Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

ελπίς νοσοκομείο χάρτης

Μια συμφωνία υπογράφηκε ανάμεσα στις Moody's Investors services, Moody's Analytics και τον μητρικό οίκο Moody's Corporation από τη μια πλευρά και από την άλλη με 21 Πολιτείες καθώς και το υπουργείο Δικαιοσύνης.


ελπίς νοσοκομείο χάρτης

δωρα παπαγεωργιου ψυχολογοσ

Έπειτα από έρευνα που διήρκεσε πολλά χρόνια, η συμφωνία που υπογράφηκε με τον Moody's «περιλαμβάνει όχι μόνο ένα σημαντικό πρόστιμο και την παραδοχή των γεγονότων, αλλά επίσης τη δέσμευση από τον Moody's να συμμορφωθεί προς νέα μέτρα για να εξασφαλίσει στο εξής την ακεραιότητα των χρηματοοικονομικών αξιολογήσεών του», αναφέρει στην ανακοίνωση ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Μπιλ Μπέιρ.


πλαστελινη απο ποια ηλικια

Οι ΗΠΑ και το υπουργείο κατηγορούσαν τον οίκο χρηματοικονομικής αξιολόγησης ότι υπερεκτίμησε την αξιολόγηση των τίτλων που ήταν βασισμένοι στα ενυπόθηκα δάνεια υψηλού κινδύνου («subprimes») τα οποία βρέθηκαν στο κέντρο της χειρότερης χρηματοπιστωτικής κρίσης που έχει ξεσπάσει μετά το μεγάλο κραχ του 1929.


Ο ανταγωνιστικός οίκος αξιολόγησης Standard and Poor's είχε αποδεχθεί το 2015 να πληρώσει πρόστιμο 1,37 δισεκ. δολαρίων επειδή παραπλάνησε τους επενδυτές σχετικά με την ποιότητα αυτών των ενυπόθηκων «subprime» δανείων.


ρηγμα αμφιβληστροειδους

Οι προϊστάμενοι των ΔΟΥ θα παραλαμβάνουν τις δηλώσεις σε δύο αντίγραφα, καταγράφοντας όλα τα στοιχεία του φορολογουμένου και βεβαιώνοντας τον σχετικό φόρο.


ρηγμα αμφιβληστροειδους

Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, φορολογούμενοι που δεν έχουν υποβάλει δήλωση ή έχουν υποβάλει ελλιπή είτε ανακριβή δήλωση μπορούν μέχρι τις 31 Μαΐου να υποβάλουν αρχικές ή τροποποιητικές, χρεωστικές ή μηδενικές δηλώσεις, ανεξαρτήτως αν προκύπτει φόρος για καταβολή.


ρύθμιση καταλαμβάνει κάθε υποχρέωση από φόρο, τέλος ή εισφορά καθώς και οποιαδήποτε δήλωση πληροφοριακού χαρακτήρα, υπό την προϋπόθεση ότι η προθεσμία για την υποβολή της αρχικής δήλωσης είχε λήξει μέχρι την 30ή Σεπτεμβρίου 2016.


Για αρχικές και τροποποιητικές δηλώσεις που υποβάλλονται μέχρι και τις 31 Μαρτίου, ο τυχόν οφειλόμενος πρόσθετος φόρος ορίζεται στο 8% του κύριου φόρου.


μακρινος αγγλικα

η φαρμα των τρελων-επιθεωρηση

Για αρχικές και τροποποιητικές δηλώσεις που υποβάλλονται μετά την 31ή Μαρτίου και μέχρι το πέρας της προθεσμίας (31/5/2017), ο τυχόν οφειλόμενος πρόσθετος φόρος ορίζεται στο 10% του κύριου φόρου. Ανάλογα με τον χρόνο κατά τον οποίο θα έπρεπε να έχει υποβληθεί η αρχική δήλωση, ο πρόσθετος φόρος αναπροσαρμόζεται με συντελεστές από 5% έως και 25% (για δηλώσεις οι οποίες θα έπρεπε να έχουν υποβληθεί αντίστοιχα από το 2009 έως και το 2001) και ο πραγματικός χρόνος απόκρυψης του εισοδήματος θα πρέπει να αποδεικνύεται με συγκεκριμένα δικαιολογητικά.


εργασια διαμονη καναδασ ελληνικη κοινοτητα

Στην ατζέντα της συνεδρίασης του συμβούλιου του ESM που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα αναφέρεται πως ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας ανέπτυξε προτάσεις για τη βελτίωση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.


εργασια διαμονη καναδασ ελληνικη κοινοτητα

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ESM θα εξετάσει πρώτα τους κανόνες που εφαρμόζονται, συμπεριλαμβανομένης της τιμολόγησης και της χρηματοδότησής, προκειμένου να διασφαλίσει ότι τα κράτη μέλη του ESM δεν θα επιβαρυνθούν με πρόσθετα έξοδα.


ahoy καλλιθεα

Υπάρχουν τρεις ομάδες βραχυπρόθεσμων μέτρων , η εξομάλυνση του προφίλ αποπληρωμής των δανείων της Ελλάδας, η μείωση του επιτοκιακού ρίσκου και η άρση της αύξησης του επιτοκιακού περιθωρίου για το 2017.


Η εξομάλυνση του προφίλ αφορά στο δεύτερο πρόγραμμα της Ελλάδας, με τον EFSF. Η μέση σταθμισμένη ωρίμανση των δανείων στο πρόγραμμα αυτό είχε συμφωνηθεί αρχικά στα 32,5 έτη. Εξαιτίας μιας σειράς παραγόντων, υποχώρησε στα 28 έτη. Η ωρίμανση θα επανέλθει τώρα πάλι στα 32,5 έτη, ώστε μια σειρά απότομων αυξήσεων στο κόστος αποπληρωμής τις δεκαετίες του 2030 και 2040 να απλωθούν σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.


επαυλη ελιζα ναουσα

Υπάρχουν τρία διαφορετικά σχήματα (schemes) για το δεύτερο μέτρο. Το πρώτο είναι η ανταλλαγή ομολόγων. Για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ο EFSF/ESM προσέφερε δάνεια στην Ελλάδα συνολικής αξίας 42,7 δισ. ευρώ. Τα δάνεια αυτά δεν εκταμιεύτηκαν σε μετρητά, αλλά στη μορφή τίτλων κυμαινόμενου επιτοκίου. Η Ελλάδα χρησιμοποίησε τους τίτλους για να ανακεφαλαιοποίησει τις τράπεζες. Οι τίτλοι θα ανταλλαχθούν τώρα για ομόλογα με σταθερό επιτόκιο με μεγαλύτερη ωρίμανση.


Επειδή τα νέα ομόλογα έχουν σταθερά επιτόκια, η Ελλάδα δεν θα είναι πλέον αντιμέτωπη με το ρίσκο να αυξηθούν τα επιτόκια. Οι τράπεζες απαγορεύεται να πουλήσουν τους τίτλους κυμαινόμενου και σταθερού επιτοκίου στην αγορά, αλλά μπορούν να τους πουλήσουν στην ΕΚΤ. Οι τίτλοι που έχουν πουλήσει ήδη οι τράπεζες εξαιρούνται από την ανταλλαγή. Μετά από ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ο EFSF/ESM θα επαναγοράσει τους τίτλους σταθερού επιτοκίου που έχουν ακόμα οι ελληνικές τράπεζες για να μην αναγκαστούν να αντιμετωπίσουν το ρίσκο των επιτοκίων. Αυτό θα γίνει με πόρους που θα αντληθούν από την αγορά.


Για να εξασφαλιστεί μια ομαλή εκτέλεση, η διαδικασία αυτή θα πραγματοποιηθεί σε διάφορες φάσεις σε μια μακρά χρονική περίοδο.


Το δεύτερο σχήμα προβλέπει ότι ο ESM θα προβεί σε συμφωνίες swap (ανταλλαγών). Το σχήμα αυτό θα σταθεροποιήσει το συνολικό κόστος χρηματοδότησης για τον ESM και θα μειώσει το ρίσκο η Ελλάδα να αναγκαστεί να πληρώσει υψηλότερο επιτόκιο στα δάνεια της όταν τα επιτόκια στις χρηματοοικονομικές αγορές αρχίσουν να αυξάνονται στο μέλλον. Ένα swap είναι ένα χρηματοοικονομικό συμβόλαιο που επιτρέπει σε δυο συμβαλλόμενα μέρη να ανταλλάξουν, για παράδειγμα, πληρωμές σε σταθερό επιτόκιο με πληρωμές σε κυμαινόμενο επιτόκιο.


Το τρίτο σχήμα, γνωστό ως ανάλογη χρηματοδότηση (matched funding), προβλέπει ότι ο ESM θα χρεώσει ένα σταθερό επιτόκιο για ένα μέρος των μελλοντικών εκταμιεύσεων προς την Ελλάδα. Αυτό σημαίνει ότι θα εκδοθούν μακροπρόθεσμα ομόλογα που θα είναι σχεδόν ανάλογης ωρίμανσης με τα ελληνικά ομόλογα. Οι συνθήκες στις αγορές μπορεί να επηρεάσουν τον βαθμό στον οποίο μπορούν να εφαρμοστούν τα τρία μέτρα για την μείωση του επιτοκιακού ρίσκου.


Τέλος, η άρση της αύξησης του επιτοκιακού περιθωρίου αφορά την δόση των 11,3 δισ. ευρώ του προγράμματος του EFSF (του δεύτερου προγράμματος) που χρησιμοποιήθηκε για τη χρηματοδότηση μιας επαναγοράς χρέους.


Αυτή την στιγμή δεν έχει χρεωθεί κανένα περιθώριο σε αυτό το δάνειο, αλλά αρχικά προβλεπόταν να επιβληθεί ένα περιθώριο 2% από την επόμενη χρονιά. Η αύξηση αυτή θα ανασταλεί για το 2017.


σουπα γιουβαρλακια αυγολεμονο

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 642,51 μονάδες, σημειώνοντας απώλειες 0,15%.


σουπα γιουβαρλακια αυγολεμονο

ευρωπαικη ενωση λεξικο

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 27,2 εκατ. ευρώ, ενώ 41,9 εκατ. διακινήθηκαν μετοχές.


Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 0,03%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 0,53%.


Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Τιτάν (+2,07%), της Aegean (+1,55%) και της ΓΕΚ Τέρνα (+1,29%).


καταστηματα τραπεζων που ειναι ανοιχτα

Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Eurobank (-2,94%), της Βιοχαλκο (-2,14%) και της Folli Follie (-1,80%).


Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες Κατασκευών και Υλικών (+1,72%) και Τροφίμων και Ποτών (+1,19%).


Αντιθέτως, τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες Τεχνολογίας (-1,85%) και Εμπορίου (-1,80%).


Το μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν οι μετοχές της Εθνικής (15,8 εκατ. τεμάχια) και Πειραιώς (11,1 εκατ. τεμάχια).


Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν οι μετοχές της ΟΤΕ (4,3 εκατ. ευρώ) και Εθνικής (3,7 εκατ. ευρώ).


Ανοδικά κινήθηκαν 42 μετοχές, 66 πτωτικά και 135 παρέμειναν σταθερές.


Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Ιντερτεκ +26,44%, Φιερατέξ +4,69% και Reds +4,10%.


Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Ίλυδα -10%, Επίλεκτος -9,82% και Κέκροψ -9,74%.


Οι μετοχές του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισαν, ως εξής:


ALPHA BANK: +0,55% στα 1,84 ευρώ


AEGEAN AIRLINES: +1,55% στα 6,54 ευρώ


VIOHALCO: -2,14% στα 1,37 ευρώ


ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: +1,29% στα 2,36 ευρώ


GRIVALIA PROPERTIES: +0,50% στα 8,00 ευρώ


ΔΕΗ: -1,04% στα 2,85 ευρώ


COCA COLA HBC: +1,20% στα 21,07 ευρώ


ΕΛΛΑΚΤΩΡ: αμετάβλητη στα 1,16 ευρώ


ΕΛΠΕ: +0,23% στα 4,44 ευρώ


ΕΘΝΙΚΗ: -0,41% στα 0,240 ευρώ


ΣΑΡΑΝΤΗΣ: -0,19% στα 10,49 ευρώ


EUROBANK: -2,94% στα 0,628 ευρώ


ΕΧΑΕ: -0,62% στα 4,82 ευρώ


ΜΕΤΚΑ: +0,16% στα 6,39 ευρώ


MOTOR OIL: -1,40% στα 13,40 ευρώ


JUMBO: αμετάβλητη στα 14,68 ευρώ


ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: αμετάβλητη στα 6,22 ευρώ


ΟΛΠ: -0,84% στα 12,99 ευρώ


ΟΠΑΠ: +0,71% στα 8,46 ευρώ


ΟΤΕ: -0,90% στα 8,80 ευρώ


ΠΕΙΡΑΙΩΣ: -1% στα 0,198 ευρώ


ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: αμετάβλητη στα 2,90 ευρώ


ΤΙΤΑΝ: +2,07% στα 22,20 ευρώ


FOLLI-FOLLIE: -1,80% στα 18,05 ευρώ


LAMDA DEVELOPMENT: +0,87% στα 4,62 ευρώ


κουρτίνες χαλάνδρι

Πρόκειται για την πρώτη τέτοια συνάντηση που πραγματοποιείται στη Γερμανία, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο. Καταλύτης για την κίνηση αυτή ήταν η απόφαση των Βρετανών να εγκαταλείψουν την Ευρωπαϊκή Ενωση.


κουρτίνες χαλάνδρι

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι οι γερμανικές εποπτικές Αρχές, η Bafin, θα ξεκαθαρίσουν στις τράπεζες ότι δεν θα μπορούν να φτιάξουν εταιρείες - βιτρίνες στη Φρανκφούρτη απλά για να δηλώνουν εκεί την έδρα τους, αλλά ότι θα πρέπει να στεγάζουν εκεί τη διοίκηση και τμήματα διαχείρισης κινδύνου.


ηλεκτρονικο παιχνιδι χειροσ

Πολλές τράπεζες με έδρα το Λονδίνο έχουν αρχίσει πλέον να εξετάζουν εναλλακτικά σχέδια για τη μετακίνηση της έδρας τους αλλού μετά τις ανακοινώσεις της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι ότι η Βρετανία εξετάζει σοβαρά να εγκαταλείψει την ενιαία αγορά της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Οι σχετικές διαπραγματεύσεις για το Brexit αναμένεται να ξεκινήσουν τον Μάρτιο και μπορεί να χρειαστούν έως και δύο χρόνια για να ολοκληρωθούν.


ποιοτητα χαρτιου α4

Στην περίπτωση που οι τράπεζες κάνουν μαζική έξοδο από το Λονδίνο, τότε η Φρανκφούρτη αναμένεται ότι θα είναι μια από τις ευρωπαϊκές πόλεις που θα επωφεληθούν περισσότερο από μια τέτοια κίνηση. Ηδη μεγάλες επενδυτικές τράπεζες φέρεται να έχουν ξεκινήσει συνομιλίες για να μεταφέρουν στη Φρανκφούρτη τα γραφεία και το προσωπικό τους. Αλλες πόλεις που θέλουν να προσελκύσουν τράπεζες από το Λονδίνο είναι το Παρίσι και το Δουβλίνο.


χαρτησ χαλκιδα

Οι Ημέρες Σταδιοδρομίας «Developing U» θα φιλοξενήσουν δεκάδες διακεκριμένους επαγγελματίες, ακαδημαϊκούς και επιστήμονες, οι οποίοι θα παρουσιάσουν περισσότερα από 200 Σεμινάρια και Workshops για την ανάπτυξη επαγγελματικών ικανοτήτων και γνώσεων, σε 17 διαφορετικά επιστημονικά πεδία:



  • Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οικονομικά

  • Ξενοδοχειακά και Τουριστικά

  • Ναυτιλιακά

  • Πληροφορική και Ασφάλεια/Δίκτυα

  • Ανθρωπιστικές Επιστήμες (Ψυχολογία, Παιδαγωγικά, Ειδική Αγωγή)

  • Πολυτεχνικές Επιστήμες (Αρχιτεκτονική, Ηλεκτρολόγοι / Ηλεκτρονικοί, Πολιτικοί Μηχανικοί, Μηχανολόγοι Μηχανικοί)

  • Επιστήμες Υγείας (Φυσικοθεραπεία, Εργοθεραπεία, Λογοθεραπεία, Βιοϊατρικές Επιστήμες, Διαιτολογία, Νοσηλευτική)

  • Πολιτισμός και Επικοινωνία



σινεμα παλλας χανια

το μπαχαρι μεζεδοπωλειο

Επιπλέον, το Career Office του Μητροπολιτικού Κολλεγίου διοργανώνει στο πλαίσιο του DevelopingU σειρά σεμιναρίων για επιτυχία στην καριέρα και επαγγελματική εξέλιξη σε όλους τους κλάδους.



χαρτησ χαλκιδα

ναιρομπι εγκληματικοτητα

Στην έκθεση του άρθρου 4 για την ελληνική οικονομία, η οποία θα παρουσιασθεί στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Ταμείου στις 6 Φεβρουαρίου και η οποία είναι σε γνώση του CNN Greece, το ΔΝΤ καθιστά σαφές προς τις ελληνικές αρχές ότι η χώρα πρέπει να προχωρήσει σε πρόσθετες μεταρρυθμίσεις προκειμένου να παραμείνει στη νομισματική ένωση.


Ενδεικτικά αναφέρεται πως παρά τη σημαντική πρόοδο στη χαλάρωση των μακροοικονομικών ανισορροπιών της Ελλάδας η οικονομία δεν έχει ανακάμψει, καθώς η μεταρρυθμιστική ορμή έχει επιβραδυνθεί λόγω της κούρασης που σχετίζεται με το κοινωνικό κόστος της δημοσιονομικής και μεταρρυθμιστικής προσαρμογής.


Το ΔΝΤ προειδοποιεί για το μέλλον της Ελλάδας στη νομισματική ένωση. Όπως αναφέρει στην έκθεση του, «χωρίς μεταρρυθμίσεις η Ελλάδα δεν θα είναι σε θέση να μειώσει το χάσμα ως προς το πραγματικό κατά κεφαλήν εισόδημα σε σχέση με τη ζώνη του ευρώ και θα αναδειχτούν εκ νέου οι ανησυχίες σχετικά με την ικανότητα της ελληνικής οικονομίας να ευημερήσει και να παραμείνει ανταγωνιστική στο εσωτερικό της ευρωζώνης».


ενωση πολυτεκνων αρτας

Όπως τονίζεται στην έκθεση, η ελληνική οικονομία παραμένει θεμελιωδώς μη ανταγωνιστική λόγω του αδύναμου επενδυτικού κλίματος και της ανεπαρκούς προόδου στο άνοιγμα της οικονομίας. Ενδεικτικώς η έκθεση που συντάχθηκε από την Ντέλια Βελκουλέσκου αναφέρεται στην αντίσταση των κατεστημένων συμφερόντων που «παρεμπόδισαν την προσαρμογή της χώρας και την αποκατάσταση της εξωτερικής της ανταγωνιστικότητας μέσα στη νομισματική ένωση».


ναιρομπι εγκληματικοτητα

χορτο σοκολατα

Μάλιστα διατυπώνονται επικρίσεις για το γεγονός ότι οι ελληνικές αρχές δεν διαπιστώνουν την ανάγκη για μείωση των συνταξιοδοτικών δαπανών ή την ανάγκη για μικρότερες εκπτώσεις στο φόρο εισοδήματος.


Ειδικά στο θέμα της μείωσης του αφορολογήτου τ ΔΝΤ δεν κάνει ούτε ένα βήμα πίσω. «Οι φορολογικοί συντελεστές πρέπει να μειωθούν, ενώ η φορολογική βάση πρέπει να διευρυνθεί», λέει το Ταμείο στην έκθεση του άρθρου 4 και προσθέτει πως τα δημόσια έσοδα υστερούν σε σχέση με την υπόλοιπη ευρωζώνη, καθώς οι υψηλοί οριακοί φορολογικοί συντελεστές που εφαρμόζονται σε μια μικρή φορολογική βάση ενθαρρύνουν τη φοροδιαφυγή, αποθαρρύνουν την εργασία και παράσχουν κίνητρα στις επιχειρήσεις να εγκατασταθούν σε γειτονικές χώρεςμε χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές.



κυστιτιδα κ εγκυμοσυνη

Η εταιρεία «Frontis Medical Care» δραστηριοποιείται στον κλάδο της Υγείας, με αντικείμενο την κατασκευή τεχνητών μελών (άνω και κάτω άκρων).


φυσιολογικες μετρησεις σακχαρου

ιατροι καρδιολογοι πετρουπολη

Η νέα αυτή μεγάλη συνεργασία αφορά, κυρίως, στην εξασφάλιση πρακτικής άσκησης για τους σπουδαστές της ειδικότητας «Βοηθός Φυσικοθεραπευτή», ειδικότητα στην οποία το ΙΕΚ ΑΛΦΑ ξεχωρίζει, τόσο ως προς το επίπεδο σπουδών που παρέχει, όσο και αναφορικά με τις ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης που δημιουργεί για τους αποφοίτους του!


Μέσω των στρατηγικών συνεργασιών του, το ΙΕΚ ΑΛΦΑ εξασφαλίζει για όλους τους σπουδαστές του σημαντικές ευκαιρίες πρακτικής άσκησης – σε πολλές περιπτώσεις και με αμοιβή - ενώ παράλληλα, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για εργασία για τους χιλιάδες αποφοίτους του.


κυστιτιδα κ εγκυμοσυνη

Πληροφορίες:


ΙΕΚ ΑΛΦΑ, Βαλαωρίτου 9, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310552406,


http://www.iekalfa.gr


τελει κερασει

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην αρχή της εβδομάδας το ελληνικό διετές ομόλογο βρέθηκε σε υψηλό επτά μηνών ξεπερνώντας το 9,4%, λόγω της παρατεταμένης αβεβαιότητας για την πορεία της αξιολόγησης, αλλά και των εντεινόμενων αναφορών περί Grexit, για να υποχωρήσει στο 84% στο κλείσιμο της Παρασκευής. Η απόδοση του δεκαετούς κινήθηκε στην περιοχή του 8,35%, για να κλείσει στο 7,6% την Παρασκευή.


Παράλληλα, το κόστος ασφάλισης των ελληνικών ομολόγων (CDS) έναντι του κινδύνου χρεοκοπίας σημείωσε άνοδο, λόγω της αβεβαιότητας για τον ρόλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο πρόγραμμα διάσωσης της χώρας. Τα ελληνικά πενταετή CDS βρέθηκαν μέσα στην εβδομάδα έως τις 1.011 μονάδες βάσης και αύριο θα ανοίξουν από τις 945 μονάδες βάσης.


μαγειριο της αγορας

Αναλυτές εκτιμούν πως αν η αξιολόγηση κλείσει επιτυχώς και τα ελληνικά ομόλογα ενταχθούν στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης οι τιμές τους θα εκτιναχτούν.


Ωστόσο, το σενάριο της συμμετοχής της Ελλάδος στο QE διαρκώς απομακρύνεται κάτι που έχει αντίκτυπο και στις τιμές και στις αποδόσεις των ελληνικών χρεογράφων.


τελει κερασει

ειδησεις γκαζετα

υδροχόος προβλέψεις 2015

Η Διεύθυνσης Φορολογικής Συμμόρφωσης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων προχωρώντας στην ανάπτυξη εκπαιδευτικών επιμορφωτικών προγραμμάτων για την καλλιέργεια φορολογικής συνείδησης απευθύνθηκε σε 7.888 δημόσια και ιδιωτικά σχολεία σε όλη την επικράτεια και συνέλεξε 1.028 ερωτηματολόγια από Δημοτικά, 387 ερωτηματολόγια από Γυμνάσια και 456 ερωτηματολόγια από Λύκεια.


οδοντόκρεμα του ελέφαντα

Οι εκπαιδευτικοί 1.871 Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων όλης της χώρας αναγνώρισαν πως αν και η φορολογική συνείδηση είναι θέμα παιδείας και συσχετίζεται με την κοινωνική συνείδηση, ωστόσο σήμερα είναι υπό αμφισβήτηση και δεν θεωρείται πλήρως ανεπτυγμένη. Κατά τους ερωτηθέντες η φορολογική συνείδηση χρήζει ενίσχυσης από το εκπαιδευτικό σύστημα και θα πρέπει να ξεκινά από τις νεαρές ηλικίες. Κατά τους ίδιους «θεωρητικά», τα προτεινόμενα προγράμματα μπορούν να λειτουργήσουν ως προληπτικό μέτρο για την μελλοντική αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.


Σύμφωνα με την έρευνα της Διεύθυνσης Φορολογικής Συμμόρφωσης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων καταλληλότερες τάξεις για το Δημοτικό θεωρούνται η Ε’ και ΣΤ’, καταλληλότερες τάξεις για το Γυμνάσιο θεωρούνται όλες, με προτίμηση στην Γ’ και καταλληλότερες τάξεις για το Λύκειο θεωρούνται όλες, με προτίμηση στις Α’ και Β’.


υδροχόος προβλέψεις 2015

ψαλιδοχέρης gamato

Δημοτικό



Για τις τάξεις του Δημοτικού, οι εκπαιδευτικοί προτείνουν ως μέσο διδασκαλίας σε ποσοστό άνω του 80% τις ταινίες με ήρωες cartoons και τα διαδραστικά παιχνίδια στον υπολογιστή, ενώ ακολουθούν σε σειρά προτίμησης τα comics, τα παιχνίδια ρόλων, οι δραματοποιημένες δραστηριότητες, τα βιωματικά εργαστήρια και οι παρουσιάσεις.


Το 50% των ερωτώμενων προτείνουν για το Δημοτικό το νέο πρόγραμμα να ενταχθεί ως ενότητα σε ήδη υπάρχον μάθημα, ενώ η μέθοδος που απορρίπτεται είναι αυτή της ένταξής του ως αυτόνομο μάθημα, αφού το 90,45% προτείνει το νέο πρόγραμμα να ενταχθεί είτε ως ενότητα σε ήδη υπάρχον μάθημα είτε στο πλαίσιο ομαδικών εργασιών ή projects. Τα συσχετιζόμενα μαθήματα στο Δημοτικό για τη σχετική επιμόρφωση είναι η Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή, τα Μαθηματικά και η Ευέλικτη Ζώνη.



  • Για τις τάξεις Α΄και Β΄ Δημοτικού προτείνονται οι ταινίες cartoons και τα διαδραστικά παιχνίδια στον υπολογιστή.

  • Για τις τάξεις Γ’ και Δ΄ Δημοτικού προτείνονται τα διαδραστικά παιχνίδια στον υπολογιστή, τα παιχνίδια ρόλων (RPG) και οι ταινίες cartoons.

  • Για τις τάξεις Ε’ και ΣΤ΄ Δημοτικού προτείνονται τα διαδραστικά παιχνίδια στον υπολογιστή, τα παιχνίδια ρόλων (RPG), οι δραματοποιημένες δραστηριότητες και τα βιωματικά εργαστήρια.


Γυμνάσιο



Για τις τάξεις του Γυμνασίου, οι εκπαιδευτικοί προτείνουν ως μέσο διδασκαλίας σε ποσοστό που αγγίζει το 80% τα διαδραστικά παιχνίδια στον υπολογιστή, ενώ ακολουθούν αμέσως μετά τα παιχνίδια ρόλων σε ποσοστό 86%. Οι ταινίες με cartoons και τα βιωματικά εργαστήρια είναι τα επόμενα σε σειρά προτίμησης προτεινόμενα μέσα διδασκαλίας. Σχεδόν το 80% των ερωτώμενων προτείνουν το νέο πρόγραμμα είτε να ενταχθεί ως ενότητα σε ήδη υπάρχον μάθημα είτε να υλοποιηθεί στο πλαίσιο ομαδικών εργασιών ή projects. Η μέθοδος που απορρίπτεται είναι αυτή της ένταξής τους ως αυτόνομο μάθημα. Τα συσχετιζόμενα μαθήματα στο Γυμνάσιο για τη σχετική επιμόρφωση είναι η Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή και η Οικιακή Οικονομία.



  • Για την Α’ τάξη προτείνονται τα διαδραστικά παιχνίδια στον υπολογιστή και τα παιχνίδια ρόλων (RPG).

  • Για την Β’ τάξη προτείνονται τα διαδραστικά παιχνίδια στον υπολογιστή και τα παιχνίδια ρόλων.

  • Για την Γ’ τάξη προτείνονται τα παιχνίδια ρόλων, τα βιωματικά εργαστήρια, διαδραστικά παιχνίδια στον υπολογιστή και η επιμόρφωση σε πραγματικές συνθήκες.


Λύκειο



Για τις πρώτες τάξεις του Λυκείου, οι εκπαιδευτικοί προτείνουν ως μέσο διδασκαλίας σε ποσοστό της τάξης του 83% τα διαδραστικά παιχνίδια στον υπολογιστή, ενώ ακολουθούν αμέσως μετά τα παιχνίδια ρόλων σε ποσοστό 81%. Τα βιωματικά εργαστήρια και η επιμόρφωση σε πραγματικές συνθήκες είναι τα αμέσως επόμενα μέσα στις προτιμήσεις τους σε ποσοστό 78% περίπου. Για την Γ’ τάξη του Λυκείου, οι εκπαιδευτική δίνουν προτεραιότητα στην επιμόρφωση σε πραγματικές συνθήκες (ποσοστό 80%), στις συζητήσεις και ομιλίες με εκπροσώπους των αρμόδιων φορέων, ενώ την τρίτη θέση καταλαμβάνουν τα βιωματικά εργαστήρια.


Το 75,85% των ερωτώμενων προτείνουν στο Λύκειο το νέο πρόγραμμα είτε να υλοποιηθεί στο πλαίσιο ομαδικών εργασιών ή projects είτε να ενταχθεί ως ενότητα σε ήδη υπάρχον μάθημα, ενώ η ένταξή του ως αυτόνομο μάθημα βρίσκει σύμφωνους το 1/4 των ερωτώμενων. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Λύκειο υπερισχύει η διδασκαλία του προτεινόμενου προγράμματος στο πλαίσιο εργασιών ή projects σε ποσοστό 45%, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες βαθμίδες (Δημοτικό και Γυμνάσιο), όπου η πρώτη επιλογή των ερωτώμενων ήταν η ένταξή του ως ενότητα σε υπάρχον μάθημα. Τα συσχετιζόμενα μαθήματα στο Λύκειο για τη σχετική επιμόρφωση είναι η Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή, οι Αρχές Οικονομίας και Διοίκησης, οι Αρχές Οικονομικής Θεωρίας και η Κοινωνιολογία.



  • Για την Α’ τάξη προτείνονται τα διαδραστικά παιχνίδια στον υπολογιστή, τα παιχνίδια ρόλων και τα βιωματικά εργαστήρια.

  • Για την Β’ τάξη προτείνονται η επιμόρφωση σε πραγματικές συνθήκες, τα βιωματικά εργαστήρια και τα διαδραστικά παιχνίδια στον υπολογιστή.

  • Για την Γ’ τάξη προτείνονται επιμόρφωση σε πραγματικές συνθήκες, συζητήσεις και ομιλίες με εκπροσώπους των αρμόδιων φορέων και βιωματικά εργαστήρια.


outs ψησταριά κάρβουνου φορητή

Εξ΄ αυτών τα 2 δισ. ευρώ θα ενεργοποιηθούν άμεσα και τα άλλα 2 δισ. ευρώ θα λειτουργήσουν ως προληπτικά μέτρα σε περίπτωση δημοσιονομικών αποκλίσεων.


Σύμφωνα με πληροφορίες από ευρωπαϊκές πηγές το πακέτο μέτρων που προτείνουν ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο Μπενουά Κερέ της ΕΚΤ, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί και ο Κλάους Ρέγκλινγκ του ESM και το οποίο είναι σε συμφωνία με το ΔΝΤ, προβλέπει μια βασική λίστα μέτρων και μια εφεδρική. Μόνον εάν η κυβέρνηση αποδεχθεί τα μέτρα αυτά θα καταστεί δυνατή η επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα για να συνεχιστεί το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.


Στην βασική λίστα των παρεμβάσεων που θα πρέπει να ενεργοποιηθεί άμεσα περιλαμβάνεται το αφορολόγητο και η περικοπή του κάτω από τις 7.000 ευρώ και η κατάργηση πολλών φοροελαφρύνσεων με παράλληλες παρεμβάσεις στους φορολογικούς συντελεστές.



Στη λίστα με τις παρεμβάσεις που θα ισχύσουν εάν υπάρξουν δημοσιονομικές αποκλίσεις από το 2018 και μετά αναμένεται να περιληφθούν η κατάργηση της «προσωπικής διαφοράς» 1,4 εκατομμυρίου συνταξιούχων, αλλά και περιμετρικές αλλαγές στην εθνική σύνταξη ώστε να γίνει πιο αναλογικό το ασφαλιστικό σύστημα.


outs ψησταριά κάρβουνου φορητή

χαρακτηριστικα ζωδιων διδυμος

το νηπιαγωγειο που ονειρευομαι διατροφη


Στα εργασιακά, οι θεσμοί επιμένουν στην αύξηση του ορίου των ομαδικών απολύσεων από το 5% στο 10%, με ταυτόχρονη κατάργηση του υπουργικού βέτο και αρνούνται τυχόν επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Στα ενεργειακά ζητούν να προχωρήσουν όλες οι σχετικές παρεμβάσεις για απελευθέρωση του συστήματος και παραμένει άγνωστο το εάν θα αξιώσουν τη δημιουργία της λεγόμενης «μικρής ΔΕΗ».


πως θα τρελανω εναν καρκινο

Πληροφορίες φέρουν τους δύο άνδρες να εξέτασαν το ζήτημα των προνομιούχων μετοχών που διαθέτει στην Eurobank το Δημόσιο. Άλλες πληροφορίες συνέδεαν τη συνάντηση με τις διοικητικές εξελίξεις στην Τράπεζα Πειραιώς. Αν και εξερχόμενος της συνάντησης – διήρκησε μια ώρα - ο κ. Καραμούζης ρωτήθηκε και για τα δύο ζητήματα δεν θέλησε να διαψεύσει ή να επιβεβαιώσει σχετικά.


Στο πλαίσιο του νόμου 3723/2008, γνωστού και ως «νόμου Αλογοσκούφη» η Eurobank εξέδωσε 345.500.000 μετοχές ονομαστικής αξίας 2,75 ευρώ εκάστη υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου. Αυτά τα 950 εκατ. ευρώ περίπου αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι των κεφαλαίων της τράπεζας την τελευταία οκταετία. Ωστόσο, σύμφωνα με τους κανόνες της συνθήκης της Βασιλείας έως το τέλος του 2017 οι προνομιούχες μετοχές δεν θα μπορούν πλέον να προσμετρούνται στα κεφάλαια των τραπεζών και θα πρέπει να αντικατασταθούν με άλλης μορφής επιλέξιμα κεφάλαια.


υπερηχος doppler ποτε γινεται

οταν ανοιγει η μυτη στα παιδια

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο SSM και το ελληνικό υπουργεί Οικονομικών βρίσκονται το τελευταίο διάστημα σε συζητήσεις για το πώς θα καταστεί εφικτή η αντικατάσταση των προνομιούχων μετοχών της Eurobank με κεφάλαια που θα καταγράφονται τουλάχιστον ως συμπληρωματικό κεφάλαιο Tier 2 Capital.


πως θα τρελανω εναν καρκινο

Δεδομένου ότι σύμφωνα με τα σενάρια που εξετάζονται η Eurobank δεν θα είναι σε θέση να αποπληρώσει έως το τέλος του 2017 τα 950 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν στις προνομιούχες μετοχές του νόμου 3723/2008 και θα πρέπει να καταβάλει τα 114 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν στην απόδοση 12%– πέραν της πενταετίας – που συνοδεύει τις εν λόγω μετοχές, εξετάζονται διάφορα σενάρια για το πώς θα κεφαλαιοποιηθεί η τράπεζα.


Ένα από αυτά προβλέπει το συνολικό ποσό των 964 εκατ. ευρώ να υποκατασταθεί από υπό αίρεση μετατρέψιμες ομολογίες (Contingent Convertible - CoCos) ονομαστικής αξίας τουλάχιστον 964 εκατ. ευρώ. Αυτές οι υπό αίρεση μετατρέψιμες ομολογίες (CoCos) που θα προσμετρούνται στο Common Equity Tier I θα αποφέρουν ετήσιο επιτόκιο 8% για τα πρώτα επτά χρόνια από την έκδοσή τους και δεν θα έχουν προκαθορισμένη λήξη.


Πληροφορίες αναφέρουν πως η Διεύθυνση Κινητών Αξιών του υπουργείου Οικονομικών έχει γνωμοδοτήσει υπέρ της είσπραξης του ποσού των 114 εκατ. ευρώ σε περίπτωση που το 2016 η Eurobank επιστρέψει σε λειτουργική κερδοφορία. Την τελική απόφαση για το θέμα αυτό θα τη λάβει η Τράπεζα της Ελλάδος.


Πάντως αν δεν γίνει αυτό, για λόγους που σχετίζονται με θέματα ανταγωνισμού (και τη μεταχείριση που επεφύλασσε το Δημόσιο για τις προνομιούχες σε Alpha, Πειραιώς και Εθνική) η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εκτιμάται πως θα ζητήσει από το Δημόσιο στην περίπτωση που η Eurobank σημειώσει κέρδη στη χρήση του 2016 να καταβληθεί το κουπόνι του 8% κανονικά εφέτος (2017).


Σε αυτή την περίπτωση το Δημόσιο θα εισπράξει εφέτος 77 εκατ. ευρώ από την Eurobank, όταν κανονικά στη βάση της απόδοσης των προνομιούχων μετοχών του νόμου Αλογοσκούφη θα έπρεπε να εισπράξει 114 εκατ. ευρώ.


Να σημειωθεί πως αν η Eurobank κλείσει με ζημίες τη χρήση του 2016 τότε θα ενεργοποιηθεί ο «νόμος Χαρδούβελη» που προβλέπει πως οι αναβαλλόμενες φορολογικές απαιτήσεις των τραπεζών μετατρέπονται σε οριστική απαίτηση (tax credit).


συκο γλυκο με ασβεστη

Ο έλεγχος ξεκίνησε χθες και όπως επισημαίνει η ΔΕΗ, «η διοίκηση της Επιχείρησης σεβόμενη τις κοινοτικές διαδικασίες, όργανα και θεσμούς παρέχει στους ελεγκτές κάθε δυνατή συνδρομή για τη διευκόλυνση του έργου τους».


Σύμφωνα με την ανακοίνωση «ο έλεγχος διενεργείται δυνάμει σχετικής απόφασης της Επιτροπής με ημερομηνία 1.2.2017 για υποτιθέμενη κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης εκ μέρους της ΔΕΗ στη χονδρική αγορά για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από το 2010 και εφεξής».


συκο γλυκο με ασβεστη

φυτικη βαφη για γενια

Κατά πληροφορίες η έρευνα ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία που έχει υποβληθεί εδώ και αρκετούς μήνες από φορέα της ελληνικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και σχετίζεται με τη διαμόρφωση των προσφορών (σε ευρώ ανά μεγαβατώρα) για τη συμμετοχή των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ στην ημερήσια αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. Ο έλεγχος διενεργείται σύμφωνα με το άρθρο 20 του Κανονισμού 1/2003 της Ευρωπαϊκής Ένωσης που κατοχυρώνει τις εξουσίες ελέγχου των υπαλλήλων της ΕΕ σε επιχειρήσεις και ενώσεις επιχειρήσεων.



ογκος ελλειψοειδους

κοστος φαρμακων εξωσωματικης

Το νέο πρόγραμμα της λοταρίας είναι στο τελικό στάδιο επεξεργασίας του και, όπως ανέφεραν κορυφαία στελέχη του υπουργείου, το αργότερο έως τα μέσα του επόμενου μήνα αναμένεται να εκδοθούν οι σχετικές αποφάσεις και διευκρινιστικές εγκύκλιοι ώστε από την άνοιξη να αρχίσει να «τρέχει». Το θεωρητικό σύστημα έχει ήδη καταρτιστεί και τώρα διαμορφώνεται το τεχνικό κομμάτι, καθώς στην όλη διαδικασία αναμένεται να μπουν και οι αποδείξεις από συναλλαγές με πλαστικό χρήμα που έχουν γίνει μέχρι σήμερα.


κοστος φαρμακων εξωσωματικης

Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Ναυτεμπορική”, με βάση το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών οι πολίτες που θα κάνουν κάποια συναλλαγή και κερδίσουν θα έχουν τη δυνατότητα επιπλέον αγορών, σε κάποιες άλλες περιπτώσεις η λοταρία θα γίνεται εβδομαδιαία ή μηνιαία, ενώ τα δώρα θα δίνονται ως δυνατότητα αγορών για να ενισχυθεί η κατανάλωση.


ιταλικα εστιατορια κουκακι

Το ΥΠΟΙΚ θα μοιράζει κάθε χρόνο το ποσό των 12 εκατ. ευρώ, ενώ κάθε φορά που ένας φορολογούμενος πραγματοποιεί μια πληρωμή με πλαστικό χρήμα θα εμφανίζεται στην απόδειξη που εκδίδει το POS μήνυμα για τα ποσό του κέρδους του φορολογούμενου.


stoiximan χορηγος


Από το σχέδιο, πάντως, των «δώρων», τις τελευταίες λεπτομέρειες του οποίου επεξεργάζονται οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου, θα απουσιάζουν τελικά τα ακίνητα και τα επιβατικά Ι. Χ. αυτοκίνητα, καθώς υπάρχουν πολλά τεχνικά και νομικά κωλύματα που είναι δύσκολο να ξεπεραστούν στην παρούσα τουλάχιστον φάση.


Από την άλλη βέβαια πλευρά η λοταρία θα «κληρώνει»:



- ένα μεγάλο ποσό κάθε χρόνο, το οποίο υπολογίζεται ότι μπορεί να κυμαίνεται και πέριξ των 50.000 ευρώ και θα είναι στη διακριτική ευχέρεια του φορολογούμενου το πώς θα το χρησιμοποιήσει
- μηνιαία ποσά έως και 1.000 ευρώ, τα οποία και πάλι ο φορολογούμενος θα μπορεί να χρησιμοποιήσει όπως θέλει, αλλά μόνο με τη χρήση της κάρτας του
- ημερήσια ποσά που θα είναι ίσα ή διπλάσια της αξίας συναλλαγής του φορολογούμενου.


Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

κρις τζένερ

Ως αποτέλεσμα των περιορισμένων απαιτήσεων παραγωγής, οι εταιρείες μείωσαν τα επίπεδα προσωπικού και περιόρισαν τις αγορές προμηθειών. Εν τω μεταξύ, τα κέρδη των κατασκευαστών συμπιέστηκαν μετά από περαιτέρω έντονη αύξηση του κόστους, σε συνδυασμό με τη μείωση των μέσων τιμών πώλησης. Παρά το γεγονός αυτό, οι προσδοκίες για μελλοντική ανάπτυξη καταγράφηκαν ως οι πιο αισιόδοξες σε διάστημα οκτώ μηνών.


vodafone καταστηματα νεα σμυρνη

κροουλι βαθμολογια

Η συρρίκνωση του Φεβρουαρίου υπογραμμίστηκε από τον εποχικά προσαρμοσμένο Δείκτη Υπευθύνων Προμηθειών της Markit για τον τομέα μεταποίησης στην Ελλάδα (Purchasing Managers’ Index-PMI – έναν σύνθετο δείκτη που έχει σχεδιαστεί για να μετρά την απόδοση της μεταποιητικής οικονομίας – ο οποίος κατέγραψε τιμή κάτω από το σημείο μηδενικής μεταβολής των 50 μονάδων. Κλείνοντας στις 47,7 μονάδες τον Φεβρουάριο, τιμή υψηλότερη από τις 46,6 μονάδες του Ιανουαρίου, η πρόσφατη τιμή υπέδειξε την έκτη συνεχόμενη επιδείνωση του μεταποιητικού τομέα στην Ελλάδα. Ο ρυθμός μείωσης παρέμεινε σταθερός, μολονότι ασθενέστερος σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.


κρις τζένερ

Κατά τη διάρκεια της γενικότερης ύφεσης καταγράφηκε έκτη συνεχή μείωση των συνολικών νέων εργασιών. Παράλληλα, οι νέες εργασίες από το εξωτερικό μειώθηκαν σε μηνιαία βάση. Παρόλα αυτά, ο ρυθμός συρρίκνωσης των νέων εργασιών τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό εξασθένησε ελαφρώς σε σχέση με τον Ιανουάριο.


Ανταποκρινόμενοι στην εξασθένηση της ζήτησης, οι Έλληνες κατασκευαστές περιόρισαν την παραγωγή κατά τη διάρκεια του Φεβρουαρίου, συνεχίζοντας έτσι την τάση που παρατηρείται από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Η μείωση αυτή, με τη σειρά της, συνέβαλε στην εκατοστή συνεχή υποχώρηση των αποθεμάτων ετοίμων προϊόντων.


Ως αποτέλεσμα των μειωμένων απαιτήσεων παραγωγής, οι εταιρείες περιόρισαν το εργατικό δυναμικό κατά τη διάρκεια του Φεβρουαρίου και μείωσαν τα επίπεδα στελέχωσης για τρίτο συνεχή μήνα. Παρόλα αυτά, ο ρυθμός μείωσης εξασθένησε σε σύγκριση με τον Ιανουάριο και ήταν σε γενικές γραμμές οριακός. Παρά τη μείωση της απασχόλησης, τα επίπεδα αδιεκπεραίωτων εργασιών εξακολούθησαν να μειώνονται.


Ακολουθώντας παρόμοια τακτική με αυτή της απασχόλησης, η εξασθενημένη ζήτηση των πελατών ενθάρρυνε τους Έλληνες κατασκευαστές να περιορίσουν την αγοραστική δραστηριότητά τους κατά τη διάρκεια του Φεβρουαρίου. Ο ρυθμός μείωσης παρέμεινε σταθερός, μολονότι ασθενέστερος από τον αντίστοιχο που καταγράφηκε τον προηγούμενο μήνα. Η υποχώρηση συνέβαλε σε επιπλέον μείωση των επιπέδων αποθεμάτων προμηθειών.


Οι Έλληνες κατασκευαστές ήρθαν αντιμέτωποι με την αύξηση των μέσων τιμών εισροών κατά τη διάρκεια του Φεβρουαρίου, καθώς υπήρξαν συχνές αναφορές για αύξηση του κόστους πρώτων υλών. Ο ρυθμός αύξησης του κόστους εξασθένησε οριακά από τον Ιανουάριο, παρέμεινε ωστόσο σημαντικός σε γενικές γραμμές. Αντιθέτως, οι μέσες τιμές πώλησης μειώθηκαν για δεύτερο συνεχή μήνα, ως αποτέλεσμα της αδυναμίας των εταιρειών να μετακυλήσουν το υψηλότερο κόστος στους πελάτες τους, λόγω των έντονων ανταγωνιστικών πιέσεων.


Τέλος, οι μέσοι χρόνοι παράδοσης προμηθειών επιμηκύνθηκαν για πέμπτο συνεχή μήνα. Παρόλα αυτά, ο ρυθμός επιδείνωσης της απόδοσης των προμηθευτών ήταν ο ασθενέστερος που έχει καταγραφεί από τον περασμένο Οκτώβριο και υποτονικός σε γενικές γραμμές.


ενεργειακα σπιτια δωρεαν

Κύριος στόχος του ΔΝΤ, που ιδρύθηκε το 1947, είναι να δρα ως εγγυητής της σταθερότητας των αγορών, ώστε να μην επαναληφθούν οι μεγάλες οικονομικές κρίσεις της δεκαετίας του 1920 και του 1930, οι οποίες εν μέρει ήταν συνυπεύθυνες για το ξέσπασμα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.


Φαίνεται όμως πως ήρθε η ώρα το Ταμείο να αλλάξει ρόλο, ειδικά σε ό, τι αφορά την συμμετοχή του στην κρίση της Ευρωζώνης, όπου για χρόνια διαδραμάτιζε τον ρόλο του «πυροσβέστη».


ενεργειακα σπιτια δωρεαν

ορφεας περιδης προσωπικη ζωη

Οι σκέψεις για τη σύσταση περιφερειακών ταμείων και ιδιαίτερα για την ίδρυση ενός αντίστοιχου Ευρωπαϊκού Ταμείου Σταθερότητας ολοένα και πυκνώνουν και κυρίως στη Γερμανία, με τις δηλώσεις του τύπου «Ποτέ χωρίς το ΔΝΤ», από πλευράς Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, να ανήκουν πια στο παρελθόν.


Σημαντικό ρόλο φαίνεται πως διαδραματίζει σε αυτόν τον τομέα και η ελληνική κρίση, με την συμμετοχή ή μη του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης να δημιουργεί τριβές με τους Ευρωπαίους. Ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στις σχέσεις των δύο πλευρών η προτροπή της επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ προς τη Γερμανία και άλλους πιστωτές της Ελλάδας να μην κάνουν «ειδικές συμφωνίες».


δημοσιογραφος εκοψαν τα φρενα

Σε σχετικό δημοσίευμα της η Deutsche Welle, υπενθυμίζει την τοποθέτηση της Κριστίν Λαγκάρντ στην πρόσφατη συνάντησή της με την γερμανίδα καγκελάριο Μέρκελ, πως «η μικρή χώρα της Μεσογείου που πασχίζει εδώ και επτά χρόνια να βγει από την κρίση δεν θα πρέπει να λάβει ειδική μεταχείριση».


Το ΔΝΤ θα πρέπει καταρχάς να τηρήσει τους κανόνες που διέπουν τη λειτουργία του και τους οποίους ακολουθούν τα 188 μέλη του. Σε πολλές χώρες-μέλη του, κυρίως αναπτυσσόμενα κράτη, η κατάσταση άλλωστε είναι πολύ χειρότερη σε σύγκριση με την Ελλάδα.


Βαθαίνει το ρήγμα μεταξύ Ευρωπαίων και ΔΝΤ


Σε κάθε περίπτωση ξεκαθαρίζεται πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα μέχρι το τέλος του τρίτου πακέτου ύψους 86 δισεκατομμυρίων ευρώ το καλοκαίρι. Μπορεί τα χρήματα, μέχρι τώρα, να προέρχονται από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, ωστόσο η συμμετοχή του ΔΝΤ έχει δημιουργήσει προστριβές όσον αφορά την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.


τεμαχισμος κορμων

Ο πόνος λόγω της κρίσης χρέους γίνεται αισθητός από τις πιο ευάλωτες ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των ηλικιωμένων, σημειώνει ο αρθρογράφος.


τεμαχισμος κορμων

Η αγωνία στην Ελλάδα παρατείνεται, όπως υπενθύμισε με δηλώσεις του ο υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Γενς Σπαν, που θεωρεί πιθανή μια συμφωνία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔNT) που να μην απαιτεί ελάφρυνση του ελληνικού χρέους ώστε οι πιστωτές να μην έχουν απώλειες για τα δάνειά τους, όπως είπε.
Το ΔΝΤ θέλει να γίνει μια ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, αλλά η Γερμανία αντιτίθεται σε αυτό.


λαρνακα αθηνα ryanair

Το θέμα δεν είναι μόνο τεχνικό, σε σχέση με την καταλληλότερη μορφή ελάφρυνσης του χρέους για την Ελλάδα. Ούτε είναι θέμα που έχει να κάνει με τη δίκαιη αντιμετώπιση διαφορετικών κρατών - μελών της ευρωζώνης. Ούτε καν είναι ένα θέμα για το μέλλον της ευρωζώνης ή ακόμη και για την οικονομία γενικά. Όλα μετράνε, αλλά ένα πράγμα μετράει περισσότερο και αυτό είναι το ανθρωπιστικό ζήτημα για τους Έλληνες που είναι αντιμέτωποι με μια κοινωνική και ανθρώπινη καταστροφή, επισημαίνει η εφημερίδα.


πως ψηνουμε κρουασαν

Η ελληνική οικονομία έχει συρρικνωθεί κατά περισσότερο από το ένα τέταρτο την τελευταία δεκαετία. Ο πόνος της κρίσης είναι αρκετά εμφανής, αλλά δεν κατανέμεται εξίσου. Οι συνταξιούχοι βλέπουν το εισόδημά τους να έχει μειωθεί κατά το ήμισυ, και σε ορισμένες περιπτώσεις περισσότερο. Οι ιατρικές υπηρεσίες τελούν υπό τεράστια πίεση, με ορισμένα φάρμακα να μην είναι πλέον διαθέσιμα.


Η ανεργία επίσημα είναι 23% και η ανεργία των νέων αγγίζει το διπλάσιο ποσοστό. Για τους τυχερούς και μορφωμένους νέους, η διαφυγή είναι να μεταναστεύσουν στη Βρετανία ή στη Γερμανία, όπου υπάρχουν δουλειές. Για τους μεγαλύτερους και λιγότερο τυχερούς δεν υπάρχει διαφυγή εκτός από το να τα βγάζουν πέρα, στηριζόμενοι συχνά στη φιλανθρωπία. Φυσικά υπήρχε μεγάλη κακοδιαχείριση της ελληνικής οικονομίας, αλλά αυτοί που την κακοδιαχειρίστηκαν δεν είναι αυτοί που πλήττονται τώρα.


δραμα κεραμωτη αποσταση

Στο εξής όσοι συμμετέχουν σε πρόγραμμα κατάρτισης θα διαγράφονται από τις λίστες του οργανισμού και όταν επανεγγραφούν θα ξεκινήσουν από το μηδέν, δηλαδή θα θεωρούνται άνεργοι για πρώτη φορά.


μαθηματα πανελληνιων 2016 υλη

ειδικες δυναμεις πεζοναυτες

Με το προηγούμενο καθεστώς η συμμετοχή τους σε πρόγραμμα κατάρτισης δεν αποτελούσε λόγο διαγραφής τους από τον ΟΑΕΔ και όταν επανέρχονταν στις λίστες του οργανισμού είχαν την ιδιότητα του μακροχρόνια ανέργου που τους εξασφάλιζε ευνοϊκότερους όρους στις προκηρύξεις θέσεων απασχόλησης (κυρίως στην κοινωφελή εργασία), αλλά και διατήρηση των κοινωνικών παροχών και των φοροαπαλλαγών (π. χ. μη καταβολή ΕΝΦΙΑ) που δικαιούνταν από τη στιγμή που δεν καταργούταν αναδρομικά η ιδιότητα του ανέργου.


δραμα κεραμωτη αποσταση

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος", με το νέο νόμο όμως του υπουργείου Εργασίας (ν. 4430/2016 για την «Αλληλέγγυα Οικονομία»), όσοι άνεργοι μπαίνουν σε προγράμματα κατάρτισης και επαγγελματικής εκπαίδευσης (ΙΕΚ, ΚΕΚ) θα διαγράφονται από το μητρώο του ΟΑΕΔ, εκτός και αν πληρούν τις εξής τρεις προϋποθέσεις:


α) Να είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων τουλάχιστον 4 μήνες.


β) Να δηλώσουν τα στοιχεία του προγράμματος πριν από την έναρξή του στον ΟΑΕΔ.


γ) Να έχουν παρέλθει τουλάχιστον 2 ημερολογιακά έτη από προηγούμενη συμμετοχή τους σε πρόγραμμα εκπαίδευσης ή επαγγελματικής κατάρτισης.


οικοδομικη ι σημειωσεις

ΟΙ θεσμοί δεν είναι ικανοποιημένοι από τις επιδόσεις των τραπεζιτών σε σχέση με τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων και πλέον δυσφορούν με τα διαρκή αιτήματα τους, είτε για τη χορήγηση ειδικών ασυλιών, είτε για λογιστικούς χειρισμούς που ωραιοποιούν τις λογιστικές τους καταστάσεις, είτε για την απαλλαγή από τη φορολογία των εταιρειών στις οποίες θα μεταβιβάζονται τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών.


Οι τράπεζες θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις στον επόπτη τους για τις αποκλίσεις έναντι των στόχων για τους οποίους έχουν δεσμευτεί στην ΕΚΤ. Οι διοικήσεις τους θα παρουσιάσουν τις προσπάθειες που γίνονται για ρυθμίσεις και θα επισημάνουν τις δυσχέρειες που δημιουργεί η αβεβαιότητα, αλλά και τα κενά στη νομοθεσία (εξωδικαστικός, ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, νομική κάλυψη τραπεζικών στελεχών).


Θα υπογραμμίσουν επίσης πως τα σχετικά μεγέθη επηρεάζει αρνητικά η επιστροφή της οικονομίας σε ύφεση, όπως έδειξαν τα επικαιροποιημένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το τέταρτο τρίμηνο, αλλά και άλλοι πρόδρομοι δείκτες που αφορούν το 2017.


Η παράμετρος αυτή είναι πολύ κρίσιμη για τις τράπεζες, οι οποίες από εδώ και στο εξής θα πρέπει να εμφανίζουν θετικό αποτέλεσμα, προκειμένου να εκμεταλλευτούν τη φορολογική διευκόλυνση που τους έχει παρασχεθεί μέσω του αναβαλλόμενου φόρου. Σε διαφορετική περίπτωση, αν δηλαδή εμφανίσουν ζημιές, είναι υποχρεωμένες να διενεργήσουν αυξήσεις κεφαλαίου υπέρ του Δημοσίου, σε βάρος των ιδιωτών μετόχων.


οικοδομικη ι σημειωσεις

mtg spoiler oath of the gatewatch

φοδσα δημου χερσονησου

Κατά πληροφορίες οι τέσσερις συστημικοί όμιλοι θα δημιουργήσουν ένα μαξιλάρι ασφαλείας για την εφετινή χρονιά και αναμένεται να διενεργήσουν αυξημένες προβλέψεις για τα «κόκκινα» δάνεια στα αποτελέσματα του τελευταίου τριμήνου της περυσινής χρήσης, τα οποία θα ανακοινωθούν τις επόμενες εβδομάδες.


λαμπάδες γάμου πάτρα

Oι διακρίσεις CREATIVE GREECE AWARDS 2017 θα αφορούν τις επιχειρήσεις


κερωμενο κορδονι θεσσαλονικη

αντρες ετοιμοι για ολα περιοδεια 2013 εισιτηρια

Α) με τις υψηλότερες (βάσει κύκλου εργασιών) εξωστρεφείς παραγωγικές επιχειρήσεις της χώρας (ενέργεια, πετρελαιοειδή, μεταλλικά προϊόντα, μη μεταλλικά ορυκτά, φάρμακα, μάρμαρα, ελαιόλαδο, κρασί, ποτά, χυμοί, κλπ),


Β) με τις υψηλότερες επιδόσεις στον τομέα των τουριστικών υπηρεσιών,


Γ) με τις υψηλότερες επιδόσεις στον τομέα της ναυτιλίας.


λαμπάδες γάμου πάτρα

COVER CREATIVE GREECE 1


Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν:


1. πρέσβεις και εμπορικοί ακόλουθοι σημαντικών χωρών με υψηλό επίπεδο διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων που θα παρουσιάσουν τις προοπτικές διεύρυνσης της συνεργασίας με ελληνικές επιχειρήσεις.


2. εκπρόσωποι των φορέων του κλάδου της εξωστρέφειας,


3. προσωπικότητες του πολιτικού κόσμου


4. εκπρόσωποι των σημαντικότερων επιχειρηματικών ομίλων της χώρας και


Θα περευρεθούν επίσης εκπρόσωποι των ΜΜΕ.


CREATIVE GREECE


Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα δοθεί στη δημοσιότητα ο φερώνυμος αγγλόφωνος ετήσιος οδηγός CREATIVE GREECE 2017 Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ.


Στον οδηγό θα αποτυπώνονται όλες οι εξελίξεις στους τομείς της εξωστρέφειας, δηλαδή: την βιομηχανία, την ναυτιλία και τον τουρισμό.


Ταυτοχρόνως, στον οδηγό θα συμπεριλαμβάνονται παρεμβάσεις των σημαντικότερων εκπροσώπων των παραπάνω τομέων. Κλαδικές αναλύσεις, οικονομικά αποτελέσματα, διαγράμματα, πίνακες θα δίνουν μια αναλυτική εικόνα των εξελίξεων του τομέα.


Capture


Ο οδηγός θα κυκλοφορήσει στο εξωτερικό ενώ θα αποσταλεί ηλεκτρονικά σε χιλιάδες δίκτυα διανομής του εξωτερικού αλλά και οργανισμούς που προωθούν την Ελλάδα στο εξωτερικό είτε ως τουριστικό είτε ως εμπορικό και επενδυτικό προορισμό.




ελπίδα πράμας facebook

Την Κυριακή 19 Μαρτίου στις 11.00, το Pierce-Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος ανοίγει τις πόρτες του στην Αγία Παρασκευή και μυεί τους υποψήφιους μαθητές και τους γονείς τους σε έναν διαφορετικό κόσμο εκπαίδευσης, μέσα από τη γνωριμία τους με το σχολείο, τη φιλοσοφία, το πρόγραμμα και τους καθηγητές του.


Στον πυρήνα της εκπαιδευτικής παράδοσης του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος βρίσκεται η παροχή ολοκληρωμένης παιδείας που ενθαρρύνει κάθε μαθητή ξεχωριστά να καλλιεργήσει, να αναδείξει και να αξιοποιήσει πολλαπλώς τις δυνατότητές του. Με αυτόν το σκοπό άλλωστε είναι δομημένο και το πολυδιάστατο πρόγραμμα του Pierce, για το οποίο θα ενημερωθούν οι επισκέπτες τού Discover Pierce Day.


ελπίδα πράμας facebook

οπαπ και συριζα

Παράλληλα με το ελληνικό του πρόγραμμα, όπως αυτό ορίζεται από το Υπουργείο Παιδείας, τo Pierce έχει εντάξει στις εκπαιδευτικές του επιλογές και το Διεθνές Απολυτήριο ή International Baccalaureate. To ΙB Diploma Program (IB DP) προετοιμάζει τους μαθητές για τα πανεπιστήμια του εξωτερικού ενώ προάγει την πολύπλευρη - ηθική, πνευματική, συναισθηματική, αισθητική - ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών και την εξέλιξή τους σε ολοκληρωμένους ενήλικες. Οι εισαγωγικές εξετάσεις για το ΙΒ DP θα πραγματοποιηθούν στις 13 Μαΐου. Μαζί με τη μεγάλη γκάμα των εκπαιδευτικών επιλογών, οι γονείς θα ενημερωθούν και για τις οικονομικές παροχές που προσφέρει το Pierce, με τη μορφή ακαδημαϊκών, αθλητικών και μουσικών υποτροφιών καθώς και προγραμμάτων οικονομικής ενίσχυσης, συνολικού ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ.


τομπαζης ferrari βιογραφικο

κολπικος στρεπτοκοκκος στην εγκυμοσυνη

Όπως αναφέρει ο υπουργός στην εφημερίδα Έθνος: «Η ελληνική οικονομία χρειάζεται ένα νέο τεχνολογικά αναβαθμισμένο και εξωστρεφές αναπτυξιακό πρότυπο που να αναδεικνύει τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του εγχώριου παραγωγικού ιστού και του εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού, να προσελκύει ξένες άμεσες επενδύσεις και να δημιουργεί εσωτερικές αλυσίδες αξίας και συστάδες επιχειρήσεων ικανών να ανταγωνιστούν με επιτυχία στο διεθνή στίβο. Είναι ο μόνος τρόπος να καλυφθεί το παραγωγικό κενό που σήμερα χαρακτηρίζει την οικονομία και να δημιουργηθούν συγχρόνως νέες θέσεις εργασίας ώστε να απορροφηθεί η πρωτοφανής ανεργία που πλήττει τη χώρα».


κολπικος στρεπτοκοκκος στην εγκυμοσυνη

γλωσσα δ δημοτικου περιληψη

Όπως τόνισε, η κυβέρνηση εστιάζει στην προσέλκυση επενδύσεων σε δυναμικές και καινοτόμες επιχειρήσεις ώστε να διευρύνουν τις δραστηριότητές τους και να αποκτήσουν μεγαλύτερη εξωστρέφεια (ενίσχυση εξαγωγών), με στόχο την αύξηση της προστιθέμενης αξίας και τη δημιουργία νέων ποιοτικών θέσεων εργασίας, βάζοντας φρένο στην τάση φυγής των νέων επιστημόνων στο εξωτερικό. Συγκεκριμένα ο υπουργός Οικονομίας δήλωσε:



Η επίτευξη απλώς θετικών ρυθμών αύξησης του ΑΕΠ δεν αποτελεί ικανοποιητικό δείγμα σταθεροποίησης. Για να υπάρξει πραγματική οικονομική και κοινωνική σταθεροποίηση, πρέπει να επιτευχθούν ρυθμοί οικονομικής ανάπτυξης, οι οποίοι, μετά την αφαίρεση των δανειακών υποχρεώσεων της χώρας, να επιτρέπουν την έστω και μέτρια αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ σε κατά κεφαλήν όρους. Κατ' αυτόν τον τρόπο, είναι εφικτό να ανακτηθεί το χαμένο έδαφος σε μεσοχρόνιο επίπεδο.


μετανάστες θεσσαλονίκη

Αποφασιστική συμβολή στην επενδυτική δυναμική και ανάπτυξη με όρους αύξησης του κατά κεφαλήν ΑΕΠ, μείωσης της φτώχειας και των εισοδηματικών ανισοτήτων και σταθεροποίησης του πληθυσμού της χώρας (βλ αναστροφή εκροής των υψηλής κατάρτισης εργαζομένων), θα έχει αφενός η άμεση ρύθμιση του χρέους και αφετέρου η δραστική μείωση της ανεργίας μέσω της προσέλκυσης επενδύσεων.


Το νέο μοντέλο αναπτυξιακής πολιτικής θέτει συγκεκριμένους απτούς στόχους για την οικονομία και την κοινωνία, διασφαλίζοντας τη διαφάνεια στο σχεδιασμό και την υλοποίηση των πολιτικών που είναι ικανές να αξιοποιήσουν συνδυαστικά και στο έπακρο δημόσιες παρεμβάσεις, ιδιωτικές πρωτοβουλίες και κοινωνικά εγχειρήματα, ώστε να αξιοποιούνται όλοι οι διαθέσιμοι πόροι και οι χρηματοδοτικές δυνατότητες της οικονομίας.



Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

το αποτυπωμα της φυσης

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, καθώς οι Βρετανοί αποτελούν τη δεύτερη μεγαλύτερη πηγή τουριστικών εσόδων, «το διακύβευμα για την μεσογειακή χώρα δεν θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο».


«Μια απότομη διακοπή στη ροή των περίπου τριών εκατομμυρίων Βρετανών που επισκέπτονται κάθε χρόνο τα ελληνικά νησιά θα μπορούσε να αποτελέσει σοκ για τον κλάδο, στον οποίο αντιστοιχεί περίπου το ένα έκτο του ετήσιου ΑΕΠ της χώρας», αναφέρει το δημοσίευμα.


factory sofa κρεβατοκαμαρες

Επικαλούμενο αξιωματούχο του υπουργείου Εξωτερικών, που δεν κατονομάζεται, το Bloomberg αναφέρει ότι η «ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζει νομοσχέδια και προεδρικά διατάγματα που θα χρειαστούν στην περίπτωση ενός λεγόμενου σκληρού Brexit». Ανάμεσα στα μέτρα που εξετάζει η Ελλάδα, συνεχίζει το δημοσίευμα, είναι να διατηρηθεί η εξαίρεση από το καθεστώς της βίζας για τους επισκέπτες από το Ηνωμένο Βασίλειο.


πηνελοπη δελτα κριτικη

Όπως επισημαίνει ο ίδιος αξιωματούχος, «η Ελλάδα πιθανόν επίσης να διατηρήσει το ισχύον καθεστώς για τους Βρετανούς πολίτες που ζουν στη χώρα και να μην τους αντιμετωπίσει ως πολίτες από τρίτες χώρες, ή πολίτες από χώρες εκτός της ΕΕ».


το αποτυπωμα της φυσης

Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει σε επίσημη ανακοίνωση για τις προετοιμασίες, επισημαίνεται στο δημοσίευμα, καθώς εργάζεται με βάση το σενάριο ότι θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.


πατερας διδυμα

Συγκεκριμένα το ύψος της εισοδηματικής ενίσχυσης ανέρχεται μετά την κατά καιρούς αναπροσαρμογή του :


ο ακροβατης χαινηδες στιχοι

— σε εξακόσια (600) ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, των δικαιούχων δεν υπερβαίνει το ποσό των τριών χιλιάδων ευρώ (3.000,00 €) ετησίως


φυτευση βαμβακιου

— σε τριακόσια (300) ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων κυμαίνεται μεταξύ του ποσού των τριών χιλιάδων ευρώ (3.000,00 €) και του ποσού των τεσσάρων χιλιάδων επτακοσίων ευρώ (4.700,00 €)


Ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα νοείται το συνολικό ετήσιο φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα του φορολογουμένου, της συζύγου του και των ανήλικων τέκνων από κάθε πηγή.


πατερας διδυμα

Η παραπάνω κατά περίπτωση εισοδηματική ενίσχυση δεν λαμβάνεται υπόψη για τον προσδιορισμό του ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος με βάση το οποίο χορηγείται αυτή


Τις αιτήσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά που απαιτούνται οι δικαιούχοι μπορούν να καταθέτουν στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) έως και 30.10.2018, ημερομηνία μέχρι την οποία η αρμοδιότητα για την εισοδηματική ενίσχυση Οικογενειών Ορεινών Μειονεκτικών Περιοχών (άρθρο 27 του ν. 3016/2002 (ΦΕΚ 110/Αϋ) παραμένει στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις.


Η εισοδηματική ενίσχυση καταβάλλεται εφάπαξ από την 1η Σεπτεμβρίου κάθε ημερολογιακού έτους με την υποβολή των παρακάτω δικαιολογητικών:


1) Αίτηση του δικαιούχου στην οποία θα φαίνονται ευδιάκριτα τα στοιχεία του: ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, τηλέφωνο, ΑΦΜ και ΑΜΚΑ, ΙΒΑΝ τραπεζικού λογαριασμού


2) Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου για τους υπηκόους κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης


3) Φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου τραπέζης όπου να διαφαίνεται ευκρινώς το IBAN


4) Βεβαίωση του Δημάρχου του τόπου κατοικίας του δικαιούχου από την οποία να προκύπτει η επί διετία τουλάχιστον συνεχής διαμονή του σε συγκεκριμένη ορεινή και μειονεκτική περιοχή της Οδηγίας 85/148/ΕΟΚ


5) Αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους για το οποίο αιτείται η εισοδηματική ενίσχυση (φετινό εκκαθαριστικό 2017 για εισοδήματα του 2016 – φορ. έτος 2016)


6) Υπεύθυνη δήλωση του ν.1599/1986 του δικαιούχου, περί της μη είσπραξης της οικονομικής ενίσχυσης άλλη φορά για την ίδια οικογένεια μέσα στο ίδιο έτος.


7) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης


Βασικό στοιχείο χορήγησης της εισοδηματικής ενίσχυσης είναι η «οικογένεια» και όχι η στέγη, η οποία μπορεί να είναι ιδιόκτητη, ενοικιαζόμενη ή και κοινή. Ως «οικογένεια» θεωρούνται: οι σύζυγοι μόνο ή και με τέκνα (ανήλικα ή ενήλικα) που βαρύνουν φορολογικά το δικαιούχο - αρχηγό της οικογένειας.


Στους δικαιούχους περιλαμβάνονται και οι μονογονεϊκές οικογένειες. Τα μεμονωμένα άτομα δεν αποτελούν «οικογένεια» (για να αποτελούν οικογένεια απαιτούνται δύο μέλη και πάνω). Το επίδομα μπορεί να αιτηθεί ο δικαιούχος μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών του Δήμου.


Όσον αφορά την έννοια της οικογένειας νοικοκυριού διευκρινίζεται:



αετος κατσικι

Άνεμοι στο Αιγαίο βόρειοι 6 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά έως 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.


αετος κατσικι

Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ:


Αττική


καιρός: λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα ανατολικά και βόρεια οπού υπάρχει πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών.
άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


ms κορωπι

Θεσσαλονίκη


καιρός: γενικά αίθριος.
άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.
θερμοκρασία: από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.


νεο στησιμο ενυδρειου

Μακεδονία, Θράκη


καιρός: στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 και τις πρωινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.


Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος


καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πιθανότητα τοπικών όμβρων κυρίως στην Πελοπόννησο.
άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.


εκτος οριων 3

Μεταξύ των άλλων το πρόγραμμα έχει ως στόχο:


διωνη αιτωλοακαρνανια


  • την άμεση απόκτηση εργασιακής εμπειρίας στο επιστημονικό τους αντικείμενο,

  • την θεσμική αναβάθμιση του δημοσίου μέσω συγκεκριμένων project που εκτελεί υψηλά καταρτισμένο νέο εργατικό δυναμικό και

  • την αντιμετώπιση του φαινομένου της διαρροής του επιστημονικού δυναμικού νεαρής ηλικία σε άλλες χώρες προς αναζήτηση εργασίας.


Στο διάρκειας 12 μηνών πρόγραμμα οι αμοιβές είναι οι ακόλουθες:


εκτος οριων 3

αερομεταφερομενη ταξιαρχια νεα σαντα


  • για την κατηγορία Π. Ε. έως τα 1.040 ευρώ

  • για την κατηγορία Τ. Ε. έως τα 990 ευρώ

  • για ωφελούμενους οι οποίοι διαθέτουν μεταπτυχιακό τίτλο ή διδακτορικό δίπλωμα, οι ανωτέρω αποδοχές προσαυξάνονται μηνιαίως κατά 50 ευρώ ή 100 ευρώ αντίστοιχα.


Οι ωφελούμενοι θα έχουν την δυνατότητα να απασχοληθούν σε υπουργεία και σε εποπτευόμενους δημόσιους φορείς ενώ οι αποδοχές θα είναι στο ύψος ενός πρώτο-προσλαμβανόμενου στον δημόσιο τομέα της κατηγορίας ΠΕ ή ΤΕ.

Οι άνεργοι θα πρέπει να διαθέτουν πτυχίο ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Τα κριτήρια κατάταξης των ωφελουμένων είναι τα ακόλουθα:

α) χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου, με ανώτατο όριο τους 24 μήνες


β) ετήσιο εισόδημα ατομικό ή οικογενειακό


γ) μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών


δ) διδακτορικός τίτλος σπουδών


ε) εγγραφή στα Μητρώα ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ και


στ) ιδιότητα του δικαιούχου Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).


Το σύστημα επιλογής βασίζεται στη μοριοδότηση των παραπάνω κριτηρίων, στον καθορισμό τυχόν δικαιολογητικών που πρέπει να υποβληθούν από τους δυνητικά ωφελούμενους και στη βαθμολόγηση, κατάταξη και τοποθέτηση των υποψηφίων σε αντίστοιχες θέσεις με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού.

Η ηλεκτρονική αίτηση θα βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oaed.gr).


Ολόκληρο το ΦΕΚ


προσφορες ford fiesta

Η αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, που υπογράφει την τροπολογία για το πρόγραμμα, κατηγόρησε από τη βήμα της Βουλής, την αντιπολίτευση πως επιχειρεί να μπλοκάρει την έναρξη του.


παραγωγη λεξη του ποιω

Στον αντίποδα η άλλη πλευρά τονίζει πως αντιτίθεται στο πρόγραμμα αυτό καθ΄αυτό, αλλά στην πρόβλεψη τους πρώτους τρείς μήνες το πρόγραμμα να υλοποιηθεί μέσω σύναψης συμβάσεων με απευθείας αναθέσεις.


προσφορες ford fiesta

κωνσταντοπουλου χθες στη βουλη

«Εμείς με αυτή την τροπολογία ξεκινάμε επίσημα ένα μεγάλο πρόγραμμα 11.000.000 γευμάτων για το 2017 των οποίων η ανάθεση και η υλοποίηση θα γίνει με βάση τους διεθνείς διαγωνισμούς και θα είναι κόστους 24,3 εκατομμυρίων ευρώ», είπε η αναπληρωτής υπουργός και πρόσθεσε ότι το πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» δεν ξεκίνησε νωρίτερα επειδή τα χρήματα εξασφαλίστηκαν τον Ιανουάριο.


Το πρόγραμμα, σύμφωνα με την υπουργό, ξεκινά πιλοτικά μέχρι το Πάσχα και αφορά σε 350.000 γεύματα, για 35 ημέρες σε 10.000 μαθητές σε σχολεία δήμων της Θεσσαλονίκης.


Η κοινοτική νομοθεσία τηρείται αφού ορίζει ότι είναι δυνατή η προσφυγή σε απευθείας ανάθεση αν η εκτιμώμενη αξία είναι κάτω των 750.000 ευρώ ενώ το υπουργείο έχει ομόφωνη γνώμη από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων ότι μπορεί να προχωρήσει για την πιλοτική εφαρμογή με τον σχεδιασμό που έχει εκπονήσει., τόνισε η κ. Φωτίου.


Ο εισηγητής της ΝΔ, Ανδρέας Κατσανιώτης, είχε νωρίτερα δηλώσει ότι ενώ το κόμμα του είναι σύμφωνο με την παροχή σχολικών γευμάτων, η τροπολογία θέτει μείζονα ηθικά και πολιτικά προβλήματα.


«Έχουμε βάσιμες υποψίες ότι ο στόχος σας δεν είναι, βέβαια, η ενίσχυση των μαθητών, αλλά η ψηφοθηρία σε συνδυασμό με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε αναθέσεις», είπε ο βουλευτής και πρόσθεσε ότι η ΝΔ καλεί την κυβέρνηση να δημιουργήσει ένα ισχυρό θεσμικό πλαίσιο με κανονικές διαγωνιστικές διαδικασίες και όρους απόλυτης διαφάνειας περιλαμβάνοντας μάλιστα όλη την Ελλάδα, ώστε να εφαρμοστεί σωστά ο κοινωνικός ρόλος του μέτρου, διαφορετικά η κυβέρνηση δεν διστάζει να εμπορευτεί τον ανθρώπινο πόνο για αναθέσεις σε «ημετέρους».


delonghi λαρισα

Ο ΥΠΟΙΚ είχε συναντήσεις με το προεδρείο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), τον πρόεδρο του Δ. Σ. του Κρατικού Θεάτρου Β. Ελλάδος (ΚΘΒΕ) Άρη Στυλιανού, τον πρόεδρο της ΕΥΑΘ Γιάννη Κρεστενίτη, τον πρόεδρο και τη διευθύνουσα σύμβουλο της Εγνατία οδός Α. Ε. Απόστολο Αντωνούδη και Γλυκερία Καλφακάκου, τον πρόεδρο του Δ. Σ. του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης Νικήτα Μυλόπουλο, την υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά και στελέχη του Γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.


Ενημερώθηκε για πρακτικά και λειτουργικά προβλήματα, που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, καθώς και για μακροπρόθεσμα ζητήματα στρατηγικής σημασίας, δίνοντας βαρύτητα στην αναβάθμιση της Βόρειας Ελλάδας σε λειτουργικό και εθνικό επίπεδο


ανδρικες τασεις μοδας 2015

Σύμφωνα με το γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, μετά τη συνάντηση με τον κ. Τσακαλώτο, η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά δήλωσε:


απαντησεις πανελληνιων επαλ 2012

«Κατά τη συνάντησή μου με τον Υπουργό Οικονομικών, παρουσίασα τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η οικονομία της Μακεδονίας και της Θράκης, και ειδικότερα τις ανάγκες στους τομείς της πρωτογενούς παραγωγής και της μεταποίησης».


delonghi λαρισα

ονειροκριτης δασος νυχτα

Έτσι, οι εν λόγω υποψήφιοι (από ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) μπορούν να βρίσκουν το Τμήμα/Σχολή επιτυχίας τους στην ιστοσελίδα https://results. it. minedu. gov.gr πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.


παντελής παντελίδης - ο άσσος στιχοι

Η εγγραφή των επιτυχόντων της συγκεκριμένης κατηγορίας θα πραγματοποιηθεί από την ερχόμενη Πέμπτη (18-10-2018) και για μία εβδομάδα, μέχρι και την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου.


ονειροκριτης δασος νυχτα

εγω δεν φοβαμαι νικολο αμανιτι

Οι επιτυχόντες για την εγγραφή και την ταυτοποίηση θα απευθύνονται κατευθείαν στα τμήματα/σχολές επιτυχίας, προσκομίζοντας αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο και όσα τυχόν συμπληρωματικά δικαιολογητικά ζητήσουν οι γραμματείες των τμημάτων/σχολών.


αρχαια αιγυπτος παπυρος

Ειδικότερα, ο ΟΑΣΑ γνωστοποίησε ότι έχει διαθέσει περισσότερες από 960.000 προσωποποιημένες κάρτες και 420.000 ανώνυμες κάρτες, κάτι το οποίο σημαίνει ότι 1,38 εκατ. επιβάτες μετακινούνται με κάρτες.


νιπτηρες απο γυαλι

Πλέον, σε όλα τα αυτόματα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων (ΑΜΕΚ), ήτοι σε 298, παρέχεται η δυνατότητα χρήσης πιστωτικής κάρτας για την έκδοση και επαναφόρτιση εισιτηρίων, ενώ ξεπέρασαν τα 500 τα περίπτερα και καταστήματα ψιλικών που έχουν εφοδιαστεί με POS για τον ίδιο λόγο.


αρχαια αιγυπτος παπυρος

οφη παναθηναικος live streaming

«Το ηλεκτρονικό εισιτήριο αποδεικνύει σταδιακά τη δυναμική του. Σύντομα ο Οργανισμός θα εισαγάγει και νέες υπηρεσίες για την βελτίωση της εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού» σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ, Ιωάννης Σκουμπούρης.


Σημαντικά τα πλεονεκτήματα των καρτών έναντι των εισιτηρίων


Ο Οργανισμός συστήνει στο επιβατικό κοινό τη χρήση προσωποποιημένης ή απρόσωπης κάρτας, έναντι του πολλαπλού εισιτηρίου.


Η προσωποποιημένη ATH. ENA Card μπορεί να φορτιστεί ταυτόχρονα με έως δύο προϊόντα κομίστρου και χρηματική αξία, δηλαδή με προϊόντα μεγάλης ή μικρής χρονικής διάρκειας (π. χ 30, 90, 180 ή 365 ημερών, 5 ημερών, 3 ημερών), λαμβάνοντας υπόψη ότι μόνο ένα από αυτά μπορεί να είναι ενεργό κάθε χρονική στιγμή (το δεύτερο ξεκινά μετά τη λήξη του πρώτου) και / ή με χρήματα, ώστε να λειτουργεί και ως ηλεκτρονικό πορτοφόλι.


Αντίστοιχα, η ανώνυμη ATH. ENA Card μπορεί να φορτιστεί με έως δύο προϊόντα μικρής χρονικής διάρκειας ή με χρήματα, ώστε να λειτουργεί και ως ηλεκτρονικό πορτοφόλι.


Τέλος, το εισιτήριο ATH. ENA Ticket μπορεί να φορτιστεί μόνο με ένα προϊόν μικρής διάρκειας και επαναφορτίζεται, μόνο εφόσον έχει καταναλωθεί η αξία κομίστρου του.



σιατλ φωτογραφιες

Οι προσδοκίες πάντως παραμένουν περιορισμένες, σε ότι αφορά το ελληνικό ζήτημα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να μην υποχωρεί από την απαίτησή του για μέτρα και την ελληνική πλευρά να επιδιώκει την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα το ταχύτερο δυνατόν.


σιατλ φωτογραφιες

Υπό αυτές τις προϋποθέσεις η Ελλάδα θα αποδεχθεί πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ έως το 2023, καθώς και προληπτικές δημοσιονομικές παρεμβάσεις (σε αφορολόγητο και συντάξεις) συνολικού ύψους 2% του ΑΕΠ, αν και λίγες ώρες πριν την έναρξη της συνεδρίασης, η Γερμανία έριξε κι άλλο τον πήχη των προσδοκιών, καθώς εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι δεν αναμένεται «οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης να φθάσουν σε συμφωνία για την Ελλάδα».



στοιχημα εκλογες προεδρου


να συνταξιοδοτηθώ

χαρις αλεξιου ελενη

Ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες δεν μπορεί να κρύψει την συγκίνησή του και την οδύνη του για την τραγική απώλεια του πρώην συνεργάτη και φίλου του Ευάγγελου Μπασιάκου.


KARAMANLIS 1


πωλουνται γερμανικα ποιμενικα αθηνα

(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)


χαρις αλεξιου ελενη

KARAMANLIS 2


μηχανισμοί ντουλαπιών κουζίνας

(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)



Διαβάστε επίσης:


Θλίψη στην κηδεία του Ευάγγελου Μπασιάκου - Συντετριμμένοι οι βουλευτές (pics)


ιατρικο βιογραφικο στα αγγλικα

Το συνολικό ποσό που θα ζητηθεί και το οποίο θα πληρωθούν οι κάτοχοι Ι. Χ. ανέρχεται σε περίπου 1,2 δισ. ευρώ.



Τα ειδοποιητήρια για τα τέλη θα αναρτηθούν στο Taxisnet το αργότερο έως τα μέσα Νοεμβρίου και η εξόφληση των τελών θα γίνει έως το τέλος του έτους αποκλειστικά μέσω του τραπεζικού συστήματος .


εκλογες ιουνιο 2015


ιατρικο βιογραφικο στα αγγλικα

αθα εναντι θυρεοσφαιρινησ

Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του υφυπουργού Οικονομικών, Κατερίνας Παπανάτσιου στην ΕΡΤ «δεν υπάρχει οικονομικός χώρος για την αλλαγή των τελών κυκλοφορίας. Αργότερα θα μπορέσουμε να κάνουμε κάποιες ελαφρύνσεις».



«Δεν έχουμε δημοσιονομικό χώρο για να αλλάξουμε τα τέλη κυκλοφορίας. Πήραμε το δημοσιονομικό χώρο που υπήρχε για να δώσουμε κάποιες φορολογικές ελαφρύνσεις. Αποφασίζει ότι αυτές οι ελαφρύνσεις θα είναι συγκεκριμένες, τις οποίες ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε. Δεν μπορούμε να κάνουμε άλλες κινήσεις σε αυτή τη φάση. Αργότερα θα μπορέσουμε να κάνουμε», πρόσθεσε η κ. Παπανάτσιου.


Συνεπώς τα τέλη κυκλοφορίας 2019 θα έχουν ως εξής:


«Α. Αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης



α) Επιβατικά αυτοκίνητα ταξινομημένα για πρώτη φορά στην Ελλάδα μέχρι τις 31.10.2010 και μοτοσικλέτες με δύο μοτοσυκλέτες ανεξάρτητα από την ημερομηνία ταξινόμησής τους στην Ελλάδα , βάσει του κυλίνδρου του κινητήρα τους, ως εξής:



ΠΙΝΑΚΑΣ1



ΠΙΝΑΚΑΣ3ΠΙΝΑΚΑΣ2



β) Επιβατικά αυτοκίνητα ταξινομούνται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την 1η Ιανουαρίου 2010 και μετά, αποκλειστικά με βάση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (γραμμάρια C02 ανά χιλιόμετρο). Λαμβάνουν υπόψη τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, όπως αυτές αναγράφονται στην άδεια του οχήματος, ως εξής:



ΠΙΝΑΚΑΣ4




ινστιτουτο φλεμινγκ αθηνα

Αυτή τη γραμμή πέρασε εξάλλου και ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενημερώνοντας την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για τα αποτελέσματα του πρόσφατου Eurogroup, λέγοντας πως «δεν έχω τίποτα εάν δεν συμφωνήσουμε σε όλα».


Ο Τσακαλώτος αναφερόταν κυρίως στη συμφωνία που πρέπει να υπάρξει για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος και τα πρωτογενή πλεονάσματα ανεξαρτήτως του εάν στο μεταξύ οικονομικό επιτελείο και τεχνικά κλιμάκια της τρόικας θα έχουν καταλήξει στα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.


ινστιτουτο φλεμινγκ αθηνα

ξενα φιλμ δωρεαν με ελληνικουσ υποτιτλουσ

Το Μέγαρο Μαξίμου, πάντως, διέψευσε χθες όσα υποστήριξε η Νέα Δημοκρατία μετά την εμφάνιση του υπουργού Οικονομικών στη Βουλή, ότι δηλαδή ο Τσακαλώτος άδειασε την κυβέρνηση λέγοντας ότι δεν υπάρχει συμφωνία και ότι δεν ξέρει πού θα κάτσει η διαπραγμάτευση.


«Οι ειδήσεις περί δήθεν διαφωνίες Τσίπρα-Τσακαλώτου είναι τόσο αξιόπιστες όσο και εκείνοι που της διαδίδουν», σχολίασε μέσω Twitter ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, απαντώντας ουσιαστικά στον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, Βασίλη Κικίλια.


στον κορφο μου


Οι ειδήσεις περί δήθεν διαφωνίας Τσίπρα-Τσακαλώτου είναι τόσο αξιόπιστες όσο και εκείνοι που τις διαδίδουν.

— Δ. Τζανακόπουλος (@d_tzanakopoulos) February 28, 2017

ο ων αρχαια κλιση

«Τα Δωδεκάνησα», είπε, «αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του εθνικού χώρου». «Κανείς δεν μπορεί να τα επιβουλευθεί, κανείς δεν μπορεί να τα αμφισβητήσει», συμπλήρωσε.


τεχνολογια επιστημη εκθεση γ λυκειου προλογος

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενημέρωσε όλες τις πλευρές πως «η Ελλάδα είναι έτοιμη να πράξει τα αυτονόητα σε πολιτικό και επιχειρησιακό επίπεδο» και προσέθεσε πως η χώρα διεκδικεί την στήριξη της διεθνούς κοινότητας για την τήρηση του διεθνούς δικαίου.


εεεπ νεος προεδρος

«Η καλύτερη ασπίδα για τα νησιά μας είναι η τοπική τους ανάπτυξη», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας επ’ ευκαιρίας της συμπλήρωσης 70 χρόνων από την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα.


ο ων αρχαια κλιση


Διαβάστε επίσης:


Προκλητικές απειλές Τσαβούσογλου: Οι Έλληνες ξέρουν τι μπορεί να κάνει ο τουρκικός στρατός


Προκλητικός ο Τούρκος ΥΠΕΞ: «Ανεβήκαμε στα Ίμια όποτε χρειάστηκε»



λυσεις ασκησεων φυσικης β λυκειου γενικης παιδειας 2013

Ο υπουργός Υποδομών επανέλαβε μέσω του ΣΚΑΪ την διαβεβαίωση του Μεγάρου Μαξίμου πως για κάθε ένα ευρώ επιβαρύνσεων θα υπάρξει ένα ευρώ αντισταθμιστικών μέτρων, ενώ εμφανίστηκε βέβαιος πως θα υπάρξει επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων.


Απαντώντας για τις πανηγυρικές δηλώσεις του μετά το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, στις οποίες συνέκρινε την συμφωνία με την απελευθέρωση των Ιωαννίνων από τους Τούρκους, τόνισε πως στόχος του ήταν να παραλληλίσει την εθνική ανάταση που υπήρχε στους Βαλκανικούς Πολέμους με την εθνική ανάταση που πηγάζει από τη συμφωνία.


συντονιστικο γραφειο νεας υορκης

Η συμφωνία της τελευταίας συνεδρίασης της Ευρωομάδας ανοίγει τον δρόμο για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, εκτίμησε ο υπουργός.


λυσεις ασκησεων φυσικης β λυκειου γενικης παιδειας 2013

Αναφορικά με την Τράπεζα Αττικής και τις καταγγέλλεις περί χαριστικών δανείων, ο κ. Σπίρτζης είπε πως δεν έχει πρόβλημα να γίνει έλεγχος ακόμη και από «70 εισαγγελείς» και άφησε αιχμές τονίζοντας πως η ΤτΕ θα έπρεπε προ πολλού να έχει εφαρμόσει «πιο σφιχτό» σύστημα ελέγχων στην Τράπεζας Αττικής και άλλα ιδρύματα.


πλανηταριο προγραμμα τιμες


προβληματα με μικτα κλασματα ε δημοτικου

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση η Αθήνα θα μείνει χωρίς Μετρό από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00 το πρωί και από τις 23:00 το βράδυ έως τη λήξη της λειτουργίας.


πως να χασεις λιπος απο στηθος

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και υλικά συντήρησης συρμών και εγκαταστάσεων καθώς επίσης και έλλειψη μέσων ατομικής προστασίας.


προβληματα με μικτα κλασματα ε δημοτικου

ειδη καπνου κορυδαλλος

Παράλληλα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, καταγγέλλουν την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού με τεράστιες ουρές και αναμονές, τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας για το προσωπικό που έχει απομείνει και αυθαιρεσία της διοίκησης στην διαδικασία εξέλιξης προσωπικού.


Τρίτη 28 Αυγούστου 2018

ερυθρα θαλασσα

Αυτό που τονίζεται στο non paper της Βουλής - στο ίδιο πνεύμα με το Υπουργείο Οικονομικών - είναι ότι και το πολιτικό προσωπικό θα πληρώνει με τον ίδιο τρόπο που ισχύει για κάθε φορολογούμενο.


Ολόκληρη η ενημέρωση που δόθηκε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες:


ερυθρα θαλασσα

ραντα ετυμολογια

Τον Μάιο του 2016 ψηφίστηκε από τη Βουλή το φορολογικό νομοσχέδιο (Ν. 4387/16) στο οποίο, με το άρθρο 112, ενσωματώθηκε η ειδική εισφορά αλληλεγγύης στη φορολογία εισοδήματος.


πρωτος στο σχολειο download

Στο συγκεκριμένο άρθρο περιλαμβάνονταν ρυθμίσεις για τους φορολογικούς συντελεστές, τους συντελεστές εσόδων ακίνητης περιουσίας και τους συντελεστές εισφοράς αλληλεγγύης.
Με αυτόν τον τρόπο κάθε Έλληνας πολίτης ανεξαρτήτως επαγγέλματος, αναλόγως με το εισόδημά του, σε ότι αφορά την εισφορά αλληλεγγύης υπόκειται σε κλιμακωτή φορολόγηση. Η φορολόγηση αυτή έχει 7 κλίμακες από 0% έως 10% και έχει να κάνει με το ποσό του εισοδήματος και όχι με το επάγγελμα.


Δεν υπάρχει κανένα ιδιαίτερο καθεστώς για αιρετούς, είτε είναι βουλευτές, είτε περιφερειάρχες, είτε δήμαρχοι.


Όλα τα φυσικά πρόσωπα υπόκεινται στην ίδια μεταχείριση, χωρίς να υπάρχουν ειδικά προνόμια που συνεπάγονται φοροελαφρύνσεις για συγκεκριμένες κατηγορίες.
Η όποια επιβάρυνση ή ελάφρυνση προκύπτει σε σχέση με το παλαιότερο καθεστώς εισφοράς αλληλεγγύης όπου η επιβολή του γινόταν σε ολόκληρο το ποσό εισοδήματος, ισχύει για όλους ανεξαιρέτως τους φορολογούμενους.


1


σταδιου χυμοι

Μετά το δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας για τα δάνεια που έλαβαν νυν και πρώην βουλευτές, ο Πρόεδρος της Βουλής διευκρίνισε ότι το πρόβλημα εντοπίζεται σε 25 πρώην βουλευτές, οι οποίοι είτε από προφανή αδυναμία είτε από αντίληψη δεν είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.


σταδιου χυμοι

Η Βουλή βρίσκεται σε συνεννόηση μαζί τους και αν κι οι όποιες προσπάθειες δεν καρποφορήσουν, θα γίνει καταλογισμός μέσω ΔΟΥ. Το σύνολο του ποσού που οφείλουν οι 25 πρώην βουλευτές ανέρχεται σε 180.000 και δεν αφορά τραπεζικά δάνεια ή δάνεια από το κράτος, αλλά δανειοδότηση μέσω του Ειδικού Λογαριασμού Αλληλεγγύης των Βουλευτών για τον οποίο κάθε μήνα υποχρεωτικώς γίνεται παρακράτηση στη βουλευτική αποζημίωση.


ποτε θα μπει η συνταξη μαιου 2015

Ο Νίκος Βούτσης μίλησε για άδικες αιτιάσεις με αφορμή το δημοσίευμα, σημειώνοντας ότι «δεν μπορεί να χαϊδεύουμε με λάθος συμψηφισμούς τα απολιτίκ και αντικοινοβουλευτικά ένστικτα». Επανέλαβε ότι σήμερα ένας βουλευτής μπορεί να ζητήσει δάνειο έως 10.000- 15.000 ευρώ. Για τους νυν βουλευτές υπάρχει παρακράτηση κάθε μήνα 300-400 ευρώ από τη βουλευτική αποζημίωση. Εάν γίνουν εκλογές περνούν στο καθεστώς των πρώην βουλευτών, οι οποίοι επίσης σε μηνιαία βάση κάνουν ρύθμιση και αποπληρώνουν.


Το σύνολο πάντως, το δανείων, εν ενεργεία και πρώην βουλευτών ανέρχεται σε 700.000 ευρώ με το μεγαλύτερο μέρος να «εξυπηρετείται τακτικότατα».


αποκαλυψη ρωμα ραντου

Την ίδια ώρα έγινε γνωστό ότι ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ενέκρινε τον περασμένο Δεκέμβριο την οικονομική ενίσχυση της Εταιρείας Μελέτης της Ιστορίας της Αριστερής Νεολαίας (ΕΜΙΑΝ) για το 2016 με το ποσό των 25.000 ευρώ.


μελι και κανελα κατα της ακμης

«Για πρώτη φορά δεν θα υπάρχει ούτε ένα ευρώ επιπλέον δημοσιονομική επιβάρυνση. Στη συνολική εικόνα δεν θα υπάρχει ούτε ένα ευρώ επιπλέον λιτότητα. Δεν είπε κανείς για το τέλος της λιτότητας»είπε ο κ. Τζανακόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ.


illuminati organization membership

Επισήμανε ότι η φιλοδοξία της κυβέρνησης είναι να επιτευχθεί συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο μέχρι το Eurogroup της 20ης Μαρτίου, αλλά τόνισε πως είναι ανάγκη να υπάρξει τώρα και μια συνολική συμφωνία που θα περιλαμβάνει και τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, λέγοντας:


μελι και κανελα κατα της ακμης

«Δεν επιτρέπεται, δεν πρέπει να κάνουμε για άλλη μια φορά το ίδιο λάθος, δηλαδή υπό την πίεση του χρόνου, που πράγματι είναι πολύ κρίσιμο η αξιολόγηση να ολοκληρωθεί όσο το δυνατό πιο γρήγορα για να επανέλθει η σταθερότητα στην ελληνική οικονομία, να μην έχουμε μια συνολική λύση, να μείνουν μετέωρα τα θέματα που φορούν τη διαχείριση του ελληνικού χρέους και έτσι το πρόβλημα να ξανασκάσει μπροστά μας μετά από τρεις, τέσσερις ή πέντε μήνες. Είναι πάρα πολύ κρίσιμος ο παράγοντας του χρόνου, όμως εξίσου κρίσιμο είναι να μην μετατεθεί για άλλη μια φορά το πρόβλημα».


μελινα ασλανιδου νεο αλμπουμ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τη Ν. Δ. ότι κάθε φορά «δίνει διαπιστευτήρια στο ΔΝΤ» και μίλησε για μια κεντρική αντίθεση στην αφήγηση της Ν. Δ, σε ότι αφορά τις ευθύνες για την καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης. Εξήγησε ότι η καθυστέρηση οφείλεται στις διαφωνίες του ΔΝΤ με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και τη Γερμανία και όχι στην ελληνική κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι οι επιπρόσθετες απαιτήσεις έχουν τεθεί από τον Δεκέμβριο του 2015 στο τραπέζι από το ΔΝΤ.



παύλος βαρδινογιάννης τζίνα αλιμόνου

Με πρώτο υπογράφοντα τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αλλά και την υπογραφή του κυβερνητικού εταίρου Πάνου Καμμένου και των βουλευτών των δύο κομμάτων ζητείται η συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής για να εξετάσει μια σειρά εξοπλιστικών προγραμμάτων που φέρουν την υπογραφή του Γιάννου Παπαντωνίου. Πρόκειται για 6 δικογραφίες οι οποίες διαβιβάστηκαν στη Βουλή και αφορούν όλες τον πρώην υπουργό. Επιπλέον, οι κοινοβουλευτικές ομάδες των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, καταλογίζουν στον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ τέλεση απιστίας και νομιμοποίηση εσόδων και ζητούν να διερευνηθούν οι πιθανές ευθύνες του


παύλος βαρδινογιάννης τζίνα αλιμόνου

πως αφαιρουνται τα κρεατακια

μπιζου online

Σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής επί της πρότασης της Βουλής θα ψηφίσει η ολομέλεια για να αποφασιστεί η σύσταση της προανακριτικής επιτροπής.


ενσταση ολυμπιακου πινγκ πονγκ

Η έρευνα, που διενεργεί η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ευγενία Αυλίδου, μπαίνει στο τελικό στάδιο και ήδη η εισαγγελική λειτουργός έχει καλέσει σε ανωμοτί καταθέσεις ως αύριο το μεσημέρι τον Αρτέμη Σώρρα και συνεργάτες του, οι οποίοι ερευνώνται για κακουργήματα όπως αυτά που αφορούν απάτη και σύσταση, διεύθυνση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση αλλά και για σειρά άλλων αδικημάτων, όπως διέγερση πολιτών σε βιαιοπραγίες.


γιορτες 7 ιουλιου

Η εισαγγελέας έχει μελετήσει και αξιολογήσει πλήθος στοιχείων για την υπόθεση, μεταξύ αυτών και τη μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει πριν λίγο καιρό ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Στεφανόπουλος ο οποίος χαρακτήριζε τον Αρτέμη Σώρρα «φαινόμενο κραυγαλέας εξαπάτησης των πολιτών, χωρίς να αναπτύσσεται η στοιχειώδης αυτοάμυνα της οργανωμένης Πολιτείας», ενώ παρέθετε στοιχεία για τα χρήματα που εισπράττει η ερευνώμενη ΜΚΟ από τα μέλη της.


Επιπλέον, η κα. Αυλίδου μελέτησε τις δικογραφίες που εκκρεμούσαν σε βάρος του Σώρρα, οι οποίες απεστάλησαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών ύστερα από σχετική παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου.


ενσταση ολυμπιακου πινγκ πονγκ

Στο εν λόγω υλικό είναι και η δικογραφία που είχε σχηματιστεί από Εισαγγελία της Πελοποννήσου σχετικά με την υποβολή από πολίτες, σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία των επίμαχων εξουσιοδοτήσεων που μοιράζονται από την οργάνωση «Ελλήνων Συνέλευσις». Η κα. Δημητρίου είχε συμπεριλάβει στον φάκελο που διαβιβάστηκε για την υπόθεση της δράσης της ΜΚΟ και τα στοιχεία που είχε προσκομίσει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.


λενα μαντα γραμμα απο χρυσο κριτικη

μπλουζες με φιρμα

«Η κυβέρνηση χάνει και τον Απρίλιο. Καλό Μάιο. Η ελληνική οικονομία είναι στα κόκκινα, θα υποστούμε σε κάποιο σημείο τέτοια βλάβη που η αξιολόγηση δεν θα έχει πια σημασία», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, και συμπλήρωσε:


πεδιάδα μακεδονίας

αρχουσα πνευμονια


Εκτιμώ ότι η αξιολόγηση θα κλείσει γιατί ο Τσίπρας θέλει να παραμείνει στην καρέκλα.



Παράλληλα τόνισε ότι αδημονεί να αρχίσει η Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία ενώ υπογράμμισε ότι «η επιλογή του πρωθυπουργού να ασχολείται με διάφορα άλλα θέματα αυτή την ώρα, προκαλεί εντύπωση».


«Θα ανοίξουν και την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στην υγεία; Όλα πρέπει να ερευνηθούν, και ο ελληνικός λαός να μάθει την αλήθεια πέρα από τα υπονοούμενα και τα γελάκια του Τσίπρα» σημείωσε και πρόσθεσε: «Εγώ, ο κ. Λοβέρδος και ο κ. Βορίδης μειώσαμε τη δαπάνη στην υγεία κατά 60%».


μπλουζες με φιρμα

προγραμμα τηλεορασης σαββατο 12 σεπτεμβριου

Με ένα προσωπικό κείμενο, ο πατέρας του υπουργού, Στέλιος Παππάς, ο αδελφός του, Μάριος Παππάς και ο ίδιος αποχαιρετούν την εκλιπούσα, που έφυγε από τη ζωή σήμερα τα ξημερώματα.


Όπως γράφουν, «όταν αποχαιρετούμε ένα αγαπημένο μας πρόσωπο προσπαθούμε να βρούμε τα πιο όμορφα επίθετα. Πώς όμως να χωρέσει η ομορφιά σου μέσα στις λέξεις; Πώς άντεξες όλα σου τα χρόνια τις ανείπωτες δοκιμασίες, από τα χρόνια της δικτατορίας αλλά και στα ύστερα; Μόνο όσοι δεν σε γνώρισαν προσπαθούν να φυλακώσουν σε τυπολατρίες το κάλλος σου. Είμαστε περήφανοι που στόλισες τη ζωή μας με την παρουσία σου. Ο Στέλιος και τα παιδιά σου, ο Νικόλας και ο Μάριος, σου οφείλουμε την αξιοπρέπεια της ζωής που μας χάρισες.


τζόυς ευείδη

Όλοι μαζί με συγγενείς, με φίλους/ες, και συντρόφους/σες θα σε χαιρετίσουμε τη Δευτέρα 20/3/2017 ώρα 4:00 μ. μ. στο κοιμητήριο της Καισαριανής».


μεταβλητοτητα στην αρχιτεκτονικη

Η οικογένεια ζήτησε αντί για στεφάνια να ενισχυθείη προσπάθεια της Εταιρείας Σπαστικών «ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ».


προγραμμα τηλεορασης σαββατο 12 σεπτεμβριου

εξωτερικη εγκατασταση καλοριφερ

«Έκκληση προς το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Εκμεταλλευτείτε τις ασφαλιστικές δικλείδες του συμβολαίου που έχετε υπογράψει με το Δημόσιο. Μην τους αφήνετε ελεύθερους, θα τα καταστρέψουν όλα», αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος.


αξιζω χρονικη αντικατασταση

«Όταν οι επιλογές για σημαντικές διευθυντικές θέσεις γίνονται με κριτήρια μη αξιοκρατικά, αλλά κομματικά ή πρωθυπουργικής παρέας, το αποτέλεσμα είναι το μπάχαλο», τονίζει το Ποτάμι και επισημαίνει:


εξωτερικη εγκατασταση καλοριφερ

εξεταστικη φεβρουαριου 2015 ασπαιτε


Κάποιες φορές το μείγμα των ανθρώπων είναι τέτοιο που δεν μπορούν να κρατηθούν ούτε τα προσχήματα. Το μεγαλύτερο έργο πολιτισμού της χώρας, σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, έχοντας περάσει στα χέρια του βαριά νοσούντος ελληνικού Δημοσίου, με τα αρρωστημένα εσωκομματικά μαγειρέματα καθρεφτίζει με τον πλέον καθαρό τρόπο την ανεπάρκεια, τον κακό επαρχιωτισμό, την παλαιοκομματική νοοτροπία και τον άθλιο παραγοντισμό της αριστερής, με ακροδεξιά συμπληρώματα, κυβέρνησης.



ελαφονησος αποσταση απο σπαρτη

Σε συνέχεια των δηλώσεων του πρωθυπουργού για τοποθέτηση επιτρόπου στην ΑΕΠΙ, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Χριστόφορος Παπαδόπουλος Θέμις Μουμουλίδης, Νίκος Ξυδάκης και Πάνος Σκουρολιάκος, αναφέρουν στην τροπολογία που κατέθεσαν ότι ο προσωρινός επίτροπος θα αναλάβει την ομαλή είσπραξη από τους χρήστες και την απόδοση προς τους δικαιούχους των εισπραττομένων ποσών.


Παράλληλα μπορεί να επεμβαίνει για να ακυρώσει κάθε πράξη ή απόφαση της Διοίκησης προκειμένου να μην χειροτερέψει η οικονομική θέση του Οργανισμού και κατ επέκταση να οδηγηθεί σε παύση της λειτουργίας του.


Η τροπολογία των τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα Πέμπτη από την Ολομέλεια της Βουλής.


ονειροκριτης ψευτικα χρηματα


αθλητικό σχολείο
ελαφονησος αποσταση απο σπαρτη

εφημερευον νοσοκομεια βορεια προαστια

«Εφόσον η δεύτερη αξιολόγηση κλείσει με μια συνολική συμφωνία, όπως επιδιώκει η κυβέρνηση, τον Απρίλιο ή λίγο μετά τη σύνοδο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΝΤ, τότε τα επόμενα βήματα μπορούν να επιταχυνθούν με τη συμμετοχή στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, τη δοκιμαστική έξοδο στις αγορές και την επιτάχυνση της ανάκαμψης το β’ εξάμηνο το 2017», ανέφερε στο συνέδριο που διοργανώνει το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής και επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση ότι επενδύει στην καταστροφολογία, που θα διαψευστεί κι αυτή τη φορά.


εφημερευον νοσοκομεια βορεια προαστια

«Κάθε συζήτηση για 4ο μνημόνιο είναι άστοχη και μπορεί να καταστεί επικίνδυνη. Διότι το 4ο μνημόνιο ούτε προσφέρεται ούτε αντέχεται και ευτυχώς δε θα χρειαστεί», ειπε και πρόσθεσε πως κεντρικός στόχος της κυβερνητικής πολιτικής είναι η έγκαιρη ολοκλήρωση του Προγράμματος το καλοκαίρι του 2018 και ο τερματισμός του καθεστώτος της επιτροπείας.


καρκινος μαστου αρθρα

κυπελλο ελλαδος μπασκετ 2013-14

Λιαργκόβας: Η επιτυχία του τρίτου μνημονίου δεν έχει εξασφαλιστεί


Στο συνέδριο του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής με θέμα «Κρίση - Μεταρρυθμίσεις - Ανάπτυξη», ο επικεφαλής του Παναγιώτης Λιαργκόβας σε συνέχεια δηλώσεων του έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, λέγοντας υπογράμμισε πως η επιτυχία του 3ου μνημονίου δεν έχει εξασφαλιστεί.



Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018

βερτησ καλο λιβαδι

Σήμερα καταλάβαμε γιατί η κυρία Γεννηματά ήταν απούσα από τη Βουλή στη συζήτηση για την παραπομπή Παπαντωνίου. Είχε δουλειές λόγω μεταγραφικής περιόδου. Στις Δημοκρατίες, την κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων την καθορίζουν οι πολίτες στις εκλογές. Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έχει άλλη άποψη. Εξαγοράζει βουλευτές υποσχόμενη έδρες και θέσεις όταν «επιστρέψουμε στα πράγματα», αναφέρει το Ποτάμι και προσθέτει:


εθνικιστικο κομμα ελλαδας

Όσο για αυτούς που προδίδουν τους ψηφοφόρους τους, να ξέρουν ότι η απάντηση θα είναι σκληρή. Ειδικά από αυτούς που έτρεχαν σαν τον Βέγγο για να τους βγάλουν βουλευτές.


βερτησ καλο λιβαδι

Ειδικά από αυτούς που πίστεψαν ότι εκπροσωπούν το νέο ακούγοντάς τους να κατακεραυνώνουν «το παλιό, το ΠΑ. ΣΟ. Κ,τη Γεννήματα». Ειδικά από αυτούς που τους έλεγαν τον Σεπτέμβρη «όλοι για έναν και ένας για όλους» χωρίς να τους λένε ότι το ένας για όλους θα ίσχυε μέχρι να πάρουν μια καλή πρόταση μεταγραφής.


Υ. Γ. Η τελευταία πρόταση είναι αποσπάσματα σημερινών αναρτήσεων Λαρισαίων. Ένας μακρύς κατάλογος απογοητευμένων πολιτών.


οικιακη βοηθος ελληνιδα

προτασεις με τη λεξη θαλασσοπορος

Ακόμα και αν, τελικά, ισχύσει η δήλωση του Ντάισελμπλουμ, ότι η αξιολόγηση της Ελλάδας δεν θα ολοκληρωθεί στο επόμενο Eurogroup της Μάλτας, η κυβέρνηση έχει κάθε λόγο να θέλει τα τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα. Στόχος να κλείσουν όσο πιο πολλά θέματα γίνεται προκειμένου να υπάρχει SLA (τεχνική συμφωνία) σε κάποιο έκτακτο Eurogroup μέχρι της 22 Μαΐου.



"Είναι πάντα δυνατό να συγκαλέσουμε ένα έκτακτο Eurogroup", είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Ντάισελμπλουμ.


προτασεις με τη λεξη θαλασσοπορος

μερος στα αγγλικα


Μαζί με το SLA, όταν κλείσει, κλείνει, σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο, μια μακρά περίοδος αβεβαιότητας που οδήγησε την οικονομία στο τέλμα, έθεσε υπό αμφισβήτηση την επιτυχή εκτέλεση του προϋπολογισμού, απείλησε τη συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) και είχε αρχίσει να θυμίζει "μέρες του 2015". Το κλείσιμο της συμφωνίας επιτρέπει στην οικονομία να μπει σε τροχιά και να ξανανοίξει το παράθυρο στην ανάκαμψη.


Τα βλέμματα στην Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ


Η κυβέρνηση περιμένοντας τα τεχνικά κλιμάκια, αναγκαστικά, συνεχώς τροποποιεί τον οδικό της χάρτη. Και προσπαθεί με κινήσεις παρασκηνίου να φέρει τους θεσμούς στην Αθήνα. Η Μάλτα, ωστόσο, φαίνεται, να χάνεται αν δεν υπάρξει μια "συμφωνία κυρίων". Μόνο έτσι θα μπορέσει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος να δώσει, στην Ουάσιγκτον, όπου η Εαρινή Σύνοδος του ΔΝΤ (21 με 23 Απριλίου), τη μεγάλη μάχη για το χρέος. Σκοπός του να συγκεκριμενοποιηθούν τα μεσοπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους. Για να μπορέσει, λοιπόν, να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση θα πρέπει μέχρι την Εαρινή Σύνοδο του Ταμείου να έχει υπάρξει SLA, στην Ουάσιγκτον να ανακοινωθούν τα μέτρα και στη συνέχεια να υπάρξει έκτακτο Eurogroup πριν της22 Μαΐου. Με όσα έχουμε βιώσει το τελευταίο διάστημα θα πρέπει να συνωμοτήσει ολόκληρο το σύμπαν, που θα έλεγε και ο Κοέλιο, για να συμβούν όλα αυτά! Παράλληλα, στην Ουάσιγκτον θα πρέπει κλείσει και το νέο πρόγραμμα του Ταμείου για την Ελλάδα το οποίο θα διαρκέσει όσο και το αντίστοιχο πρόγραμμα των Ευρωπαίων - μέχρι, δηλαδή, και τον Αύγουστο του 2018.


ριγκατονι με κοτοπουλο στο φουρνο


ανθρωποι που διαμαρτυρονται για το κακο

Ανέβηκαν οι τόνοι στο θέατρο της «Τεχνόπολις», στην εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπου παρέστησαν επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης και ο εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς.


γιάννης γλύκας δικηγόρος

ρουβας μια χαρα να περνας mp3

Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ήταν ιδιαίτερα εκνευρισμένη και διέκοπτε συνεχώς τους ομιλητές για να πάρει τον λόγο.


ανθρωποι που διαμαρτυρονται για το κακο

Όταν τελικά πήρε τον λόγο, εξαπέλυσε επίθεση στην Κορίνα Κρέτσου, ενώ από ένα σημείο και μετά η κουβέντα ξέφυγε με τις δύο γυναίκες να είναι όρθιες και να ουρλιάζουν.


Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας έκανε αναφορές στο δημοψήφισμα το καλοκαίρι του 2015 λέγοντας σε έντονο ύφος στην κ. Κρέτσου ότι εκπροσωπεί έναν φορέα, όπως η Ε. Ε. που έχει επιβάλει τη δικτατορία στην Ελλάδα.


Εκτός ελέγχου και η κ. Κρέτσου η οποία ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν ευθύνεται για την κατάσταση στην Ελλάδα και τόνισε: «αν δεν σας αρέσει η κατάσταση στην Ελλάδα να πάτε στη χώρα μου, στη Ρουμανία, να δείτε εκεί πώς ζουν οι άνθρωποι».




γραμματεία συγκλήτου απθ

Τα μέλη της Επιτροπής που συνεδρίασαν σήμερα για να προγραμματίσουν το έργο τους, αποφάσισαν κατά πλειοψηφία (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΑΝΕΛ και Ποτάμι) οι συνεδριάσεις να μην μεταδίδονται από το εσωτερικό κύκλωμα της Βουλής και να μην δίνονται στη δημοσιότητα πρακτικά.


Επίσης, αποφασίστηκε να γίνονται τρεις συνεδριάσεις την εβδομάδα (Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη). Η επόμενη συνεδρίαση θα γίνει την Τρίτη μετά το Πάσχα, προκειμένου να καταρτιστεί ο κατάλογος με τους μάρτυρες που θα κληθούν στην Επιτροπή.


παυση μουσικη


εισιτηριο για village
γραμματεία συγκλήτου απθ

μετοχη alpha bank σημερα

«Επισκέφθηκα σήμερα το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», σε ώρα εφημερίας. Το συγκρότημα των παιδιατρικών νοσοκομείων «Αγ. Σοφία» και «Π. & Α. Κυριακού» αποτελεί για τα παιδιά την αιχμή του Εθνικού Συστήματος Υγείας», έγραψε στο Facebook ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ανήρτησε βίντεο από την επίσκεψή του στο νοσοκομείο.


μετοχη alpha bank σημερα

«Για μια ακόμη φορά διαπίστωσα ότι το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό του νοσοκομείου καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να παρέχει υψηλές υπηρεσίες υγείας.


ρατσα γατας με 13 γραμματα

Θέλω να το τονίσω, επίσης, ότι είναι αναγκαίες οι στοχευμένες προσλήψεις στον ευαίσθητο τομέα της υγείας με προτεραιότητα στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό», συμπλήρωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης.


πως κανω καραμελα απο ζαχαρουχο γαλα

Διάβαστε όλα όσα έγραψε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και το βίντεο που ανήρτησε.




volkswagen αγροτικο

Μέσω των προσωπικών τους λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, Άδωνις Γεωργιάδης, Γιάννης Βρούτσης και Γιώργος Κουμουτσάκος κάνουν λόγο για ταπεινωτικής συνθηκολόγηση η οποία δεν αποφέρει κανένα όφελος την ελληνική πλευρά.




volkswagen αγροτικο

ξυλινοι καλογεροι ρουχων

χαρ. τρικουπη 182



Ο @atsipras τελικά δέχθηκε όσα ακριβώς του ζητούσαν από το Νοέμβριο, χωρίς να πάρει απολύτως μά απολύτως τίποτε. Βατερλώ για τους Συριζανέλ

— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) May 2, 2017

Κυριακή 26 Αυγούστου 2018

ασανσερ ντουλαπας θεσσαλονικη

Μάλιστα, όπως επισημαίνει ο κ. Μπαλτάς, ο τίτλος του ταμείου είναι άστοχος, καθώς δεν πρόκειται για αλληλοβοήθεια αλλά χρηματοδοτείται λαμβάνοντας ποσοστό επί των εισπράξεων του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων (ΤΑΠ), τα πωλητέα είδη των αρχαιολογικών χώρων και των μουσείων της χώρας.


μια ωραια βοσκοπουλα

Ο πρώην υπουργός Πολιτισμού μίλησε στο CNN Greece, για την ερώτηση που κατέθεσαν 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το θέμα.


Κάνοντας λόγο για «θεσμικό και οικονομικό σκάνδαλο» ο κ. Μπαλτάς υπογραμμίζει ότι «το ταμείο δεν έχει νομική προσωπικότητα» και εξηγεί:


ασανσερ ντουλαπας θεσσαλονικη

ταρατσα στην αθηνα

«Ιδρύθηκε με μία υπουργική απόφαση η οποία και διόρισε τη διοίκηση και τον τρόπο που θα ανανεώνεται διαρκώς αυτή η διοίκηση. Το ταμείο αυτό δεν είναι αλληλοβοηθείας. Χρηματοδοτείται εξολοκλήρου από το υπουργείο Πολιτισμού και ένα πρώτο σκάνδαλο είναι ο τίτλος του σε σχέση με την μορφή χρηματοδότησης. Ένα δεύτερο είναι ότι οι πόροι του ταμείου προέρχονται με υπουργικές αποφάσεις ως ποσοστό των εσόδων του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων που διαχειρίζεται όλα τα οικονομικά που αφορούν τα μουσεία, τα κυλικεία των μουσείων, τα πωλητέα είδη στα μουσεία κλπ, και ταυτοχρόνως, ένα ποσοστό αυτού του ποσοστού πηγαίνει απευθείας στις συνδικαλιστικές οργανώσεις που σχετίζονται με το υπουργείο Πολιτισμού».


Ο πρώην υπουργός τονίζει στο CNN Greece ότι το μόνο που κάνει το Ταμείο Αλληλοβοηθείας είναι να χρηματοδοτεί έναν παιδικό σταθμό στον οποίο πηγαίνουν παιδιά υπαλλήλων του υπουργείου «με αδιαφανή κριτήρια» και προσθέτει ότι «αν μετρήσει κανείς το κόστος ενός παιδικού σταθμού σε σχέση με τη χρηματοδότηση προκύπτουν τερατώδη ποσά ανά παιδί, πολύ μεγαλύτερα από τον ακριβότερο ιδιωτικό παιδικό σταθμό».


Σήμερα, όπως λέει ο κ. Μπαλτάς, η χρηματοδότηση δεν έχει σταματήσει «καθώς αφενός υπάρχουν εργαζόμενοι που πρέπει στοιχειωδώς να προστατευτούν και αφετέρου υπάρχουν τα παιδιά του παιδικού σταθμού» ωστόσο έχει μειωθεί στο μισό με δική του απόφαση.


«Μετρήσαμε τις δαπάνες, κόψαμε τη χρηματοδότηση στο μισό (από 1,4 εκατ. ευρώ σε 700.000 ευρώ) και είπαμε ότι δεν ξανακάνουμε χρηματοδότηση σε επίπεδο ποσοστού από τα έσοδα του ΤΑΠ (Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων). Και από κει και πέρα είχαμε αρχίσει τις διαδικασίες να δούμε πώς μπορεί να μεταφερθεί ο παιδικός σταθμός στο υπουργείο όπου έχει αυτή τη θεσμική δυνατότητα χωρίς να θίγονται, στο μέτρο του δυνατού, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι που ταλαιπωρούνται εκεί τόσα χρόνια», σημειώνει.