Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

αληθινά σενάρια ετ3

Στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής θα διεξαχθεί σήμερα η πρώτη από μια σειρά συνεδριάσεων, που στόχο έχει τη συμφωνία μεταξύ των κομμάτων, που θα δώσει και το «πράσινο φως» για να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις τις οποίες έχει δρομολογήσει το υπουργείο Παιδείας, στο πλαίσιο του τριετούς σχεδίου του.


Στα χέρια των βουλευτών-μελών της Επιτροπής βρίσκεται ήδη το πόρισμα του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, εν είδει πρότασης του υπουργείου Παιδείας.


βεβαιωση α.φ.μ

Κεντρικό χαρακτηριστικό του πορίσματος, είναι η δυνάμει ενιαία αντιμετώπιση του Λυκείου, Γενικού και Επαγγελματικού, και επομένως ο προσανατολισμός προς μια σταδιακή εγκαθίδρυση «πολυκλαδικότητας», μετά την εξασφάλιση των αναγκαίων προϋποθέσεων υποδομής και τεχνικών λύσεων.


αληθινά σενάρια ετ3

Έτσι, προτείνεται κοινός κορμός στην Α' τάξη των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ και σταδιακή οργάνωση των Β' και Γ' τάξεων, στη λογική επιλογών που εξασφαλίζουν ότι τεχνολογική και επαγγελματική εκπαίδευση θα είναι ισότιμες με την επιστημονική.


ποιος ειναι προεδρος του ιραν

Ακόμη, στις προτάσεις περιλαμβάνεται και η άμεση επέκταση της υποχρεωτικής εκπαίδευσης, ώστε να συμπεριλάβει την Α' Λυκείου, καθώς και η εξέταση της δυνατότητας γρήγορης επέκτασης και στις άλλες δύο τάξεις.


2590885


Πηγή: EUROKINISSI-ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ/φωτογραφία αρχείου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου