Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

βιβαλντι καταιγιδα

Μία ημέρα μετά τη μεγαλύτερη έκρηξη των τελευταίων 40 ετών, οι κάτοικοι της πρωτεύουσας προσπαθούσαν να σκουπίσουν το παχύ στρώμα στάχτης από τους δρόμους και τις ταράτσες. Κλήθηκαν τεχνικοί στο διεθνές αεροδρόμιο της πόλης για να καθορίσουν αν είναι ασφαλές για να επαναλειτουργήσει.


επιπλα κηπου προσφορες ικεα

"Το τοπίο στο ηφαίστειο έχει αλλάξει τελείως, τα πάντα καταστράφηκαν ολοσχερώς", είπε ο ηφαιστειολόγος Γκουστάβο Τσίγκνα.


βιβαλντι καταιγιδα

Το Φουέγκο, ένα από τα πολλά ενεργά ηφαίστεια της Κεντρικής Αμερικής, βρίσκεται κοντά στην αποικιακή πόλη Αντίγκουα, που έχει κηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομίας από την UNESCO και έχει γλιτώσει από πολλές εκρήξεις τους τελευταίους αιώνες.


αστυνομια ηρακλειο

Capture


REUTERS/Luis Echeverria


Περίπου 300 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί αφότου ξεκίνησε η δραστηριότητα του ηφαιστείου, στέλνοντας τέφρα και καπνό σε ύψος έως και 10 χιλιομέτρων, με αποτέλεσμα να καλυφθούν με στάχτη πολλές γύρω περιοχές.


Ο Νταβίντ δε Λεόν, ο εκπρόσωπος της Conred, είπε ότι οι έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων, που είχαν διακοπεί τη νύχτα για λόγους ασφαλείας, ξανάρχισαν με την αυγή. Στις επιχειρήσεις μετέχουν αστυνομικοί, στρατιώτες και εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού.



For my friends on Twitter please take a moment to say a prayer for the people of Guatemala. One of the valcanos erupted this afternoon and a lot of people are hurt and killed. pic.twitter.com/CG47Ocya6m

— Tony Kelly (@AnthonyFKelly) June 4, 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου