνονται και την απλοποίηση των διαδικασιών, στην οποία εμπλέκονται διοικητικές υπηρεσίες και δικαστήρια.


    διασημοι κατασκευαστες βιολιων

    Ωστόσο, το υπουργείο Οικονομικών θέλει να καταστήσει ακόμη πιο σύγχρονο το νομικό πλαίσιο. Στη βάση αυτή θα τεθούν υπό αναθεώρηση συνολικά ο Κώδικας Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων, η εξαιρετική διαδικασία του άρθρου 7Α του Κώδικα Απαλλοτριώσεων, η επίταξη ακινήτων (ΑΝ1838/51), κ. α..


    ετοιμη για το μαιευτηριο

    Ο νικητής της εβδομάδας, σε πρακτορείο του ΟΠΑΠ στο Άργος, επέλεξε το στοίχημα «Αποτέλεσμα Ημιχρόνου», σε τέσσερις αγώνες από την πρώτη κατηγορία της Βραζιλίας και της Σουηδίας, τη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας και το Copa Africa, έπαιξε το σύστημα 3-4 και με 7,50 ευρώ κέρδισε 6.402,95 ευρώ.


    καραμελωμένα κρεμμύδια με βαλσάμικο

    Στο Πάμε Στοίχημα-Ιπποδρομίες, την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου, στο Μαρκόπουλο, στο Σκορ 6 (σωστή πρόβλεψη των πρώτων ίππων σε έξι κούρσες), ένας νικητής από το Νέο Ηράκλειο κέρδισε 22.465 ευρώ. Στο Τετραπλό (σωστή πρόβλεψη των τεσσάρων πρώτων ίππων με την ακριβή σειρά) της πέμπτης ιπποδρομίας, ένας νικητής από το Αλιβέρι κέρδισε 6.911 ευρώ. Στο Τρικάστ (σωστή πρόβλεψη των τριών πρώτων ίππων με την ακριβή σειρά) της πέμπτης ιπποδρομίας, τέσσερις νικητές από το Αλιβέρι, το Παλαιό Φάληρο, τη Νίκαια και του Ζωγράφου κέρδισαν από 1.211 ευρώ.


    ετοιμη για το μαιευτηριο

    Το νέο pamestoixima.gr είναι εδώ!


    τραγουδι παριζακι νικας

    Η πλήρως ανανεωμένη και τεχνολογικά αναβαθμισμένη πλατφόρμα αθλητικού στοιχηματισμού του ΟΠΑΠ προσφέρει ακόμα μεγαλύτερες αποδόσεις, περισσότερες στοιχηματικές επιλογές, «έξυπνο» cash out και πλούσιο live streaming*


    Το νέο Pamestoixima.gr είναι διαθέσιμο και μέσω εφαρμογής (app) για κινητά και tablet και δίνει τη δυνατότητα στους παίκτες να ενημερωθούν και να επιλέξουν εύκολα και γρήγορα όλες τις διαθέσιμες στοιχηματικές επιλογές, όπου και αν βρίσκονται.


    Για πρώτη φορά το νέο Pamestoixima.gr προσφέρει bonus πρώτου στοιχήματος*, για εγγραφή είτε online, είτε μέσω καταστημάτων ΟΠΑΠ.


    *ισχύουν όροι και προϋποθέσεις


    auto motor sport vox

    Σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος για την πορεία των καταθέσεων, οι καταθέσεις των νοικοκυριών και των ιδιωτικών μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων παρουσίασαν τον Οκτώβριο αύξηση κατά 43 εκατ. ευρώ έναντι του Σεπτεμβρίου, και διαμορφώθηκαν στα 107,6 δισ. ευρώ.


    auto motor sport vox

    συναγερμος υγραεριου

    Μείωση κατά 289 εκατ. ευρώ παρουσίασαν, τον Οκτώβριο του 2018, οι συνολικές καταθέσεις των επιχειρήσεων, έναντι μείωσης κατά 283 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε σε 6,5% από 10,1% τον προηγούμενο μήνα. Ειδικότερα, οι καταθέσεις των μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων μειώθηκαν κατά 663 εκατ. ευρώ, έναντι αύξησης κατά 193 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι καταθέσεις των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων αυξήθηκαν κατά 374 εκατ. ευρώ, έναντι μείωσης κατά 476 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.


    κτηματα στην χαλκιδα

    Μείωση κατά 346 εκατ. ευρώ παρουσίασαν, τον Οκτώβριο του 2018, οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα, έναντι αύξησης κατά 101 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε σε 6,2% από 7,4% τον προηγούμενο μήνα. Συνολικά οι καταθέσεις ανήλθαν στα 131,4 δισ. ευρώ, από 131,7 δισ. ευρώ τον Σεπτέμβριο.


    Αύξηση κατά 744 εκατ. ευρώ παρουσίασαν, τον Οκτώβριο του 2018, οι καταθέσεις της γενικής κυβέρνησης, έναντι αύξησης κατά 340 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε σε 24,4% από 48,9% τον προηγούμενο μήνα. Συνολικά ανήλθαν στα 16,5 δισ. ευρώ, από 15,7 δισ. ευρώ τον Σεπτέμβριο.


    προσφορες εισιτηριων για θεσσαλονικη

    Όσο και αν μας επηρέασε η κρίση, ωστόσο, το σίγουρο είναι ότι μας έδειξε πως ανάμεσά μας ζούσαν και ζουν άνθρωποι οι οποίοι λειτουργούν με μοναδικό σκοπό να επιτελέσουν ένα έργο ουσιαστικό, ένα έργο που δίνει ένα ξεχωριστό μήνυμα προσφοράς και αισιοδοξίας στην ελληνική κοινωνία.


    πρωτοβαθμια τηλεφωνα

    Πρόκειται για παραδείγματα ανθρώπων που προσπαθούν συνεχώς να προσφέρουν στην οικογένεια, το περιβάλλον και την κοινωνία. Δεν είναι ήρωες, είναι άτομα της καθημερινότητας τα οποία δεν «μένουν» στις δυσκολίες της κρίσης και δίνουν στους γύρω τους ένα έργο που έχει νόημα να το γνωρίσουν και να το μιμηθούν όλοι.


    Τα πρόσωπα που κάνουν τη διαφορά


    Αφορμή για να αναφερθούμε στους ανθρώπους αυτούς στάθηκε μια νέα σειρά ντοκιμαντέρ η οποία δημιουργήθηκε με σκοπό να αναδείξει, να τιμήσει, να επιβραβεύσει και να διαδώσει το έργο συγκεκριμένων ατόμων που με μικρές ή μεγαλύτερες υπερβάσεις, προσφέρουν στην κοινωνία.


    προσφορες εισιτηριων για θεσσαλονικη

    Τα πρόσωπα είναι πολλά και το κάθε έργο μοναδικό. Από έναν αστικό καλλιεργητή ο οποίος θέλει να δει τις ταράτσες των μεγαλουπόλεων να μετατρέπονται σε αγροκτήματα σε έναν κούριερ που μετέτρεψε τη θλίψη του για τις εικόνες εξαθλίωσης στο δρόμο, σε έμπνευση για μία από τις πιο αξιόπιστες ομάδες αλληλεγγύης στην Κρήτη και από τον «παππού» ο οποίος μαθαίνει τα παιδιά της Εύβοιας να κάνουν τέχνη με άχρηστα αντικείμενα στον Ντίνο Μερκούρη, τον Διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής του Λαϊκού Νοσοκομείου - που ταξιδεύει από την Αθήνα στα Ανώγεια της Κρήτης, για να εξετάζει ασθενείς δωρεάν - και την Αγγελική Μητσάκη, τη φιλόλογο που κάνει θέατρο για την ψυχή των μαθητών της.


    ο ποντικομικρουλης παιχνιδια

    Οι ιστορίες και τα έργα των ανθρώπων αυτών ξεχωρίζουν και το πρώτο επεισόδιο της μοναδικής αυτής σειράς - που προβάλλεται στο ΣΚΑΪ, κάθε Σάββατο αμέσως μετά το βραδινό δελτίο ειδήσεων αλλά και στο History Channel της Cosmote TV κάθε Δευτέρα και Παρασκευή, στις 22.10- σίγουρα συγκίνησε το τηλεοπτικό κοινό.


    ergo2


    μυλος λερος telephone

    Η πληρωμή του χρηματικού επάθλου στους 1.000 τυχερούς θα διενεργείται μέσω τραπεζικών ή λοιπών πιστωτικών ιδρυμάτων.


    προγραμμα κοινωφελους εργασιας δικαιολογητικα

    εκτυπωση ευρω στην ελλαδα

    Σε περίπτωση που ο νικητής δεν έχει ήδη δηλώσει κάποιο λογαριασμό, θα δίνεται προθεσμία τριών μηνών από την αποστολή του προσωποιημένου μηνύματος προκειμένου να δηλώσουν τον τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο επιθυμούν να πιστωθεί το χρηματικό έπαθλο, στην εφαρμογή προσωποποιημένης πληροφόρησης του TAXISnet.


    Μπορείτε να δείτε τους τυχερούς λαχνούς ΕΔΩ.


    Οι φορολογούμενοι μπορούν να ενημερώνονται στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ για να δουν αν είναι ανάμεσα στους τυχερούς.


    μυλος λερος telephone

    Η πίστωση του ποσού που αντιστοιχεί στο χρηματικό έπαθλο θα γίνεται ατόκως, μετά τη δήλωση του τραπεζικού λογαριασμού. Το έπαθλο είναι αφορολόγητο, δεν αποτελεί εισόδημα και δεν υπόκειται σε καμιά κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου.


    Σε περίπτωση που δεν δηλωθεί τραπεζικός λογαριασμός εντός της ως άνω προθεσμίας, το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στο έπαθλο καταβάλλεται στον 1ο, 2ο κ. ο.κ. δικαιούχο, κάτοχο του 1ου, 2ου κ. ο.κ. αναπληρωματικού λαχνού της συγκεκριμένης κλήρωσης.


    κατερρευσε πριν τον τερματισμο

    Η πρώτη κίνηση που θα πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων είναι να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο στο οποίο αναγράφεται ο κωδικός για την πληρωμή των τελών θα πρέπει να εισέλθουν στην ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή της ΑΑΔΕ και στην κατηγορία «οχήματα».


    μικρη δεη προσληψεις

    Με την Ταυτότητα Οφειλής που υπάρχει σε κάθε ειδοποιητήριο θα μπορείτε να κάνετε την εξόφλησή τους, μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου. Η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας 2019 μπορεί να γίνεται είτε στα γκισέ της τράπεζας είτε ηλεκτρονικά.


    κατερρευσε πριν τον τερματισμο

    Για όσους θέλουν να τα εξοφλήσουν μέσω e-banking, θα χρειαστούν μόνον την Ταυτότητα Οφειλής που υπάρχει στο ειδοποιητήριο. Τα τέλη κυκλοφορίας μπορούν να εξοφλήσουν σε 12 δόσεις οι κάτοχοι των πιστωτικών καρτών. Σε κάποιες τράπεζες ακόμη και εάν ο οφειλέτης δεν έχει τον κωδικό πληρωμής, μπορεί να το πράξει απλά δηλώνοντας στην σχετική καρτέλα τον αριθμό κυκλοφορίας και το ΑΦΜ.


    falken ελαστικα

    Πώς θα βρείτε και θα εκτυπώσετε το ειδοποιητήριο


    Για την εκτύπωση του ειδοποιητηρίου για τα τέλη κυκλοφορίας 2019 δεν χρειάζεται να πληκτρολογήσετε του κωδικούς πρόσβασης. Θα πρέπει να ακολουθήσετε τα εξής βήματα:


    - Στην Υπηρεσία προς τους Πολίτες επιλέξτε την ένδειξη Οχήματα


    - Συμπληρώστε τον Α. Φ.Μ., που αναγράφεται στην άδεια κυκλοφορίας


    - Συμπληρώστε τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος, που αναγράφεται στην άδεια κυκλοφορίας


    - Συμπληρώστε το έτος τελών κυκλοφορίας


    - Επιλέγετε «Αναζήτηση»


    - Επιλέγετε « Εκτύπωση» όταν εμφανιστεί το μήνυμα «Επιτυχής αναζήτηση»


    Ανάλογα με τα κυβικά και το έτος πρώτης κυκλοφορίας τα τέλη κυμαίνονται:


    - Από 22 – 1.230 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν έως το 2000


    - Από 22- 1.260 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν από 2001 έως 2005


    - Από 22 έως 1.380 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν από 2006 έως 2010


    πινακας1


    πινακας2


    πινακας3


    πινακας4


    Για τα αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν από την 1η Νοεμβρίου 2010 και μετά τα τέλη κυκλοφορίας υπολογίζονται με βάση τις εκπομπές ρύπων.


    προθεσμια καταθεσησ μισθωτηριων

    Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «το μόνο που έχει αποδείξει ότι μπορεί να κάνει αποτελεσματικά είναι η φτωχοποίηση της χώρας και η παραχώρηση του εθνικού μας πλούτου στους ξένους».


    brownies ακη πετρετζικη

    «Τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ, ακυρώνουν εν τη γενέσει του και τον νέο μύθο περί ανάπτυξης που διακινούσαν το τελευταίο διάστημα οι θλιβεροί κυβερνητικοί εταίροι. Η ελληνική οικονομία για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο παραμένει σε ύφεση κι αυτό χωρίς αμφιβολία είναι το μεγάλο κατόρθωμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ.


    audio oasis uk

    Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:


    Τέτοιες μέρες πριν από ένα χρόνο κατέρρευσε η μεγάλη πολιτική απάτη Τσίπρα – Καμμένου, με εκκωφαντικό τρόπο. Ο άλλος δρόμος που είχαν υποσχεθεί ήταν το 3o μνημόνιο, με το οποίο παραδόθηκαν η δημόσια περιουσία και ο εθνικός μας πλούτος στον έλεγχο των ξένων, με τη Βουλή των Ελλήνων στον ρόλο του παρατηρητή χωρίς δικαίωμα λόγου.


    Οι δύο συνέταιροι άμεσα και χωρίς χρονοτριβή οχυρώθηκαν πίσω από τη θεωρία των νέων και άφθαρτων πολιτικών, που ήταν αποφασισμένοι να πολεμήσουν τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και το «σύστημα διαπλοκής».


    προθεσμια καταθεσησ μισθωτηριων

    Τρείς μήνες αργότερα, η νέα θεωρία πνίγηκε στον βούρκο της σκανδαλώδους χαριστικής παραχώρησης των Τραπεζών στους σημερινούς τους ιδιοκτήτες, προκαλώντας μεγάλη ζημιά σε χιλιάδες μικρομεσαίους μετόχους και τεράστια βλάβη στο ελληνικό δημόσιο, που έχασε πάνω από 20 δισεκατομμύρια ευρώ μέσα σε μια νύχτα.


    Τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ, ακυρώνουν εν τη γενέσει του και τον νέο μύθο περί ανάπτυξης που διακινούσαν το τελευταίο διάστημα οι θλιβεροί κυβερνητικοί εταίροι. Η ελληνική οικονομία για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο παραμένει σε ύφεση κι αυτό χωρίς αμφιβολία είναι το μεγάλο κατόρθωμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.


    Πώς φτάσαμε η πρόβλεψη όλων των διεθνών οργανισμών για ανάπτυξη 6-6,5% στη διετία 2015-16, να μετατραπεί σε ύφεση 1,5-2% στο ίδιο διάστημα, είναι λίγο πολύ γνωστό.


    · Ασυγχώρητες καθυστερήσεις ενός έτους και πλέον, σε κρίσιμες αποκρατικοποιήσεις με επενδυτικό περιεχόμενο (λιμάνια, αεροδρόμια, Ελληνικό).


    · Ματαίωση επενδυτικού προγράμματος 5 δις ευρώ στην ενέργεια (Μικρή ΔΕΗ).


    · Παρεμπόδιση ιδιωτικών επενδύσεων (χρυσός) και συμπράξεων δημοσίου και ιδιωτών (διαχείριση απορριμμάτων).


    · Εξοντωτικά μέτρα στην αγροτική παραγωγή.


    · Σοβαρά προβλήματα στις εξαγωγές, λόγω capital controls.


    · Η υπερφορολόγηση και το φορο-ασφαλιστικό Κατρούγκαλου οδήγησαν σε πτώση της καταναλωτικής δαπάνης των νοικοκυριών και σε μαζική φυγή επιχειρήσεων στις γειτονικές χώρες.


    · Το πακέτο Γιούνκερ παραμένει για την Ελλάδα μια αόριστη προσδοκία, αντί επενδυτικής πραγματικότητας.


    · Η συμμετοχή της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ (Ντράγκι), που ήταν προγραμματισμένη για τον περσινό Αύγουστο ακόμα περιμένει και μαζί της περιμένει και η ανάσα ρευστότητας στην πραγματική οικονομία.


    Όλα αυτά έχουν δραματικές συνέπειες στην πραγματική οικονομία και την απασχόληση και αρκεί μόνο ένα παράδειγμα. Η βύθιση της οικονομίας κατά 8% προκαλεί μεσοσταθμικά 4% αύξηση της ανεργίας και συνακόλουθα απώλειες εσόδων για τα ασφαλιστικά ταμεία ύψους 1,6 δις/έτος. Οι εξοντωτικές εισφορές επιστημόνων, αγροτών, επαγγελματιών και οι μειώσεις στις συντάξεις, είναι το τελικό αποτέλεσμα όλων αυτών.


    Αυτή την πραγματικότητα που είναι εξ ολοκλήρου έργο της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου, δεν μπορεί να την αλλάξουν ύποπτες μεθοδεύσεις στα Μ. Μ.Ε., επιπόλαιες εξαγγελίες συνταγματικής αναθεώρησης, δήθεν μεγαλεπήβολές πρωτοβουλίες εκτός συνόρων, ούτε τα φαντάσματα της συνωμοσιολογίας για το 2010 που θυμίζουν «περσινά ξινά σταφύλια».


    Η ανάπτυξη, είναι το κεντρικό ζητούμενο για την Ελλάδα και προϋποθέτει σχέδιο, τόλμη, ρεαλισμό και κυρίως ευρύτατη κοινωνική συναίνεση και πολιτική συνεννόηση. Το κυβερνητικό μόρφωμα γιγαντώθηκε, διχάζοντας τον ελληνικό λαό γι΄αυτό κι είναι ανίκανο να ενώσει και να εμπνεύσει. Το μόνο που έχει αποδείξει ότι μπορεί να κάνει αποτελεσματικά είναι η φτωχοποίηση της χώρας και η παραχώρηση του εθνικού μας πλούτου στους ξένους.


    Επί 19 μήνες δίνουν εξετάσεις, αποδεικνύοντας ότι μπορούν και χειρότερα.


    Η χώρα και οι πολίτες της δεν μπορούν να συμβιώνουν με αυτή την κατάσταση.


    περιπετειες online filmer

    Στο... δρόμο προς τις κάλπες η κυβέρνηση ανοίγει το πουγκί του υπερπλεονάσματος και ετοιμάζεται να μοιράσει έως τα Χριστούγεννα κοινωνικό μέρισμα πάνω από 1 δισ. ευρώ σε περισσότερα από 1,3 εκατομμύρια νοικοκυριά.


    Η αντίστροφη μέτρηση για τις σχετικές ανακοινώσεις έχει ήδη ξεκινήσει, καθώς η ΗΔΙΚΑ άνοιξε την πλατφόρμα των αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα 2018.


    ψυχολογία παιδιού

    γιουβαρλακια στο πι και φι

    Μπαίνοντας κανείς στη σχετική σελίδα (https://www.koinonikomerisma.gr) βλέπει το εξής μήνυμα:


    merisma


    περιπετειες online filmer

    Το μέρισμα θα διανεμηθεί με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, θα διαφέρει ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση των νοικοκυριών και θα κυμαίνεται από 300 έως 1.400 ευρώ.


    Οι τελικές αποφάσεις για το κοινωνικό μέρισμα 2018 αναμένεται να «κλειδώσουν» μέσα στα επόμενα 24ωρα, καθώς στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έχουν βγάλει... μολύβι και χαρτί και προσπαθούν να υπολογίσουν το υπερπλεόνασμα του 2018.


    Το έκτακτο οικονομικό βοήθημα αναμένεται να διατεθεί για τρίτη χρονιά από την κυβέρνηση, με έμφαση σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, όπως νέοι, άνεργοι και μονογονεϊκές οικογένειες.


    Προτεραιότητα θα έχουν, όπως και πέρυσι, περίπου 55.000 άνεργοι ηλικίας 18-24 ετών, οι μακροχρόνια άνεργοι (άνω των 2 ετών εκτός εργασίας), και οι περίπου 600.000 δικαιούχοι του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης.


    Στόχος είναι να ενισχυθούν οι 600.000 συνταξιούχοι του ΟΓΑ που λαμβάνουν από 300-600 ευρώ σύνταξη το μήνα, αλλά και οι 800.000 χαμηλοσυνταξιούχοι που έχασαν το ΕΚΑΣ.


    Τα εισοδηματικά κριτήρια


    Τα εισοδηματικά κριτήρια που «ξεκλειδώνουν» το κοινωνικό μέρισμα:



    • 9.000 ευρώ για νοικοκυριά με ένα μέλος

    • 13.500 ευρώ για νοικοκυριά με δύο ενήλικα μέλη

    • 15.750 ευρώ για νοικοκυριά με δύο ενήλικα μέλη και δύο ανήλικα τέκνα ή με τρία ενήλικα μέλη

    • 18.000 ευρώ για νοικοκυριά με δύο ενήλικα μέλη και δύο ανήλικα τέκνα ή με τρία ενήλικα τέκνα

    • 20.250 ευρώ για νοικοκυριά με δύο ενήλικα τέκνα και τρία ανήλικα τέκνα ή τρία ενήλικα μέλη και ένα ανήλικο παιδί

    • 22.550 για νοικοκυριά με δύο ενήλικα μέλη και τέσσερα ανήλικα τέκνα ή με τέσσερα ενήλικα μέλη

    • 27.000 για νοικοκυριά με πέντε ή περισσότερα ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα μέλη με έξι ή περισσότερα ανήλικα τέκνα


    Τα κριτήρια


    Βασικό κριτήριο για την ένταξη του νοικοκυριού στους δικαιούχους, όπως και για το ύψος του δικαιούμενου μερίσματος, θα είναι και φέτος το φορολογητέο εισόδημα όλων των μελών του, όπως προκύπτει από τις φορολογικές δηλώσεις του 2017.


    Πώς θα δοθεί


    Το κοινωνικό μέρισμα 2018 αναμένεται να δοθεί μέσω ηλεκτρονικών αιτήσεων που θα υποβληθούν στην ειδική ιστοσελίδα www.koinonikomerisma.gr με τους κωδικούς του taxisnet, η οποία αναμένεται να ενεργοποιηθεί το επόμενο διάστημα.


    Περιουσιακά κριτήρια


    Η ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα ή και στο εξωτερικό θα πρέπει να είναι συνολικής φορολογητέας αξίας μέχρι 120.000 ευρώ για νοικοκυριά με ένα μέλος.


    Το όριο των 120.000 ευρώ προσαυξάνεται κατά 15.000 ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος και μέχρι του ποσού των 180.000 ευρώ.


    Εξαιρέσεις


    Από τη χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος θα εξαιρεθούν νοικοκυριά με μέλη των οποίων στις τελευταίες τους δηλώσεις είχαν δηλώσει ότι έχουν:


    - ΙΧ αυτοκίνητα άνω των 1.928 κυβικών


    - σκάφη αναψυχής


    - δίδακτρα από ιδιωτικά σχολεία


    - δαπάνες από αμοιβές υπηρετικού προσωπικού.


    Δεδομένου ότι τα κριτήρια χορήγησης του κοινωνικού μερίσματος 2018 θα είναι περίπου τα ίδια με πέρσι, μπορείτε να υπολογίσετε το ποσό που θα λάβετε με βάση τον παρακάτω πίνακα.


    pinakasena


    φοβος πριν τον υπνο

    Το Χρηματιστήριο Αθηνών ακολούθησε το θετικό διεθνές κλίμα μετά την εμπορική εκεχειρία ΗΠΑ-Κίνας, αλλά και την διαφαινόμενη διάθεση της ιταλικής κυβέρνησης για συμβιβασμό με την Ε. Ε.


    φοβος πριν τον υπνο

    μπιλιες μοτο

    Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν οι τραπεζικές μετοχές μετά και την ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης των δεικτών MSCI, εν μέσω βελτίωσης του κλίματος και στην αγορά ομολόγων.


    O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 659,72 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 4,68%. Ενδοσυνεδριακά ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 662,56 μονάδες (+5,13%).


    θεραπεια ορασης

    Η αξία των συναλλαγών κινήθηκε σε υψηλά επίπεδα και ανήλθε στα 96,918 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 61.376.528 μετοχές.


    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 4,68%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 5,32%.


    Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Εθνικής (+15,23% στα 1,800 ευρώ), της Πειραιώς (+10,86% στα 0,9700 ευρώ), της Alpha Bank (+9,60% στα 1,370 ευρώ), της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (+8,84% στα 4,680 ευρώ), της Viohalco (+7,90% στα 2,800 ευρώ) και της Μυτιληναίος (+7,16% στα 8,230 ευρώ). Αντιθέτως, μικρή πτώση σημείωσε μόνο η μετοχή της ΕΥΔΑΠ (-0,19% στα 5,190 ευρώ).


    Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες των Τραπεζών (+9,66%), των Βιομηχανικών Προϊόντων (+6,63%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+5,42%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες του Εμπορίου (-1,59%) και της Υγείας (-0,82%). Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν η Eurobank και η Alpha Bank διακινώντας 22.728.618 και 11.036.303 μετοχές, αντιστοίχως. Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν η Alpha Bank με 14,989 εκατ. ευρώ και η Eurobank με 13,429 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινήθηκαν 94 μετοχές, 20 πτωτικά και 36 παρέμειναν σταθερές.


    Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Τζιρακιάν +28,75%, Pasal +19,86%, Εθνική +15,23% και Πειραιώς +10,86%. Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Λεβεντέρης(π) -9,77%, Forthnet -8,13%, Νάκας -5,63% και Ειδοσεοφωνική Ελλάς -5,62%.


    Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

    φοινικα

    Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό, που εφαρμόζεται για πρώτη φορά οι υπάλληλοι που έχουν παραμείνει στην ίδια υπηρεσία, την ίδια θέση και την ίδια περιοχή για τουλάχιστον μία δεκαετία θα μετατεθούν σε άλλη υπηρεσία με άλλη χωρική αρμοδιότητα.


    φοινικα

    Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του Διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή, οι υπάλληλοι θα κληθούν εντός του μήνα να δηλώσουν την προτίμησή τους και αμέσως μετά θα γίνουν οι μετακινήσεις. Η αρχή γίνεται από τις εφορίες και τα τελωνεία Αττικής και Θεσσαλονίκης με τους ελεγκτές να είναι οι πρώτοι που θα αλλάξουν πόστο.


    Στόχος των κινήσεων αυτών, οι οποίες σε πρώτη φάση αφορούν τους ελεγκτές είναι να μη δημιουργούνται πελατειακές σχέσεις μεταξύ εφοριακών, λογιστών και ελεγχομένων σε κάθε περιοχή.


    Η ΑΑΔΕ ενεργοποιεί το σύστημα των κυκλικών μεταθέσεων από τον ελεγκτικό μηχανισμό προκειμένου να πιάσουν αμέσως δουλειά οι ελεγκτές και να επικεντρωθούν στις νέες υποθέσεις που θα αναλάβουν.


    θεματα προαγωγικων εξετασεων ιστοριας γ γυμν

    μεταχειρισμένα κινητά iphone

    Σταδιακά οι κυκλικές μεταθέσεις θα επεκταθούν σε όλους τους υπαλλήλους των εφοριών και τελωνείων ενώ στόχος της ΑΑΔΕ είναι μέσα σε μία τριετία να έχουν μετακινηθεί οι υπάλληλοι που βρίσκονται στην ίδια θέση για μία εξαετία. Φέτος θα μετακινηθούν όσοι έχουν συμπληρώσει δεκαετία στην ίδια θέση.


    Το σύστημα αυτό θα εφαρμόζεται κάθε έτος και με τον τρόπο αυτό θα αξιολογούνται οι υπάλληλοι και σύμφωνα με την ηγεσία της ΑΑΔΕ αναμένεται να καταπολεμηθούν τα φαινόμενα διαφθοράς.


    προγραμμα εναλλακτικου τουρισμου εσπα

    Αναλυτικά οι ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων:


    προγραμμα εναλλακτικου τουρισμου εσπα

    διαγωνισμός χημείας 2016 απαντήσεις

    προγραμμα μαθηματων γ δημοτικου


    • Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 30 Ιανουαρίου 2019 ημέρα Τετάρτη.

    • Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 30 Ιανουαρίου 2019 ημέρα Τετάρτη.

    • Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις την 1η Φεβρουαρίου 2019 ημέρα Παρασκευή.

    • Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις την 1η Φεβρουαρίου 2019 ημέρα Παρασκευή.

    • Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις στις 30 Ιανουαρίου 2019 ημέρα Τετάρτη.

    • Το ΕΤΕΑΕΠ (πρώην ΕΤΕΑ) θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις στις 4 Φεβρουαρίου 2019 ημέρα Δευτέρα.

    • Τα υπόλοιπα Ταμεία του Υπουργείου Εργασίας θα καταβάλλουν τις συντάξεις στις 30 Ιανουαρίου 2019 ημέρα Τετάρτη.

    • Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν στις 30 Ιανουαρίου 2019 ημέρα Τετάρτη.


    πανηγυρι νεα φιλαδελφεια 2013

    Ειδικότερα, τις επόμενες εβδομάδες – το πιθανότερο εντός του Ιανουαρίου – είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει το πρόγραμμα, που απευθύνεται σε 3.000 νέους πτυχιούχους θετικής, τεχνολογικής, οικονομικής κατεύθυνσης, ηλικίας 24 έως 29 ετών.


    πανηγυρι νεα φιλαδελφεια 2013

    Το εν λόγω πρόγραμμα εστιάζει στην κατάρτιση ανέργων αποφοίτων στα αντικείμενα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ), ενώ θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση σε ειδικότητες που σχετίζονται με την ανάπτυξη λογισμικού. Το πρόγραμμα στοχεύει στην κατεύθυνση της ψηφιακής αναβάθμισης της οικονομίας καθώς και του παραγωγικού μετασχηματισμού της. Επισημαίνεται πως ο προϋπολογισμός του προγράμματος θα φτάσει τα 40,2 εκατ. ευρώ.


    boss shoes α.ε

    Το δεύτερο πρόγραμμα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού αφορά παρέμβαση επαγγελματικής ενδυνάμωσης. Ωφελούμενοι της δράσης, η οποία – όπως όλα δείχνουν – αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στον Φεβρουάριο, θα είναι συνολικά 10.000 εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, ηλικίας 18 έως 29 ετών. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι απόφοιτοι Δευτεροβάθμιας ή και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Είναι ενδεικτικό πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα περιλαμβάνει κατάρτιση, πρακτική αλλά και πιστοποίηση των συμμετεχόντων στους τομείς της μεταποίησης, της κυκλικής οικονομίας και της αγροδιατροφής.


    μηχανολογικο χανιων χαρτης

    Σύμφωνα με το σχεδιασμό της δράσης, βασικός σκοπός του προγράμματος είναι η επένδυση σε ανθρώπινο δυναμικό σε κλάδους αιχμής της ελληνικής οικονομίας, που εμφανίζουν σημαντικές επιδόσεις, σε εξωστρέφεια και προοπτικές ανάπτυξης. Παράλληλα, όμως, η κατάρτιση και πιστοποίηση νέων σε ηλικία ανέργων σε αυτούς τους τομείς δίνει τη δυνατότητα της κλαδικής διασύνδεσης της ελληνικής οικονομίας ανάμεσα σε κρίσιμους τομείς, όπως είναι για τη χώρα ο τουρισμός και η αγροδιατροφή.


    Το πιθανότερο τον Μάρτιο αναμένεται να βγει στον... αέρα το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, το οποίο επίσης αφορά στοχευμένη κατάρτιση και πιστοποίηση. Βάσει του σχεδιασμού, και αυτή η δράση απευθύνεται σε άνεργους πτυχιούχους, ηλικίας 22 έως 29 ετών, οι οποίοι είναι απόφοιτοι σχολών θεωρητικής κατεύθυνσης και θα καταρτιστούν σε κλάδους αιχμής. Ο αριθμός των ωφελουμένων του προγράμματος κατάρτισης και πιστοποίησης θα ανέλθει, όπως έχει ανακοινώσει και το υπουργείο Εργασίας, σε συνολικά 3.000.


    Αξίζει να σημειωθεί πως το πρόγραμμα στοχεύει στη δημιουργία νέων επαγγελματικών διεξόδων σε άνεργους πτυχιούχους θεωρητικών σπουδών. Μάλιστα, ανάμεσα στις ειδικότητες, στις οποίες πρόκειται να καταρτιστούν αλλά και να πιστοποιηθούν οι ωφελούμενοι είναι η διαχείριση κοινωνικών δικτύων, η διοίκηση πολιτιστικών οργανισμών, το marketing πολιτιστικών οργανισμών, η συμβουλευτική σε ανθρώπους τρίτης ηλικίας καθώς και το ευαίσθητο θέμα της αντιμετώπισης μαθησιακών δυσκολιών.


    ενα χρονο ακριβωσ στιχοι

    Χρηματιστηριακοί αναλυτές αναφέρουν πως πίσω από τις πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές το τελευταίο διάστημα κρύβονται κερδοσκοπικά επενδυτικά κεφάλαια που «εκβιάζουν» λύσεις για τα «κόκκινα» δάνεια κομμένες και ραμμένες στα μέτρα τους.


    ξοην λεε ηοοκερ

    Μέσω short θέσεων στις τραπεζικές μετοχές τα επενδυτικά αυτά κεφάλαια, ασκούν πιέσεις στις αποτιμήσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων , προκειμένου να αναγκάσουν τις Διοικήσεις των τραπεζών να πάρουν «εν θερμώ» αποφάσεις για την πώληση σε χαμηλές τιμές χαρτοφυλακίων ενυπόθηκων δανείων που είναι σε καθυστέρηση.


    Αξίζει να σημειωθεί πως τα funds αυτά δεν έχουν απαραίτητα μεγάλη οικονομική επιφάνεια και πως πατώντας στη «ρηχότητα» του ελληνικού χρηματιστηρίου, ασκούν πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές με πολύ μικρούς συναλλακτικούς τζίρους. Ενδεικτικά χθες ο αθροιστικός τζίρος στις μετοχές των Τράπεζα Πειραιώς, Εθνική Τράπεζα, Eurobank και Alpha Bank μόλις που ξεπέρασε τα 5 εκατ. ευρώ!



    ενα χρονο ακριβωσ στιχοι

    αχλαδα χαλκιδικης