Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018

πως να ιδρυσω κομμα

Σχεδόν δύο δεκαετίες έρευνας αργότερα, ο Ιάπωνας στατιστικολόγος παρουσίασε την απάντηση ως μια απλή εξίσωση, γνωστή ως Κριτήριο Πληροφοριών Akaike (Akaike Information Criterion). Με το κριτήριο πληροφοριών Akaike, οι αναλυτές επιλέγουν ένα μοντέλο από ένα σύνολο επιλογών, μετρώντας πόσο κοντά είναι τα αποτελέσματα στην (υποθετική) αλήθεια.


πιστοποιηση εθελοντων πυροσβεστων

Πρόκειται για ένα νέο πρακτικό, αλλά ευέλικτο κριτήριο για την επιλογή των στατιστικών μοντέλων, βασισμένο σε βασικές έννοιες των μαθηματικών πληροφοριών. Το κριτήριο αυτό χρησιμοποιείται σε ευρύ φάσμα τομέων όπως η ιατρική, η μηχανική ελέγχου, η οικονομία και οι κοινωνικές επιστήμες.


Για τον Hirotugu Akaike, η εμπειρία ήταν βασική για τη δημιουργικότητα. Για να καταλάβει την «άμεση αίσθηση τυχαίων κραδασμών», αγόρασε ένα σκούτερ και άρχισε να οδηγεί με αυτό γύρω από το όρος Fuji. Αυτή η εμπειρία, - από πρώτο χέρι - τον βοήθησε να διαφοροποιήσει τις δονήσεις σε κανονικούς δρόμους και βαριά φορτηγά.


regina mills once upon a time costume

doodle 759


πως να ιδρυσω κομμα

Το 2006, κέρδισε το Kyoto Prize, για τη συμβολή του στην επιστήμη της στατιστικής.


Το σημερινό doodle, απεικονίζει τον καθηγητή, που πέθανε σε ηλικία 81 ετών το 2009, μπροστά από τις παραμέτρους και τις αντίστοιχες καμπύλες της Google.


unnamed



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου