Αυτό που απομένει τώρα είναι η ανταλλαγή επιστολών των αρμόδιων υπουργών για θέματα Μετανάστευσης της Γερμανίας και της Ελλάδας, στις οποίες θα επισυνάπτεται η διμερής «Διοικητική Διευθέτηση» (Administrative Arrangement), όπως ονομάζεται επίσημα η συμφωνία.
ενεχυροδανειστηρια ερμου
Με βάση το κείμενο αυτό, όπως ανακοίνωσε ο κ. Βίτσας, η Γερμανία θα μπορεί να επιστρέψει εφεξής στην Ελλάδα κάθε ενήλικο υπήκοο τρίτης χώρας, που θα εντοπίζεται σε έλεγχο στα γερμανο-αυστριακά σύνορα - εφόσον αυτός έχει αιτηθεί άσυλο στην Ελλάδα από 1-7-2017 και μετά.
γεννημενοι 7 μαρτιου
Την ίδια ώρα, η Ελλάδα διατηρεί το δικαίωμα να μην κάνει δεκτή την επιστροφή, εφόσον προκύπτει ότι δεν πληρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις της συμφωνίας.
Από την πλευρά της, η Γερμανία δεσμεύεται να ολοκληρώσει μέχρι το τέλος του έτους τις οικογενειακές επανενώσεις, τις οποίες είχε ήδη κάνει αποδεκτές εντός του πλαισίου του Κανονισμού του Δουβλίνου και οι οποίες είχαν μέχρι τώρα «παγώσει». Πρόκειται, όπως έγινε γνωστό, για περίπου 2.000 περιπτώσεις.
φθηνα ταξιδια στην κωνσταντινουπολη
Κατρούγκαλος: Θα φύγουν περισσότεροι μετανάστες από όσους θα επιστρέψουν
Παράλληλα, το Βερολίνο θα εξετάσει μέσα στους επόμενους δύο μήνες τις εκκρεμούσες αιτήσεις οικογενειακής επανένωσης.
Η «Διοικητική Διευθέτηση» αυτή θα επανεξετάζεται από τις δύο χώρες ενώ θα υπάρχει δυνατότητα αναθεώρησης ανά τρίμηνο.
Νωρίτερα σήμερα, η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών Ελεονόρε Πέτερμαν διευκρίνισε ότι η συμφωνία αφορά μόνο σε περιπτώσεις αιτούντων άσυλο, που εντοπίζονται σε γερμανο-αυστριακά σύνορα και έχουν ήδη υποβάλει αίτηση σε άλλη χώρα. « Πρόκειται για τις λεγόμενες περιπτώσεις Eurodac 1» εξήγησε η ίδια, ενώ αναφερόμενη στο χρονικό περιθώριο κατά το οποίο μπορεί να γίνει η επαναπροώθηση επισήμανε ότι είναι μόνο 48 ώρες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου